Microdosing blog

Microdosering bijhouden: 4 redenen waarom tracking jouw microdoserings ervaring verbetert

Hand holding a phone, using an app to track microdosing
Dit is een gastblog post van Sam Becht, de mede-oprichter van Deliqs, een digitaal ecosysteem voor psychedelische zorg.

Wat als je je vermogen om kalm te blijven op stressvolle dagen kan meten? Wat als je je niveau van welzijn kan meten terwijl je een moeilijke emotionele week hebt? Ik geloof dat het je in staat zou stellen om actie te ondernemen. Maar voordat we actie kunnen ondernemen op basis van inzichten, moeten we die inzichten eerst verzamelen. Microdosing tracking is een krachtige manier om te observeren en inzichten te verzamelen tijdens je microdosing reis.

Als we over microdoseren praten met onze vrienden of familie, is het bijna altijd een gesprek over de voor de hand liggende dingen zoals: “Cool! Wat neem je?”, “Heeft het gewerkt voor u?” of “Waar kan ik wat krijgen?”. En dat is helemaal prima. In deze post duiken we echter een beetje dieper; We zullen ons richten op hoe je inzichten kunt krijgen van je microdosing reis en waarom het zo relevant is – We gaan diep graven in microdosing tracking en waarom het misschien wel de belangrijkste stap is die je mist in je reis.

Ik denk graag aan tracking als een manier om informatie te verzamelen die een zinvol beeld kan geven van hoe je je leven leidt. In de meeste gevallen kan deze informatie worden vereenvoudigd door ze te categoriseren in afzonderlijke variabelen en aan die variabele een score toe te kennen.

Die score, in de vorm van een getal, is handig omdat hij dan gemakkelijk kan worden omgezet in grafieken of tabellen, zodat veranderingen of vooruitgang in de tijd kunnen worden gevisualiseerd. Deze visualisaties kunnen een zeer inzichtelijke kijk geven op verschillende gebieden van uw leven, wat dan een sterke katalysator voor verandering kan worden.

Voortgaand op deze definitie van bijhouden, is het duidelijk dat bijhouden anders is dan journaling. Het is mogelijk om te dagboeken zonder de vooruitgang of veranderingen bij te houden.

Terwijl het bijhouden van een microdosis kan helpen om de vooruitgang te visualiseren, helpt journaling ons om een bewuste inspanning te leveren om na te denken over onze dag. Journaling kan zeer therapeutisch zijn, gewoon door een uitlaatklep te bieden voor het van je afschrijven: een geuite emotie is een wegzakkende emotie. Hoewel het schrijven van dagboeken en het bijhouden van microdoses verschillende doelen dienen, betekent dat niet dat we beide instrumenten niet zouden moeten gebruiken! In feite kan de combinatie synergetisch zijn, zodat je het meeste uit je microdosis proces kunt halen.

Hand holding pen and journaling

4 Redenen om Microdose Tracking te proberen

1. Het bijhouden van microdoseringen helpt u zich voor te bereiden op uw reis

Tracking is om verschillende redenen een waardevol hulpmiddel bij de voorbereiding op een reis met microdosering:

 • Nog voordat je begint met microdoseren, is nadenken over wat je gaat bijhouden een herinnering aan het belang van het stellen van een intentie
 • Het bijhouden van microdoseringen zorgt voor een basislijn bij het vergelijken van je welzijn, mentale toestand of andere variabelen voor, tijdens en na het volgen van een microdoserings protocol
 • Het is een geweldig hulpmiddel om je optimale dosering te bepalen

Een intentie bepalen: Voordat we het belang van het stellen van een intentie bespreken, wil ik iets uit de weg ruimen: doelen stellen en intenties stellen zijn niet hetzelfde. Als we het over een doel hebben, hebben we het vaak over een gewenst resultaat dat we ergens in de toekomst willen bereiken. Een intentie is echter een thema dat je kiest om afstemming in je leven te creëren – het impliceert niet noodzakelijk een specifiek resultaat.

Om deze reden is het stellen van intenties een goede leidraad bij het microdoseren. Voordat je begint met microdoseren, weet je misschien niet precies naar welk resultaat je toe wilt werken. Je kunt echter wel een intentie kiezen die je kan leiden naar het creëren van meer afstemming in je leven.

Als je een doel stelt en zegt: “Deze maand wil ik 15 uur mediteren”, dan is dat heel specifiek, en daar is niets mis mee. Maar moet je microdoseren om dit doel te bereiken?

Overweeg nu eens om in dezelfde geest een intentie te zetten en te zeggen: “Voor deze reis, wil ik dieper graven in wie ik ben als spiritueel wezen”. Het geeft je de mogelijkheid om te mediteren, meer tijd in de natuur door te brengen, begripvol te zijn naar je ouders of je gewoon meer verbonden en aanwezig te voelen. Met een intentie is er geen goed of fout, geen slagen of falen.

Toch geeft je intentie nog steeds richting, en toch kun je je reis als spiritueel wezen meten.

Een basislijn vaststellen: Er zijn twee andere goede redenen waarom het bijhouden van een microdosis belangrijk is voor de voorbereiding. Het vaststellen van een uitgangswaarde is er één van. Bij het vaststellen van een uitgangswaarde zoek je een punt in de tijd voordat je begint met microdoseren om een gevoel te ontwikkelen van je huidige toestand. Door je baseline te vergelijken met je toestand na een microdoseringsprotocol, kun je beter bepalen in welke mate de reis je heeft beïnvloed en of je acties je voornemen tot leven hebben gebracht.

Bepaal de beste dosis: Last but not least helpt het bijhouden van microdoseringen je om een dosis te vinden die goed bij je past als je je voorbereidt op een protocol. Het is meestal goed om eerst een (zeer) lage dosis te testen, en geleidelijk je dosering te verhogen tot het punt waarop je je sweet spot vindt. Je sweet spot is de hoogste dosis waarbij je geen bijwerkingen ervaart (hallucinaties, prikkelbaarheid, etc.), en waarbij je het gevoel hebt een normaal functionerende dag te hebben. Als je nadenkt over je dagen en de dosisintensiteit aan het eind van je doseringsdagen bijhoudt, heb je een goede leidraad die je helpt je sweet spot te bepalen.

Oké, genoeg voorbereiding. Laten we beginnen met doseren.

2. Microdose tracking als een hulpmiddel om je alert te houden

Wat bedoel ik daarmee? Om te beginnen kan het bijhouden van je reis dienen als een dagelijkse verplichting om na te denken over je dag. Microdose tracking dient als een verbintenis.

Door je welzijn, mentale toestand of andere variabelen bij te houden, geef je jezelf de kracht om bewust te zijn en een moment te nemen om te pauzeren. Vaker wel dan niet gaan we gewoon door onze dagen zonder echt na te denken over hoe die dag was. Dagen kunnen snel voorbij lijken te gaan en we missen veel kansen om meer te leren over onszelf en hoe we reageren op situaties, anderen, en vooral onze eigen somatische gewaarwordingen en emoties.

Microdose tracking biedt ook de mogelijkheid om bewust om te gaan met de manier waarop je psychedelica gebruikt. Het kan verleidelijk zijn om een microdosis te nemen en een medicinaal effect te verwachten zonder er zelf moeite voor te hoeven doen. Persoonlijk geloof ik er niet in om psychedelica als medicijn te zien, vanwege wat het inhoudt: Als ik dit inneem, zal ik beter worden. Niets is verder van de waarheid.

In plaats daarvan zie ik psychedelica als een katalysator voor verandering. Ze bieden een kans om nieuwe perspectieven te creëren waaruit nieuwe gewoontes en een gezondere identiteit volgen. Wanneer je bewust je reis volgt, en continu bijhoudt hoe een psychedelische katalysator je beïnvloedt, is er een actiever verband tussen de inname van het psychedelicum en de effecten ervan. Op je beurt kun je deze inzichten gebruiken om het werk te sturen dat we moeten doen om ons verder te ontwikkelen.

3. Microdose tracking helpt je om geleidelijke verandering te identificeren

Wat gebeurt er met een kikker in een langzaam kokende pan? De kikker blijft erin vanwege de geleidelijke verandering in temperatuur, en sterft uiteindelijk. Triest verhaal, ja, maar inzichtelijk.

Dit illustreert dat geleidelijke verandering moeilijk te zien is. Degenen onder ons met kinderen zullen erkennen, dat achteraf gezien, onze jongeren veel sneller opgroeiden dan we ons realiseerden. We zien het gewoon niet als het gebeurt, omdat ze zo dichtbij zijn. We ervaren bijziendheid.

Veranderen ten goede is niet anders. Niet iedereen ervaart plotselinge openbaringen tijdens het microdoseren. Persoonlijke ontwikkeling is vaak geleidelijk van aard, waardoor het een uitdaging is om veranderingen op de korte termijn waar te nemen.

Microdosis tracking is een geweldig hulpmiddel om de geleidelijke veranderingen te observeren die plaatsvinden tijdens een microdosis reis. Het kunnen observeren van deze geleidelijke veranderingen kan motivatie geven om jezelf te blijven ontwikkelen en kan je helpen vertrouwen te hebben dat je kunt veranderen.

4. Microdose tracking als een hulpmiddel om actie te ondernemen

Ik zal hier niet te veel woorden aan verspillen omdat ik het belang ervan al heb besproken – simpel gezegd, je kunt geen actie ondernemen op een inzicht dat je niet hebt.

Microdose tracking helpt je inzicht te krijgen over jezelf en je microdoseringsproces te begrijpen. Deze inzichten kunnen een katalysator zijn om actie te ondernemen in je dagelijks leven voor blijvende voordelen en verandering op lange termijn.

Zoals je nu waarschijnlijk wel doorhebt, ben ik een grote fan van microdose tracking. Maar hoe volgen we het?

Microdose Tracking: Hoe doe je dit

Gebruik een app om je reis te volgen

Er zijn veel manieren waarop je je vooruitgang kunt bijhouden tijdens het microdoseren. Je kunt het doen met pen en papier, in een excel spreadsheet, of – mijn voorkeur – in een app op je telefoon. Waarom? Omdat het handig is:
 • De meesten van ons hebben altijd onze telefoon bij ons
 • Je kunt je gemoedstoestand bijhouden wanneer je maar wilt
 • Voor gedefinieerde vragen en antwoorden maken het sneller om te volgen
 • Herinneringen zorgen ervoor dat u niet vergeet in te checken
 • Uw vooruitgang wordt gevisualiseerd en aan u geleverd in een gemakkelijk te verteren formaat

Maak kennis met de Dose App

Wat begon als een persoonlijk project liep al snel uit de hand, wat resulteerde in de creatie van de handigste methode voor het bijhouden van microdoses ooit. De Dose App van Deliqs heeft alles wat u nodig heeft voor een succesvolle reis met microdoses. Met de Dose App, kunt jij:
 • Een intentie instellen
 • Een protocol kiezen
 • Een basislijn instellen
 • Herinneringen instellen
Maar het belangrijkste is dat je de gegevens die je genereert terugkrijgt in gemakkelijk te lezen grafieken, zodat je je vooruitgang visueel kunt zien.
Dose App Microdosing Tracking Set a Reminder Screenshot
Dose Tracking App - Set Reminders
Dose App Microdosing Tracking Insights Screenshot
Dose Tracking App - View Progress

Learn More About Microdose Tracking

Wil je meer leren over microdose tracking, en over de Dose app? Doe mee met Deliqs mede-oprichter, Sam Becht en Microdosing Institute voor een gratis webinar over het bijhouden van microdoses op woensdag 7 juli om 18:00 CEST (Amsterdam) door je hier aan te melden.

Sam Becht Founder of Deliqs Dose App
Over de auteur: Sam is een van de oprichters bij Deliqs, een digitaal ecosysteem voor psychedelische zorg. Psychedelica spelen nu een steeds belangrijkere rol in de geestelijke gezondheidszorg, en Deliqs wil ervoor zorgen dat dit soepel verloopt door software te maken die een verantwoord gebruik van psychedelica mogelijk maakt. Meer informatie over Deliqs
4 Reasons tracking improves your microdosing experience
Pin to reference later!

Deel deze post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!