Selfblinding Microdosing Study (ISMMS/Imperial College London)

Zijn de effecten van microdosing placebo-effecten, of toch niet? Of gedeeltelijk? In samenwerking met Imperial College London en Beckley Foundation is op 3 september 2018 het eerste online placebo-controlled microdose onderzoek van start gegaan.

Vorig jaar heb ik (Hein) mee mogen helpen tijdens de pilot van dit onderzoek. Ik vond het een bijzonder leuke en interessante ervaring om hier betrokken bij te zijn. Onze missie met de website om een brug te slaan naar de wetenschap is gelukt. Niet zeker te weten of ik een placebo genomen had of een microdosis, gaf een hele nieuwe dimensie aan mijn microdose ervaring.  Na het interview dat ik met hoofdonderzoeker Balázs Szigeti had voor ons seminar OPEN THE DOORS, heb ik hem beloofd zoveel mogelijk leden uit onze groep te motiveren om mee te doen.

Dit online onderzoek is nodig om verder onderzoek naar oa. de helende werking van microdosing mogelijk te maken.

Update: deelnemen kan ook met paddenstoelen, truffels of andere plantaardige substanties

Het onderzoeksteam van de self-blinding microdose study onder leiding van Dr. Balázs Szigeti en Dr. David Erritzoe van het Imperial College London, in samenwerking met Amanda Feilding van de Beckley Foundation, gaf onlangs een korte update geven over de laatste ontwikkelingen rond het project.

In eerste instantie ondersteunde het protocol alleen microdosering met blotter-gebaseerde psychedelica. We zijn blij te kunnen aankondigen dat het protocol nu ook is uitgebreid naar plantaardige psychedelica. Daarnaast hebben we ook ondersteunende informatie voor volumetric dosing toegevoegd. Deze uitbreidingen zijn gedaan zodat we een breder scala aan microdoseringspraktijken kunnen meenemen in het onderzoek. Zie de bijgewerkte handleiding op de website voor meer informatie.

Deelnemen

Wil je graag microdosing proberen? Wil je gestructureerd aan de slag, en je ervaringen nauwkeurig bijhouden? Wil je meedoen aan baanbrekend wetenschappelijk onderzoek? Dit is je kans om vanuit huis een bijdrage te leveren aan een grootschalig onderzoek op het kruispunt van psychologie, cognitieve wetenschap en neurowetenschap.

Deze studie loopt nog tot 31 oktober 2019. Je kunt je nu aanmelden en het experiment starten op de dag dat jij er klaar voor bent.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op:

https://selfblinding-microdose.org/

Ondersteuning

  • Klik hier voor de Handleiding
  • Deze is er nu ook als video

  • Materialen: Zie je het niet zitten om zelf capsules, enveloppen etc te bestellen? Microdosing.nl biedt de deelnemers van dit onderzoek de mogelijkheid om een pakketje met alle benodigde materialen te ontvangen. Stuur ons hiervoor een email op info@microdosing.nl

Meer info en achtergrond

In dit interview, voorafgaand aan ons live seminar in juni 2018, legt Balazs in het kort uit hoe het online onderzoek in zijn werk gaat.

In Februari verschenen de onderzoekers in de Psychedelics Today podcast. Beluister hem hier, of lees het artikel in de Psychedelic Times.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *