Coaching & therapie netwerk

Hoewel Microdosing (MD) met psychedelica zeker geen wondermiddel of oplossing voor al je problemen is, hebben wij wel ervaren dat MD een erg goed hulpmiddel en ondersteuning is voor persoonlijke groei en transformatie. Net zoals meditatie, yoga, gezonde voeding en beweging efficiënte tools zijn om mentaal en lichamelijk in balans te komen. Sinds de start van ons platform 3  jaar geleden begeleiden en coachen wij, Jakobien en Hein mensen tijdens hun microdose traject. Om meer mensen van dienst te kunnen zijn, werken wij met verschillende therapeuten, coaches en psychologen uit de reguliere en alternatieve sector die open staan voor de potentiële helende werking van psychedelica in microdosering en macrodosering.

Na ruim de tijd genomen te hebben om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van microdosing door zelf microdoseren te ervaren, een brug te slaan naar de wetenschappers, een Facebook platform op te richten waar ervaringen gedeeld worden en zelf ervaring op te doen met het begeleiden en coachen van mensen tijdens hun microdosing traject. Deze opgedane kennis hebben wij verwerkt in onze website, delen wij met ons Coaching netwerk en willen wij graag met jou delen.

Ons team werkt nauw samen met James Fadiman P.h.D. en verschillende andere specialisten op het gebied van microdosing. Zij begeleiden en adviseren ons coaching team, zodat wij jou een zo realistisch en gedegen begeleiding kunnen geven.

Wij hebben als gemeenschappelijke doelstelling om mensen met vragen over microdoseren zo goed mogelijk te begeleiden. Op dit moment schrijven we een gezamenlijke manier van werken, waarbij we aangeven hoe we werken, welke coaching opleiding we gevolgd hebben en wat onze specialiteit is. We brengen coaches en therapeuten bij elkaar die onderdeel willen uitmaken van ons netwerk en met hun expertise en kwaliteit daar ook in passen.

Microdosing Institute Team:

Hein Pijnnaken: Microdosing Coach & Transformationeel Coach (NLP advanced master)

Mijn naam is Hein, mede-oprichter van het platform microdosing.nl en microdosing coach. Na 30 jaar ervaring met de helende werking van psychedelica en het begeleiden van vele sessies, kwam microdosing met psychedelica op mijn pad. Sinds 2016 heb ik mij intensief verdiept in het onderwerp microdosing. Niet alleen de theoretische kant, maar juist ook de praktische kant heb ik onderzocht, van waaruit deze website is ontstaan. Het intensieve contact met verschillende onderzoekers, waaronder James Fadiman en de microdosers in onze community heeft mij een evenwichtig beeld verschaft van hoe wij microdosing kunnen inzetten in combinatie met coaching.

Na een jaar begeleiding geven aan mensen tijdens hun MD traject, kwam ik er met mijn achtergrond als NLP-coach (master), al snel achter dat MD als een goede zelfontwikkelings- ‘tool’ fungeert in combinatie met coaching. Voorop gesteld dat je er zelf voor kiest om te werken met microdosing, faciliteren wij jou met onze ervaring om zo het maximale te halen uit jouw microdosing avontuur! >>meer.

Jakobien van der Weijden: Holistic Coach

Al sinds ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door reizen en verre culturen. Uit pure nieuwsgierigheid, maar ook om te observeren wat dergelijke kennismakingen met mij doen. Zo kwamen ook plantmedicijnen op mijn pad, waarvan ik tientallen ceremonies heb bijgewoond, zowel in Nederland als bij de lokale gemeenschappen in Zuid-Amerika. Ik ben al meer dan 10 jaar in dienst van de psychedelic renaissance via oa. werk voor een smartshop, Stichting OPEN, de Psychedelic Society en Synthesis, waardoor nauwe banden zijn ontstaan met wetenschappers, therapeuten, facilitators en tripsitters van over de hele wereld.

Het was voor mij een logische stap om me te verdiepen in microdosing en vervolgens Holistic Coaching. Want, niet iedereen is immers gediend van een stevige visionaire reis. Al snel ontdekte ik dat microdosing meer is dan een trucje voor meer focus of creativiteit tijdens je werk, al blijft dit verhaal bij de media erg geliefd. In 2021 heb ik samen met Hein een uitgebreide (Engelstalige) microdosing videocursus uitgebracht op ons internationale platform. >>meer

Mart Stoffele, (Foodsporen) Paddenstoelen natuurgeneeskundige

Iedereen, elke dag, een beetje gezonder. Dat is mijn motto. De fascinatie voor paddenstoelen is begonnen uit eigen ervaring, ik zat vast in het leven, niet lekker in mijn vel en kon me niet concentreren. Ondanks meerdere bezoeken aan een arts kwam er geen verbetering. Uiteindelijk ontdekte ik een paddenstoelenextract, een tinctuur die wél werkte. Al snel voelde ik me beter. Kon me ook beter concentreren en ben vervolgens natuurgeneeskunde gaan studeren. Wat vroeger ondenkbaar zou zijn geweest. Door de extracten kreeg ik meer focus en helderheid. Het ene na het andere boek werd verslonden en de passie groeide uit tot een bedrijf. Met Foodsporen wil ik zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de kracht van deze vitaliserende paddenstoelen. >>meer

Brittany Lillegard, Breath-Work Coach (Wim Hof trainer), Strength Coach

I am a movement specialist + educator with a strong obsession for coffee and the barefoot kinda lifestyle. I am here to help you find your way forward and create the momentum you have been craving in your life. Finding freedom through movement will help you connect deeply with both your mind + body, helping you to remove barriers that are holding you back from living your most authentic, purposeful, and powerful life.

I believe that everything is connected and it is my mission to help women find freedom and a loving space in both their bodies + minds through movement. >>meer

Catharina Bruyning: Soul Coach, Microdosing Coach

Mijn naam is Catharina Bruyning, gediplomeerd Usui Reiki Master, Shin Do leraar, Soul Coach en leraar Metafysica. In deze bundeling van kennis en ervaring ben ik gespecialiseerd in het onderzoeken van wat er in een energieveld gebeurt. Wat ligt eronder, waar leidt het toe, wat gebeurt er in de essentie. Aan de hand van vragen, lichaamswerk en energetische oefening kunnen we dingen in het licht zetten, aandacht geven en bekijken wat een situatie, gevoel, of je lichaam, hierin nodig heeft als volgende stap. >>meer

Microdosing Institute therapeuten

Elk mens is uniek en heeft haar eigen bijzondere verhaal en reden wanneer zij ons benaderen voor begeleiding tijdens hun microdosing en/of macrodosing traject. Met ons netwerk van coaches, psychologen en therapeuten met elk hun eigen expertise, zijn wij in staat om jouw specifieke microdosing/macrodosing traject te begeleiden. Samen gaan wij op zoek naar welk traject bij jou past. Vanzelfsprekend staan onze coaches open en hebben zij veel ervaring met de helende werking van psychedelica.

Marijn Schrieken: Therapeut voor traumaverwerking en training

In 2013 kwam trauma-healing volgens de Somatic Experiencing© methodiek van Peter Levine op mijn pad. Ik had net zijn boek De tijger ontwaakt gelezen, toen ik zelf een ongeluk kreeg en ik voelde dat mijn lichaam precies deed wat Levine in zijn boek beschreef. Ik reageerde zoals zoogdieren dat in de natuur doen, het letterlijk afschudden van de ervaring. Op dat moment besloot ik om de opleiding te volgen. Nu leer ik anderen hoe ze hun lichaam kunnen bevrijden van onnodige stress en spanning en de natuurlijke flow van het leven weer op te pakken.

Somatic Experiencing© is in de basis lichaamsgericht en wordt daarom ook wel een ‘bottom-up methodiek’ genoemd omdat we onze lichaamssensaties als ingang gebruiken. Somatic Experiencing© werkt prachtig ter ondersteuning bij psychedelische ervaringen om datgene wat je tijdens je reis hebt meegemaakt in het lichaam te verankeren. De ervaring leert dat een psychedelische reis zich dan makkelijker in het dagelijks leven laat integreren. Ook kunnen er oude wonden of trauma’s aangeraakt worden die extra aandacht verdienen. Hoe indrukwekkend en inzichtelijk innerlijke (grote en kleine) reizen ook kunnen zijn, ze zijn geen antwoord op alle geleden pijn.

Somatic Experiencing© kan heel goed bijdragen om oude pijn en/of trauma diepgaand te helen. Wil je meer weten over hoe dit in z’n werk gaat, wees welkom om persoonlijk contact met me op te nemen. Mijn praktijk is gevestigd in Amsterdam.

Jeanine Souren: Psycholoog, psychotherapeut, relatie- en gezinstherapeut, seksuoloog

Ik ben BIG-geregistreerde psychotherapeut, systeemtherapeut (NVRG) en seksuoloog. Dat houdt in, dat ik gewend ben om met complexe patiënten en cliënten te werken. Ik werk in mijn eigen praktijk (ambulant) en in een SGGZ kliniek (U-center) als regiebehandelaar. Ik kom dus veel in aanraking met mensen die kampen met zowel een klinische aandoening zoals depressie, angsten, meerdere trauma’s en verslavingen, als ook met persoonlijkheidsproblematiek. Dat laatste gaat over je karaktereigenschappen. Bijna iedereen waar ik mee werk, is op zoek naar zichzelf en/of verbondenheid.

Dat raakt het thema van psychedelica heel erg: dat helpt om vanuit andere perspectieven te leren kijken naar dat waar je mee vast bent gelopen.

Ik zie in mijn praktijk mensen met depressie, burn-out, verslavingen, persoonlijkheidsstoornissen, bi-polariteit, trauma’s (ook complexe trauma’s), seksualiteit issues, angststoornissen etc.

Ik werk met verschillende therapie-vormen, waarin ik gecertificeerd ben: EMDR, schematherapie (voor vastzittende patronen te doorbreken), ACT (Acceptance and Commitment Therapy), Mindfulness, Psychotherapie, Psychodrama, Relatietherapie enz.

Ik pas toe wat past bij die persoon en bij die specifieke problematiek, dat is dus steeds weer anders. De sessies kunnen online plaatsvinden of in mijn praktijk in Culemborg

Regina U. Hess: Clinical Psychologist, Body-Centered Gestalt Psychotherapist

Specialties: Psychedelic integration, multidimensional trauma and transformation,
meaning of life, individual, collective and ecological transformation, the concept of
interconnectedness and deep ecology approaches – from egoism to earthism.

Therapeutic Orientation: Depth psychology, transpersonal psychology and
indigenous approaches, body-centered and creative methods, mind-body medicine,
and integration therapy for psychedelic experiences.

I am a clinical psychologist , researcher, supervisor, and body-centered Gestalt psychotherapist, creative therapist, and transpersonal therapist specialized in the multidimensionality of trauma and transformation for more then 20 years and teach internationally. I am a member of the Swiss Medical Society for Psycholytic Therapy, and I am in the Integration Team of the MIND European Foundation for Psychedelic Science as co-developer an co-facilitator of integration programs and integration therapy trainings for professionals.

Services Offered: psychedelic integration (individuals, couples, groups), trauma-informed body-centered psychotherapy, teaching internationally; in-house workshops, research and publication.

Sessions: Online or In person (Cologne, Germany and Amsterdam, NL).                                                                Email: dr.reginahess@gmail.com
Articles, videos, and podcasts: https://independent/academia.edu/DrReginaUHess

Microdosing Institute partner netwerk

Sjanett de Geus: Lifecrafting coach/trainer

Ik ben Sjanett. Ik trek graag mijn eigen plan, zowel zakelijk als privé en de lifecrafting strategieën uit het XII Waves Protocol maken dat mogelijk én succesvol.

Verwacht geen standaard business coaching, want A) ik kijk graag breder dan alleen je onderneming of zakelijke ambitie, en B) ik ben op mijn best als ik inzichten en lessen kan delen met mensen die een soortgelijk pad als dat van mij bewandelen, en dat is niet voor iedereen. Inmiddels ben ik vice president van Twelve Waves, geef ik in het bedrijfsleven masterclasses en trainingen over dit onderwerp en coach een klein aantal gedreven ondernemers persoonlijk om hun dromen te manifesteren.

Vragen, suggesties of tips? Of wil je graag een workshop of training bij jouw bedrijf? Neem dan via onderstaande button contact met me op!

Rob ter Keurs: Haptonoom & meer

Ik ben Rob ter Keurs (1959) volgde een studie fysiotherapie aan de Academie Tim van der Laan en ik heb bij Otto Huizinga de opleiding haptonomie gevolgd. Alles vanuit een passie voor mensen.

De trans persoonlijke psychologie (waar mystieke en spirituele ervaringen ook erbij horen) gebruik ik als uitgangspunt. Daarnaast maak ik binnen mijn werk gebruik van alles wat ik in trainingen leer maar ook de ervaringen die ik in de praktijk heb opgedaan. Als ze me aanspreken en ze helpen zet ik het in. Dat mag van mij gerust afwijken van het reguliere gedachtegoed. Om heling te laten ontstaan gebruik ik onder andere elementen uit: NLP, Reiki, Emotional Freedom Technique, Holotropic Breathing en Sjamanistische Technieken. Mijn praktijk is gevestigd in Amstelveen.

Hidde: Onderzoeks Stichting Vista+

Ik ben medeoprichter en voorzitter van Vista+, een stichting welke onderzoek doet naar de maatschappelijke voordelen van plant medicijnen. Vista+ coacht en begeleidt in het zetten van intenties en het realiseren van persoonlijke groei in het proces van microdoseren. De afgelopen tien jaar doe ik onderzoek naar gezondheid, voeding en alternatieve geneeswijzen. Gefascineerd door de connectie tussen geest en lichaam, hoe onze gedachten en emoties onze fysiologie beïnvloeden in het bijzonder. >>MEER

Pieter Meurs: Arts in Holistic Healthcare

De naam die ik van mijn ouders heb gekregen is Pieter Meurs. In 2014 ben ik zelf afgestudeerd als arts aan de universiteit van Nijmegen. Daarna ben ik in Groningen in de psychiatrie gaan werken, eerst in de klinieken, later op de afdeling Integratieve Psychiatrie (CIP).

Na mijn studie geneeskunde startte ik een aantal jaar geleden mijn praktijk voor holistische gezondheidszorg, Dr. Aquarius genaamd. In deze tijd van de Waterman mogen we de bestaande vorm gaan overstijgen en mag alles wat dienend is aan het geheel samen komen in één discipline.

Zo combineer ik mijn kennis van de reguliere medicijnenstudie met aanvullende behandelingen zoals yoga, meditatie en plantmedicijnen. Onder laatst genoemde vallen tevens teacher plants zoals cannabis en truffels welke zeer krachtige medicijnen zijn mits op de juiste wijze gebruikt.

Het is mogelijk om een intake te plannen voor counseling rondom microdoseren met plantmedicijnen, lifestyle en (sound)healing. De consulten vinden plaats in een knus huisje naast de bossen op de Veluwe.

Patricya Radecka & Koen de Koning: Therapeutische sitting service

Patricia en Coen bieden als duo therapeutische begeleiding aan mensen die de helende werking van magische truffels willen ervaren. Met onze rijke psychologische kennis en ervaring zijn we goed in het voorbereiden en integreren van psychedelische ervaringen voor emotionele en mentale problemen.

Patrycja heeft een rijke psychologische opleiding en ervaring met een master en twee additionele diplomas in neuroscience & mindfulness en in mental health therapies naast ervaring met vele verschillende therapeutische vormen als cognitieve gedragstherapie, acceptatie comment therapie, internal family systems en meer. Ze heeft jarenlange ervaring in uiteenlopende aspecten van de mentale gezondheidszorg van werken in klinieken, met daklozen en verslaafden tot het coachen van managers en privé clienten. En Partycja heeft de MAPS training gevolgd die zij gebruiken voor de psychologen die hun klinische proeven voor het gebruik van MDMA bij PTSD begeleiden.

Coen is een ingenieur en vormgever en is een ervaren gids van psychedelische ervaringen.
Beide zijn momenteel ook in opleiding voor Hakomi mindfulness based somatic therapy; een methode die ook door MAPS therapeuten gebruikt wordt omdat het een krachtige methode is om te werken met onderbewust materiaal, net als de psychedelische ervaring.

Mocht je behoefte hebben om dieper te onderzoeken wat er op het onderbewuste niveau dwars zit en hoe je je beter kunt verhouden met je innerlijke verdedigingssystemen dan helpen we je graag die stap te zetten.

Ellen Bootsma

Ik ben Ellen en ik heb de afgelopen 20 jaar met veel plezier in de zorg gewerkt. Daarnaast ben ik Sjamanistisch Coach, Life Coach, Counselor, Reiki Master en deed ik de opleiding; Transhealing en Mediumschap, Transactionele Analyse, NLP en Voice Dialogue. Ik heb altijd de drang gevoeld om te ontwikkelen, deels omdat ik de kennis prettig vind, maar helaas ook deels omdat ik mezelf niet goed genoeg vond om mijn eigen praktijk te openen. Steeds maar weer iets bijleren….

Tijdens één van mijn ontwikkelingsdrang-periode deed ik mee aan een Ayahuascaceremonie. Tijdens die reis werd mij duidelijk dat ik alle opgedane kennis mag inzetten om mensen te helpen in hun proces!

Truffles Sitterservice Psychedelic society of the Netherlands (PSN)

Ben jij met microdoseren bezig en ben je nieuwsgierig naar hoe het is om begeleidt een hoge dosis te proberen? Onze partner PSN verzorgt sinds 2 jaar een uitgebreide tripsitter service. Je kunt nog meer halen uit jouw microdosing wanneer je dit combineert met een psychedelische sessie. Ons team werkt nauw samen met PSN. Hun team biedt 2 opties. Kijk voor meer informatie op hun website. Voor vragen over deze service?  Stuur ons even een mailtje.

Microdosing partner netwerk

Ben jij een ervaren coach, psycholoog, counselor, arts of therapeut en heb je ruime ervaring met het gebruik van psychedelica en microdosing (dit is een vereiste)? We zouden je graag ontmoeten om te kijken of je deel zou kunnen uitmaken van het microdosing support netwerk. Heb je hier interesse in? Maak dan een skype afspraak met Hein. Stuur een mail naar info@microdosing.nl

Wil je graag leren microdoseren?
Krijg GRATIS toegang tot de eerste les van onze videocursus EXPLORE MICRODOSING*.

* De cursus is Engelstalig. Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat Microdosing Institute jou gepersonaliseerde, Engelstalige e-mails mag sturen waaronder, maar niet beperkt tot berichten over events en speciale aanbiedingen.