Podcasts

Hieronder vind je een aantal interessante podcasts over microdosing. Tenzij anders vermeld, zijn dit Engelstalige podcasts.

Chris Ryan’s Tangentially Speaking – James Fadiman

Microdosing with psychedelics, serotonin research and LSD, ‘Hallucinogen’ vs. ‘Psychedelic’, transformative experiences, lasting change.

 

Psychedelic Salon 2.0 – David Nichols (Heffter Institute)

Lex Pelger in gesprek met Dr. David Nichols, directeur van het Heffter Institute en gerenommeerd neurowetenschapper. Het gaat over zijn interesse in moleculen, de mogelijke gevaren van microdosing en het gevoel en scheikundige te zijns wiens creaties het laborarium zijn ontgroeid, met alle positieve en negatieve gevolgen van dien.

 

The Upgrade by Lifehacker – Ayelet Waldman, Paul Austin en Dr. Ingmar Gorman

Lifehacker gaat in gesprek met Ayelet Waldman, de auteur van A Really Good Day: How Microdosing Made a Mega Difference in My Mood, My Marriage, and My Life; Paul Austin, voorstander van psychedelica en oprichter van The Third Wave; en Dr. Ingmar Gorman, een psychotherapeut die mensen therapeutische ondersteuning biedt in relatie tot hun psychedelische ervaringen.

 

MAPS podcast – James Fadiman and Sophia Korb

Door de brede toepassingsmogelijkheden van microdosing lijkt het er op dat dit zich snel zal ontwikkelen tot een gelegitimeerde vorm van psychedelicagebruik bij het grote publiek. James Fadiman en Sophia Korb staan in het centrum van deze wervelwind met hun lopende onderzoek van meer dan 1400 actieve deelnemers.

 

The Tim Ferris Show – James Fadiman

Gesprek met James Fadiman. Deze podcast is de wereld overgegaan en heeft er eigenlijk voor gezorgd dat een grote groep techies en ondernemers in Silicon Vally met microdosing begon. De rest is geschiedenis. Dit gesprek gaat over microdosing en alles wat er direct of indirect mee te maken heeft.

 

The Third Wave – Ayelet Waldman

Gesprekken met wetenschappers, schrijvers en anderen die veel bijdragen aan de inzetbaarheid van psychedelische middelen. In deze aflevering gaat Paul Austin in gesprek met Ayelet Waldman, die het boek “A Really Good Day” schreef.

 

The Third Wave – Janet Chang

Gesprekken met wetenschappers, schrijvers en anderen die veel bijdragen aan de inzetbaarheid van psychedelische middelen. In deze aflevering gaat Paul Austin in gesprek met Janet Chang, een Californische ondernemer, zakenvrouw en sportster die een jaar lang aan microdosing deed.

 

Joe Rogan – Micro-Dosing (fragment)

De inmiddels wereldberoemde podcasthost Joe Rogan spreekt met Dennis McKenna over microdosing. Beluister de volledige aflevering: podcast #946

 

 

The Entheogen Show – James Fadiman

Entheogen is een podcast waarin Joe, Kevin, en Brad gesprekken voeren met prominente figuren uit de wereld van psychedelica en verhoogde staten van bewustzijn. In 2015 gingen zij in gesprek met James Fadiman.