Microdosing Lion’s Mane

Lion’s mane, in Japan mountain priest mushroom genoemd, wordt in de gebieden van herkomst al heel lang gebruikt als versterkend gezondheidsproduct en ter ondersteuning van de hersenfuncties.

Lion’s mane en de hersenfuncties

Lion’s mane zet de hersenen aan tot het aanmaken van meer NGF (zenuwgroeifactor of nerve growth factor). Deze neuropeptiden zorgen voor de productie, groei en het onderhoud van neuronen in de hersenen. Naarmate we ouder worden neemt de activiteit van de neuropeptiden af, wat leidt tot een verslechtering van de hersenfunctie. NGF helpt de hersenen vitaal en gezond te houden.

NGF zorgt ook voor de aanmaak van nieuwe myelinescheden. Een myelineschede is een beschermend laagje om de zenuwen dat de prikkelgeleiding tussen de cellen versnelt. Als deze scheden beschadigd zijn, zoals bij de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson, verloopt deze prikkelgeleiding veel trager. Momenteel worden lion’s mane en NGF gebruikt bij de ontwikkeling van behandelingen voor deze ziekten.

Lion’s mane heeft ook neurotrofe eigenschappen. Dat houdt in dat het de groei en differentiatie van neuronen stimuleert. Neuronen spelen een belangrijke rol bij het leren en de ontwikkeling van de hersenen.

Mycoloog Paul Stamets

Paul Stamets is een wereldberoemde Amerikaanse mycoloog, auteur en voorvechter van bioremediatie en medicinale paddenstoelen, ontwikkelde en testte een nieuwe microdosing formule. De combinatie psilocybine, niacine en Lion’s mane zou volgens hem een positieve, duurzame uitwerking op de hersenen hebben.

Luister hier naar zijn uitleg in de podcast van Joe Rogan.

Stacking formule

De methode die Stamets beschrijft wordt ‘stacking’ genoemd. Hieronder vind je de formule.

Protocol

Het protocol dat volgens Paul Stamets het beste past bij deze formule is:

  • 4 dagen achter elkaar microdoseren met de bovengenoemde substanties
  • 3 dagen rust
  • 4 dagen microdoseren
  • 3 dagen rust
  • 1 maand aanhouden

Niacine

Nicotinezuur, ook wel vitamine B3, vitamine PP of niacine genoemd, is een vitamine dat in het lichaam uit het aminozuur tryptofaan kan worden gemaakt. Als additief is het toegestaan onder E-nummer E375. Bij het koken treedt gemakkelijk verlies van niacine op omdat het gemakkelijk in het kookvocht oplost, dat vaak afgegoten wordt.

Hoewel de namen overeenkomen, is nicotinezuur wezenlijk iets anders dan nicotine in tabak. Om verwarring met nicotine te voorkomen, wordt nicotinezuur ook wel aangeduid met niacine.

Biochemische functie

Nicotinezuur heeft een belangrijke rol in de energiestofwisseling en de proteïnenstofwisseling. Nicotinezuur is de precursor van het nicotinamide-deel van belangrijke co-enzymen, zoals nicotinamideadeninedinucleotide (NAD/NADH en NADP/NADPH), welke bij een groot aantal biochemische reacties zijn betrokken, zoals de citroenzuurcyclus. Zonder dit vitamine kan er geen goede stofwisseling bestaan, zoals de synthese van eiwitten, vetten en koolhydraten.

Nicotinezuur heeft een anti-oxidatieve werking en neemt aan vele enzymatische processen deel. Het is belangrijk voor de regeneratie van de huid, spieren, zenuwen en het DNA.

De Toekomst

Mensen hebben meer gemeenschappelijke voorouders met schimmels dan enig ander koninkrijk; mensen kwamen van schimmels en ze zijn onze oudsten. Paddenstoelen kunnen ons doden, voeden, op een spirituele reis sturen en ze kunnen ons genezen. Op het niveau van de microdosis heeft psilocybine geen merkbaar effect. In plaats daarvan heeft het de potentie om de angst te verminderen, de prikkelbaarheid te verminderen, de cognitieve functie en creativiteit te vergroten, de gezelligheid te vergroten, een groter algemeen gevoel van welzijn te geven, en de effecten van het ouder worden te verminderen.

Deze combinatie van psilocybine, leeuwenmanen en niacine heeft het potentieel om de richting van de mensheid te corrigeren door het bevorderen van zelfbewustzijn, gezondheid, welzijn en erkenning van de onderlinge verbondenheid van al het leven.

Ervaringen

Onlangs publiceerde psychedelica-kenner, auteur en podcaster James W. Jesso een podcast waarin hij vertelt over zijn ervaring met stacking:

 

Lion’s Mane artikel

Onlangs verscheen er een interessant artikel over de hele werking van Lion’s Mane in de Huffpost.

Mushrooms provide a vast array of potential medicinal compounds. Many mushrooms are well-known for these properties, but the lion’s mane mushroom, in particular, has drawn the attention of researchers for its notable nerve-regenerative properties. READ MORE>>

Heb jij Ervaring met Stacking Lion’s Mane?

Deze pagina is nog incompleet en zal in de toekomst worden aangevuld met nieuwe informatie. Heb jij ervaring met deze formule? Mail het ons. 

Nieuwsgierig om Stacking met Lion’s Mane te onderzoeken? Klik op de afbeelding om Lion’s Mane te bestellen via onze partner webshop microdose.nl.