Microdosing blog

‘Zelfmedicatie’ met paddo’s maakt de verwachtingen (nog) niet waar

kaalkopjes

Een lezer die liever anoniem blijft probeerde microdosing met psilocybine in de vorm van paddo’s. De verwachte positieve effecten bleven uit.

Mijn microdosing ervaring met paddo’s

Ik (man, 61 jaar) loop de keldertrap af en pak van de bovenste voorraadplank het kleine glazen potje waarin ik mijn eigengemaakte ‘paddopoeder’ koel bewaar. Terug in de keuken weeg ik met een daarvoor aangeschaft fijnweegmachientje een kwartgram lichtbruine poeder af. Ik strooi de poeder op mijn boterham die ik beleg met een dikke plak ontbijtkoek om de onprettige smaak van het strooisel te vermijden. Daarna zet ik het potje terug op de plank in de kelder en eet ik mijn boterham langzaam op, terwijl ik mijn ochtendrituelen vervolg.

Routine

Zo ongeveer verliep mijn microdosing-ontbijt op twee ochtenden per week, tien weken lang. Hoewel, ik was niet zo strikt. Soms vergat ik het of kwam het niet uit wegens drukte en bleef het bij één keer. En een enkele week slikte ik wel drie keer. Ook in het bijhouden van notities was ik eerlijk gezegd nogal slordig.

Observaties

Een uur na inname voelde ik meestal een duizeligheid die hooguit een kwartier aanhield en die me eraan herinnerde dat dit mijn microdosing dag was. Ik beschouwde dat als het begin van de werking. Maar verder verliepen de dagen als voorheen. Qua productiviteit, focus en creativiteit merkte ik geen verschil. Ook niet in libido, energie, fitheid en dergelijke lichaamsgerelateerde factoren. Misschien dat in periodes van negatieve piekeringen, die ik regelmatig doorloop, de dalen wat dieper waren. Geen gunstig effect in mijn geval dus, maar niet alarmerend, ik heb het leren uithouden en weet dat het in één of twee dagen voorbijgaat.

Conclusie

Ondanks het uitblijven van positieve effecten tot nu toe, hechtte ik wel aan het ritueel en de verwachting van mogelijk positieve gevolgen op de lange termijn. Het concept van ‘zelfmedicatie’ met psychedelica spreekt mij aan.

Ik ga na de zomervakantie dus weer een nieuwe cyclus van tien weken microdosing starten. Aan mijn anderhalve vlucht paddokweek (daarna helaas vervuild maar was leuk om te doen) heb ik toch voldoende poeder overgehouden voor twee, misschien wel drie, cycli van microdosing . Ik ga er dus zeker mee door, natuurlijk in de hoop op goede, merkbare resultaten. Als die dit jaar niet uitkristalliseren, overweeg ik om te gaan microdoseren met een toegestane versie van LSD of een andere substantie.

Met misschien af en toe een uitstapje naar een macrodosis-ervaring, al weet ik niet of paddo’s daarin voor mij de goede weg zijn. En of ik dat solo of in ceremonieel groepsverband ga doen. Dat laatste is mij eerder goed bevallen met ayahuasca. Het avontuur met psychedelica is voor mij dus sowieso niet voorbij.

Ruud

 

Microdosing.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaringsverhalen, wij kunnen deze niet op waarheid, correctheid of nauwkeurigheid controleren. Het beschrevene is niet noodzakelijkerwijs ondersteund door wetenschappelijk bewijs of door artsen of deskundigen. De ervaringen mogen in geen geval worden gelezen als een advies of aanbeveling. 

Deel deze post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *