Microdosing blog

Microdoseren als ondernemer: brengt het zakelijk succes?

Mijn naam is Seth, ik ben ondernemer in de tech. 45 jaar oud, vader van 2 kinderen en getrouwd met een geweldig leuke vrouw.

Gedurende mijn jeugd heb ik in meer of mindere mate geëxperimenteerd met psychoactieve drugs, paddenstoelen, LSD, XTC en nog een handjevol substanties. Heerlijk vond ik het om op een feestje wat te nemen en de hele nacht onder invloed te zijn en te dansen tot de zon weer op kwam.

Maar hoe gaat dat in het leven. Je wordt ouder, krijgt een gezin, gaat serieus aan het werk en zo verandert je levensstijl. Nu geniet ik zo één à twee keer per jaar nog van een nachtje feesten, maar de kater en de dip achteraf breken me enorm op. En mede als gevolg daarvan is de interesse in deze middelen afgezwakt tot wat je zou kunnen noemen een laag pitje.

Motivatievragen

Sinds 2006 werk ik binnen een eigen onderneming in de tech, met in de loop van de jaren een flinke groei in omzet en verantwoordelijkheden. Compagnons, medewerkers, klanten, partners, aandelen om maar eens wat te noemen. In 2013 / 2014 merkte ik dat mijn motivatie afnam. Er kwamen vragen als: vind ik het nog wel leuk? Is dit wat ik wil? En ook hoe kan ik mijn motivatie en zin in het werk weer terug vinden? Op de eerste vragen vond ik snel een antwoord, ja ik vind het leuk, dit is wat ik wil doen en verder succesvol in zijn, ondanks dat bleef ik steken in het motivatie vraagstuk. Om daaraan te werken heb ik veel artikelen en boeken gelezen over het oplossen van mijn motivatie-issues en procrastinatie, het hielp allemaal minimaal. In die tijd ook wel wat cursussen gevolgd en enkele gesprekken met een coach over het terugvinden van motivatie. Dit hielp wel, maar na enkele maanden kwamen de problemen weer terug. Praktisch als ik ben wist ik dat dit opgelost moest worden, maar hoe?

In 2016 las ik een artikel over microdoseren en dat het de heilige graal was voor veel ondernemers in Silicon Valley en omstreken. Leuk dacht ik, maar ik maakte niet de connectie met mijn eigen situatie. In de zomer van 2017 had ik met een kennis een goed gesprek en zij vertrouwde me toe dat ze al ruim een half jaar bezig was met microdoseren met paddenstoelen en dat het haar enorm had geholpen met allerlei levensvraagstukken. Ze kwam in het reine met haar verleden en ze ervaarde extra energie in het werkzame leven.

Is microdoseren iets voor mij?

Vanaf dat moment ben ik serieus gaan onderzoeken of dit ook wat voor mij was. Al snel kwam ik op deze website en las de ervaringen, ik werd lid van de Facebookgroep Microdosing.nl en ook daar las ik de verhalen van mensen die met microdoseren mee bezig zijn. Bijna zonder uitzondering vond ik deze mooi en stimulerend, maar zag ik weinig raakvlakken met mijn eigen situatie. Ik beschouw mezelf als emotioneel stabiel, ik heb geen psychiatrisch verleden, een enorm gelukkige jeugd gehad (dank pa en ma), een liefdevolle vrouw en gezin, een mooie carrière met aanzien, alleen die vermaledijde motivatie.

Toch besloot ik het te proberen, eind 2017. Ik besloot met LSD te gaan werken. Maar hoe ga je dat dan nemen? In eerste instantie knipte ik ze op en nam een klein stukje om te proberen. De allereerste keer was op een zondag om in alle rust eens te testen hoe dat gevoel ook weer was, het was al wat jaartjes geleden immers. Nou, die kwam binnen hoor, toch net een beetje teveel van het goede. Maar afijn, het was zondag we maakten een boswandeling en ik genoot van de omgeving, het gezelschap, de kleuren en de geuren. Ik begreep ook direct dat ik zo niet op kantoor zou kunnen zitten. Dat zou de motivatieproblemen zeker niet ten goede komen.

Na wat geëxperimenteer ben ik uitgekomen op het mengen van LSD met wodka en vanaf begin 2018 neem ik twee keer per week 14 tot 16 druppels wat overeenkomt met 7 a 8 ug, meestal op maandag en donderdag, soms vergeet ik het te nemen en dan laat ik het maar voor die dag.

Werkt het?

En werden mijn motivatieproblemen opgelost? Hell yeah en hoe. Al binnen twee weken voelde ik verandering. Ik kreeg weer zin in wat ik deed, het ondernemen en het managen van het bedrijf lachte me weer toe. Mijn productiviteit groeide harder dan verwacht. Vervelende taken werden met een goed gemoed opgepakt en snel opgelost. De ‘zone’ waar zo vaak over wordt gesproken werd eenvoudig om te bereiken en ik kon er langer in blijven. Ook als ik door collega’s of de telefoon uit de ‘zone’ werd gehaald kon ik ‘m daarna weer snel vinden en diep in mijn taak duiken. Resultaat: 2018 was een geweldig goed jaar zakelijk gezien. Verder is het makkelijker geworden om om te gaan met stress. Ik kan de zorgen rond het bedrijf beter parkeren als ik thuis ben, ik pieker minder en slaap beter.

Een ander effect is dat de vaardigheden rond presenteren en discussiëren zijn verbeterd. Ik kan me beter uitdrukken en ook het onthouden en toepassen van argumenten in een gesprek is toegenomen. Het gevolg is dat mijn overtuigingskracht groter is geworden.

Verder heb ik op persoonlijk vlak ook positieve effecten ervaren van het microdoseren. Het laat zich het best omschrijven in dat ik vind dat ik een (nog) prettiger mens ben geworden. Ik voel een diepere connectie met mijn gezin, familie en vrienden, ben geduldiger en vrolijker. Ik relativeer meer en geniet vaker van en heb meer oog voor de kleine dingen die het leven zo mooi maken. Ook is de band met mijn collega’s en compagnon beter geworden.

Niet alleen rozengeur

Toch heb ik in het jaar dat in nu bezig ben met microdoseren ook een negatieve kant ervaren. Deze heeft interne en een externe eigenschappen. Intern heb ik na een paar maanden van systematisch microdoseren gemerkt dat, op de doseerdagen, ik emotioneel iets minder stabiel was. Langzamerhand zette dit zich ook door op de niet doseerdagen. Gedurende de zomer ben ik daarom enkele maanden gestopt. Toen de vragen omtrent motivatie weer op begonnen te spelen ben ik weer gestart met een iets lagere dosis, 6 a 7 ug, en tot nu toe bevalt dat beter.

Extern loop ik tegen onbegrip aan. In mijn zakelijke omgeving is het not done om ‘drugs’ te gebruiken (of in ieder geval erover praten). Mijn collega’s zijn niet op de hoogte van mijn microdoseren, laat staan mijn klanten en zakelijke partners. Ook in de huiselijk sfeer blijft het onderwerp onbesproken, mijn vrouw is op de hoogte dat ik dit doe, maar we praten er niet over. Eén vriend weet het maar ook die fronst zijn wenkbrauwen als ik erover begin, en dus doe ik dat maar niet.

Bewust leven

Al met al kan ik zeggen dat ik door te microdoseren bewuster ben gaan leven, zowel op zakelijk als persoonlijk gebied. Zakelijk gezien heeft het me veel gebracht en ik heb idee dat die emmer nog lang niet leeg is. Persoonlijk is het verschil subtieler, maar zeker positief. Ik ga dan ook door met het microdoseren, het bevalt me goed.

Seth

Deel deze post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!