Magic truffels kopen voor microdosing? Waar moet ik op letten?

Magic Truffles

Nu microdosing steeds meer mainstream begint te worden, neemt ook het aanbod van producten voor microdosering steeds meer toe. Het afgelopen jaar schoten microdose shops als magic mushrooms uit de grond. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten wanneer je psilocybine houdende magic truffels voor microdosing wilt kopen. Wat is de gemiddelde prijs van de psilocybine houdende microdosering truffels? Welke truffels zijn geschikt voor microdoseren? Ga je voor de bekende voorverpakte microdosing truffels, of weeg je ze je liever zelf? Moet je ze drogen of juist niet? Hoelang zijn ze houdbaar? Wij zetten het voor je op een rij.

Magic Truffels ‘Atlantis’

Welke opties zijn er om te microdoseren met truffels?

Er zijn 2 opties om te microdoseren met psilocybine houdende magic truffels:

  • Optie 1: Een groot portie verse truffels kopen, genoeg voor 4 tot 10 weken microdoseren. De magic truffels dienen dan bij voorkeur bewerkt te worden om beschimmelen te voorkomen en voor langere houdbaarheid
  • Optie 2: Kant en klare vacuüm gesealde Microdosing XP truffels strips per 6×1 gram verpakt.

Optie 1: Grote porties magic truffels:

Wanneer je met met magic truffels aan de slag gaat en een wat grotere voorraad wilt hebben voor jouw microdosing traject en zeer nauwkeurig te doseren, dan is het aan te raden om grotere porties truffels in te kopen. Zeker wanneer jouw sweet spot (ideale dosis) aan de hoge kant is. Ook heb je een 0,01 grams weegschaaltje nodig.

Hoelang blijven magic truffels houdbaar?

Magic truffels zijn vacuum verpakt ongeveer 4 tot 10 weken houdbaar. Dit hangt helemaal af hoelang de truffels bij de desbetreffende shop liggen. Na opening zijn truffels beperkt vers houdbaar. Ongeveer tussen de 6 en 10 dagen, mits je deze op een tissue open in de koelkast bewaart. Wil je er verzekerd van zijn dat je truffels niet beschimmelen, bewerk ze dan voor langere houdbaarheid. Snijdt je verse truffels heel fijn. Leg ze op een theedoek en laat ze een paar dagen drogen. Wanneer ze kurkdroog zijn, vermaal ze dan tot poeder. Zo krijg je een consistente sterkte per microdosis. Klik op deze link voor ‘meer tips voor microdosing met magic truffels.’

Kijk uit voor de schimmel trichoderma

Sommige microdose aanbieders raden aan om hun 15 grams porties vers te bewaren en je verse microdosis met een weegschaaltje af te wegen. Het gevaar met ‘vers’ bewaren is dat na opening van het vacuum verpakte zakje de magic truffels die maar 6 tot 10 dagen houdbaar blijven, terwijl zij een Microdosering protocol van een maand voorschrijven. Je kunt je voorstellen dat de laatste 20 dagen van je traject twijfelachtig zal worden betreffende de kwaliteit en versheid van de truffels. De truffels nemen ook af in gewicht, dus na 20 dagen zal het afwegen van 1 gram afwijken vanwege het indrogen van de truffels. Je loopt dan dus de kans om een te hoge dosering te nemen!

Wanneer er na opening van het zakje magische truffels zuurstof bij komt, is het risico aanwezig dat er groene schimmel ontstaat. Net zoals bij brood gebeurt wanneer het een aantal dagen blootgesteld wordt aan zuurstof. Ze slaan dan groen uit. Deze schimmel heet Trichoderma en is schadelijk voor je gezondheid. Dit is één van de redenen waarom er aangeraden wordt om je grote porties truffels eerst te drogen alvorens je begint met microdoseren.

Welk soort magic truffel is geschikt voor microdoseren?

Er wordt ons vaak gevraagd welke soort magische truffel het meest geschikt is voor microdosering. Er zijn 6 verschillende soorten magic truffles. Alle soorten magische truffels zijn geschikt om te microdoseren.

De soorten paddenstoelen op een rij welke sclerotia (magic truffels) aanmaken, in volgorde van sterkte:

  • Psilocybe Mexicana
  • Psilocybe Pajaritos
  • Psilocybe Tampanensis
  • Psilocybe Atlantis

Er bestaan nog een aantal kruisingen:

  • Psilocybe MiniMexicana
  • Psilocybe Galindoii
  • Psilocybe Hollandia

Optie 2: Microdosing XP truffels:

Wanneer je meer op je gevoel wilt microdoseren en geen zin hebt om zelf de truffels af te wegen, dan zijn de kant en klare vacuüm gesealde Microdosing XP truffels strips per 6×1 gram (+-) verpakt een goede optie. Deze zijn eenvoudig te bestellen bij onze partner webshop microdose.nl.

Hans Grootewal van Freshmushrooms, al ruim 25 jaar marktleider op het gebied van kweken van psilocybine-houdende paddenstoelen en magic truffels, heeft als eerste een legaal kant-en-klare vaüum gesealde Microdosing product op de markt gebracht. Microdose.nl had als eerste distributeur in Nederland het de eer om deze strips aan te mogen bieden. Na een jaar experimenteren met verschillende soorten truffels en type folie is het FreshMushrooms gelukt om een veilig en betrouwbaar product van hoge kwaliteit op de markt te brengen.

Hoelang blijven Microdosing XP truffels houdbaar?

Microdosing XP truffels blijven tussen de 6 tot 10 weken houdbaar. Ook dit hangt af van de weg die de truffels hebben afgelegd van kweker naar klant. Omdat Microdose.nl direct van de kweker geleverd krijgt kunnen zij een houdbaarheid garanderen van 10 weken. Vandaar dat ons Microdosing coaching team voornamelijk met deze Microdosing XP truffels werkt van onze partner-webshop.

Inmiddels werkt het Microdosing Institute coaching team nu alweer twee jaar naar met dit handige product. Wij begeleiden mensen met depressie, burn-out, clusterhoofdpijn. Het is voor veel cliënten een uitkomst om op deze manier te microdoseren, omdat gewoonweg niet iedereen tijd en zin heeft om de truffels zelf te bewerken voor microdosering. Als kanttekening moeten wij met deze methode wel zeggen dat het iets minder nauwkeurig microdoseren is, omdat de porties soms iets van elkaar afwijken. Alhoewel de Magic truffels in vergelijking met paddo’s veel consistenter in sterkte zijn, blijft het toch het meest efficient om een grote voorraad te drogen, samen te vermalen, zodat elke nauwkeurig afgewogen microdosis dezelfde sterkte heeft.

Al met al blijft het een kwestie van persoonlijke voorkeur met welke methode je wilt werken.

Wat is rebranding van magic truffels voor microdosing?

Sinds de komst van het fenomeen microdosing zijn er het afgelopen jaar allerlei online bedrijven die de oude vertrouwde magic truffel van een moderne verpakking hebben voorzien en aanbieden als microdosing truffels. ‘Rebranding’ wordt dit genoemd. Voorzien van een flitsende verpakking worden deze grote porties Magic truffels (15 gram) voor hoge prijzen aangeboden.

Wellicht heb je de eindeloze stroom microdose reclames wel op Facebook en instagram voorbij zien komen. Bedrijven buitelen op het moment over elkaar heen met advertenties en bieden magic truffels voor microdosing aan in ‘ge-rebrande’ mooie marketing verpakkingen voor een zeer hoge prijs in vergelijking met de shops die deze truffels al sinds jaar en dag verkopen.

De prijs voor een portie truffels van 15 gram ligt gemiddeld tussen de €10,- en €15,- afhankelijk van het soort en van de aanbieder. Alle prijzen die daarboven liggen is dus ‘rebranding’ en je betaalt dus ook voor de mooie verpakking en marketing-uitgaven

Doe vooronderzoek voordat je truffels koopt voor microdosing.

Laat je dus niet misleiden door mooie beloftes of een mooie verpakking. Wanneer een aanbieder alleen maar uitsluitend voordelen belooft, zonder enig wetenschappelijke onderbouwing en zonder de eventuele negatieve effecten te benoemen, plaats dan in ieder geval je vraagtekens bij de intenties van de anbieder.

Microdosing kan zeker een krachtige tool en ondersteuning zijn voor persoonlijke groei, maar het is geen wondermiddel en zeker geen oplossing voor al je problemen. Microdosing Institute is betrokken bij veel van de wetenschappelijke onderzoeken die er op dit moment gaande zijn, met een aantal positieve resultaten, maar er zijn nog maar twee klinische microdosing onderzoeken gedaan met LSD door onze partners van Maastricht University. Met magic truffels voor microdosing is nog nooit een klinisch onderzoek gedaan. Wel heeft Microdosing Institute in samenwerking met de Psychedelic Society of the Netherlands en de Universiteit van Leiden een interessant onderzoek gedaan in 2017 met truffels: Het effect van microdosing op creativiteit. Ook hebben wij onze Microdosing cursisten 10 weken gevolgd tijdens hun microdose traject. Bekijk hier de Onderzoeksresultaten van de Microdosing cursus met Microdosing XP truffels.

Conclusie

Bij welke shop jij de truffels ook koopt, het loont de moeite om even op onderzoek uit te gaan. Trap niet zomaar in de microdosing reclames die allerlei voordelen beloven. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken:

Microdosing is geen quick-fix, geen magic pil en zeker geen oplossing voor al jouw problemen. Microdosing kan een zeer krachtige tool en ondersteuning zijn voor persoonlijke groei en transformatie en ondersteuning bieden voor bepaalde medische doeleinden.”

Wil jij een grote hoeveelheid microdoseringen maken voor eigen gebruik, langer bewaren en nauwkeuriger afwegen, dan is optie 1, de magic truffels een goedkopere keuze, mits je het voor een schappelijke prijs aanschaft natuurlijk. Het kost wel veel meer moeite en is wel iets bewerkelijker, want om schimmel te voorkomen dien je wel de truffels te drogen, vermalen en evt te capsuleren. Tips voor microdosing met truffels bewerken check de link.

Wil jij echter direct starten met microdoseren en heb je geen zin om jouw microdosis te bewerken en af te wegen dan is optie 2 wat ons betreft een zeer goede keuze: de kant en klare vacuüm verpakte 6×1 grams Microdosing XP truffels ‘Mexicana’.

Microdosing Truffles XP

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

📄 Microdosing tips & tricks
5 redenen waarom microdosing voor jou niet werkt — en wat je eraan kan doen

Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat Microdosing Institute mij gepersonaliseerde e-mails mag sturen waaronder, maar niet beperkt tot berichten over events en speciale aanbiedingen.