microdosing san pedro

Microdosing met San Pedro

Microdosing San PedroDe bijzondere eigenschappen tijdens hoge doseringen maken mescalinehoudende cactussen zeer geschikt voor microdosing. Het is een relatief veilige substantie. Volgens verslavingsdeskundigen bij Jellinek is er geen kans op verslaving. Wel treedt er een snel voorbijgaande tolerantie op voor de psychische effecten. Dat betekent dat je op een gegeven moment een hogere dosis nodig hebt om dezelfde effecten te voelen.

Over microdosing met mescalinecactussen is nog niet veel bekend, dus zijn wij zelf op onderzoek uitgegaan. We deden drie belangrijke observaties:

 • Het vergt meer voorbereiding dan truffels en paddo’s.
 • De hoeveelheid mescaline is vaak onbekend omdat deze per oogst en zelfs per cactus verschilt, dus na het verkrijgen van cactuspoeder moet je altijd eerst ‘op zoek’ naar een goede dosering.
 • Wanneer je van microdoseren met paddo’s wat onrustig wordt, is het werken met mescalinehoudende cactussen een zeer goed alternatief.

Van cactus naar microdosis instructie video

Het bewerken van psychoactieve planten zoals cactussen, paddo’s en truffels is in Nederland niet toegestaan. Dit moet je weten, aangezien het noodzakelijk is om de cactus tot ‘chips’ of poeder te bewerken als je ermee wilt gaan microdoseren. Als je dit gaat doen, doe het dan enkel voor eigen gebruik en biedt het niet te koop aan. Het bewerkingsproces van drogen, verpoederen en capsuleren is niet heel moeilijk, maar het vergt wel een beetje toewijding en geduld.

Soorten cactussen

Om te beginnen dien je de cactussen die mescaline bevatten aan te schaffen. Deze cactussen zijn verkrijgbaar via diverse smartshops. Dit zijn de soorten die geschikt zijn:

 • San Pedro cactus. Trichocereus pachanoi met korte doorns.
 • Kale San Pedro cactus. Trichocereus scopulicola met korte doorns van 1mm.
 • Peruvian Torch. Trichocereus peruvianus met lange doorns.

Dosering

Elke cactus heeft een ander mescalinegehalte. Mocht je met mescaline cactussen gaan werken en je je gaat wagen aan het bewerken van dit soort cactussen, dan is het aan te raden om het proces met een aantal cactussen te starten. Het poeder van de cactussen van verschillende sterktes kun je dan met elkaar vermengen. Je hoeft dan niet na elke keer dat je een cactus bereidt, je sweet spot opnieuw te vinden.

Met een 2 San Pedro cactussen van 30 cm en 5 cm omtrek, kun je tussen de 25 en 30 capsules maken van 0.50gr. Bij ons was dit voldoende om 2 maanden te microdoseren volgens de standaard microdosingroutine. Voor een microdosis met San Pedro poeder is ongeveer tussen de 1 en 2 gram nodig.

Let wel, dit is dus een grove indicatie. Het hangt sterk af van hoeveelheid vlees je van de cactus snijdt en gebruikt. Hoe meer wit vlees, hoe minder sterk het poeder is.

Mogelijke verschillen in vergelijking met paddo’s

In vergelijking met paddo’s, observeerden wij de volgende verschillen in effecten tijdens een microdosingperiode van twee maanden. Dit is onze eigen beleving en is dus niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

     • Langzame onset, duurt 1.5 uur voordat het volledige effect merkbaar is
     • Werkt langer door 7 tot 10 uur
     • Geeft mildere fysieke energie
     • Filosofischer
     • Geeft een rustgevend relaxt effect bij veel mensen
     • beter reukvermogen
     • Meerdere reports melden dat er minder tolerantie optreedt dan de andere psychedelica

Het is goed mogelijk dat jij weer hele andere effecten ervaart. Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaring, dus aarzel niet om deze met ons te delen!

Wil je graag leren microdoseren?
Krijg GRATIS toegang tot de eerste les van onze videocursus EXPLORE MICRODOSING*.

* De cursus is Engelstalig. Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat Microdosing Institute jou gepersonaliseerde, Engelstalige e-mails mag sturen waaronder, maar niet beperkt tot berichten over events en speciale aanbiedingen.