Microdosing tegen Clusterhoofdpijn

Hi Microdosing community en Clustervrienden,

Ik ben Gerard en heb sinds 2009 last van mijn ‘clusterhoofdpijnaanvallen’. Voor 2009 had ik nagenoeg nooit last van hoofdpijn. Dit komt ook niet in mijn familie voor, migraine wel maar dat is een ander verhaal.

Clusterhoofdpijnaanvallen

De jaren erna kwam ik in het begin nog wel weg met 6 a 7 weken aaneengesloten perioden van 3 a 4 aanvallen per dag. Met de sumatriptan pennen van 0.6mg/0.5ml en een shitload aan Verapamill kwam ik enigzins de dag door.

Totdat de aanvallen na een aantal jaren begonnen te intensiveren. De aanvallen gingen van 6 weken per jaar naar 4 maanden en zelfs 9 maanden aaneengesloten perioden van minimaal 4 aanvallen per dag/nacht. En ik zeg dag/nacht omdat dit nogal eens verschilde. Zo werd ik weken lang elke nacht rond half 2 en rond half 6 weer wakker met uiteraard de bekende pijnlijke ellende achter mijn oog. Met een injectie zakte het na 20 minuten wel weg. Maar de dag erop was ik echt niet te genieten, door slaapgebrek, door de aanval en daarbij komende medicatie was ik compleet van de wereld. 760 mg verapamill per dag is ook als je 34 bent een behoorlijke pil.

En met acupunctuur, dry needling, stoppen met roken, geen nootmuskaat, geen alcohol, yoga-ademhalingsoefeningen, en honderd andere oplossingen verder ben je wel lekker bezig maar de aanvallen stopte nou niet echt. Sterker nog, het ging allemaal onverminderd door.

En in al die jaren van heftige aanvallen en neuroloog bezoeken is alleen pure zuurstof nog een kleine uitvalsbasis geweest maar daar is ook alles mee gezegd. Ook hoorde ik regelmatig van fijne mensen om me heen dat ik eens truffels/paddo’s moest proberen. Vroeger regelmatig gebruikt, nooit misbruikt maar eenmaal besproken met mijn neuroloog werd dit altijd afgeraden omdat ik zo hoog zat met mijn Verapamil.

Totdat het moment er gewoon van kwam dat de aanvallen begonnen en ik niet meer met de standaard medicatie aan de slag wilde gaan. Veel medicatie zonder veel  resultaat is onzin. Dus toen ben ik na onderzoek op de website Clusterbusters (klik op de link voor het protocol) op eigen initiatief met magische truffels begonnen. Eerst nog met veel zelfvertrouwen 7.5 gram verse truffels ingenomen, maar na een aantal dagen op die dosis leefde ik in de twilight zone. Minder dus, en zo ging van 7.5gr naar 2.0 gr verse truffels per dag/per dosis. De werking is perfect voor mij. Ik kan waarschijnlijk nog verder zakken in grammen, maar dat ‘durf’ ik nog niet aan.

Grote verschillen

Maar vanaf de eerste week merkte ik echte grote verschillen. Sowieso kwamen de aanvallen niet meer elke dag terug. Het blijft een natuurlijk product, dus ik kon begrijpen dat er enige fluctuaties waren in sterkte. Maar dat het me zó zou helpen zonder één enkele nare bijwerking had ik nooit verwacht. En de aanvallen blijven nog steeds weg ten tijde van schrijven van dit verslag.

Dus van maandenlang elke dag 4 a 5 epi-pennen met sumatriptan en 760 mg verapamill per 24 uur, naar zo nu en dan 3 dagen achtereen 2.0gr psilocybe tampanensis truffels en mijn koppie is weer leeg. Ik neem het tegenwoordig puur op preventieve werking. Dus ook als ik niets voel knetteren in de bovenkamer, dan maak toch om de 6 weken een zakje van 15 gr op.

Er ligt nu standaard een voorraadje in mijn koelkast, voorverpakt in mijn eigen dosis. En bij de neuroloog ben ik al een tijdje niet meer geweest.

Mij maken ze niet meer gek! Zonder deze oeroude schimmel uit de natuur was ik nergens!

Ik wil graag het Team van Microdosing.nl bedanken voor het bieden van dit platform en ik zo mijn verhaal kan delen met alle mensen met Clusterhoofdpijn.

Gerard

Lees hier het artikel dat Vice plaatste over Clusterhoofdpijn en psychedelics.
Lees hier het artikel dat The third wave plaatste op hun website.

 

Microdosing.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaringsverhalen, wij kunnen deze niet op waarheid, correctheid of nauwkeurigheid controleren. Het beschrevene is niet noodzakelijkerwijs ondersteund door wetenschappelijk bewijs of door artsen of deskundigen. De ervaringen mogen in geen geval worden gelezen als een advies of aanbeveling.

7 thoughts on “Microdosing tegen Clusterhoofdpijn”

 1. Wat fijn voor je dat je iets hebt gevonden , helaas weet ik hoe t is om clusterhoofdpijn te hebben ! Gelukkig al meer dan 10 jaar geen aanval meer gehad .

 2. Zoooo herkenbaar, mooi verwoord en wat fijn dat het ook werkt bij jou! Steeds meer clusterpatienten gaan het met resultaat gebruiken ipv al die nutteloze meds met nare bijwerkingen.
  Je hebt er letterlijk leven mee terug
  (Hoe het precies en waarom het zo goed werkt is mij wel een raadsel..)

 3. Hoi Martijn, Bij mij ook helemaal hetzelfde verhaal.

  Goed te horen

  We proberen nu met mede patienten eigen onderzoek op te zetten het zou fijn zijn als de mensen die dit gaan doen tegen hun clusterhoofdpijn, er ook het dagboek voor gebruiken om data erover bij te houden.

 4. Pingback: Microdosing onderzoeksproject voor clusterhoofdpijn patiënten - Microdosing.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *