over Microdosing Institute

Over ons

Microdosing Institute is een wereldwijd platform voor educatie, onderzoek en community. We smeden vitale connecties in de samenleving en brengen oude wijsheid en moderne wetenschap samen om zo verantwoord, bewust en effectief microdosing met psychedelica te verzekeren. 

Op dit moment zitten we midden in een psychedelische renaissance. De laatste jaren nemen bewustwording, acceptatie en wetenschappelijk onderzoek naar de effecten en toepassing van microdosing met psychedelica toe. Aan gerenommeerde universiteiten en kennisinstituten vindt steeds meer onderzoek naar therapeutische toepassingen van psychedelica plaats. Patiënten over de hele wereld melden zich voor ceremonies en therapieën voor traumaverwerking, het loslaten van angsten en het verlichten van depressie. Hierdoor kunnen steeds meer mensen voordeel halen uit helende en therapeutische effecten van deze stoffen.

We hebben nog een lange weg te gaan om voorbij te komen aan het — in onze ogen onterechte — vooroordeel over psychedelica en het bewuste gebruik ervan. Door een hernieuwde overdracht van oude wijsheden is het verhaal over deze middelen langzaam aan het veranderen: van gevaarlijke drugs naar transformatieve, therapeutische hulpmiddelen waar de mensheid een groot voordeel uit kan halen.

Hoewel er duizenden mensen hebben gerapporteerd over de vele voordelen van microdosing, geloven wij toch dat het met een nuchtere blik bekeken moet worden. Microdosing is geen magische pil of wondermiddel!

We pleiten voor veilig, verantwoord en bewust microdoseren. Alleen zo kun je het als transformerend hulpmiddel inzetten om nieuwe perspectieven op je gezondheid, levensstijl en relaties te verkrijgen.

 

Onze missie

Onze missie is om te pleiten voor mindful microdoseren door het aanbieden van educatie, community-support, 1:1 begeleiding en het ondersteun wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast willen we door open gesprekken over (microdosing) psychedelica, het stigma eromheen wegnemen. Op deze manier kunnen alle inzichten, ervaringen connecties een bouwsteen worden in het creëren van een gezonde, gebalanceerde en bloeiende samenleving.

Ons verhaal

Wij zijn Hein Pijnnaken en Jakobien van der Weijden. In 2017 zijn wij in Nederland gestart met het informatie- en communityplatform genaamd Microdosing.nl. Sinds eind 2020 is onze organisatie internationaal actief als Microdosing Institute.

Lees verder voor onze persoonlijke verhalen.

Hein is een Transformationeel NLP Coach, (advanced master), microdosing coach en onafhankelijk microdosing onderzoeker. Sinds zijn 18e —  in Nederland, een van de meest tolerante landen wbt psychedelica — raakte hij bekend met psychedelica en werkt sindsdien met psilocybine en LSD voor bewustzijnsverruiming en persoonlijke  transformatie. Hein heeft meer dan 30 jaar ervaring in het begeleiden van psychedelische reizen en heeft zich sinds 2016 grondig verdiept in de theorie en praktijk van microdosing. Hij is ervan overtuigd dat microdosing een potentieel effectief hulpmiddel kan zijn voor zelfontwikkeling, vooral in combinatie met effectieve coaching.

Lees hier het  persoonlijke ervaring verslag van Hein en de reden waarom hij dit platform heeft opgericht.

Jakobien is Holistic Coach, microdosing coach en ze begeleidt psychedelische reizen. Ze is sinds 2003 in dienst van de psychedelische renaissance, waarbij ze entheogene planten grondig bestudeert en psychedelisch onderzoek actief ondersteunt. Door haar werk bij een Nederlandse smartshop en vervolgens organisaties als Stichting OPEN, Psychedelic Society NL en Synthesis Institute, heeft ze nauwe banden opgebouwd met wetenschappers, therapeuten, en deskundige begeleiders van over de hele planeet. Van 2008 – 2021 verbleef ze in Latijns-Amerika, waar ze begon met het bijwonen van plantmedicijn ceremonies uit verschillende tradities en culturen en heeft deze ervaring gebruikt om haar begrip van psychedelica en de menselijke psyche te verdiepen. Van daaruit was het een kleine stap naar de wereld van microdosing.

Lees hier het persoonlijke ervaringsverslag van Jakobien.

Onze nieuwsgierigheid naar microdosing werd aangewakkerd door dr. James Fadiman en zijn anekdotische verslagen vol positieve ervaringen met deze “sub-perceptuele” doseringen psychedelica. We waren verbaasd over de bevindingen en realiseerden ons al snel dat microdosering veel meer is dan alleen een “hack” voor meer focus en creativiteit. Eigen experimenten hebben ons geholpen inzicht te krijgen in de voordelen van microdosing op het gebied van welzijn, genezing en therapeutische ondersteuning, waarna we ook onafhankelijk onderzoek zijn begonnen naar de effecten van microdosering op ADHD/ADD, clusterhoofdpijn, en depressie. In de loop van deze onderzoeken hebben we het geluk gehad om nauw samen te werken met dr. James Fadiman als adviseur en vriend.

We hebben ons jarenlang verdiept in microdosing en zetten onze kennis en ervaring nu in om gepersonaliseerde microdosing coaching aan te bieden. Zo stellen wij mensen in staat om zelf hun leven en welzijn te optimaliseren.

Behalve coaching en alles over microdoseren, biedt het platform ook internationale conferenties, een uitgebreide videocursus, podcasts, en een uitgebreid netwerk van organisaties, coaches, specialisten, therapeuten, en microdosers.

Onze partners

Verbinding, samenwerking en synergie zijn altijd essentiële waarden geweest van Microdosing Institute. Als gevolg daarvan hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd met mensen, organisaties en universiteiten in het psychedelische veld. Samen zijn we op een zoektocht om antwoorden te vinden op brandende vragen over microdosing. Net als een mycelium netwerk, garanderen deze connecties een onmisbaar en betrouwbaar ecosysteem met een gedeeld doel — de drempels verlagen om veilig toegang te krijgen tot de helende, therapeutische en transformerende voordelen van psychedelische substanties.

Wie zijn de partners van Microdosing Institute? Ga naar onze partner pagina om de lijst met organisaties en mensen met wie zijn samenwerken te bekijken.

Samen met dr. James Fadiman hebben we de International Microdosing Coaching Association (IMCA) opgericht.

Sluit je aan bij de microdosing community!

Samen met het Microdosing Institute team heten we je van harte welkom om lid te worden van de microdosing community!