Negatieve effecten tijdens het microdoseren

Ons team krijgt veel positieve microdose ervaringsverslagen toegestuurd. Mensen met een negatieve ervaring met microdosing zijn meestal niet geneigd om in de pen te kruipen, terwijl wij juist ook deze ervaringen belangrijk vinden om te delen. Wij waren dan ook dankbaar dat Sven en José, 2 van onze leden uit onze besloten Facebook groep, hun negatieve ervaring met microdosing met ons wilden delen. Wat ons betreft erg waardevol. Mocht jij een negatieve, vervelende of minder prettige ervaring hebben ervaren tijdens jouw MD traject? Deel het met ons.( info@microdosing.nl)

Hoofdpijn van truffels

Mijn eerste microdose waren 0.57 gram verse truffels. De truffels heb ik samen met een kop thee op lege maag (zoals aangeraden) ingenomen. Na ongeveer een uur kwam er een lichte hoofdpijn opzetten. Niet wetende waardoor deze hoofdpijn kwam, dacht ik dat het wellicht wat te maken kon hebben met het feit dat ik niets gegeten had en tevens ook nog geen koffie gedronken had. Na zowel wat gegeten als een kopje koffie gedronken te hebben werd de hoofdpijn eigenlijk alleen maar erger. Uiteindelijk moest ik gaan liggen omdat het ongemak te groot werd. Verder was ik tevens een beetje misselijk en enigszins onrustig maar dit kan natuurlijk ook komen door het ongemak van de hoofdpijn. Na ongeveer 4/5 uur was de hoofdpijn verdwenen.

Geschrokken van de bijwerkingen van mijn eerste keer microdosen ben ik het internet opgedoken om naar een mogelijke verklaring hiervoor te zoeken. Al snel las ik dat de hoofdpijn te maken kon hebben met te weinig hydratatie. Ook werd aangeraden om geen koffie te nuttigen op een microdose dag.

Met een tussenpauze van 2 dagen volgens het Fadiman protocol heb ik met deze wetenschap in mijn achterhoofd gisteren opnieuw een dosis genomen. Ik heb nu van tevoren veel water gedronken en tevens magnesium en multivitamines geslikt. Ook heb ik mijn dosering verlaagd naar 0.39 gram en op de dag zelf geen koffie genuttigd. Na ongeveer een uur gebeurde echter wederom hetzelfde als bij de eerste dosis. Een lichte hoofdpijn kwam opzetten welke uiteindelijk steeds erger werd. Na een paracetamol genomen te hebben ben ik wederom op de bank gaan liggen en uiteindelijk in slaap gevallen.

Door alle positieve verhalen over het microdoseren was ik echter vastberaden om mijn zoektocht door te zetten. Om deze reden besloot ik (na overleg met Hein, van Microdosing.nl) het eens met een andere substantie te gaan proberen: gedroogde/gecapsuleerde (Golden Teacher) paddenstoelen of ALD-52. De microdosis die ik van de paddenstoelen heb genomen was een capsule met 0.25 gram gedroogde paddestoelen. Helaas verscheen na ongeveer een uur wederom de hoofdpijn weer. Deze was wel ietsje minder maar nog steeds zodanig dat ik het niet kon negeren en weer op bed moest gaan liggen.

Extreem slaperig van ALD-52

Inmiddels vandaag in de ochtend m’n eerste microdose ALD-52 (5 druppels) genomen. Dingen die me opvielen is dat ik veel aan het staren was, dit voelde op de een of andere manier goed overigens. Ook merkte ik dat ik soms enigszins dromerig en snel afgeleid was. 2 uur na de dosis werd ik echter opeens extreem slaperig en 4 uur na de microdose kon ik uiteindelijk ook gewoon niet meer wakker blijven. Na een uurtje geslapen te hebben werd ik enigszins onrustig wakker. In hoeverre ik me er bewust van ben heb ik nu geen dingen die mij opvallen buiten het feit dat ik nog steeds er moe ben.

Zijn dit bijwerkingen die vaker voorkomen? En heeft het nut de volgende microdose te verhogen en zo ja, met hoeveel? Herkenbaar? Deel het met

Ik heb na de microdose van 5 druppels ALD-52 nog 1 keer een microdose genomen van 3 druppels, helaas ook zonder weinig effecten. Ik merkte lichte vermoeidheid en had wederom een aantal staar momenten. Mocht ik mijn microdose experiment nog een kans geven, dan houd ik jullie op de hoogte.

Afz: Sven

Het volgende MD verslag is van José.

Microdoseren met San Pedro cactus

Positief:

 • Meer (liefdevolle) persoonlijke aandacht (tijd nemen voor yoga, meditatie, goed eten)
 • Vooral de dag ná dosering energiek en vrolijk

Negatief:

 • Vaak misselijk en vermoeid tijdens dosering
 • Effect is onvoorspelbaar waardoor ik het moest inplannen op lege dagen. Daardoor heb ik ook niet regelmatig kunnen doseren.
 • Onvoorspelbaar

Balans is soms een dingetje

Het is me niet gelukt om mijn sweet spot te vinden. De aanbevolen minimum dosering van 1g San pedro poeder bleek de eerste keer te sterk. Goede middag gehad, lekker naar buiten geweest, maar werd na enkele uren misselijk en heel moe. De volgende doses waren tussen de 0,5 en 1,5 gram. Ik heb geen echte San Pedro beleving meer gehad zoals de eerste keer. Meestal merkte ik niks en één keer (1g) heb ik een andere (voor mij onbekende) kant van San Pedro mogen ervaren en voelde ik me de hele dag neerslachtig.
Eerlijk gezegd hebben deze vier weken niet heel veel voor me gedaan. Ik vond het lastig om er echt de tijd voor te nemen, niet alleen op de dagen van dosering maar ook in de dagen daarna. Een onrustige/onzekere periode en mijn gevoeligheid voor overprikkeling leidden ertoe dat ik soms ‘vergat’ dat ik in dit microdoseringsproces zat. Was ik eerst nog heel lief en voorzichtig met mezelf en mijn lichaam, een paar dagen later dronk ik weer (teveel) wijn en at ik junkfood. Balans is soms een dingetje.  Zou het in de toekomst nog wel eens willen proberen in een rustigere periode. Al met al vond ik het toch leuk en interessant om een San Pedro te testen.

Afz: José

Het volgende verslag is van een getrouwd stel. Zowel van degene die ervaring heeft opgedaan met microdoseren, als wel van zijn vrouw die haar kijk op het geheel geeft, dus hoe zij haar man heeft ervaren tijdens zijn microdose traject.

Microdoseren met ALD

Via via ben ik in aanraking gekomen met microdosering, door de verschillende verhalen die hij hierover kan vertellen raakte ik wel nieuwsgierig en besloot het te gaan testen. Als een doorsnee man van 48 met weinig tot geen lichamelijke en geestelijke aandoeningen werd ik nieuwsgierig wat microdosering met mij zou doen en of ik daar voordeel mee kon doen in deze hectische tijd.

De start:
Het beginnen met microdosering is zoeken naar de juiste hoeveelheid druppels je nodig hebt om op een verantwoorde manier de dag door te komen. In mijn geval heb ik ALD verdund in een flesje gebruikt. Ben begonnen met 4 druppels, dit bracht niet echt resultaat en uiteindelijk kwam ik uit op 8 druppels per keer waar ik verantwoord de dag mee door kwam.

Resultaat: voordelen en tegenvallers

Voordelen voor mij waren dat ik mij totaal kon focussen op de dingen die deed, om het te testen heb ik alleen de les voorafgaande aan het examen gevolgd en niet vooraf geleerd. Geslaagd met een 8.5. nog een voordeel vond ik, dat je een kan worden met je gedachten, deze beter kan plaatsen en ook beter kan verwoorden. Mijn libido is ook enorm omhoog gegaan.
Nadelen voor mij waren dat ik als denker nog meer ging denken in mogelijkheden en daardoor geen knoop meer door hakte. Ook versterkte het ook heel erg de gemoedstoestand waar ik in zat en daardoor dingen ging zien die er niet waren of helemaal niet relevant waren op dat moment. Ben ook na 10 weken gestopt.
Dit even in een beknopte vorm.

Ervaring van Lucy

Zoals boven beschreven heeft de microdosering veel voordelige effecten op Wouter gehad, deze heb ik ook gezien en gemerkt. Wat mij daarnaast opviel was een grotere mate van zelfreflectie.

Het nadelige effect was dat er een bepaalde achterdocht ontstond of duidelijk werd. Deze kwam als verrassing voor mij en heeft tot onbegrip geleid tussen mij en Wouter. Toch zijn hier uiteindelijk goede en mooie gesprekken uit voortgekomen met als resultaat meer wederzijds begrip.

Afz: Wouter en Lucy

Last van Histamine reactie en Netelroos

ik heb sinds ik microdose last van netelroos, ook een histamine reactie. Ik heb het echter niet alleen bij paddenstoelen, maar ook bij LSD. Ik krijg ‘s avonds als ik naar bed ga ineens overal over mijn lichaam jeuk. Gelukkig helpt een antihistamine tablet (ik neem loratadine, en altijd ‘s avonds zodat ik overdag geen last heb van de slaperigheid die het met zich meebrengt).

Ja, met LSD dus, en daar heb ik het ook bij. Het gebeurt bij meerdere soorten drugs. Ik las ook dat mensen die GHB gebruiken het wel eens hebben, en zo zijn er vast nog wel meer drugs waar je dat bij krijgt. Ik ben zelf niet zo sceptisch over pharma medicatie, ik heb geen enkele problemen met de loratadine die ik slik.

ik ben me aan ‘t inlezen over de jeuk issues. Ook ik heb grandioze jeuk. Nu heb ik daar al ‘n gevoeligheid voor, maar sinds MD is ‘t zo erg geworden.. Dat ik hier wat opgezocht heb erover. ‘t wordt in ieder geval tijd voor ‘n huisarts bezoekje. Ook zocht ik na aanleiding van jouw reactie op ‘t verschil tussen netelroos en gordelroos, maar dat zijn 2 totaal verschillende dingen. Dus misschien kan ‘t goed zijn dat gordelroos verdwijnt maar netelroos juist kant ontwikkelen ervan. In ieder geval baal ik gruwelijk van de jeuk.. Want ik ben gestopt met m’n medicijnen maar ‘t MD begint steeds meer z’n goeie draai te krijgen in m’n systeem nu. Wil zeker niet hoeven stoppen door de jeuk.

Afz. Lies

Microdosing tegen angstaanvallen

Graag deel ik mijn ervaring tot nu toe met het MD van truffels. Ik kocht een zakje bij earth resonance (veel te duur achteraf, maar goed al doende leert men). Ik probeer MD om te leren omgaan met, en hopelijk herstellen van, langdurige gegeneraliseerde angststoornis. Ik ben door de angst erg alert op lichamelijke sensaties, wat mijn beleving wellicht wat vertekent. Ik wil mijn ervaring delen omdat ik niet veel terug kan vinden over MD en angst. Fandiman zegt dat het niet geschikt is voor generalized anxiety, maar ik probeer het toch. 4 keer genomen, begonnen met 0,3 gr verse truffel en steeds om de dag met 0,1 gr verhoogd. Geen opmerkelijke positieve resultaten. Tweede keer MD enorm chagrijnig en erge hoofdpijn. Derde keer ook hoofdpijn en onrustig. Vierde keer ‘s morgens opgewekt en blij maar na een paar uur heel onrustig en later erg duizelig en paniekaanval (de duizeligheid kw voor de paniek), dosis was 0,65. Durf nu eigenlijk niet meer want die duizeligheid was heel beangstigend. Onzeker of dit komt door MD. Nu durf ik niet meer jammer, want heb zo’n goede hoop dat het kan helpen bij het herstellen van deze angst conditionering. Heel benieuwd naar ervaring van anderen in relatie tot angst.

afz. Kirsten

Te hoog doseren tijdens de eerste keer Microdoseren

Een van de valkuilen van microdosing is te hoog microdoseren de eerste keer dat je het gebruikt. Begin daarom altijd met de laagst mogelijke microdoses. Met de Verse Microdosing XP truffels bijvoorbeeld, begin je altijd met maximaal een half portie, ofwel een halve gram. Een van onze leden rapporteerde haar eerste ervaring met microdosing die niet echt positief uitviel.: “Onlangs kocht ik bij uw Partnerwebshop Microdose.nl microdosingXP truffels. Dit was helaas geen succes. Van één dosis kreeg ik visuele hallucinaties (ik was goed bij zinnen, niet volkomen de weg kwijt), gekke tactiele sensaties, pijn in m’n maag, eten niet verdragen, nare dromen, hoge bloeddruk inclusief hoogrode wangen, zweten, hart in de keel gevoel. Jammer! Heb er mooie dingen over gehoord en gelezen, maar helaas niet voor iedereen een succes blijkbaar. Las op uw site dat u dergelijke minder aangename ervaringen ook wilt weten, vandaar m’n berichtje”. (anoniem)

Inmiddels heeft ons community lid haar microdosis omlaag bijgesteld, wat een stuk posititievere ervaring opleverde. Wil jij dit voorkomen? Dan zeggen wij altijd: ‘Start Low and go slow’

Dank voor het delen van jullie ervaring. Het blijft apart dat microdoseren voor sommigen helpt tegen migraine en Clusterhoofdpijn, Terwijl anderen er juist weer hoofdpijn van krijgen. Psychedelica kunnen ontstekings-remmend werken, maar bij sommigen een histamine reactie uitlokken. Dit gegeven levert meer vragen op dan antwoorden. Microdosing blijft nog steeds onderzoek in beweging. Blijf vooral jullie ervaringen opsturen. De negatieve zijn net zo waardevol als de positieve ervaringen.

Afz: Hein

25 gedachtes op “Negatieve effecten tijdens het microdoseren”

 1. Ja ik heb ook soms last van lichte hoofdpijn bij MD met truffels. Niet voorspelbaar. Gelukkig is de hoofdpijn niet te erg want ik ondervind ook de voordelen zoals meer open in het leven staan en meer zelfverzekerdheid.

 2. Wat nog geprobeerd kan worden is extra magnesium innemen en een zakje ORS (Oral Rehydration Salts). Dit kan voor veel minder kans op hoofdpijn zorgen. Ook het verlagen van tyramine in je voeding is iets om naar te kijken. Als laatste tip…. kauwen op een kruidnageltje wanneer hoofdpijn inzet kan de hoofdpijn verminderen

 3. Hi,
  Sinds een week aan het microdosen met lsd. Verdund in een flesje gedestilleerd water. Vorige week zaterdag 1e Md dag 10mcg. Dat was echt te veel. Top dag maar alles behalve in staat tot werken. De 2e en 3e keer 4-5 mcg en morgen ga ik voor 6. Visueel bemerkt ik lichte effecten van scherp zicht en soms wat draaipatronen. Maar wat vermoedelijk interssant is om hier te delen dat ik me best vaak depri voel en allerlei oude gevoelens en trauma’s omhoog komen zodra ik alleen ben. Ik heb het vermoeden dat door MD ik eenvoudiger bij deze emoties kan en de kans krijg ze te doorleven. Ook al leidt dat niet tot een plezierige interne reis – voelt het wel nuttig.
  Daarnaast heb ik het idee dat ik beter kan nadenken. Op Mn werk kom ik tot scherpe inzichten en heb ik een beter overzicht. Tot nu toe wel elke keer hoofdpijn. Lichtelijk. Wat ik anders zelden heb. Ik lees hierboven dat dat vermoedelijk komt door koffie? Een half uur na Mn dosis neem ik idd koffie. Morgen maar eens nu doen.
  Tot slot heb ik een vraag;
  Welke lengte wordt aangeraden in de periode van MD. Ik doseer elke 4e dag. Dus MD dag, rustdag, niets dag , MD dag. Maar wat wordt aangeraden voor hoe lang je dit moet doen? En hoe lang laat je ertussen voor een nieuwe fase van MD?
  Bewuste groet 😉
  Pascalle

  1. Dank voor het delen van jouw ervaring. Pascalle. Fijn dat je doorziet dat de processen die in gang worden gezet, doorleeft dienen te worden. Alleen zo verwerk je deze trauma’s en oude gevoelens. Mocht je hier wat hulp bij nodig hebben? Ons coaching team heeft een trauma therapeut die jou wellicht zou kunnen ondersteunen, als je daar behoefte aan hebben natuurlijk. het kan ook dat de hoofdpijn komt doordat deze processen naar boven komen. En wordt dit minder na een tijdje. Te hoog doseren zou ook een oorzaak kunnen zijn. Stop niet ineens met koffie drinken, hoor want dan krijg je geheid hoofdpijn door de koffie. Microdoseren doe je 2 tot 3 maanden. Daarna is het wel aan te raden om 2 tot 4 weken pauze te houden, om te evalueren en reflecteren. Ook om je receptoren te resetten, om tolerantie te voorkomen.

   Veel succes.
   alle goeds
   Hein

 4. Hallo allemaal!

  Vraagje.. heeft iemand van jullie wel eens gehoord of ervaring dat je ook even extra down en depri kunt zijn als je begint met microdoseren? (In dit geval met paddo’s)

  Groetjes

  1. Hoi, Leonie.
   Ja, dit kan weleens gebeuren. Microdosing is een non-specifieke mentale versterker. Het is dus mogelijk dat je je meer bewust wordt en dat het depri gevoel versterkt wordt. De kunst is om dit proces in jezelf te aanvaarden en te observeren wat er gebeurt. Dit vereist wel de nodige tools om zelf je eigen therapeut te zijn. Mocht je behoefte hebben aan begeleiding dan kun je overwegen om een skype afspraak te maken met 1 van onze coaches/therapeuten. Je kunt ook gewoon stoppen als het niet prettig aanvoelt.
   Veel Sterkte toegewenst.
   Hein
   https://microdosing.nl/microdose-coaching/

   1. Ik ben zondag begonnen met microdosering en had mijn spullen bij earth resonance gehaald. Vond het al erg prijzig, maar ik had goeie dingen gehoord. Ten eerste hadden ze te weinig in de verpakking zitten en ten tweede kreeg ik er 2x een mega hitteaanval van. Vanbinnen uit voelde het alsof ik verbrandde, en werd over mijn hele lichaam rood (zonder te zweten) en daarna kreeg ik uitslag over mijn hele lichaam. Ik werd heel onwel en hoofdpijn en overgeven, en mijn hele systeem sloeg op tilt. Helaas kon het bedrijf mij niet helpen, en kreeg ik mijn geld niet terug (€75,-) dus kijk goed uit wat je doet en waar je het haalt. Hoe hoog een bedrijf ook aangeschreven staat, ze zijn niet altijd zuiver.

    1. Wat super vervelend dat je zo een negatieve ervaring hebt gehad. Wij kennen dit bedrijf niet. Ze zijn net op de markt. Het enige wat wij weten is dat zij truffels verkopen voor 2x zoveel als de gemiddelde shop.
     Ik wil graag even met je bellen of skypen. Wij coachen en begeleiden al 3 jaar mensen tijdens hun MD traject en zullen nooit iemand zo laten zitten. Ik wil je graag kostenloos even spreken om deze vervelende ervaring een plek te kunnen geven.
     Ik stuur je even een mailtje..
     Alle goeds
     Hein

  2. Leonie. Het kan voorkomen ja, omdat er een proces in gang wordt gezet en herbalancering plaatsvindt. Dit kan aan het begin zeker als onprettig ervaren worden. Microdosing wijst naar de dingen die je dient aan te pakken. Dat kan confronterend werken. Wanneer je dit proces omhelst en er actief mee aan de slag gaat, kun je het omzetten in een positieve ervaring. Verlaag ook een keer je MD, om te kijken wat dit doet en of je die down en depri dan nog voelt. Succes

 5. Hallo, deze morgen gemicrodosed met mexicana truffels, minder dan een 0,5grm genomen, niet afgewogen met weegschaal, smorgens opgegeten op nuchtere maag en na ongeveer 20 à25min een eerste lichte wave van angst gevoeld(of onrustig gevoel) na ongeveer 10min na de eerste wave een tweede wave van angst gevoeld… Weeral met onrust tot gevolg.besloten dat ik naar buiten moest, op de fiets gesprongen en op een rustige plaats gefiets, ging redelijk ok tot ik na een half uur terug een angstig gevoel kreeg daarna geen negatief gevoel meer gehad, wel een kort moment waarbij het gras fel groen was en de bloemen fel geel… Ik pak wel paroxetine… Is het wel verstandig om hiermee door te gaan. Ik was vooral ongerust welke effecten het zou teweeg brengen. Ik heb sowieso last van angst en dat dit zou helpen. Heb teven een periode alprozolam genomen maar ben dit nu al een maand gestopt. Wat is jullie mening?
  Grt bart

 6. Hoi,
  Sinds vorige week begonnen md met verse truffels Mexicana.
  Ik lees dat je start tussen 0.5 -1 g
  Dat lijkt mij behoorlijk hoog, aangezien ik begon met 0.25, daarna 0.22 en nu weer 0.25.
  Ik merkte eerst veel meer energie en positiviteit.
  Ook erg moe aan het eind vd dag.
  Vervolgens een dosis 0.22, waar ik niet erg veel van merkte.
  Vandaag 0.25 en erg last van bijwerkingen; een opgejaagd , geagiteerd gevoel en het zweet brak me uit.
  Verder erg moe en er teveel mee bezig. Geen fijne ervaring.
  Zaterdag maar weer verlagen naar 0.20 of zelfs 0.15.
  Ik wil er mee doorgaan omdat ik de positieve effecten erg waardeer .

 7. Bij mij heeft microdosing (1gram verse truffels per dosis) slaperigheid en een lichte hoofdpijn tot gevolg. Verder valt op dat ik mij minder aanwezig voel en snel ben afgeleid. Dit duurt minimaal 1 dag. Het is een gevoel van niet aanwezig zijn. Niet bewust van mijn zijn. Of anders geformuleerd, ik zit meer in mijn hoofd en ben mij minder bewust van mijn lichaam.
  Het voelt niet prettig en ik ben blij als ik weer ben zoals ik was.

  1. Rob. Het is duidelijk dat 1 gram teveel MD voor jou is. Ik neem aan dat je zoals beschreven wordt ook de dosis hebt verlaagd om jouw sweet spot te vinden?

 8. Ik heb een paar jaar geleden citalopram afgebouwd van 20 mg naar 10 mg, verder afbouwen lukte vooralsnog niet.
  Gisteren voor het eerst microdosering verse paddo’s gebuikt, niet afgewogen, maar schat 0,2 gram.
  Stemming goed die dag. Maar ongeveer 6 uur later kreeg ik kleine schokjes door mijn lichaam vergelijkbaar met de afbouw van antidepressiva. Nu lees ik op websites wisselende adviezen over de combinatie van antidepressiva en microdosering truffels. Wat is jullie visie op die combinatie?

  1. Veel mensen microdoseren in combinatie met SSRI’s. Zij rapporteren dat ze zich iets beter voelen dan zonder MD. De werking van MD wordt wel gedempt door de citalopram, maar zolang het niet in de weg zit bij je en je stemming goed is, kun je gewoon door gaan.
   Succes
   Team Microdosing Institute

 9. Halllo,

  Ik ben het weekend begonnen met MD. Ik heb de microdosing XP truffels gekocht. De eerste dag begon ik met 1 dosis. Hier merkte ik helemaal niks van. Ik heb toen nog maar 1 genomen, 2 uren later en na 2 uren nog één maar voelde de hele dag niks. Ik heb een dag niks genomen en gisteren maar 2 dosis in één keer genomen. Dit leek iets te veel te zijn. Ondanks dat het eerst een prettig gevoel was, erg bewust van dingen zelfs van het oppakken van een kopje thee. Maar ook zoals hierboven te veel in mijn hoofd. Ik ging zelfs mijn gedachten soms hardop zeggen. Dit gevoel ging al vrij snel weer voorbij, na ongeveer 2 uur, en daarna voelde ik wederom niks meer. Mijn microdosing truffels hadden ook enige groene aanslag ondanks dat ze nog niet open waren en in de koelkast werden bewaard. Deze heb ik weggegooid omdat ik had gelezen dat dit schadelijk is.

  Wat kan ik nu het beste doen? De reden dat ik dit probeer is omdat ik veel goede verhalen heb gehoord en wil gaan kijken of dit ook werkt bij het Binge Eating Disorder. Ik hou momenteel een dagboek bij.

  Gr Elisa

  1. Hoi, Elisa
   Volg vooral de richtlijnen die wij op onze website hebben staan en de handleiding die meegeleverd hoort te zijn door de verkoper van jouw truffels. Daar staat hoogstwaarschijnlijk niet in de je de truffels een aantal keren achter elkaar moet innemen. Het feit dat je eerst niets voelt komt vaker voor. Microdosing is op sub perceptueel niveau en erg subtiel. Geef het even de tijd om deze subtiele verandering in je zelf te observeren zonder gelijk conclusies te trekken om daarna teveel in te nemen. Lees vooral even onze website door om zo veilig mogelijk te microdoseren.
   Wat betreft de groene aanslag verwijs ik je even naar de verkoper. Zoals bij elke aankoop op het internet is het normaal dat als een product niet goed is, je even contact opneemt met de verkoper. Zij zullen jou zeker nieuwe truffels opsturen. Truffels zijn een natuur product. Het kan dus sporadisch voorkomen dat er iets niet helemaal goed is. Dit wordt natuurlijk dan gelijk opgelost door de verkoper van het product.
   Succes
   Team Microdosing Institute

 10. Hallo,

  Ik ben deze week begonnen met MD (truffels) ik was heel erg enthousiast en heb mijn partner ook meegenomen op deze reis. Ik heb alleen zelf nog niet echt hele positive ervaringen. Heb het nu twee maal gedaan (1 x 0.5 en 1 x 0.75). Het heel erg hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid. Mijn partner is tot nu toe erg positief. Ik wil heel graag proberen hier iets van te maken (behalve het innemen van calcium) wat zijn nog meer dingen die werken? Wisselen van substantie, juist meer of minder nemen?

  Alvast heel erg bedankt.
  Natalie

 11. Hi,

  Ik heb eergisteren mijn eerste micro dosis verse Mexicana truffels genomen. Ik ging er open en vol positieve verwachting in, maar kreeg lichte hoofdpijn, werd super moe en werd mega geirriteerd en boos. Ik had geen koffie gedronken omdat ik dat met dit experiment meteen wilde afleren en normaal drink ik ‘s ochtends ongeveer 2,5 kopjes, dus misschien dat dat ook niet hielp, maar dit was niet waar ik op had gehoopt.
  Nou vraag ik me af of ik nu juist minder of meer moet nemen morgen. Mijn dosis was 0,54 g op een lege maag.
  Ik hoor graag van jullie!

  Alvast bedankt en hartelijke groet,

  Kyra.

 12. Hoi,

  Ik heb vorig jaar mei 2020 Pfeifer gehad en ondervind nog veel klachten met mijn herstel hiervan. Ik ben ga nog heel veel ups & downs met mijn energie met o.a. hele slechte dagen waar ik oververmoeid ben en slechte dagen waar ik ook mij down voel. Ik zit nu te overwegen om micrododing te proberen, wordt dit afgeraden als ik nog niet helemaal 100% hersteld ben? of kan het juist heel erg helpen bij het herstellen. De negatieve effecten van vermoeidheid staan mij een beetje tegen.

  1. Het wordt niet afgeraden, maar ook niet aangeraden. Microdosing is op eigen verantwoording. Omdat veel dingen nog niet onderzocht zijn en wij geen dokters zijn. Microdosing kan een goede ondersteuning zijn in jouw herstelproces. Je kunt het gewoon een paar keer proberen, voelt het niet ok, dan stop je gewoon. Wbt vermoeidheid zou ik dan voor de combo: Stacking Cordyceps, Microdosing XP, Vit B.12 gaan.

 13. Hoi

  Ik ben ook begonnen met microdoseren met Truffels (XP). Ik heb van die pakjes met 6x 1gram porties. Dit was voor mij de eerste keer dat ik truffels nam. Mijn eerste portie nam ik ‘s ochtends 1 gram in op een lege maag. Ik merkte er eigenlijk niet zo veel van maar halverwege de dag werd ik wel slaperig. Ik ben van mezelf al een vrij lui en niet zo alert persoon en hoopte dat het juist zou helpen bij het versterken van mijn alertheid en creativiteit – maar daar voel ik nog niet veel van. De tweede keer heb ik mijn dosis verhoogd naar 2 gram toen voelde ik de eerste paar uur een warm gevoel, had ik ook het idee dat ik beter uit mijn woorden kwam en beter kon analyseren wat anderen zeiden – en relativeren. Na een dag was dit weg en voel ik me weer slaperig. Ik heb niet het idee dat ik mijn sweet spot heb gevonden. Ik vind het ergens ook heel jammer dat het tot nu toe niet echt werkt zoals ik had gehoopt. Heeft iemand nog tips? Ik heb ergens gelezen dat een combo met vitamine B12 zou kunnen helpen tegen de slaperigheid, dus dat ga ik nu proberen. hoe kan ik ervoor zorgen dat ik bijvoorbeeld dat gevoel van die keer met 2 gram langer kan vasthouden?

  Lianna

  1. Lianna, slaperigheid is een bekend bijkomend verschijnsel. In praktisch opzicht zijn er drie mogelijkheden: 1) je dosering is te hoog. velen nemen minder dan 1 gram. 2) je kunt proberen om ‘s avonds te microdoseren, ongeveer 1 uur voor het slapengaan. het protocol blijft verder hetzelfde. 3) mogelijk zijn truffels niet de meest geschikte match voor jou en kan een andere substantie een beter optie zijn.

   Je bent van harte welkom om contact op te nemen voor meer informatie via een consult. Succes!

 14. Ik ben van de week begonnen met md verse truffels… Ik had de eerste dag 0,5 Gr genomen maar voelde me de hele dag alsof ik stoned was. Daarnaast lichte hoofdpijn, zwaar hoofd en vanaf een uur of twee na inname lichtelijk misselijk….. En de hele dag mega moe, er kwam niks uit m’n vingers en had de neiging om het liefste op de bank te ploffen met een dekentje…. De volgende dag nog steeds een wolkenhood en moe en wederom smiddags misselijk…. De derde dag voelde ik me wel weer ok dus dag vier 0,3 Gr genomen dit ging een stuk beter, alleen ervaar nu de tweede dag opnieuw de hele dag hoofdpijn en moeheid….Ben verder wel relaxed maar die flow had ik van mezelf ook al voor md…. Het is voor mij ook meer de ervaring en om nog dichter bij mezelf te komen…… Iemand tips?

  1. Wanda, je hebt er goed aan gedaan je dosis te verlagen. Less is more! Voor sommigen onder ons is het een uitkomst om ‘s avonds te microdoseren, als deze effecten aanhouden is dat het proberen waard. Ook is het van belang om het gehele proces even de tijd te geven. Hoofdpijn en moeheid aan het begin van het traject verwijzen soms naar onderdrukte gevoelens, conditionering of levenshouding (bijvoorbeeld ‘altijd teveel hooi op de vork’) die in het onderbewuste liggen en nu letterlijk boven komen drijven.

   Weet dat je van harte welkom bent om contact op te nemen voor coaching of een informatief consult.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *