microdosing institute about

Over ons

Microdosing Institute is een educatie en community platform rondom bewust en verantwoord microdosing met psychedelica. Psychoactieve planten worden al sinds mensenheugenis gebruikt voor medische, spirituele en religieuze doeleinden.

Op dit moment zitten we in een midden in de psychedelic renaissance. Aan gerenommeerde universiteiten en kennisinstituten vindt steeds meer onderzoek naar therapeutische toepassingen van psychedelica plaats. Patiënten over de hele wereld melden zich voor ceremonies en therapieën voor traumaverwerking, het loslaten van angsten en het verlichten van depressie. 

Op onze website, in onze online cursus, via coaching en op onze community kun je uitgebreide achtergrondinformatie, resultaten van wetenschappelijk onderzoek en eerstehands ervaring van microdosers vinden. Door mensen toegang te bieden tot heldere informatie uit betrouwbare bronnen stellen we ze instaat overwogen en bewuste keuzes voor zichzelf te maken.

Doel en missie

Helaas bestaat er nog steeds een stigma rondom psychedelica in onze samenleving, zowel als het gaat om micro- als macrodoseren. Door meer duidelijkheid te scheppen rondom het thema van microdosing hopen wij mee te helpen aan meer acceptatie en tolerantie. We doen dit door ons uit te spreken en psychedelica met open vizier en onbevooroordeeld tegemoet te treden.

Daarnaast geloven we bij Microdosing Institute in de kracht van community. Door middel van (online) bijeenkomsten, een jaarlijkse seminar en onze Facebookgroep ondersteunen we het contact tussen microdosers, deskundigen, onderzoekers en de media. Hierdoor is Microdosing Institut een platform voor steun in zowel praktische als psychologische zin.

Gelukkig wordt er steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar microdosing gedaan. De eerste resultaten zijn erg positief, maar om zowel positieve als eventuele nadelige effecten helder in beeld te krijgen en in kaart te brengen hoe microdosing als medisch en therapeutisch middel ingezet kan worden is er nog veel meer onderzoek nodig. Het is onze missie een brug te slaan tussen de microdosers en onderzoekers (binnen en buiten de muren van wetenschappelijke instituten) om dit doel te verwezenlijken.

Alleen zo kunnen we verzekeren of microdosing helpt bij bijvoorbeeld ADHD, clusterhoofdpijn, migraine en depressie en andere medische en psychische aandoeningen. En bovenal, alleen dán zullen de mensen die dit het hardst nodig hebben ook daadwerkelijk toegang krijgen tot microdosing!

Wie zijn wij?

Microdosing Institute is opgericht door Jakobien van Weijden en Hein Pijnnaken. We werken samen met James Fadiman, de grondlegger van microdosing. We baseren onze visie op zijn expertise, die hij al te graag met ons deelt.

Hein Pijnnaken is microdosing coach, transformationeel coach en advanced NLP master. Hij heeft al ruim 30 jaar ervaring met psychedelica en het begeleiden van psychedelische groep sessies. Sinds 2016 verdiept hij zich in het onderwerp van microdosing, zowel op theoretisch als praktisch gebied.

Door intensief contact met verschillende onderzoekers, waaronder James Fadiman, en de microdosing community kwam hij al snel achter dat microdosing als geweldige zelfontwikkelingstool kan werken. Vooral in combinatie met effectieve coaching.

Jakobien is holistisch coach en is al sinds 2003 ‘in dienst van’ de psychedelic renaissance. Door haar fascinatie met andere culturen en reizen kwamen plantmedicijnen op haar pad. Ze heeft talrijke ceremonies bijgewoond, zowel in Nederlands als in Zuid-Amerika.

Daarnaast heeft ze bij een smartshop, Stichting OPEN, de Psychedelic Society en Synthesis Institute gewerkt. Hierdoor zijn nauwe banden ontstaan met wetenschappers, therapeuten, facilitators van over de hele wereld. Hierdoor kwam ze uiteindelijk in aanraking met microdosing. Door haar achtergrond als holistisch coach ontdekte ze dat microdosing meer is dan een trucje voor meer focus of creativiteit. Het is een waardevolle tool die mensen op persoonlijk of medisch gebied kunnen ondersteunen.

Informatie, educatie en begeleiding

Met veel passie delen Hein en Jakobien de informatie, kennis en ervaringen met je maar we kunnen ons voorstellen dat je behoefde hebt aan een meer persoonlijke begeleiding. Het Microdosing Institute team staat voor je klaar om je stapsgewijs kennis te laten maken met microdosing en ervoor te zorgen dat het een effectieve tool voor je wordt. Kijk op onze coaching pagina voor meer informatie of volg onze online microdosing video cursus.

Microdosing Institute werkt nauw samen met James Fadiman Ph.D. en andere therapeuten en specialisten. Daarnaast zijn we een nauw verband aangegaan met de eerste microdosing webshop ter wereld — microdose.nl. Zij zijn specialist in het aanbieden van verschillende plant medicijnen en producten die geschikt zijn voor microdoseren. Wanneer jij jouw microdosing producten bij hen aanschaft, steun je indirect ons platform en kunnen wij het advertentie vrij draaiende houden.

Support network en community

Natuurlijk is het geheel aan jou om je eigen pad te volgen op deze innerlijke ontdekkingsreis. Wel wordt het door de meeste mensen als erg nuttig en leerzaam gezien om ervaringen uit te wisselen. Zowel de positieve als de negatieve. Een handig uitgangspunt is onze online microdosing video cursus. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het beste aan je microdosing avontuur kan beginnen.

Heb je vragen of wil je je ervaring met microdosing delen? Stuur gerust een mail naar info@microdosing.nl. We nodigen je ook van harte uit om lid te worden van de Microdosing Institute Facebookgroep. Of boek een consult voor persoonlijk microdosing coaching.

Je kunt ook deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek naar microdosing. We zijn verbonden met een netwerk van diverse onderzoekers op het gebied van microdosing. Samen gaan we op zoek naar de ontbrekende stukken van de microdosingpuzzel!

Sluit je aan bij de microdosing community 🌱

Ervaar hoe onze community van 5000+ microdosers zich verbinden en bijdragen aan elkaars (microdosing) pad. #FindTheOthers
Wil je graag leren microdoseren?
Krijg GRATIS toegang tot de eerste les van onze videocursus EXPLORE MICRODOSING*.

* De cursus is Engelstalig. Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat Microdosing Institute jou gepersonaliseerde, Engelstalige e-mails mag sturen waaronder, maar niet beperkt tot berichten over events en speciale aanbiedingen.