Microdosing blog

Oude patronen doorbroken

Dit is het ervaringsverslag van Agnes.

Agnes, bedankt dat je jouw mooie ervaring met ons hebt willen delen!

Ik ben nu twee maand aan het microdoseren met lsd. Voor de zomer had ik hier al eens post over geschreven in de besloten facebookgroep van microdosing.nl, over mijn situatie als alleenstaande moeder van 2 tieners, met veel problemen met ex en ouders, komend uit een burn-out en sterke stemmingswisselingen.
Ik vind de resultaten verbluffend.

In perspectief

Ik wil voor mezelf en voor jullie wat dingen op een rijtje zetten.
– Voor de zomer was ik voortdurend vreselijk moe, tot aan uitgeput toe. Het is verdwenen!
– Ik voel een sterk toegenomen gevoel van rust, tevredenheid, acceptatie van wat is.
– Ik geniet intens van de gewone dingen. Huishouden, opruimen, afwassen, die vroegere oervervelende dingen zijn ineens leuk geworden.
– Ik voel me veel helderder over mijn grenzen! Ik laat dingen met mijn kinderen niet meer zo aanmodderen. Ik ben veel duidelijker naar hen geworden!
– Voor de zomer was een van mijn problemen explosiviteit naar de kinderen. Enerzijds reageerde ik onder naar hen. Om het volgende moment over te reageren. Daarna voelde ik me altijd vreselijk schuldig. Nu reageer ik niet meer onder, en daardoor ook niet meer over. Ik kan wel heel boos worden, maar veroordeel dat niet langer. Ik voel het als terecht omdat er over mijn grenzen gegaan is. Ik ontkracht mezelf daarna dan ook niet meer door misplaatst schuldgevoel. Dit is een heeeeeeel oud patroon dat lijkt te zijn doorbroken! Wat therapie niet mocht bereiken, bereikt 2 maand MD!
– Mijn stemmingswisselingen zijn over. Hoewel ik me natuurlijk nog moe kan voelen, en ook sjagerijnig soms, is het gevoel van depressie verdwenen. Ik voel me grotendeels gelukkig en tevreden. Vaak zelfs met grote intensiteit.
– ik kan, vooral op MD dagen en overweldigend gevoel van verbondenheid ervaren. Hierbij moet ik aanmerken dat ik altijd al een sterke aanleg voor mystiek heb gehad en eenheidservaringen niet nieuw voor me zijn. Maar mijn hoofd kwam toch altijd weer tussenbeide om de boel te verknallen. Mijn hoofd houdt zich nu echter koest. Ik ervaar de aarde als mijn moeder en ik voel de eenheid met alles wat leeft.
– Het gevoel iets te moeten bereiken is weg.
– Ik pak alles aan wat moet gebeuren. Meteen, zonder uitstel, zonder mopperen, met plezier. Dit geldt voor opruimen van het huis, regelingen, dingen die niet goed zitten in relatie.
– Ik zie dingen in het juiste perspectief. Ik had een computercrash. Superbalen. Vroeger bleef ik daar over balen. Ik vertelde het veel mensen. Klaagde. Dacht er veel aan. Voelde me paniekerig vanwege verloren tijd en geld. Nu geef ik er niet meer gedachtentjd aan als strikt nodig. Ik vertel het bijna niemand om de negatieve energie niet te voeden. En doe gewoon wat gebeuren moet. Ik zie wat werkelijk belangrijk is om mijn aandacht aan te geven. Dit is het moment. Ik zie de ongelofelijke kostbaarheid van het moment!
– Ik barst van de energie. Ik voel dat elke cel van mijn lichaam leeft en heb zin in het leven.
– Diepere verbondenheid met de kinderen.
– Duidelijkere verhouding mbt primaire relaties als met vader van mijn kids en ouders. Niet minder boosheid, wel veel helderder. En laat het los als de boosheid niet meer nodig is.

 

Rust en nieuwe balans

Een paar dagen nadat ik dit schreef, de school was weer begonnen na de zomervakantie en het weer was somber, voelde ik weer het oude gevoel van depressie terugkomen. Ik dacht: shit zie je wel. Werkt toch niet, die MD. Maar gelukkig kwam het inzicht op tijd. Het inzicht dat als de MD al je emoties af zou vlakken of dat je je alleen nog maar blij zou voelen, er iets grondig mis zou zijn! Ups en downs horen bij het leven zoals eb en vloed, in en uitademing. En een gevoel can depressie betekent eenvoudigweg iets. Iets wil gezien worden. Gevoeld. Iets voelt zich weggedrukt door je. Ik denk dat MD me nog meer helpt om er dan bij te blijven. Te voelen wat er is. Wat er bij mij was was een gevoel van verdriet. Dat ik niet alles kan geven aan de kinderen dat ze nodig hebben. En een gevoel van vermoeidheid. Van het alsmaar geven. En er was een groot verlangen naar stilte. Door erkenning te geven aan deze behoeftes kwam er rust en nieuwe balans. Vrij snel.
Conclusie is dat microdosing met LSD niet de uitdagingen van het leven wegneemt. Die blijven overeind. Maar je krijgt meer tools om te begrijpen wat er is! En je krijgt zachtheid naar je zelf om er mee te zijn.

Ik ben vast nog wat vergeten. Maar ik voel me ongelofelijk dankbaar!

Agnes

Microdosing.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaringsverhalen, wij kunnen deze niet op waarheid, correctheid of nauwkeurigheid controleren. Het beschrevene is niet noodzakelijkerwijs ondersteund door wetenschappelijk bewijs of door artsen of deskundigen. De ervaringen mogen in geen geval worden gelezen als een advies of aanbeveling

 

 

Deel deze post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!