Microdosing Institute protocol: ‘Every other day’

Microdosing Institute protocol 2

Sinds de begindagen van dit platform begeleiden wij mensen tijdens hun microdosering traject, om het maximale uit hun microdosing ervaring te halen. Vrijwel elke coachee loopt rond met de vraag: wat is nu het beste protocol (doseerschema) voor mij?

Hier lees je meer over de protocollen van Fadiman, Stamets, Microdosing Institute en de overige opties.

Wat is het ‘Om de dag’ microdosing protocol?

Behalve dat ons team zelf uitgebreid ervaring heeft opgedaan met de verschillende microdosing protocollen, hebben wij vanuit onze jarenlange coachingervaring ook de zogenaamde best practices geëxtraheerd. Daarin viel ons één ding op. We ontdekten dat bepaalde groepen mensen, met name zij die voor medische doeleinden microdoseren, zoals depressieve klachten, burn-out, sociale angst, ADHD, ADD, migraine en clusterhoofdpijn meer positieve resultaten behalen wanneer zij om de dag microdoseren. Dit experiment is in onze community nu zo vaak bewezen dat de internationale microdosing community het heeft omgedoopt tot het Microdosing Insitute protocol (ja, dat zijn wij, we gaan namelijk internationaal!).

In samenspraak met James Fadiman, die ons Microdosing.nl coaching team sinds 2017 adviseert, is het Microdosing Institute protocol inmiddels een erkende methode geworden die wij nu al 2 jaar met groot succes aanbevelen. Het ‘Every other Day’ Protocol is een afgeleide van het welbekende Fadiman Protocol, waarbij je één keer per drie dagen microdoseert. James Fadiman heeft dit protocol speciaal ontwikkeld als onderzoeks protocol, waarbij de derde dag een ‘rust- en reflectiedag’ is. Deze is belangrijk om het verschil te ervaren met een Microdosering dag, dit is je baseline.

Echter, voor sommige mensen is deze derde rust- en reflectie dag niet van belang voor hun microdosingstraject. Zij ervaren op die dag vaker een dip, als gevolg van hun onderliggende psychische conditie. Door het overslaan van deze rustdag blijft de focus op de positieve werking en het integreren van deze positieve ervaring, waardoor ze structureel verbetering ervaren.

Let wel: dit protocol wordt voornamelijk toegepast waneer het aansluit bij iemands persoonlijke situatie. Het dient weloverwogen en op basis van vooronderzoek ingezet te worden. In het geval van depressie, burn-out of PTSS is vooronderzoek belangrijk. Onze ervaren microdosingcoaches en therapeuten ondersteunen je graag bij jouw Microdosing traject.

Hoe werkt het Microdosing Institute protocol?

 • DAG 1: Microdosingdag
 • DAG 2: Overgangsdag
 • DAG 3: Microdosingdag
 • DAG 4: Overgangdag
 • CYCLUS: 4 tot 8 weken
 • RESETPERIODE: 2 tot 4 weken rust 

Hieronder een kleine greep uit de ervaringen die mensen uit onze community met ons delen:

Het ‘om de dag’ protocol bij ADD en Depressie

Worstelend met ADD en in mijn geval helaas bijbehorende negatieve gevoelens, heb ik een heel traject doorlopen waarbij ik bijna alle medicijnen voor add en depressie heb voorgeschreven gekregen. Het blijkt dat ik van bijna alle antidepressiva een serotonine syndroom kreeg. Van de ADD medicijnen word ik zo duf dat het voelt of ik een lobotomie heb gekregen, kortom het gaat niet van een leien dakje.

Na het lezen van zoveel positieve verhalen ‘heb ik besloten om te beginnen met microdosing XP Truffels. Ik moet zeggen dat het best wel goed werkt, echter de dip op dag 3 is zo diep dat ik toch overweeg te stoppen. Deze dag kenmerkt zich alleen maar door negatieve gevoelens waarbij ik niet zelden over de zin van het leven nadenk. Op dag 4 ben ik weer ok maar het iedere keer door dag heen worstelen is een hel.

Nadat ik het advies van één van jullie microdosing coaches had opgevolgd om het ‘Every other Day’ protocol te gebruiken, nam mijn Microdosing ervaring meer positieve vormen aan. In mijn situatie dus zeker een beter afgestemd protocol. Ik ervaar nu minder mentale ruis, waardoor ik meer aanwezig lijk te zijn.

Prettig gevoel van stabiliteit

Met het ‘Every other Day’ Microdosing.nl protocol had ik in het begin op Microdosering dagen dat het wel ging allemaal, wat meer geduld en innerlijke rust, minder uitschietende emoties, dat gaf een enorm gevoel van opluchting, nadat ik in de maanden daarvoor een neerwaartse spiraal ervaarde na het stoppen met antidepressivum en antipsychoticum. De rustdagen waren beduidend slechter. Ik had aan het begin veel angst verdriet woede, alles frustreerde me en ik had een heel kort lontje. Door het gebruik van de Microdosing XP truffels was een proces in mij gestart dat dus aanvankelijk best heftig was.

Dat op en af achtbaan gevoel veranderde langzaam, van niet meer zo op en af naar een soort verstilling in mezelf waarin de dag op en dag af wat meer op elkaar leken, wat voor mij een prettig gevoel van meer stabiliteit geeft. Ik ben benieuwd of microdoseren met 1cP-LSD een zelfde effect op mij heeft. Met deze substantie wil ik de komende tijd gaan microdoseren.

Samen weten we meer

Het Microdosing.nl platform is ontstaan omdat wij in kaart wilden brengen wie microdoseert, om welke redenen en welke voor- en nadelen men ervaart bij microdoseren. Het delen van elkaars ervaringen zien wij als zeer belangrijk en waardevol. Alhoewel microdosing allang geen hype meer is en steeds meer mainstream wordt, proberen wij mensen ervan te overtuigen dat Microdosing en de potentiële helende werking nog altijd in de kinderschoenen staat.

Wij zijn allemaal nog steeds aan het ontdekken. Jouw ervaring, of deze nou positief of negatief is, is voor ons van onschatbare waarde. Wij delen jullie ervaringen weer met alle wetenschappers waar wij mee samen werken.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

1 reactie op “Microdosing Institute protocol: ‘Every other day’”

 1. Im so glad i stumbled across this, I have only been micro dosing a little while now. I saw extremely noticible differences in my mood, ability to “not” react, clarity, abilities to complete a task without a screaming match going on in my head.<- this was monumental for me, in fact i enjoyed doing them.
  one of the noticible issues was the third day slump. (I was unaware it was a thing). Reading this has been great. I was apprehensive about bringing the dosage from 3 to 2 days in case i built an immunity. I am going to trial it.
  The delivery time to ireland in mid covid has been 10-14 day , so When my months supply run out, i order on the last dosage. it gives me a rest period. Thanks guys.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

📄 Microdosing tips & tricks
5 redenen waarom microdosing voor jou niet werkt — en wat je eraan kan doen

Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat Microdosing Institute mij gepersonaliseerde e-mails mag sturen waaronder, maar niet beperkt tot berichten over events en speciale aanbiedingen.