Tips voor microdosing met magic truffels

De meest eenvoudige en legale manier om het microdosing avontuur aan te gaan is met het gebruik van truffels. Deze zijn gewoon legaal online in diverse smartshops te verkrijgen. Hier leggen wij uit hoe je moet microdoseren met magische truffels.  Met een kant en klaar microdosing truffels XP product, of grotere porties zelf bewerken om veilig te kunnen microdoseren.

Laat je goed voorlichten over de truffels en de ‘standaarddosering’ voordat je besluit welke je koopt.  De verschillende soorten hebben spacey klinkende namen. Echter, dit is een marketingtruc. Wij vinden deze namen bovendien nogal misleidend want ze zijn niet gebaseerd op de specifieke eigenschappen van de truffels.

Het enige verschil tussen ‘soorten truffels’ wat ertoe doet is de sterkte (hoeveel psilocybine, psilocine and baeosystine ze bevatten). Deze sterkte ligt niet heel veel uit elkaar.

Magische Truffels: De waarheid achter de marketing

Nog even dit voordat wij uitleggen hoe je jouw truffels bereidt voor microdosing. Wij hebben gemerkt dat er nogal wat verschillende “Magische Truffel” fantasie namen worden aangeboden waarbij mensen denken met een andere soort te maken te hebben maar eigenlijk de zelfde truffel kopen in een andere verpakking en/of alleen het verschil in het formaat. Laat je dus niet misleiden door mooie fantasie namen met een waslijst aan voordelen en beloftes.

Wat kosten Magic Truffels voor microdosing gemiddeld?

Er worden de laatste tijd voor extreem hoge prijzen truffels aangeboden die zogenaamd speciaal microdosing geschikt zijn. Deze worden soms wel voor 2 tot 3x zoveel als normaal aangeboden. Dit zijnvoornamelijk bedrijven die zich helemaal suf adverteren op Facebook en Instagram om jou over te halen deze veel te dure truffels aan te schaffen.

De soorten paddenstoelen op een rij welke sclerotia (truffels) aanmaken en in omloop zijn:

 • Psilocybe Atlantis
 • Psilocybe Tampanensis
 • Psilocybe Mexicana
 • Psilocybe Pajaritos

Er is nog een aantal kruisingen:

 • Hollandia
 • MiniMex

Kwekers hebben wel met deze soorten door gekweekt Voor de truffels is het voornamelijk dat ze deze langer of korter laten groeien om zo “onderscheid” te kunnen maken, dus het verschil zit vooral in het formaat.
Een argument die je wel eens hoort; “Maar ik merk verschil in sterkte!”
Dat kan kloppen, zo zijn er ook verkopers die de truffels eerder laten “luchten” waardoor de bovenste laag licht indroogt. Dus per gram klopt het dat deze dan als “sterker” worden ervaren. Simpelweg omdat er wat minder vocht in zit.
Het kan ook zijn dat de ene “batch” (oogst) iets minder potent was dan de andere. En natuurlijk of dat je zelf veel of weinig had gegeten, moe was, tijdstip inname, etc.

Heb je echter een slechte ervaring met 1 soort (hoofdpijn,misselijkheid etc.) dan kan misschien de andere soort uitkomst bieden. Daarom is het van belang dat wanneer je dit gebruikt voor zelf medicatie en niet voor het trip effect dat gebruikers hiervan op de hoogte moeten zijn.

Er is nog een hoop onbekend welke truffel welke uitwerking heeft op een persoon/lichaam. Dat komt omdat er per soort (maar ook per paddenstoel,truffel individueel) de actieve stoffen kunnen verschillen.
We hebben het hier dan niet alleen over de Psilocybine en Psilocine maar ook de recentere ontdekte stoffen welke een zogenaamd Entourage Effect geven i.c.m. de meest onderzochte stoffen Psilocybine en Psilocine.

Aan de Slag:

Verse truffels in de koelkast

Wanneer je de psychedelische Magische truffels vers wilt houden, bewaar ze dan in de koelkast. Ze zullen na opening ongeveer een maand vers blijven, zo lang ze maar bewaard worden bij de aanbevolen temperatuur van 2-4 graden Celcius. (zie houdbaarheidsdatum op de verpakking)

Zodra je de vacuüm verpakking hebt opengemaakt is het aan te bevelen om je truffels in de koelkast te plaatsen op ongebleekte tissues, toiletpapier of ieder ander type papier dat gemaakt is om vocht te absorberen. Zo wordt voorkomen dat je truffels in aanraking komen met een overvloed aan water, waardoor schade kan optreden. Dit vergroot de levensduur van het product een paar dagen tot een maand.

Nieuw microdosing XP truffels product

Mocht je geen tijd of zin hebben om de truffels te bewerken en af te wegen, dan zijn de originele Microdosing XP truffels wellicht een goede optie voor jou. Partnerwebshop Microdose.nl heeft een nieuw product op de markt dat alle handelingen wegneemt mbt het bewerken voor microdoseren. (Dus niet drogen of afwegen) Handige strips met 6×1 gram verse Microdosing XP Truffels ‘Mexicana’ vacuüm verpakt.  Wil jij ons onderzoeksplatform steunen, bestel jouw Microdosing xp truffels dan bij onze partnerwebshop. Zij sponsoren onze onderzoeksprojecten. Ben jij benieuwd waar Microdosing XP truffels nou eigenlijk voor staat, lees dan het blog: Waar staat Microdosing XP voor?

Microdosering bepalen

Sterkere truffels zijn iets duurder, je hebt er dan ook minder van nodig. Heb je ervaring met trippen en weet je van jezelf hoe gevoelig je ongeveer bent voor psychedelica? Houd hier dan rekening mee in het bepalen van je keuze.

Wij raden aan om op een vrije dag te beginnen met 0.3 gr zelf gedroogde truffels, wat overeenkomt met ongeveer 1 gram verse truffles. Als je niets merkt, kun je het per keer iets verhogen met 0,2 gram tot ongeveer 1gram Voor sommigen zal 0.7 g gedroogde truffel al een licht psychedelisch effect teweeg kunnen brengen, dus houd hier rekening mee.

Truffels bestaan voor 70% uit water en 30 % uit truffel. Dit in tegenstelling tot paddo’s, voor 90% uit water bestaan.

Aan de slag

Je kunt de truffels direct uit de koelkast afwegen en opeten. Echter, als je ze eerst droogt blijven ze in een afgesloten verpakking (potje of tupperwarebakje) heel erg lang goed. Wij raden in eerste instantie aan om alle truffels te drogen en samen te vermalen om zo een consistente microdosis te verkrijgen. Elke truffel kan verschillen van sterkte. lees hier een onderzoek uitgevoerd door Dr. Gartz over het verschil tussen Magic Truffles en Magic Mushrooms. Het wegen als ze nog vers zijn, kan zeer vertekenend zijn. Je weet immers nooit precies hoeveel water de truffels nog bevatten en is nooit exact te meten.

Drogen

 • Snijd de truffels met een mesje zo fijn mogelijk. Er bestaan ook speciale truffelgrinders, maar met een mesje geniet de voorkeur. De dunne plakjes drogen sneller en voorkomt schimmelvorming

Note: Schimmel vormt zich wanneer er sporen op een daarvoor geschikt oppervlakte belanden. Een van de voornaamste omgevingsfactoren waar schimmel goed in gedijt is vocht. Het is daarom belangrijk om het vochtgehalte zo snel mogelijk in je truffels terug te dringen om ze zo te beschermen tegen schimmel. Sommige schimmels produceren gevaarlijke mycotoxinen die de gezondheid van mensen kunnen aantasten en dat wil je niet eten. Ook begint schimmel te verteren. Het zal het materiaal waar het op groeit dan ook aantasten. Dit betekent dat als je je truffels op een verkeerde manier bewaard en er schimmel opgroeit, je je truffels weg kunt gooien.

 • Laat de fijngehakte truffels op een schone theedoek drogen.
 • Gebruik bij het voor drogen evt een ventilator om het drogingsproces te versnellen, maar dit is niet noodzakelijk.
 • Gebruik liever geen hittebron zoals een kachel, direct zonlict of een magnetron. Theoretisch zou je de de werkzame stof psilocybine kunnen vernietigen. Dit zal echter niet zo snel gebeuren, maar de voorkeur heeft het om de truffels geleidelijk te drogen.
 • Wanneer je een oven hebt die je op de graad nauwkeurig kan instellen, kun je ze drogen op 41 graden celcius.

Note: Hitte breekt namelijk de actieve bestanddelen van de truffels af, dus dit dien je te vermijden. Het smeltpunt van psilocybine ligt rond de 220-228° C.

 • Wacht tot de stukjes truffel kurkdroog zijn. De stukjes truffel zijn dan zo hard als kleine steentjes. Dat is een goed teken. Dit betekent namelijk dat al het vocht verwijderd is en dat de dreiging van een schimmelinfectie afgewend is. Na 3 dagen zijn de truffels kurkdroog.
 • Vermaal de kurkdroge truffels fijn met een koffiemolen
 • Vul een capsule met een minimale microdosis van 0.30 gr truffel
 • Je bent nu klaar om aan je ‘innerlijke ontdekkingsreis’ te beginnen. Heb je de Microdosing routine al doorgenomen?
 • Na het vinden van je ‘sweet spot’ vul je een aantal capsules met deze dosering. Dat kan met de hand of met een capsule machine

Benodigdheden

Optioneel:

Fijn malen

Vermaal alle gedroogde truffels fijn tot poeder met bijvoorbeeld een koffie molen. Het is een belangrijke stap om alle truffels samen fijn te malen en daarmee ook te vermengen. De truffels kunnen namelijk in sterkte verschillen. Op deze manier krijg je toch een constante sterkte.

Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens het vinden van jouw juiste microdosis. Deze zal liggen tussen de 0.20 gr. en 0.80 gr.

Testcapsules

Maak met behulp van de electrische weegschaal 3 capsules van verschillende hoeveelheden: 0.2 gram, 0.4 gram en 0.6 gram. Dit doe je handmatig. Het is belangrijk dat je een weegschaal hebt die 0,01 gram kan afwegen. Let hier goed op bij het aanschaffen. De goedkopere weegschaaltjes ronden af op een 10e. Dan wordt het wel onnauwkeurig microdoseren.

Belangrijk: Haal het gewicht van de lege capsule van je totale gewicht. Bij de meeste weegschaaltjes leg je een lege capsule op het weegschaaltje en druk je op ‘Tare’ De weegschaal zal dan het gewicht van de capsule niet meerekenen.

Ga je voor het eerst microdoseren? Hier lees je alles over de microdosingroutine.

Capsuleren 

Als je eenmaal hebt bepaald met welke hoeveelheid je verder wilt experimenteren, maak je daarvan een groter aantal capsules. Geen zin in lang gepruts? Hiervoor bestaat ook een handig gereedschap, de capsuleermachine.

Het is essentieel om de dosering altijd zorgvuldig af te wegen.  Als je je wilt verzekeren van de juiste dosis, begin dan met de kleinste hoeveelheid. Voel je dat deze dosis te laag is, neem dan de volgende microdosing dag een hogere dosis om het verschil te voelen. Alleen zo leer je je sweet spot kennen.

Je zult na het capsuleren de capsules nog na moeten wegen en evt bijvullen of verminderen.  Zodat je de ideale dosis hebt waar jij je prettig bij voelt. Dit is even een beetje een geklooi, maar het gaat altijd sneller dan wanneer je ze 1 voor 1 moet vullen.

Check voor meer informatie over deze producten bij de verschillende online smartshops.

Ben je reeds bezig met microdosing met truffels? Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaring, dus aarzel niet om deze met ons te delen!

Vermijd direct zonlicht

Bewaar je volledig gedroogde truffels op een koele, droge en donkere plaats. Door ze voor langere tijd in direct zonlicht te leggen, worden ze blootgesteld aan UV-straling, waardoor de cellulaire structuur schade kan oplopen. Dit kan de kwaliteit van de truffels aantasten. Voor extra verzekerde bescherming kun je ze het beste bewaren in luchtdichte potten zoals dit handige Stash box.

Gedroogde truffels invriezen?

Merk op dat je je truffles eerst op correcte wijze moet hebben gedroogd met bovenstaande methode, voordat je hieraan begint. Het invriezen van verse truffles wordt niet aangeraden, omdat dit de cellen in je truffels kunnen aantasten waardoor de kracht verloren gaat. Dit kan leiden tot teleurstellende resultaten bij gebruik.

Stop je volledig gedroogde truffels in een afgesloten zak met een zipper en plaats ze in de diepvries waar ze voor een aanzienlijk lange periode veilig liggen.

Microdosing producten nodig? Bestel bij 1 van onze sponsors! Zo steun jij onze missie en onderzoeks-projecten. Dank voor jouw support.

&

Bron: