Negatieve effecten tijdens het microdoseren

Ons team krijgt veel positieve microdose ervaringsverslagen toegestuurd. Mensen met een negatieve ervaring met microdosing zijn meestal niet geneigd om in de pen te kruipen, terwijl wij juist ook deze ervaringen belangrijk vinden om te delen. Wij waren dan ook dankbaar dat Sven en José, 2 van onze leden uit onze besloten Facebook groep, hun negatieve ervaring met microdosing met ons wilden delen. Wat ons betreft erg waardevol. Mocht jij een negatieve, vervelende of minder prettige ervaring hebben ervaren tijdens jouw MD traject? Deel het met ons.( info@microdosing.nl)

Hoofdpijn van truffels

Mijn eerste microdose waren 0.57 gram verse truffels. De truffels heb ik samen met een kop thee op lege maag (zoals aangeraden) ingenomen. Na ongeveer een uur kwam er een lichte hoofdpijn opzetten. Niet wetende waardoor deze hoofdpijn kwam, dacht ik dat het wellicht wat te maken kon hebben met het feit dat ik niets gegeten had en tevens ook nog geen koffie gedronken had. Na zowel wat gegeten als een kopje koffie gedronken te hebben werd de hoofdpijn eigenlijk alleen maar erger. Uiteindelijk moest ik gaan liggen omdat het ongemak te groot werd. Verder was ik tevens een beetje misselijk en enigszins onrustig maar dit kan natuurlijk ook komen door het ongemak van de hoofdpijn. Na ongeveer 4/5 uur was de hoofdpijn verdwenen.

Geschrokken van de bijwerkingen van mijn eerste keer microdosen ben ik het internet opgedoken om naar een mogelijke verklaring hiervoor te zoeken. Al snel las ik dat de hoofdpijn te maken kon hebben met te weinig hydratatie. Ook werd aangeraden om geen koffie te nuttigen op een microdose dag.

Met een tussenpauze van 2 dagen volgens het Fadiman protocol heb ik met deze wetenschap in mijn achterhoofd gisteren opnieuw een dosis genomen. Ik heb nu van tevoren veel water gedronken en tevens magnesium en multivitamines geslikt. Ook heb ik mijn dosering verlaagd naar 0.39 gram en op de dag zelf geen koffie genuttigd. Na ongeveer een uur gebeurde echter wederom hetzelfde als bij de eerste dosis. Een lichte hoofdpijn kwam opzetten welke uiteindelijk steeds erger werd. Na een paracetamol genomen te hebben ben ik wederom op de bank gaan liggen en uiteindelijk in slaap gevallen.

Door alle positieve verhalen over het microdoseren was ik echter vastberaden om mijn zoektocht door te zetten. Om deze reden besloot ik (na overleg met Hein, van Microdosing.nl) het eens met een andere substantie te gaan proberen: gedroogde/gecapsuleerde (Golden Teacher) paddenstoelen of ALD-52. De microdosis die ik van de paddenstoelen heb genomen was een capsule met 0.25 gram gedroogde paddestoelen. Helaas verscheen na ongeveer een uur wederom de hoofdpijn weer. Deze was wel ietsje minder maar nog steeds zodanig dat ik het niet kon negeren en weer op bed moest gaan liggen.

Extreem slaperig van ALD-52

Inmiddels vandaag in de ochtend m’n eerste microdose ALD-52 (5 druppels) genomen. Dingen die me opvielen is dat ik veel aan het staren was, dit voelde op de een of andere manier goed overigens. Ook merkte ik dat ik soms enigszins dromerig en snel afgeleid was. 2 uur na de dosis werd ik echter opeens extreem slaperig en 4 uur na de microdose kon ik uiteindelijk ook gewoon niet meer wakker blijven. Na een uurtje geslapen te hebben werd ik enigszins onrustig wakker. In hoeverre ik me er bewust van ben heb ik nu geen dingen die mij opvallen buiten het feit dat ik nog steeds er moe ben.

Zijn dit bijwerkingen die vaker voorkomen? En heeft het nut de volgende microdose te verhogen en zo ja, met hoeveel? Herkenbaar? Deel het met

Ik heb na de microdose van 5 druppels ALD-52 nog 1 keer een microdose genomen van 3 druppels, helaas ook zonder weinig effecten. Ik merkte lichte vermoeidheid en had wederom een aantal staar momenten. Mocht ik mijn microdose experiment nog een kans geven, dan houd ik jullie op de hoogte.

Afz: Sven

Het volgende MD verslag is van José.

Microdoseren met San Pedro cactus

Positief:

  • Meer (liefdevolle) persoonlijke aandacht (tijd nemen voor yoga, meditatie, goed eten)
  • Vooral de dag ná dosering energiek en vrolijk

Negatief:

  • Vaak misselijk en vermoeid tijdens dosering
  • Effect is onvoorspelbaar waardoor ik het moest inplannen op lege dagen. Daardoor heb ik ook niet regelmatig kunnen doseren.
  • Onvoorspelbaar

Balans is soms een dingetje

Het is me niet gelukt om mijn sweet spot te vinden. De aanbevolen minimum dosering van 1g San pedro poeder bleek de eerste keer te sterk. Goede middag gehad, lekker naar buiten geweest, maar werd na enkele uren misselijk en heel moe. De volgende doses waren tussen de 0,5 en 1,5 gram. Ik heb geen echte San Pedro beleving meer gehad zoals de eerste keer. Meestal merkte ik niks en één keer (1g) heb ik een andere (voor mij onbekende) kant van San Pedro mogen ervaren en voelde ik me de hele dag neerslachtig.
Eerlijk gezegd hebben deze vier weken niet heel veel voor me gedaan. Ik vond het lastig om er echt de tijd voor te nemen, niet alleen op de dagen van dosering maar ook in de dagen daarna. Een onrustige/onzekere periode en mijn gevoeligheid voor overprikkeling leidden ertoe dat ik soms ‘vergat’ dat ik in dit microdoseringsproces zat. Was ik eerst nog heel lief en voorzichtig met mezelf en mijn lichaam, een paar dagen later dronk ik weer (teveel) wijn en at ik junkfood. Balans is soms een dingetje.  Zou het in de toekomst nog wel eens willen proberen in een rustigere periode. Al met al vond ik het toch leuk en interessant om een San Pedro te testen.

Afz: José

Het volgende verslag is van een getrouwd stel. Zowel van degene die ervaring heeft opgedaan met microdoseren, als wel van zijn vrouw die haar kijk op het geheel geeft, dus hoe zij haar man heeft ervaren tijdens zijn microdose traject.

Microdoseren met ALD

Via via ben ik in aanraking gekomen met microdosering, door de verschillende verhalen die hij hierover kan vertellen raakte ik wel nieuwsgierig en besloot het te gaan testen. Als een doorsnee man van 48 met weinig tot geen lichamelijke en geestelijke aandoeningen werd ik nieuwsgierig wat microdosering met mij zou doen en of ik daar voordeel mee kon doen in deze hectische tijd.

De start:
Het beginnen met microdosering is zoeken naar de juiste hoeveelheid druppels je nodig hebt om op een verantwoorde manier de dag door te komen. In mijn geval heb ik ALD verdund in een flesje gebruikt. Ben begonnen met 4 druppels, dit bracht niet echt resultaat en uiteindelijk kwam ik uit op 8 druppels per keer waar ik verantwoord de dag mee door kwam.

Resultaat: voordelen en tegenvallers

Voordelen voor mij waren dat ik mij totaal kon focussen op de dingen die deed, om het te testen heb ik alleen de les voorafgaande aan het examen gevolgd en niet vooraf geleerd. Geslaagd met een 8.5. nog een voordeel vond ik, dat je een kan worden met je gedachten, deze beter kan plaatsen en ook beter kan verwoorden. Mijn libido is ook enorm omhoog gegaan.
Nadelen voor mij waren dat ik als denker nog meer ging denken in mogelijkheden en daardoor geen knoop meer door hakte. Ook versterkte het ook heel erg de gemoedstoestand waar ik in zat en daardoor dingen ging zien die er niet waren of helemaal niet relevant waren op dat moment. Ben ook na 10 weken gestopt.
Dit even in een beknopte vorm.

Ervaring van Lucy

Zoals boven beschreven heeft de microdosering veel voordelige effecten op Wouter gehad, deze heb ik ook gezien en gemerkt. Wat mij daarnaast opviel was een grotere mate van zelfreflectie.

Het nadelige effect was dat er een bepaalde achterdocht ontstond of duidelijk werd. Deze kwam als verrassing voor mij en heeft tot onbegrip geleid tussen mij en Wouter. Toch zijn hier uiteindelijk goede en mooie gesprekken uit voortgekomen met als resultaat meer wederzijds begrip.

Afz: Wouter en Lucy

 

Last van Histamine reactie en Netelroos

ik heb sinds ik microdose last van netelroos, ook een histamine reactie. Ik heb het echter niet alleen bij paddenstoelen, maar ook bij LSD. Ik krijg ‘s avonds als ik naar bed ga ineens overal over mijn lichaam jeuk. Gelukkig helpt een antihistamine tablet (ik neem loratadine, en altijd ‘s avonds zodat ik overdag geen last heb van de slaperigheid die het met zich meebrengt).

Ja, met LSD dus, en daar heb ik het ook bij. Het gebeurt bij meerdere soorten drugs. Ik las ook dat mensen die GHB gebruiken het wel eens hebben, en zo zijn er vast nog wel meer drugs waar je dat bij krijgt. Ik ben zelf niet zo sceptisch over pharma medicatie, ik heb geen enkele problemen met de loratadine die ik slik.

ik ben me aan ‘t inlezen over de jeuk issues. Ook ik heb grandioze jeuk. Nu heb ik daar al ‘n gevoeligheid voor, maar sinds MD is ‘t zo erg geworden.. Dat ik hier wat opgezocht heb erover. ‘t wordt in ieder geval tijd voor ‘n huisarts bezoekje. Ook zocht ik na aanleiding van jouw reactie op ‘t verschil tussen netelroos en gordelroos, maar dat zijn 2 totaal verschillende dingen. Dus misschien kan ‘t goed zijn dat gordelroos verdwijnt maar netelroos juist kant ontwikkelen ervan. In ieder geval baal ik gruwelijk van de jeuk.. Want ik ben gestopt met m’n medicijnen maar ‘t MD begint steeds meer z’n goeie draai te krijgen in m’n systeem nu. Wil zeker niet hoeven stoppen door de jeuk.

Afz. Lies

 

Dank voor het delen van jullie ervaring. Het blijft apart dat microdoseren voor sommigen helpt tegen migraine en Clusterhoofdpijn, Terwijl anderen er juist weer hoofdpijn van krijgen. Psychedelica kunnen ontstekings-remmend werken, maar bij sommigen een histamine reactie uitlokken. Dit gegeven levert meer vragen op dan antwoorden. Microdosing blijft nog steeds onderzoek in beweging. Blijf vooral jullie ervaringen opsturen. De negatieve zijn net zo waardevol als de positieve ervaringen.

Afz: Hein

 

1 thought on “Negatieve effecten tijdens het microdoseren”

  1. Ja ik heb ook soms last van lichte hoofdpijn bij MD met truffels. Niet voorspelbaar. Gelukkig is de hoofdpijn niet te erg want ik ondervind ook de voordelen zoals meer open in het leven staan en meer zelfverzekerdheid.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *