microdosing community

Onze partners

Bij Microdosing Institute zijn we ervan vast overtuigd dat verbinding, samenwerking en een vrije stroom van informatie essentieel zijn om ons volledige potentieel als een samenleving te bereiken. Met deze mentaliteit hebben we talloze samenwerkingsverbanden en connecties gesmeed met mensen en organisaties in het psychedelische veld. Net als een mycelium netwerk in de natuur, is dit netwerk van samenwerkingen een onmisbaar communicatiesysteem met een gemeenschappelijk doel — namelijk begrip, bewustwording, acceptatie en deskundigheid van (microdoseren met) psychedelica te creëren. 

Wie zijn de partners van Microdosing Institute? Hieronder staat een lijst van onderzoekers en organisaties met wie we samenwerken. 

Onderzoekers

Dr. James Fadiman Microdosing Institute

dr. James Fadiman

Dr. James Fadiman hoeft waarschijnlijk voor velen geen introductie; hij wordt dikwijls aangeduid als de grondlegger of vader van microdosing. Hij is een aan Harvard en Stanford opgeleide transpersoonlijk psycholoog, auteur van verschillende boeken over psychedelica en psychologie en de vader van het moderne microdoseren vanwege zijn langlopend onderzoek naar microdosing. Sinds 2010 verzamelt hij duizenden anekdotische verslagen van mensen over hun ervaringen met microdoseren. 

In de loop van de jaren is hij een inspiratiebron, adviseur en dierbare vriend geworden van het Microdosing Institute team. Regelmatig informeren we elkaar over de laatste bevindingen, inzichten en ander microdosing nieuws. We zijn vereerd om dr. James Fadiman als elder in de adviesraad van Microdosing Institute te hebben. Bekijk onze meest recente podcast met Dr. James Fadiman. 

Kim Kuypers Microdosing Institute Partner

Kim Kuypers, PhD

Universiteit Maastricht

Kim Kuypers, PhD, werkt als universitair docent aan de Universiteit Maastricht. Haar onderzoek richt zich op het begrijpen van de neurobiologie die ten grondslag ligt aan creativiteit, empathie en welzijn. Ze bekijkt dit door de lens van de psychofarmacologie — de analyse van het effect van drugs op de geestelijke gezondheid — en onderzoekt specifiek de directe, middellange en langdurige effecten van psychedelica (al dan niet in microdosis) op menselijk(e) gedrag en biologie. Ze sprak al eerder op het Microdosing Institute seminar, waar ze de onderzoeksinzichten deelde over de invloed van LSD op cognitieve functies en stemming. 

Balazs Ssigeti microdosing Institute partner

Balazs Szigeti, PhD

Imperial College London, Beckley Foundation

Balazs Szigeti is een wiskundig fysicus en neurowetenschapper die betrokken was bij het OpenWorm project, een open wetenschappelijk project gericht op het maken van nauwkeurige simulaties van primitieve zenuwstelsels. Wij hebben met Balazs samengewerkt tijdens het Beckley-Imperial College “self-blinding” microdosing project — een innovatieve studie die microdosers in staat stelt placebo-controle toe te passen tijdens het zelf experimenteren met microdoseren. 

Dr. Toby Lea Microdosing Institute Partner

Toby Lea, PhD

Humboldt Foundation, UNSW Sydney

Toby Lea is als Humboldt Foundation Research Fellow verbonden aan het Duitse Instituut voor Verslavings- en Preventieonderzoek en als gastdocent aan het Center for Social Research in Health, UNSW Sydney, Australië. Hij doet toegepast sociaal gezondheidsonderzoek naar het gebruik van psychedelica als alternatieve therapie in de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast doet Toby onderzoek naar middelengebruik en schadebeperking bij mensen die tot een seksuele of gender minderheid behoren.

Organisaties

De leden van Amsterdam Psychedelic Research Association (APRA) richten hun academische inspanningen (van exacte wetenschappen tot geesteswetenschappen) op het bestuderen van stoffen en praktijken die een grote belofte inhouden voor therapie en onderzoek, maar door hun wettelijke status een beperkte onderzoeksontwikkeling kennen. Als je geïnteresseerd bent in psychedelisch onderzoek dat plaatsvindt in Nederland, houd dan de events en onderzoeksplannen van APRA in de gaten.

De Beckley Foundation is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde denktank en door de VN erkende NGO die zich inzet voor de wereldwijde hervorming van het drugsbeleid en initiatief neemt in wetenschappelijk onderzoek naar psychoactieve stoffen. Amanda Feilding richtte The Beckley Foundation op in 1998 en heeft een leidende rol gespeeld in het wereldwijde drugsbeleid en wetenschappelijk onderzoek naar psychedelica. Ze werkt samen met prominente wetenschappelijke en politieke organisaties om baanbrekend onderzoek (oa naar microdosing) en beleidsinitiatieven op een wereldwijde schaal te creëren en te implementeren. 

Guild of Guides is een Nederlandse vereniging voor begeleiders en facilitators van legale psychedelische ervaringen voor persoonlijke ontwikkeling. Hun doel is het toegankelijker maken van veilige, professioneel begeleide psychedelische ervaringen door het samenbrengen van begeleiders, clienten, experts en wetgevers en het uitgeven van ethische richtlijnen.

MIND Foundation is een Europese non-profitorganisatie die psychedelisch onderzoek en onderwijs ondersteunt. In een therapeutische context gaat hun onderzoek dieper in op het neurobiologische en psychologische potentieel van psychedelica om geestelijke gezondheid en welzijn te bevorderen. Zij hebben een cruciale rol gespeeld in het ontwikkelen van een waardevol integratieprogramma voor inzichten opgedaan tijdens een psychedelische ervaring. Binnenkort hopen we samen te werken met MIND Foundation aan het creëren van een integratieprogramma voor microdosing. 

Stichting OPEN is een in 2007 opgerichte non-profitorganisatie gevestigd in Nederland. Hun voornaamste doel is om wetenschappelijk onderzoek naar therapeutische toepassingen van psychedelica te stimuleren. OPEN dient als een centraal knooppunt in een steeds groter wordend netwerk van psychedelische onderzoeks professionals in Nederland en Europa. Vanaf het begin is Stichting OPEN een bron van inspiratie geweest en wij hebben veel van hen geleerd. We hopen dat in de toekomst te blijven doen.  

Fungi Academy is een internationaal collectief van gepassioneerde aardbewoners, die samenwerken om de magie van schimmels naar de wereld te brengen. Sinds begin 2016 geven ze les in praktische vaardigheden van mycologie. Schimmels en Paddenstoelen spelen een fundamentele rol in het genezen van onszelf, de wereldwijde gemeenschap en onze planeet Aarde als geheel. Fungi zijn een oudere soort, die de mensheid helpt om volwassener, verantwoordelijker en bewuster te worden.

Fungi Academy is een verbond tussen mens en paddenstoel, dat ons inspireert om in balans met elkaar en onze omgeving te leven.

Microhuasca is een Peruaanse organisatie die processen van persoonlijke groei met kleine doses Ayahuasca ontwerpt, faciliteert en documenteert met bijzonder goede resultaten. Dit heeft geleid tot een raamwerk van hulpmiddelen, richtlijnen, en ‘best practices’, die inmiddels ook door Microdosing Institute worden ingezet. Samen met Microhuasca bouwen we aan een community van microdosing facilitators, onderzoekers en andere professionals, en identificeren we bekwame mensen om nieuwe initiatieven te leiden op het gebied van (begeleid) microdoseren.

Psychedelic Experience is een wereldwijd platform en gids voor psychedelische organisaties. Het platform bevat een onafhankelijk beoordelingssysteem dat mensen in staat stelt om eerlijke feedback te geven over psychedelische organisaties en retraites. Daarnaast bieden ze de best beschikbare informatie om gebruikers van psychedelica te helpen hun ervaringen succesvol te integreren en geven de ruimte voor ondersteuning door middel van community. Via dit platform willen ze onnodige schade — en dus stigma — gerelateerd aan psychedelica verminderen.

Psychedelic Society of the Netherlands is een ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is om meer te leren over psychedelica. Ze pleiten voor een veilig, verantwoord en geïnformeerd gebruik van psychedelica als een middel om extraordinaire bewustzijnstoestanden te verkennen — voor therapeutische doeleinden, en persoonlijke ontwikkeling. Ze doen dit door het organiseren van evenementen, lezingen, filmvertoningen, kunstevenementen en discussiegroepen. Wij hebben al voor onze oprichting nauw samengewerkt met PSN. In 2016 organiseerden zij het eerste microdosing evenement ter wereld; daar werd het idee van het Microdosing Institute platform geboren. 

Als de eerste Psychedelic Society waren zij pioniers in het mogelijk maken van open dialogen en uitgebreide voorlichting over psychedelica. Wij bevelen hun online programma’s ten zeerste aan; inclusief webinars met wereldberoemde sprekers als Dennis McKenna, Gabor Maté, Françoise Bourzat en nog veel meer prominente geleerden. Daarnaast hebben ze zich ontwikkeld tot een bewuste, goed geïnformeerde en gerespecteerde community.

De San Francisco Psychedelic Society is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het verenigen van mensen door hun gedeelde interesse in het exploreren van andere bewustzijnstoestanden. Ze hebben als doel om voorlichting te geven en te pleiten voor het veilige gebruik van psychedelica door gemeenschaps-, ondersteunings- en integratiebronnen te bieden bij persoonlijke ontwikkeling, verslavingsherstel en spirituele groei. Erkenning van native tradities en wijsheid, laagdrempelige toegang zonder dogma’s en het destigmatiseren van (alle) psychedelica zijn ook belangrijke pijlers van PSSF. Wij werkten samen met dit geweldige team voor de online cursus The Microdosing Movement.

De Psychedelic Renaissance is een door MAPS gesponsorde documentaire over de wereldwijde heropleving van de psychedelische beweging en de cruciale rol van psychedelica in de menselijke cultuur. Microdosing Institute verschijnt en ondersteunt deze meeslepende documentaire, omdat wij geloven dat het de potentie heeft om het stigma rond psychedelica verder te doorbreken.

Synthesis Institute is een aanbieder van psychedelische wellness retraites in Amsterdam. Ze bieden legale, veilige en wetenschappelijk onderbouwde begeleiding voor individuen en groepen die psychedelica willen ervaren voor genezing, persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Ze zijn een wereldwijde leider van de moderne psychedelische beweging, het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek, training en voorlichting om ervoor te zorgen dat mensen psychedelische ervaringen veilig kunnen opdoen en integreren.

Psychedelic Insights, gevestigd in Amsterdam, Nederland, biedt legale, veilige, psychologisch begeleide psychedelische ervaringen aan individuen, groepen en professionals, met magische psilocybine truffels voor persoonlijke ontwikkeling en kwaliteit van leven.

#ThankYouPlantMedicine is een online beweging die is ontstaan als reactie op het sociale stigma rond psychoactieve planten en psychedelica-ondersteunde therapie. Ze begonnen een jaarlijkse wereldwijde golf van dankbaarheid op 20 februari, waarin mensen worden uitgenodigd om met de hashtag #ThankYouPlantMedicine hun verhalen te delen over genezing, transformatie en zelfverwezenlijking als gevolg van plantmedicijnen.

Vista+ is een groep toegewijde vrijwilligers die goed onderbouwde informatie willen geven over de voordelen en effecten van microdosing voor professionele en emotionele groei in de hoop de perceptie van psychedelica in de samenleving te veranderen van schadelijk naar holistisch. Ze begeleiden leden op hun microdosing reis, verzamelen data en delen hun bevindingen met toegewijde onderzoekers die een basis willen leggen voor toekomstig onderzoek. Het resultaat van deze samenwerking is een ongelooflijke aanwinst geweest voor het Microdosing Institute platform.

Multidisciplinaire partners

microdosing institute partner kasper van der meulen

Kasper van der Meulen

Mindlift

Kasper van der Meulen is een ademwerk specialist, biohacker en auteur van het bestseller boek Mindlift. Hij heeft zichzelf overwonnen en ging van overgewicht, burn-out en ontevredenheid naar een bovenmenselijke focus, fitheid en gedrevenheid. Nu wijdt hij zijn werk aan het helpen van anderen en leert ze hun levensstijl te optimaliseren door het bewustzijn te vergroten, mentale fitheid te verbeteren en grenzeloze persoonlijke vrijheid te creëren. Naast breathwork, een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en meditatie, gebruikt hij microdosing om zijn leven te verbeteren. Leer meer over zijn persoonlijke reis in onze microdosing podcast met Kasper.

Vrienden van ons platform Michel Vos en Sjanett de Geus hebben deze waanzinnig leerzame academy opgezet met erg waardevolle lifecrafting trainingen die je helpen jouw leven op orde te krijgen, inclusief je dromen waarmaken op basis van jouw unieke skills aan de hand van de roadmap die je zelf opstelt. Onmisbare, praktijkkennis in deze tijd van information overload en ‘altijd maar druk zijn’.

microdosing institue partner

Nobism

Onze partner voor Cluster Hoofdpijn projecten. Wij en Rogier Koning ondersteunen elkaar, in het bijzonder met betrekking tot zijn missie om Cluster Hoofdpijn patiënten toegang te bieden tot een grote hoeveelheid geanalyseerde gegevens, zodat deze groep beter geïnformeerd kan worden over de meest effectieve oplossingen voor behandeling en verlichting.

Elk seizoen heeft zijn eigen kracht en eigen energie. In de seizoenswandelingen ervaar je ten volle wat de natuur, in het moment, jou kan brengen en hoe je dit kunt inzetten voor jouw proces. Tijdens de wandeling ga je aan de slag met verstilling en verbinding, individuele en groepsoefeningen, visualisaties- onder gepassioneerde begeleiding van wilderniscoach Rianne, burnoutcoach Hanneke en het team van Microdosing Institute. Ieder seizoen is er ook een microdosingeditie – bezoek de Seizoenswandeling website voor meer informatie.

Een andere uitstekende informatiebron voor clusterhoofdpijn patiënten is de website clusterbusters.com, opgericht door Bob Wold. We delen informatie met elkaar – en we verwijzen CH-patiënten graag naar zijn site, die een stappenplan biedt voor hen die psychedelica willen gebruiken om CH te bestrijden of te voorkomen.

Winkels & producten

Microdose.nl is Europa’s eerste en grootste microdosing webshop en officiële partner van Microdosing Institute. Zij bieden het meest uitgebreide aanbod van microdosing middelen, benodigdheden, en toolkits gecombineerd met eerlijke, deskundige en uitstekende service.  Met hun morele en financiële steun, kunnen wij ons project van de grond krijgen en onafhankelijk blijven.

Al bijna 25 jaar is Fresh Mushrooms marktleider in het kweken van verse psilocybine paddestoelen. Nadat de overheid het paddoverbod in Nederland heeft afgedwongen, heeft Hans Grootewal — mycoloog en oprichter van Fresh Mushrooms — geen andere keuze dan het bedrijf te transformeren. Hij heeft zich gericht op het kweken en veredelen van Magic Truffels — die nog steeds legaal zijn — om een product te ontwikkelen dat de paddo overtreft.

Foodsporen is een Nederlandse producent van voedingssupplementen op basis van pure schimmels en paddenstoelen. Onze vriend Mart zijn producten komen in de vorm van tincturen, poeders en capsules, die ze verkopen op hun website. Deze producten zijn functionele paddenstoelen en kunnen gebruikt worden om te stacken met microdosing middelen. Check hier de podcast die ons team maakte met Mart van Foodsporen. 

De webshop MicrodosingTruffles is ook een partner van het Microdosing Institute. Zij ondersteunen eveneens onze missie en visie en zijn de leverancier van de originele Microdosing XP Truffels.

 

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!