microdosing institute

Over ons

Microdosing Institute is een wereldwijd platform voor educatie, onderzoek en community. We bouwen vitale connecties in de samenleving en verbinden inheemse wijsheid met moderne wetenschap om verantwoord, bewust en effectief microdoseren met psychedelica mogelijk te maken.

Psychedelica vandaag de dag

De afgelopen jaren is er sprake van een ongelofelijke toename in de interesse, bewustzijn en acceptatie van psychedelica. Op befaamde universiteiten en kennisinstituten wordt er steeds meer onderzoek verricht naar de therapeutische werking en de toepassingen van psychedelica, zowel in hoge doseringen (macrodoses), minidoseringen maar ook microdoseringen. Wereldwijd melden patiënten zich aan voor psychedelische therapie en bijeenkomsten (vaak plantmedicijn ceremonies genoemd) om trauma te overwinnen, angsten los te laten en depressie te verlichten.

Met een hernieuwde overdracht van voorouderlijke wijsheid verandert het wereldwijde beeld van deze substanties geleidelijk: van (schadelijke) drugs naar transformerende therapeutische hulpmiddelen die de mensheid aanzienlijk kunnen helpen.

Microdosing Institute neemt actief deel aan die verschuiving. We pleiten voor veilig en verantwoord microdoseren voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van dit bijzondere hulpmiddel. Alleen dan kan het effectief worden ingezet om verschillende perspectieven op onze gezondheid, levensstijl en relaties te krijgen.

Onze missie

Wij zetten ons in voor aandachtig (en goed geïnformeerd) microdoseren en streven ernaar om zoveel mogelijk mensen bij te staan om hierin zo goed mogelijk hun weg te vinden. Dit doen we door voorlichting, een actieve community, groepslessen, 1:1 begeleiding en het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek.

Daarnaast willen we door middel van open gesprekken over psychedelica en microdoseren het ‘oude’ stigma wegnemen. Op deze manier kan elk inzicht, elke ervaring en elke verbinding een bouwsteen worden in het creëren van een gezonde, evenwichtige en bloeiende samenleving.

Ons verhaal

Microdosing Institute is in 2017 opgericht door Hein Pijnnaken en Jakobien van der Weijden. Onze nieuwsgierigheid naar microdosering werd aangewakkerd door Dr. James Fadiman en zijn grote verzameling anekdotische rapporten over microdosing. Die stonden vol (positieve) ervaringen met deze ‘sub-perceptuele’ doseringen psychedelica. We stonden versteld van de bevindingen en realiseerden ons al snel dat microdosering veel meer kan zijn dan alleen een “hack” voor meer focus en creativiteit.

Naast zelf actief te microdoseren (en experimenteren) begonnen we ook met het verzamelen van ervaringen van microdosers in Europa, wat ons hielp inzicht te krijgen in de therapeutische voordelen van microdosering. We ontdekten dat deze voordelen zich vermenigvuldigen als de microdoseerder een holistische benadering hanteert. Om meer te begrijpen en wetenschappelijke resultaten te stimuleren, zijn we begonnen met het faciliteren van zowel wetenschappelijk als onafhankelijk onderzoek naar de effecten van microdoseren op stemming, cognitie, creativiteit, ADHD/ADD, clusterhoofdpijn, migraine en depressie.

Vanaf de oprichting van dit platform in 2017 (als Microdosing.nl) hebben we het voorrecht om nauw samen te werken met Dr. James Fadiman als adviseur en vriend. Sinds eind 2020 zijn we verder gegaan onder de naam Microdosing Institute. Naast James Fadiman en het team van Microhuasca zijn wij de initiatiefnemers van de International Microdosing Association, het eerste community-platform voor professionals in de wereld van microdosing.

Word lid van de microdosing community!

Hein, Jakobien en het Microdosing Institute team nodigen je van harte uit om deel te nemen aan onze community: