Microdosing blog

Hier moet je op letten bij het kopen van magic truffels voor microdosing

Magic Truffles

Nu microdosing steeds populairder begint te worden, neemt ook het aanbod aan producten voor microdosing toe. Het afgelopen jaar schoten microdose shops als paddo’s uit de grond. Het brede aanbod aan microdosing-producten roept echter ook meer vragen op. Want waar moet je op letten wanneer je magic truffels wilt kopen om mee te microdoseren? Wat is een eerlijke prijs voor microdosing truffels? Ga je voor voorverpakte microdosing truffels, of weeg je ze je liever zelf? Moet je ze drogen of juist niet? Hoelang zijn ze houdbaar? Wij zetten het voor je op een rij.

Magic Truffels ‘Atlantis’

In wat voor hoeveelheden koop je microdosing truffels?

Als je wilt gaan microdoseren met psilocybine-houdende magic truffels, kun je op twee verschillende manieren je truffels inkopen.

 • Optie 1: Je kunt een grotere hoeveelheid truffels aanschaffen, bijvoorbeeld een pakje van 15 gram. Dit is genoeg om vier tot tien weken mee te microdosen. Het is dan wel aan te raden om de truffels te bewerken, zodat je ze langer kunt bewaren zonder dat ze beschimmelen.
 • Optie 2: Je kunt ook voor kant-en-klare vacuüm ingepakte Microdosing XP truffels bestellen. Deze zijn in strips per 6 × 1 gram verpakt.

Optie 1: grote porties magic truffels

Als je met magic truffels aan de slag gaat, een wat grotere voorraad wil hebben en zeer nauwkeurig wil kunnen doseren, dan is het aan te raden om grotere porties truffels in te kopen. Zeker wanneer jouw sweet spot (ideale dosis) aan de hoge kant is. Ook heb je een 0,01 grams weegschaaltje nodig.

➡️ Bestel microdosing truffels

Hoelang blijven magic truffels houdbaar?

Magic truffels zijn vacuüm verpakt ongeveer vier tot tien weken houdbaar. Dit hangt af van  hoelang de truffels bij de verkopende shop in de koeling liggen. Na opening zijn truffels beperkt vers houdbaar – ongeveer tussen de zes en tien dagen. Dit is echter alleen mogelijk als je ze op een tissue open in de koelkast bewaart. Wil je er verzekerd van zijn dat je truffels niet beschimmelen? Bewerk ze dan voor langere houdbaarheid. Dit doe je als volgt:

1. snijd je verse truffels eerst heel fijn.
2. Leg ze op een theedoek en laat ze een paar dagen drogen.
3. Wanneer ze kurkdroog zijn, vermaal ze dan tot poeder. Bewaar luchtdicht.

Zo krijg je een consistente sterkte per microdosering. Je kunt hiermee je eigen microdosing capsules maken.

Let op: Truffels bestaan voor het grootste deel uit vocht. Bij het drogen verlies je ongeveer 60% van het (verse) gewicht.

Kijk hier voor ‘meer tips voor microdosing met magic truffels.’

Kijk uit voor de schimmel trichoderma

Sommige shops die microdosing truffels aanbieden raden aan om hun porties van 15 gram vers te bewaren en je microdosis met een weegschaaltje af te wegen. Het gevaar met ‘vers’ bewaren is dat na opening van het vacuüm verpakte zakje de magic truffels maar 6 tot 10 dagen houdbaar blijven, terwijl vaak een microdosering protocol van een maand wordt aangeraden. Je kunt je voorstellen dat de laatste 20 dagen van je traject twijfelachtig zal worden wat betreft de kwaliteit en versheid van de truffels. De truffels nemen ook af in gewicht doordat ze op den duur indrogen.

Na 20 dagen zal 1 gram veel sterker zijn dan aan het begin van je microdosing traject. Wanneer er na opening van het zakje magic truffels zuurstof bij komt, is het risico aanwezig dat er groene schimmel ontstaat. Net zoals bij brood gebeurt wanneer het een aantal dagen blootgesteld wordt aan zuurstof. Ze slaan dan groen uit. Deze schimmel heet Trichoderma en is schadelijk voor je gezondheid. Dit is een van de redenen waarom wij aanraden je grote porties magic truffels eerst te drogen alvorens je begint met microdoseren.

Welk soort magic truffel is geschikt voor microdoseren?

Er wordt ons vaak gevraagd welke soort truffel het meest geschikt is voor microdosering. Er zijn zes verschillende soorten magic truffels. Alle soorten magische truffels zijn geschikt om te microdoseren. Het belangrijkste verschil tussen de verschillende soorten is de hoeveelheid psilocybine die ze bevatten. De soorten paddenstoelen op een rij die sclerotia (magic truffels) aanmaken, in volgorde van sterkte:

 1. Psilocybe Mexicana
 2. Psilocybe Pajaritos
 3. Psilocybe Tampanensis
 4. Psilocybe Atlantis

Er bestaan nog een aantal soorten (kruisingen):

 • Psilocybe MiniMexicana
 • Psilocybe Galindoii
 • Psilocybe Hollandia

Optie 2: Microdosing XP truffels

Als je op een wat meer intuïtieve wijze wilt microdoseren en geen zin hebt om de truffels steeds af te wegen, dan zijn de kant-en-klare Microdosing XP truffels strips een goede optie. Deze vacuüm verpakte truffels worden in strips van 6 x 1 gram verkocht.

Hans Grootewal van FreshMushrooms, al ruim 25 jaar marktleider op het gebied van kweken van psilocybine-bevattende paddenstoelen en magic truffels, heeft twee jaar geleden dit eerste legale kant-en-klare microdosing product op de markt gebracht. Onze partner webshop Microdose.nl had het genoegen om als eerste distributeur in Nederland deze strips aan te mogen bieden. Na ruim een jaar experimenteren met verschillende soorten truffels en type folie is het FreshMushrooms gelukt om een veilig en betrouwbaar product van hoge kwaliteit op de markt te brengen.

➡️ Bestel Microdosing XP truffels

Ons Microdosing Institute coaching team werkt nu alweer twee jaar naar met dit handige product. Wij begeleiden mensen met depressie, burn-out, clusterhoofdpijn. Het is voor veel cliënten een uitkomst om op deze manier te microdoseren, omdat niet iedereen tijd en mogelijkheid heeft om de truffels zelf te bewerken voor microdosering. Als kanttekening moeten wij met deze methode wel zeggen dat het iets minder nauwkeurig microdoseren is, omdat de porties soms iets van elkaar afwijken. Alhoewel de Magic truffels in vergelijking met paddo’s veel consistenter in sterkte zijn, blijft het toch het meest efficiënt om een grote voorraad te drogen, samen te vermalen, zodat elke nauwkeurig afgewogen microdosis dezelfde sterkte heeft.

Al met al blijft de methode waarmee je wilt werken een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Hoelang blijven Microdosing XP truffels houdbaar?

Microdosing XP truffels blijven tussen de 6 tot 10 weken houdbaar. Ook dit hangt af van de weg die de truffels hebben afgelegd van kweker naar klant. Omdat onze partner webshop de truffels direct van de kweker geleverd krijgt kunnen zij een houdbaarheid van 10 weken garanderen. Vandaar dat ons Microdosing coaching team voornamelijk met deze (vacuüm verpakte) truffels werkt.

Wat is rebranding van magic truffels voor microdosing?

Sinds de opkomst van microdosing zijn er allerlei online bedrijven die de oude vertrouwde magic truffel van een moderne verpakking hebben voorzien en aanbieden als microdosing truffels. ‘Rebranding’ wordt dit genoemd. Voorzien van een flitsende verpakking worden deze (15 grams) porties magic truffels voor hoge prijzen aangeboden.

Wellicht heb je de eindeloze stroom microdosing reclames op Facebook en Instagram voorbij zien komen. Bedrijven buitelen momenteel over elkaar heen met advertenties en bieden magic truffels voor microdosing aan in mooie ‘rebranded’ verpakkingen voor een zeer hoge prijs – in vergelijking met de shops die deze truffels al sinds jaar en dag verkopen. Vaak worden deze ook in abonnementsvorm aangeboden. Ook dan betaal je al snel te veel, of heb je teveel truffels in huis. Zonde!

De ‘eerlijke’ prijs voor een portie truffels van 15 gram ligt gemiddeld tussen de €10 en €15 – afhankelijk van de soort en de aanbieder. Bij vrijwel alle prijzen die daarboven liggen is er sprake van ‘rebranding’. Hierbij betaal je extra voor de mooie verpakking en marketing. Doe dus goed vooronderzoek voordat je truffels koopt voor microdosing!

Laat je dus niet misleiden door mooie beloftes of de verpakking. Wanneer een aanbieder alleen maar voordelen belooft, zonder enig wetenschappelijke onderbouwing en zonder de eventuele negatieve effecten te benoemen, plaats dan je vraagtekens bij de intenties van de aanbieder.

Microdosing kan een krachtige tool zijn voor persoonlijke groei, maar het is geen wondermiddel, en ook geen oplossing voor al je problemen. Microdosing Institute is betrokken bij veel van de wetenschappelijke onderzoeken die er op dit moment gaande zijn, met een aantal positieve resultaten, maar de hoeveelheid onderzoek die is verricht is momenteel nog miniem. Er zijn nog maar twee klinische MD onderzoeken gedaan met LSD door onze partners van Maastricht University. Met magic truffels voor microdosing is nog nooit een klinisch onderzoek gedaan. Wel heeft Microdosing Institute in samenwerking met de Psychedelic Society of the Netherlands en de Universiteit van Leiden in 2017 een interessant onderzoek verricht met truffels: Het effect van microdosing op creativiteit. Ook hebben wij onze microdosing cursisten 10 weken gevolgd tijdens hun microdosing traject.

Bekijk hier de onderzoeksresultaten van de microdosing cursus met microdosing XP truffels.

Goed om te weten bij het kopen van microdosing truffels

Wil je een grote hoeveelheid microdoseringen maken voor eigen gebruik, langer bewaren en nauwkeuriger afwegen, dan is optie 1, het kopen van een grotere portie magic truffels een goedkopere keuze. Let er dan wel op dat je niet teveel betaalt! Het kost wat meer moeite en is wel iets bewerkelijker. Want om schimmel te voorkomen dien je wel de truffels te drogen, vermalen en eventueel te capsuleren.

Wil je direct beginnen met microdoseren en heb je geen zin om jouw microdosis te bewerken en af te wegen? Dan is optie 2 een goede keuze: de kant en klare vacuüm verpakte Microdosing XP truffels.

Microdosing Truffles XP

Deel deze post

1 gedachte over “Hier moet je op letten bij het kopen van magic truffels voor microdosing”

 1. Ik had mijn truffels in verpakking in een donkere kast gelegd. Ik heb hier gewoon van genomen.
  IK begrijp nu dat ze in de koelkast hadden moeten liggen.

  Hoe zie ik dat ze geschimmeld zijn aangezien sommige al een grijze aanslag hadden ook die in de koelkast lagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!