Tips voor microdosing met magic truffels

De meest eenvoudige en legale manier om het microdosing avontuur aan te gaan is met het gebruik van truffels. Deze zijn gewoon legaal online in diverse smartshops te verkrijgen.

Laat je goed voorlichten over de truffels en de ‘standaarddosering’ voordat je besluit welke je koopt.  De verschillende soorten hebben spacey klinkende namen. Echter, dit is een marketingtruc. Wij vinden deze namen bovendien nogal misleidend want ze zijn niet gebaseerd op de specifieke eigenschappen van de truffels.

Het enige verschil tussen ‘soorten truffels’ wat ertoe doet is de sterkte (hoeveel psilocybine ze bevatten). 

Verse truffels in de koelkast

Voorop gesteld dat het het beste is om truffels te drogen, wanneer je wilt gaan microdoseren, als je om welke reden dan ook je psychedelische truffles vers wilt houden, dan kun je ze in de koelkast plaatsen. Ze zullen hier tot een maand vers blijven, zo lang ze maar bewaard worden bij de aanbevolen temperatuur van 2-4 graden Celcius.

Het is aan te bevelen om je truffels te plaatsen op ongebleekte tissues, toiletpapier of ieder ander type papier dat gemaakt is om vocht te absorberen. Zo wordt voorkomen dat je truffels in aanraking komen met een overvloed aan water, waardoor schade kan optreden. Dit vergroot de levensduur van het product een paar dagen tot een maand.

Nieuw microdose truffles product

Mocht je geen tijd of zin hebben om de truffels te bewerken, dan is dit voor jou wellicht een goede (maar iets duurdere) optie. Er is een nieuw product op de markt dat alle handelingen wegneemt mbt het bewerken voor microdoseren. 3 Handige strips met 6×1 gram verse Truffels Galindoi vacuum verpakt.  Check voor meer informatie bij onze partnerwebshop microdose.nl

Dosering bepalen

Sterkere truffels zijn iets duurder, je hebt er dan ook minder van nodig. Heb je ervaring met trippen en weet je van jezelf hoe gevoelig je ongeveer bent voor psychedelica? Houd hier dan rekening mee in het bepalen van je keuze.

Wij raden aan om op een vrije dag te beginnen met 0.3 gr zelf gedroogde truffels, wat overeenkomt met ongeveer 1 gram verse truffles. Als je niets merkt, kun je het per keer iets verhogen tot ongeveer 1g. Voor sommigen zal 0.7 g gedroogde truffel al een licht psychedelisch effect teweeg kunnen brengen, dus houd hier rekening mee.

Truffels bestaan voor 70% uit water en 30 % uit truffel. Dit in tegenstelling tot paddo’s, voor 90% uit water bestaan.

Aan de slag

Je kunt de truffels direct uit de koelkast afwegen en opeten. Echter, als je ze eerst droogt blijven ze in een afgesloten verpakking (potje of tupperwarebakje) heel erg lang goed. Wij raden in eerste instantie aan om alle truffels te drogen en samen te vermalen om zo een consistente microdosis te verkrijgen. Elke truffel kan verschillen van sterkte. lees hier een onderzoek uitgevoerd door Dr. Gartz over het verschil tussen Magic Truffles en Magic Mushrooms. Het wegen als ze nog vers zijn, kan zeer vertekenend zijn. Je weet immers nooit precies hoeveel water de truffels nog bevatten en is nooit exact te meten.

Drogen

  • Snijd de truffels met een mesje zo fijn mogelijk. Er bestaan ook speciale truffelgrinders, maar met een mesje geniet de voorkeur. De dunne plakjes drogen sneller en voorkomt schimmelvorming

Note: Schimmel vormt zich wanneer er sporen op een daarvoor geschikt oppervlakte belanden. Een van de voornaamste omgevingsfactoren waar schimmel goed in gedijt is vocht. Het is daarom belangrijk om het vochtgehalte zo snel mogelijk in je truffels terug te dringen om ze zo te beschermen tegen schimmel. Sommige schimmels produceren gevaarlijke mycotoxinen die de gezondheid van mensen kunnen aantasten en dat wil je niet eten. Ook begint schimmel te verteren. Het zal het materiaal waar het op groeit dan ook aantasten. Dit betekent dat als je je truffels op een verkeerde manier bewaard en er schimmel opgroeit, je je truffels weg kunt gooien.

  • Laat de fijngehakte truffels op een keukenpapier of schone theedoek drogen
  • Gebruik bij het voor drogen een ventilator om het drogingsproces te versnellen.
  • Gebruik liever geen hittebron zoals een kachel of een magnetron. Theoretisch zou je de de psilocybine kunnen vernietigen. Dit zal echter niet zo snel gebeuren, maar de voorkeur heeft het om de truffels geleidelijk te drogen.
  • Wanneer je een oven hebt die je op de graad nauwkeurig kan instellen, kun je ze drogen op 41 graden celcius.

Note: Hitte breekt namelijk de actieve bestanddelen van de truffels af, dus dit dien je te vermijden. Het smeltpunt van psilocybine ligt rond de 220-228° C.

  • Wacht tot de stukjes truffel kurkdroog zijn. De stukjes truffel zijn dan zo hard als kleine steentjes. Dat is een goed teken. Dit betekent namelijk dat al het vocht verwijderd is en dat de dreiging van een schimmelinfectie afgewend is. Na 3 dagen zijn de truffels kurkdroog.
  • Vermaal de kurkdroge truffels fijn met een koffiemolen
  • Vul een capsule met een minimale microdosis van 0.30 gr truffel
  • Je bent nu klaar om aan je ‘innerlijke ontdekkingsreis’ te beginnen. Heb je de Microdosing routine al doorgenomen?
  • Na het vinden van je ‘sweet spot’ vul je een aantal capsules met deze dosering. Dat kan met de hand of met een capsule machine

Benodigdheden

Optioneel:

Check voor meer informatie over deze producten bij de verschillende online smartshops.

Ben je reeds bezig met microdosing met truffels? Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaring, dus aarzel niet om deze met ons te delen!

Vermijd direct zonlicht

Bewaar je volledig gedroogde truffels op een koele, droge en donkere plaats. Door ze voor langere tijd in direct zonlicht te leggen, worden ze blootgesteld aan UV-straling, waardoor de cellulaire structuur schade kan oplopen. Dit kan de kwaliteit van de truffels aantasten. Voor extra verzekerde bescherming kun je ze het beste bewaren in luchtdichte potten gemaakt van UV-glas.

Je truffels invriezen

Merk op dat je je truffles eerst op correcte wijze moet hebben gedroogd met bovenstaande methode, voordat je hieraan begint. Het invriezen van verse truffles wordt niet aangeraden, omdat dit de cellen in je truffels kunnen aantasten waardoor de kracht verloren gaat. Dit kan leiden tot teleurstellende resultaten bij gebruik.

Stop je volledig gedroogde truffels in een afgesloten zak met een zipper of gebruik een normale zak voor opslag van voedsel en bindt dit af met een touwtje, en plaats ze in de diepvries waar ze voor een aanzienlijk lange periode veilig liggen.

 

Bron: microdose.nl

Bron: mushmagic.nl

Bron: azarius.nl