microdosing institute partners

Ons partner netwerk

Verbinden en samenwerken maakt sinds dag één een belangrijk deel uit van onze missie met Microdosing Institute. We hebben we heel veel mensen uit het psychedelische veld leren kennen. We hebben bruggen gebouwd naar de wetenschap en werken zoveel mogelijk met deze organisaties en universiteiten samen. Net zoals mycelium een onmisbaar communicatiesysteem vormt in de natuur, geloven wij dat dit netwerk voor een sterk en betrouwbaar ecosysteem zorgt. 

Met wie werken wij samen? Hieronder een overzicht van ons Mycelium netwerk.

Research

James Fadiman P.h.D

Deze bijzondere man heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Dé grondlegger  van Microdosing met psychedelics en inmiddels een vriend en adviseur van het microdosing.nl team. Sinds het begin van onze missie, support James Fadiman ons platform en adviseert hij ons bij onze projecten en doelen. Door wekelijks email contact te onderhouden, informeren wij elkaar over de nieuwste bevindingen, risico’s en ander relevant microdosing nieuws. Wij vinden het erg waardevol om James Fadiman in ons advies team te hebben. Onlangs hebben we James Fadiman geïnterviewd voor ons MD Seminar. Klik hier om het interview te bekijken. Deel 2 kunt u vinden via deze link.

Kim Kuypers, Ph.D. University of Maastricht

Kim werkt als universitair docent aan de Universiteit Maastricht. Haar onderzoek richt zich op het begrijpen van de neurobiologie die ten grondslag ligt aan creativiteit, empathie en welzijn. Hiervoor gebruikt ze een psychofarmacologie model, waarbij ze de acute, sub-acute en langduriger effecten van psychedelica op dit gedrag en deze biologie bestudeert. De gegenereerde kennis kan worden gebruikt om flexibel denken en sociale vaardigheden in het dagelijks leven van pathologische populaties te verbeteren en daarmee hun levenskwaliteit en gevoelens van welzijn te verbeteren. >>zie presentatie

Balazs Ssigeti, PhD Beckley foundation, Imperial College London

Balazs is a member of the ‘Beckley foundation’s self-blinding microdosing project’, an innovative study that allows microdosers to implement placebo control during self-experimentation. >>zie interview

 

Toby Lea, Ph.D. 

Toby is a Humboldt Foundation Research Fellow at the German Institute for Addiction and Prevention Research, Cologne, and an Adjunct Lecturer at the Centre for Social Research in Health, UNSW Sydney, Australia. He conducts applied social health research on the use of psychedelics as novel therapies for mental health, as well as research on substance use and harm reduction among sexual and gender minority people.>>zie presentatie 

 

Organisaties

Psychedelic Society of the Netherlands (PSN)

PSN is vanaf het begin al nauw betrokken geweest bij ons platform. In december 2016 organiseerden het eerste microdosing event ter wereld, waar het eerste unieke Microdose onderzoek plaatsvond. Tijdens dat event hadden wij besloten een website en platform op te zetten.  Zonder hun hulp hadden wij nooit zo een vliegende start kunnen maken. Onze projecten zijn voor het grootste deel in samenwerking met PSN. Schrijf je in voor hun nieuwsbrief, zij organiseren veel leuk maar vooral interessante events.

 

Psychedelic Society San Fransisco

De San Francisco Psychedelic Society is een non-profit organisatie gewijd aan het bouwen van een gemeenschap met mensen uit alle lagen van de bevolking die een interesse delen in het verkennen van veranderde staten van bewustzijn. Tijdens onze samenwerking aan de Microdosing Movement Cursus met James Fadiman, is ons team is bevriend geraakt met Danielle Negrin, Seth Warner en Adam Bramlage. Samen met deze 3 Psychedelic pioniers hebben wij de Microdosing Movement opgericht. 

Hun missie is om te onderwijzen en te pleiten voor verhoogde staten van bewustzijn door het verstrekken van de community, ondersteuning en integratie middelen aan degenen die op zoek zijn naar harm reduction, verslavingsherstel, spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling. Zij leggen de nadruk op het eren van inheemse tradities, toegang zonder dogma’s en de destigmatisering van alle drugs. ==>meer

 

Stichting OPEN

Stichting Open is vanaf het begin al onze inspiratie bron geweest. Hun gedegen en serieuze aanpak spreekt ons erg aan. Wij hebben veel geleerd van hen.

Stichting OPEN is een onafhankelijke NGO zonder winstoogmerk, gevestigd in Nederland. OPEN is opgericht in 2007 met als hoofddoel het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar therapeutische toepassingen van psychedelica. OPEN functioneert als centraal knooppunt in een steeds groter wordend netwerk van deskundigen op het gebied van psychedelisch onderzoek in Nederland en Europa. >>meer.

 

Amsterdam Psychedelic Research Association (APRA)

Focus op Psychedelisch onderzoek en onderwijs. De focus van de vereniging wordt bepaald door alle academische inspanningen (uit de wetenschappen en geesteswetenschappen) met betrekking tot stoffen en praktijken die veelbelovend zijn voor therapie en onderzoek, maar die door hun juridische status of psychoactieve effecten een verminderde onderzoeksontwikkeling hebben. Houd de agenda van APRA goed in de gaten, als je jouw interesse bij psychedelic research ligt.

 

MIND Foundation 

Regina U. Hess en David Heuer zijn inmiddels vrienden van ons team en spelen een cruciale rol in de brug naar het integreren van inzichten tijdens een psychedelische ervaring. Omdat wij geloven dat microdosing nog meer waarde heeft in aanloop naar een hogere dosis of na afloop van een hoge dosis psychedelica zijn wij enorm blij dat zij daar het perfecte  integratie programma voor ontwikkeld hebben. In de nabije toekomst hopen wij samen met hen een Microdosing integratie programma te ontwikkelen. Meer over de Mind foundation, klik hier.

 

Psychedelic Society UK

Documentaire maakster Anya Oleksiuk van de psychedelic society UK is een mooie en unieke documentaire aan het maken, getiteld ‘The Psychedelic Renaissance’. Ons team had het genoegen om in deze docu te verschijnen. Wij supporten Anya in het maken van deze docu omdat wij geloven dat met haar docu het stigma dat nog steeds rond psychedelica hangt verder zal doorbreken.  Anya heeft ons laatste Microdosing.nl Seminar gefilmd.

 

Psychedelic Experience

Psychedelic Experience is een uitgebreide online bron voor informatie rondom psychedelische stoffen. Wij zijn een gemeenschap gemaakt door en voor zoekers, psychonauten, en medicijnmensen van alle ervaringsniveaus. Onze missie is het ondersteunen en faciliteren van middelen voor wereldwijde genezing en persoonlijke groei door middel van veilig en verantwoord gebruik van plantengeneesmiddelen en psychedelische behandelingen. Onze website en wereldwijde directory service van psychedelica gerelateerde organisaties heeft als doel het veilige, verantwoorde gebruik van psychedelica te promoten door het verstrekken van evidence-based, accurate informatie betreffende retraite centra, begeleiders, sjamanen, therapeutische modaliteiten, en organisaties.

Stichting Vista+

Onze partners van de microdosing onderzoek-stichting Vista+ bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die de leden begeleiden bij het opzetten, microdoseren, verzamelen van gegevens en het bereiken van persoonlijke groei. Zij proberen hun bevindingen te delen en hun gegevens beschikbaar te stellen aan toegewijde onderzoekers die een basis willen leggen voor toekomstig onderzoek.

Hun doel is om goed onderbouwde informatie te verstrekken over de voordelen en effecten van microdosering voor professionele en emotionele groei, in de hoop dat de samenleving als geheel uiteindelijk haar perceptie van psychedelisch gebruik zal verschuiven naar een meer holistische benadering.

 

Thank You Plant Medicine
Deze movement is ontstaan als reactie op het stigma in de samenleving over het gebruik van psychoactieve planten en psychedelica die therapie ondersteunen. We dromen van een wereld waar deze middelen vrij zijn van stigma en discriminatie, voor persoonlijke en collectieve genezing. We organiseren een wereldwijde golf van dankbaarheid voor 20 februari 2020, en roepen mensen op om op die dag “naar buiten te komen” met hun verhalen over genezing en transformatie, gebruik makend van de hashtag #ThankYouPlantMedicine.

 

The Psychedelic Renaissance

Anya is mede-directeur van de Psychedelic Society UK, waar ze leiding geeft aan videoproductie en campagne voert voor de decriminalisering van psychedelische planten en paddestoelen. Ze is verbonden aan de Psychedelische Vereniging Nederland en is vrijwilliger als adviseur voor de Poolse Psychedelische Vereniging (Polskie Towarzystwo Psychodeliczne). Haar liefde voor documentaire films en muziekvideo’s bracht Anya ertoe een MA Documentaire en Experimentele Filmmaken te studeren. Na het afronden van haar master ging ze aan de slag bij Marie Curie, een liefdadigheidsinstelling die zich inzette voor de levensbeëindiging van mensen, waar ze de video-afdeling leidde. In 2016 begon ze als freelancer en specialiseerde ze zich in not-for-profit video’s, muziekvideo’s en documentaires. In 2017 richtte ze Triptika Studios op, wat een collectief is van onafhankelijke filmmakers met interesses in gezondheid, wetenschap, innovatieve oplossingen, geestelijke gezondheid, drugsvoorspraak, sociale en raciale rechtvaardigheid en milieuvriendelijke levensstijlen. Anya streeft ernaar dat Triptika Studios werkt aan projecten die gericht zijn op sociale verandering en het verbeteren van het menselijk welzijn. Check deze trailer van The Psychedelic Rennaissance waar  onze eigen Jakobien te zien is.

Psychedelicwarriors.com

Wij zijn een therapeutische organisatie, geleid door een veteraan van de Koninklijke Marine, die professionele psychologische begeleiding biedt voor psychedelische ervaringen met natuurlijke psilocybine truffels. Voormalige en actieve militaire veteranen en andere geüniformeerde professionals, zoals politieagenten, zijn u voorgegaan. 

Je wordt begeleid door ervaren professionele psychedelische therapeuten en ook veteraan gidsen, die allemaal zelf psychedelische ondersteunde therapie hebben ervaren. Kom weer in contact met je ware zelf. Vind de moed om te helen. Dus je reis begint hier: Plan een gratis gesprek om uit te vinden of het iets voor jou is! Geen verplichtingen. Praat gewoon met een andere veteraan.

Twelve Waves Academy

Vrienden van ons platform Michel Vos en Sjanett de Geus hebben deze waanzinnig leerzame academy opgezet met erg waardevolle trainingen. Jakobien en Hein hebben  deze mooie opleiding genoten.  Erg de moeite waard om deel te nemen.  

 

Kasper van der Meulen, “Breathwork Biohacker” 

Mijn werk is gewijd aan het onderwijzen van de kernprincipes bij de bron, zonder te verdwalen in de details van methoden, technieken en protocollen. Om de sluier op te lichten en de grenzen te vervagen, en om de punten te verbinden tussen de oude praktijk, de moderne wetenschap, menselijke prestaties, persoonlijke genezing en het verruimen van het bewustzijn.

In de afgelopen tien jaar heb ik elke optimalisatietechniek voor de mens die ik kon vinden onderzocht en ermee geëxperimenteerd. Ik heb de eer gehad om nauw samen te werken met enkele van de belangrijkste beïnvloeders van deze nieuwe golf van moderne, op wetenschap gebaseerde ademhaling. Ik heb het geluk gehad om van deskundigen, wetenschappers, artsen en leraren uit vele disciplines te leren over hoe ademwerk samenhangt met welzijn, bewustzijn, prestaties en menselijke optimalisatie. Ik heb deze principes ook toegepast op duizenden mensen, door les te geven aan grote groepen, en door te werken in een hechte 1-1 setting met elite performers, speciale operators, top atleten, en dergelijke.

“Master” is geen definitieve staat die we kunnen bereiken, het is een pad dat we kunnen volgen. Eén van voortdurende vragen stellen, dieper begrip en meesterlijke toepassing van kennis en vaardigheid. Ik ben zeker geen meester, want hoe meer ik leer, hoe meer ik besef hoeveel er te weten valt en hoe ver ik nog te gaan heb. Ik heb mijn leven aan dat proces gewijd.

Ik ben een leraar, en ik wil mijn ervaring delen met mensen die er echt iets aan hebben. Dit is niet mijn eigen methode of techniek of merk. Dit is niet bedoeld om te vervangen of te concurreren met een ademhalingsprogramma dat er is. Dit is geen snel-certificaat weekend, of een voorgedefinieerde lineaire cursus, dit is diep duiken in een creatief proces van zelf-ontwikkeling als mens, als coach, als ademhaler.

Ik voel oprecht – en heb met eigen ogen gezien – dat ademwerk de weg naar welzijn is die de wereld op dit moment nodig heeft. En dat is waarom we mensen zoals jij nodig hebben om de best mogelijke coaches te zijn die ze kunnen zijn!

Wil jij deelnemen aan Kasper zijn Breath Work Masterclass, klik dan hier voor meer informatie.

Nobism

Rogier Koning van Nobism is onze partner voor onze  Clusterhoofdpijn projecten. Wij delen de missie met Rogier Koning in zijn strijd tegen Cluster Headache. 

Clusterbusters

Wanneer je alles wilt weten over Cluster Headache, check dan de website clusterbusters.com van oprichter Bob Wold. Wij steunen zijn missie en helpen elkaar daar waar kan.  

Partnerwebshops

Microdose.nl is in 2018 mede opgericht door Hein van Microdosing Institute. Door de financiële en morele support van de eerste Microdosing webshop ter wereld hebben wij onze 2 websites kunnen bouwen kunnen we onze onderzoeks projecten van de grond krijgen.  Zo zijn wij niet afhankelijk van donateurs en hoeven wij geen reclame/ banners op de website te plaatsen. In deze unieke web shop vind je alles wat je nodig hebt voor microdosing in één webshop. Het meest uitgebreide aanbod aan microdosing toolkits en substanties in Nederland. De enige web shop in Nederland speciaal gericht op microdosing en onderzoek. Hoofd leverancier van de inmiddels beroemde Microdosing XP truffels

MicrodosingTruffles.com

Met de nieuwe webshop Microdosingtruffles.com werken wij ook samen, omdat ook zij onze missie steunen en leverancier is van de originele MicrodosingXP Truffels.=>>

 

Freshmushrooms

Onze vriend en partner Hans Grootewal, de bekendste en oudste truffelkweker van Nederland en wereldwijde markteleider kweekt al meer dan 30 jaar Magic Mushrooms (nu alleen nog verkrijgbaar als growkits) en Magic Truffels met zijn bedrijf FreshMushrooms. Hans heeft het eerste legale Microdosing product ontwikkeld, de Microdosing XP truffels. In de kwekerij worden deze psilocybine bevattende truffels gekweekt en op unieke wijze vacuüm verpakt in porties van 6 x 1 gram. =>>

Foodsporen.nl

Onze nieuwste partner en teamlid op het gebied van medicinale paddenstoelen. Mart Stoffele van Foodsporen.nl heeft zoveel kennis in huis van allerlei soorten ‘functionele’ paddenstoelen zoals hij ze zelf noemt, dat wij het een eer vinden hem in ons team te hebben. Onze eigen Nederlandse Paul Stamets. Leverancier van de functionele paddenstoelen van Microdose.nl.

 

Flow State  Micro

Flow State Micro Worldwide is een bedrijf uit Californie onder leiding van onze vriend Adam Bramlage. Hij stelt zich een wereld voor waarin planten en paddenstoelen niet langer gecriminaliseerd zijn, en betaalbaar en toegankelijk worden gemaakt voor mensen van alle rassen, geloofsovertuigingen en achtergronden. 

 Adam biedt 1 op 1 coaching kunnen aanbieden en onze eigen Flow State Micro stacking blend (zonder de Psilocybine.)

Wil je graag leren microdoseren?
Krijg GRATIS toegang tot de eerste les van onze videocursus EXPLORE MICRODOSING*.

* De cursus is Engelstalig. Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat Microdosing Institute jou gepersonaliseerde, Engelstalige e-mails mag sturen waaronder, maar niet beperkt tot berichten over events en speciale aanbiedingen.