Microdosing blog

Ervaring: Microdoseren met magic truffels tegen PMS (premenstrueel syndroom)

Women's hands placed on her belly

Onlangs deelde community lid Maaike Boere haar microdosing ervaring met ons. Ze ervaart positieve effecten en vermindering van haar PMS symptomen. Dank, Maaike voor het delen van jouw verhaal. Zeer waardevol voor anderen.

Als jij het gevoel hebt dat je helemaal in balans bent, je veel in het ‘nu’ leeft en je heel bewust bent van je eigen gevoelens en gedrag. En je een super goede focus hebt en verder ook creatief, ondernemend, enthousiast en super energiek bent. Dan hoef je eigenlijk niet verder te lezen en dan mag je heel blij en dankbaar zijn dat je dit ervaart. Lees je dit nu en denk je goh had ik dit allemaal maar? Lees dan wat mijn ervaring is met microdoseren en misschien gaat er voor jou straks ook een wereld open… Er zijn een aantal redenen waarom ik ben gaan microdoseren en dat wil ik heel graag met jullie delen. Ik hoop dat er veel vrouwen zijn die dankzij mijn blog van hun PMS klachten af komen. Ook hoop ik dat mannen geïnspireerd worden om het te gaan proberen. Ik zou zeggen pak een kop koffie of thee en lees mijn blog zonder oordeel!

PMS (Pre menstrual syndrome)

Ik ben gaan microdoseren, omdat ik altijd in mijn hoofd zit en een echte piekeraar ben. En ook omdat ik al vanaf mijn 30 heel veel last heb van PMS, oftewel; Pre Menstrueel Syndroom. Iedere maand vanaf mijn ovulatie (eisprong) tot de eerste dag van mijn menstruatie was het raak. Maar liefst 6 jaar lang heb ik maandelijks moeten dealen met gevoelens als prikkelbaarheid, somberheid, vermoeidheid, slecht slapen en angst klachten. Het leek soms net alsof er een ander persoon in mij kroop; eng toch eigenlijk wat hormonen met je kunnen doen? Lichamelijk was er bij mij nooit echt iets aan de hand, het was écht psychisch! Verder hoopte ik door het microdoseren dichterbij mijzelf te komen staan en van mijn verlatingsangst te kunnen afkomen. Ik heb 3 maanden lang een microdosering schema gevolgd, waarvan de eerste maand een schema van 1 dag op en 2 dagen af. Dit schema is het Fadiman protocol; hij is de grondlegger en vader van modern microdosing. Na 2 maanden heb ik 2 weken pauze ingelast en daarna ben ik een ander schema gaan doen; 1 dag op en 1 dag af. Dit schema heet ook wel het Microdosing Institute protocol. Dit protocol is 3 jaar geleden ontwikkeld door het Microdosing Institute samen met Fadiman. Veel concurrenten claimen nu dat zij dit protocol ontwikkeld hebben.

Energieker en productiever

Via deze weg wil ik mijn ervaring met jullie delen, zodat jullie een idee krijgen wat het je allemaal kan brengen en dat is echt bizar veel. Op de eerste dag had ik een slordig foutje gemaakt, maar ik vind het toch wel leuk om dit even met jullie te delen. Ik had een truffel uit de verpakking geknipt en ik had gelezen dat je deze zonder te kauwen gewoon door moest slikken. Precies dat deed ik dus en even later las ik nog even goed wat nou de bedoeling was en toen las ik dat je het beste 0.5 gram (dus de helft!) kan innemen als je het voor de eerste keer doet. Ik raakte heel even in paniek en was bang dat ik heel erg zou gaan hallucineren, maar gelukkig viel het erg mee en was mijn paniek nergens voor nodig.

Ik merkte wel dat ik al vrij snel een lichte spanning in mijn kaken kreeg die wel de hele dag aan hield. Ook kreeg ik veel meer energie en ik merkte dat ik heel erg productief werd in huis. Het was zaterdag dus dat kwam goed uit; ik ben als een bezetene mijn huis gaan doen, maar ik merkte op dat ik dingen veel nauwkeuriger deed dan anders. En ik merkte dat ik wat opgewekter was dan anders. Al met al geen slecht begin dacht ik zo. Later in de middag kreeg ik zin om een workout te doen, terwijl ik daar op zaterdag echt niet altijd zin in heb.

Ik voelde me heel gemotiveerd en genoot ook echt van alle oefeningen die ik deed en het leek alsof ik ze langer kon volhouden dan normaal gesproken. Daarna ben ik nog een half uur gaan wandelen, want de zon scheen en daar genoot ik echt intens van. Ik ben toen een podcast gaan luisteren van Thijs Lindthout over microdosering. Ik vond het super boeiend en ik genoot heel erg van het buiten zijn, de zon en het optimistische gevoel wat ik had. Toen ik terug kwam werd ik wel even moe en ben ik even rustig gaan liggen. Ik wilde proberen te slapen maar dat lukte niet, dus het werd een meditatie. Toen kreeg ik even een lastig moment en heb ik even heel hard gehuild. Het leek alsof iets in me zei; toe maar, laat het maar los, je verdriet binnen houden kan je ziek maken.

De dag erna voelde ik me ook nog wel energieker en productiever. Ik begon de dag zoals ik al een aantal weken daarvoor deed met een korte meditatie van Meditation moments. Sinds ik dit doe ben ik rustiger, blijer en ik voel meer vertrouwen en liefde in mijn lichaam/geest. Voorheen mediteerde ik 3-4x per week alleen voordat ik ging slapen, maar nu is het een way of life geworden; ik word ermee wakker en ik ga ermee naar bed. Ik merkte al snel dat ik door het microdoseren veel beter kon mediteren en veel dieper kon gaan dan voorheen. Sinds het twee keer daags mediteren ben ik veel meer dankbaar voor hele kleine dingen en kan veel beter relativeren. Een kop koffie s ’morgens en een goed boek of tijdens het wandelen; ik lijk de natuur en de kleine dingen meer te zien en te waarderen. De truffels lijken me hierin te ondersteunen. Verder ben ik die dag mijn boekhouding gaan doen zonder ook maar 1x een negatieve innerlijke criticus te horen die ik normaal wel 80 x hoor voordat ik mijn boekhouding ga doen, haha!

Voorzichtig met koffie, pure chocolade and cacao

De tweede keer (dus op dag 4) dat ik een truffel nam, begon ik met 0.5 gram verse truffel. Hier voelde ik ook wel iets van, maar een stuk minder dan op dag 1. Ik merkte ook dat het drinken van 2 koffie best heftig is; de werking van cafeïne wordt versterkt dus 1 is echt meer dan voldoende. Ook pure chocolade of een pure cacao drank geeft een enorm versterkend effect; voorzichtig hiermee dus. Ik voelde me net als op dag 1 en 2 weer productiever en iets blijer dus eigenlijk was ik wel weer enthousiast om door te gaan. Toen ik uit kwam in de maandelijkse week voor mijn cyclus was ik zo enorm verrast; normaal gesproken ben ik een “pain in the ass” en voel ik me soms echt down en niet mezelf. Ik voelde me nu eigenlijk vrij relaxed en ik was gewoon blij en ontspannen. Ik had ook voor het eerst sinds 6 jaar géén gespannen en pijnlijke borsten, dus ik vond het best wel een vreemde gewaarwording. Later las ik een wetenschappelijk artikel over het gunstige effect van microdosering bij vrouwen met PMS klachten

Mijn doel: Minder PMS klachten

Inmiddels ben ik dus ruim 3 maanden verder en ben ik super blij en de persoon die het mij heeft aangeraden heel erg dankbaar voor zijn tip aan mij om ook te gaan microdoseren! Het heeft mij ontzettend veel moois gebracht en ik zal het dan ook zeker blijven doen in 2022 met de nodige pauzes van enkele weken. Het voelt voor mij alsof het microdoseren een duwtje in de rug heeft gegeven tijdens mijn ‘transformatieproces’. Mijn doel was om minder PMS klachten te krijgen, maar ook om afscheid te nemen van mijn oude gedrag en oude patronen die soms in mijn relatie zichtbaar werden, zodat ik lekkerder en zelfverzekerder in mijn vel zou komen te zitten waardoor ik niet meer in angst zou hoeven leven, maar alleen nog maar in liefde en vertrouwen. Al met al voel ik meer;

  • Innerlijke rust / tevredenheid / innerlijke kracht
  • Zelf liefde
  • Dankbaarheid
  • (Zelf) Vertrouwen
  • Relativeringsvermogen
  • Postitiviteit
  • Doorzettingsvermogen
  • Creativiteit
  • Ondernemingslust

Op het juist pad

Het microdoseren heeft hier absoluut aan bijgedragen, naast alle andere ontwikkelingen die hieraan hebben bijgedragen. Zoals de twee Reiki cursussen en inwijdingen en de cursus ‘Spirituele groei’ van Marjolein Berendsen. Ook ben ik samen met het mediteren dagelijks EFT (Emotional Freedom Technique) affirmaties gaan tappen om bepaalde onjuiste overtuigingen over mijzelf te kunnen loslaten. Over EFT schrijf ik binnenkort meer in een ander blog artikel! Verder ben ik door het microdoseren ook in aanraking gekomen met ‘trauma release & breathwork’ bij Magaia in Delft. Deze avond was zo geweldig en intens tegelijkertijd, dat ik steeds het gevoel kreeg dat ik hier ook iets mee zou moeten doen. Ik heb kort na deze avond besloten een 3 daagse opleiding trauma release & breathwork te gaan doen zodat ik hier in de toekomst ook meer mee kan gaan doen. Ik volg dus écht veel meer mijn hart! Ik heb eindelijk het gevoel dat ik echt op het goede pad zit en ik kan het soms wel uitschreeuwen waarom ik dit niet eerder allemaal heb ontdekt en uitgeprobeerd! Ik stond totaal niet in verbinding met mijn gevoel; ik drukte dat jaren lang weg en door angst kon er geen of nauwelijks echte liefde stromen. Het microdoseren in combinatie met reiki geven en zelf ontvangen zijn voor mij dé perfecte combinatie en zorgen ervoor dat ik echt een betere versie van mijzelf ben geworden. Een blijer en kalmer persoon, zonder PMS klachten!

Ben je na het lezen van mijn blog enthousiast en nieuwsgierig geworden en wil je ook gaan microdoseren? Ik raad je aan om je er eerst in te verdiepen voordat je ermee gaat beginnen. Kijk podcasts en lees blogs op Microdosing.nl.

Whatever you do, do it well! And… Do all things with love!

Maaike Boere is geboren in het dorp Nieuwe Wetering wat dichtbij Leiden ligt. In 2008 is zij afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam, waar zij de opleiding Voeding & Diëtetiek heb gevolgd. Inmiddels is zij alweer ruim 13 jaar ervaring als diëtist en in 2018 heeft zij de geaccrediteerde titel ‘Leefstijlcoach’ daarbij behaald. Zij kijkt namelijk niet alleen maar naar voeding, maar richt de aandacht ook op voldoende ontspanning, slaap en beweging. Ook alcohol en roken zijn thema’s die regelmatig besproken worden als mensen dat willen.

Check hier Maaike’s website.

Microdosing Institute is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaringsverhalen, we kunnen ze niet controleren op waarheid, juistheid of nauwkeurigheid. Wat beschreven wordt wordt niet noodzakelijkerwijs ondersteund door wetenschappelijk bewijs of door artsen of deskundigen. De ervaringen moeten op geen enkele manier gelezen worden als advies of aanbevelingen.

Op zoek naar microdosing producten? 🎁

Onze vrienden bij Microdose.nl bieden het grootste aanbod aan betrouwbare, legale microdosing producten én een hoog serviceniveau! Verzending alleen binnen de EU.

Deel deze post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!