Microdosing blog

Waar staat Microdosing XP voor?

Microdosing.nl had de eer om als Ć©Ć©n van de eersten kennis te maken met het product Microdosing XP truffles. Dit zijn per 1 gram vacuĆ¼mverpakte verse truffels. Deze verpakkingswijze die de truffels lang vershoudt is speciaal ontwikkeld voor het microdoseren. Websitebezoekers en communityleden kregen de kans om dit product uit te testen toen het net op de markt was verschenen. Sindsdien begeleiden wij veel mensen die voor het eerst willen gaan microdoseren, en de meerderheid van hen kiest voor deze kant-en-klare vacuĆ¼m verpakte microdosing XP truffels. Ons coaching team heeft veel kennis opgedaan tijdens het begeleiden van mensen die deze Microdosing XP truffels gebruiken bij bijvoorbeeld ADHD, ADD, PMS, clusterhoofdpijn ,OCD, depressieve klachten, uitstelgedrag en ter ondersteuning van hun persoonlijke ontwikkeling, creativiteit, mindfulness, concentratie en meer.

Wij plaatsten aan het begin nog wat vraagtekens bij deze manier van microdoseren. Is die verpakking wel handig? Hoe lang blijven ze vers? Enzovoort. Maar voor veel mensen die direct aan de slag willen met een substantie die legaal, natuurlijk en vers is, zijn deze Microdosing XP truffels inmiddels een fantastische uitkomst gebleken. Een groeiende groep microdosers is overtuigd van het gemak en het effect dat deze verse truffels hebben.

Op bezoek bij de producent van microdosing XP truffles

Hans Grootewal, de bekendste en oudste truffelkweker van Nederland kweekt al meer dan 30 jaar magic mushrooms (nu alleen nog verkrijgbaar als growkits) en magic truffels met zijn bedrijf FreshMushrooms. Hans heeft het eerste legale microdosing product ontwikkeld, de Microdosing XP truffels. In de kwekerij worden deze psilocybine bevattende truffels gekweekt en op unieke wijze vacuĆ¼m verpakt in porties van 6 x 1 gram. Hans heeft ons een rondleiding gegeven waarbij hij vol passie vertelde hij ons hoe dit proces in zijn werk gaat.

Graag geven wij jullie een indruk van dit productieproces. Per dag produceert deze machine een paar duizend Microdosing XP truffles strips voor de Europese markt. Wij waren erg onder de indruk van deze professionele werkwijze.

Microdosing XP? Wat bedoelen ze daarmee?

Na een test- en doorontwikkelperiode van een jaar vond Hans Grootewal het tijd worden om dit product, wat nog altijd uniek in de markt voor legale microdosing producten is, een passende merknaam te geven: MicrodosingXP. Het zal niemand verbazen dat er door concurrerende kwekers ook wordt gewerkt aan een soortgelijk product, maar tot op heden (september 2020) is er nog geen soortgelijk product op de markt gekomen.

Wij van Microdosing.nl hebben in samenwerking met Microdose.nl een eigen, drievoudige betekenis gegeven aan de afkorting XP.

XP verwijst naar 3 belangrijke begrippen die resoneren bij veel microdosers:

  • eXPloration
  • eXPerience
  • eXPanding perspectives
  • eXtra Positive

Microdosing eXPloration

James Fadiman, de grondlegger en herontdekker van microdosing met psychedelica begon in 2010 met zijn onderzoek naar de effecten van microdosing. Of zoals hij het liever zelf noemt ‘searching’ (in plaats van ‘reseach’) naar de effecten van Microdosing. Hij noemde zijn studie ‘Microdosing, an initial eXPloration’. Want dat is microdosing tot op de dag van vandaag; een ontdekkingtocht. Niet alleen naar de uitgebreide mogelijkheden, maar ook de ontdekkingstocht in jezelf. Fadiman’s gedachte was: ‘het mentale proces dat microdosing bij mensen in gang zet is op zijn zachtst uitgedrukt de moeite waard om te onderzoeken’. Sindsdien zijn er wereldwijd duizenden mensen die de voordelen ervaren van microdosing. Op het online forum Reddit, zijn er 70.000 leden die ervaringen uitwisselen met elkaar. Op Facebook zijn er verschillende groepen over microdoseren, waaronder onze besloten Facebook groep (Microdosing.nl) met meer dan 4000 leden.

Alhoewel er steeds meer Microdosing onderzoek gedaan wordt, zijn er nog veel meer wetenschappelijke onderzoeken nodig om de potentiƫle voordelen van microdosing in kaart te brengen en de effecten aantoonbaar te maken. Wij zijn bijzonder trots dat dat wij in contact staan met alle onderzoeksgroepen die zich richten op microdosing. Het blijft spannend om met zijn allen onderdeel te zijn van deze wereldwijde ontdekkingstocht en een bijdrage te leveren aan de wetenschap.

Microdosing eXPerience

Tijdens jouw microdosingtraject staat jouw eigen ervaring natuurlijk voorop. Maar weet dat het delen van jouw Microdosing eXPerience, jouw ervaring, van onschatbare waarde is voor de community en de wetenschappers. Door ervaringen te delen met elkaar, leer je van elkaars ervaring en worden de voordelen en eventuele nadelen van microdosing en verschillende protocollen steeds verder in kaart gebracht. Hier is nog veel werk te doen. Denk maar aan: wat weten we over de ideale dosering, welke factoren spelen een rol? Wat is de invloed van bepaalde dagelijkse activiteiten of gewoontes? Bij welk protocol hebben mensen het meeste baat?

Het team van Microdosing.nl wisselt relevante informatie uit met James Fadiman, waaronder jullie ervaringsverslagen.

De verschillende voordelen die mensen rapporteren, zorgt voor interesse bij de wetenschappers, om onderzoek te doen naar deze positieve effecten. Microdosing onderzoeken voor Clusterhoofdpijn, ADHD, ADD, Depressie, PTSS, PMS gaan binnenkort van start of vinden nu al plaats. Wil jij deelnemen aan microdosing onderzoek? Klik hier voor meer informatie.

EXPanding perspectives met microdosing

eXPanding perspectives staat voor het verbreden en uitbreiden van jouw perspectief op jezelf en op het leven. EƩn van de effecten die microdosing kan hebben is dat het jouw bewustzijn, dag na dag, op subtiele wijze verruimt. Het kan je helpen de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Dit leidt vaak tot meer geduld en begrip voor je zelf en de mensen om je heen. Het doet je realiseren dat er mƩƩr opties bestaan dan je in eerste instantie had gedacht. Het schept ruimte om anders te kiezen. Dit helpt je om oude patronen te doorbreken en nieuwe inspirerende patronen aan te leren.

Wil jij ook een steentje bijdragen aan onze Microdosing onderzoeksprojecten?

Microdosing.nl als community en informatieplatform bestaat dankzij jullie support. Daarnaast is het onze missie om via de community, de media en wetenschappelijk onderzoek psychedelica in een nieuw daglicht te stellen zodat de wereld het belang gaat inzien van deze middelen als teacherplant of hulpmiddel voor een beter psychisch welzijn.

Een greep uit onze projecten van het afgelopen jaar.

Zonder de financiƫle steun van Microdose.nl, de eerste webshop gespecialiseerd in Microdosing producten zouden we deze projecten nooit van de grond hebben gekregen. Wanneer jij Microdosing XP truffels of andere microdosing producten wilt aanschaffen voor een eerlijke prijs, met toegang tot goede informatie, coaching en service, doe dat dan via deze partnerwebshop. Daarmee steun jij onze onderzoeksprojecten en missie, die weer aansluiten bij de psychedelic renaissance dankzij het de toenemende aantal wetenschappelijke en klinische studies naar de therapeutische werking van psychedelica.

De shop voor alle Microdosing producten

Deel deze post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!