Microdosing blog

Ervaring: Negatieve effecten tijdens het microdoseren

Negative Side Effects of Microdosing

Dat microdoseren veel positieve effecten kan hebben blijkt wel uit de vele ervaringsverslagen die we van jullie toegestuurd krijgen. Toch vinden we het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de mogelijke negatieve effecten tijdens het microdoseren. Wij zijn dan ook dankbaar dat een aantal  leden van onze de Microdosing Institute Facebook-groep hun negatieve ervaring met microdosing met ons wilden delen.  Heb jij ook negatieve, vervelende of minder prettige effecten ervaren in je microdosing-traject? Hier kun je het met ons delen

Microdosing met truffels: hoofdpijn

Sven probeerde microdosing met 0.57 gram verse truffels, die hij samen met een kop thee op een lege maag innam. Een uur later kwam een lichte hoofdpijn opzetten.

“Niet wetende waardoor deze hoofdpijn kwam, dacht ik dat het wellicht wat te maken kon hebben met het feit dat ik niets gegeten had en tevens ook nog geen koffie gedronken had. Na zowel wat gegeten als een kopje koffie gedronken te hebben werd de hoofdpijn eigenlijk alleen maar erger. Uiteindelijk moest ik gaan liggen omdat het ongemak te groot werd. Verder was ik tevens een beetje misselijk en enigszins onrustig maar dit kan natuurlijk ook komen door het ongemak van de hoofdpijn. Na ongeveer 4/5 uur was de hoofdpijn verdwenen.”

Geschrokken van de bijwerkingen besloot hij het internet te raadplegen. Hier las hij dat de hoofdpijn juist een gevolg van de koffie had kunnen zijn. Hoofdpijn bij het microdoseren kan immers komen door dehydratatie. De volgende dosis die hij twee dagen later (volgens het Fadiman protocol) innam verlaagde hij naar 0.39 gram. Hij combineerde dit met veel water, magnesium en multivitaminen. Ook dronk hij die dag geen koffie. Dit mocht helaas niet baten: na een uur kreeg hij wederom last van hoofdpijn, die gaandeweg heviger werd. Na het nemen van een paracetamol viel hij op de bank in slaap. 

“Door alle positieve verhalen over het microdoseren was ik echter vastberaden om mijn zoektocht door te zetten. Om deze reden besloot ik (na overleg met Hein, van Microdosing.nl) het eens met een andere substantie te gaan proberen: gedroogde/gecapsuleerde (Golden Teacher) paddenstoelen of ALD-52. De microdosis die ik van de paddenstoelen heb genomen was een capsule met 0.25 gram gedroogde paddenstoelen. Helaas verscheen na ongeveer een uur wederom de hoofdpijn weer. Deze was wel ietsje minder maar nog steeds zodanig dat ik het niet kon negeren en weer op bed moest gaan liggen.”

Microdosing met ALD-52: slaperigheid

Sven besloot het advies van Hein op te volgen, en vervolgde zijn microdosing traject met vijf druppels ALD-52.

“Dingen die me opvielen is dat ik veel aan het staren was, dit voelde op de een of andere manier goed overigens. Ook merkte ik dat ik soms enigszins dromerig en snel afgeleid was. 2 uur na de dosis werd ik echter ineens extreem slaperig en 4 uur na de microdose kon ik uiteindelijk ook gewoon niet meer wakker blijven. Na een uurtje geslapen te hebben werd ik enigszins onrustig wakker. In hoeverre ik me er bewust van ben heb ik nu geen dingen die mij opvallen buiten het feit dat ik nog steeds er moe ben.”

Hierna probeerde hij nog één keer een microdosering van drie druppels ALD-52, maar dit had helaas weinig effect – op een lichte vermoeidheid en een aantal staar-momenten na. Voor nu heeft hij besloten zijn experiment met microdosing te staken. 

Microdosing met San Pedro cactus: onvoorspelbaar effect

José stuurde ons ook een verslag. Zij probeerde microdosing met de San Pedro cactus. Op de dag zelf nam ze meer liefdevolle aandacht voor zichzelf waar. Ze nam meer tijd voor activiteiten als yoga, meditatie en goed eten. Vooral de dag na de microdosing-dag voelde ze zich energiek en vrolijk.

Helaas ondervond ze ook negatieve effecten. Na het microdoseren voelde ze zich vaak misselijk en vermoeid. Ook was het effect zo onvoorspelbaar dat ze het alleen op dagen zonder verplichtingen kon doen. Een regelmatig schema aanhouden was er voor haar dus niet bij.

Ook is het haar wat betreft de dosering niet gelukt haar sweet spot te vinden. De aanbevolen minimumdosis van 1 gram bleek te sterk: ondanks dat de dag goed begon, werd ze na een paar uur misselijk en vermoeid. Hierna probeerde ze verschillende doseringen tussen de 0.5 en 1.5 gram, maar dit gaf helaas niet de San Pedro beleving waar ze op gehoopt had. Meestal merkte ze niks, en één keer werd ze er zelfs neerslachtig van.

“Eerlijk gezegd hebben deze vier weken niet heel veel voor me gedaan. Ik vond het lastig om er echt de tijd voor te nemen, niet alleen op de dagen van dosering maar ook in de dagen daarna. Een onrustige/onzekere periode en mijn gevoeligheid voor overprikkeling leidden ertoe dat ik soms ‘vergat’ dat ik in dit microdoseringsproces zat. Was ik eerst nog heel lief en voorzichtig met mezelf en mijn lichaam, een paar dagen later dronk ik weer (teveel) wijn en at ik junkfood. Balans is soms een dingetje.  Zou het in de toekomst nog wel eens willen proberen in een rustigere periode. Al met al vond ik het toch leuk en interessant om een San Pedro te testen.”

Microdosing met ALD-52: achterdocht, minder daadkracht

Het volgende verslag is van een getrouwd stel; Wouter en Lucy. Wouter schrijft over zijn ervaringen met microdoseren. Lucy heeft zelf niet meegedaan met het microdoseren, maar heeft wel verslag gedaan van hoe ze haar man tijdens zijn microdose-traject ervaren heeft.

Wouter is een man van 48 jaar met weinig tot geen geestelijke of fysieke aandoeningen. Hij kwam via-via in aanraking met microdosing, raakte nieuwsgierig. Benieuwd naar wat het voor hem zou kunnen betekenen besloot hij het te proberen. Hij begon met vier druppels, maar vond uiteindelijk zijn sweet spot op acht druppels. 

Voordelen voor mij waren dat ik mij totaal kon focussen op de dingen die ik deed. (…) Nog een voordeel vond ik, dat je een kan worden met je gedachten, deze beter kan plaatsen en ook beter kan verwoorden. Mijn libido is ook enorm omhoog gegaan.

Nadelen voor mij waren dat ik als denker nog meer ging denken in mogelijkheden en daardoor geen knoop meer doorhakte. Ook versterkte het ook heel erg de gemoedstoestand waar ik in zat en daardoor dingen ging zien die er niet waren of helemaal niet relevant waren op dat moment. Ben ook na 10 weken gestopt”

Zijn partner Lucy herkende de positieve effecten die Wouter beschreef. Daarnaast viel het haar op dat hij een hogere mate van zelfreflectie ontwikkelde.

“Het nadelige effect was dat er een bepaalde achterdocht ontstond of duidelijk werd. Deze kwam als verrassing voor mij en heeft tot onbegrip geleid tussen mij en Wouter. Toch zijn hier uiteindelijk goede en mooie gesprekken uit voortgekomen met als resultaat meer wederzijds begrip.”

Microdosing met paddo’s en LSD:  netelroos

Lies stuurde ons een bericht over hoe ze sinds ze microdoseert last heeft van netelroos. Dit ervaart ze bij het gebruik van paddenstoelen, maar ook bij LSD. Bij het naar bed gaan geeft ze aan overal jeuk te krijgen, die te verhelpen is met een antihistaminetablet. Ze was altijd al gevoelig voor allergische reacties, maar sinds ze met microdoseren is begonnen, is het veel erger geworden. 

“In ieder geval baal ik gruwelijk van de jeuk. Want ik ben gestopt met m’n medicijnen maar ‘t microdoseren begint steeds meer z’n goeie draai te krijgen in m’n systeem nu. Wil zeker niet hoeven stoppen door de jeuk.”

Onderzoek in beweging

Het blijft bijzonder dat microdoseren verschillende reacties uitlokt. Bijvoorbeeld dat het voor sommigen helpt tegen migraine en clusterhoofdpijn, terwijl anderen er juist hoofdpijn van krijgen. Psychedelica kunnen ontstekingsremmend werken, maar bij sommigen een histamine-reactie uitlokken. Dit gegeven levert momenteel meer vragen op dan antwoorden. Microdosing is en blijft onderzoek in beweging. Blijf vooral jullie ervaringen – positief of negatief – opsturen, zodat we elkaar uitvoerig en realistisch kunnen blijven informeren. 

Deel deze post

35 gedachten over “Ervaring: Negatieve effecten tijdens het microdoseren”

 1. Ja ik heb ook soms last van lichte hoofdpijn bij MD met truffels. Niet voorspelbaar. Gelukkig is de hoofdpijn niet te erg want ik ondervind ook de voordelen zoals meer open in het leven staan en meer zelfverzekerdheid.

 2. Wat nog geprobeerd kan worden is extra magnesium innemen en een zakje ORS (Oral Rehydration Salts). Dit kan voor veel minder kans op hoofdpijn zorgen. Ook het verlagen van tyramine in je voeding is iets om naar te kijken. Als laatste tip…. kauwen op een kruidnageltje wanneer hoofdpijn inzet kan de hoofdpijn verminderen

  1. Ik ben momenteel voor de 3e week aan het microdosen met truffels, waar ik de eerste paar keren een ontzettend goed, zelfverzekerd en warm gevoel had wordt het effect naarmate ik vaker de dosering neem steeds minder. Overdag merk ik weinig, ’s savonds voel ik me erg onrustig, opgejaagd en achterdochtig. Ik heb geëxperimenteerd met verschillende dosissen maar tot nu toe geen verbetering helaas.’ s Avonds in bed schieten mijn gedachten continue heen en weer en heb ik moeite met inslapen.. Erg jammer want de effecten in de eerste paar dagen waren fantastisch!

 3. Hi,
  Sinds een week aan het microdosen met lsd. Verdund in een flesje gedestilleerd water. Vorige week zaterdag 1e Md dag 10mcg. Dat was echt te veel. Top dag maar alles behalve in staat tot werken. De 2e en 3e keer 4-5 mcg en morgen ga ik voor 6. Visueel bemerkt ik lichte effecten van scherp zicht en soms wat draaipatronen. Maar wat vermoedelijk interssant is om hier te delen dat ik me best vaak depri voel en allerlei oude gevoelens en trauma’s omhoog komen zodra ik alleen ben. Ik heb het vermoeden dat door MD ik eenvoudiger bij deze emoties kan en de kans krijg ze te doorleven. Ook al leidt dat niet tot een plezierige interne reis – voelt het wel nuttig.
  Daarnaast heb ik het idee dat ik beter kan nadenken. Op Mn werk kom ik tot scherpe inzichten en heb ik een beter overzicht. Tot nu toe wel elke keer hoofdpijn. Lichtelijk. Wat ik anders zelden heb. Ik lees hierboven dat dat vermoedelijk komt door koffie? Een half uur na Mn dosis neem ik idd koffie. Morgen maar eens nu doen.
  Tot slot heb ik een vraag;
  Welke lengte wordt aangeraden in de periode van MD. Ik doseer elke 4e dag. Dus MD dag, rustdag, niets dag , MD dag. Maar wat wordt aangeraden voor hoe lang je dit moet doen? En hoe lang laat je ertussen voor een nieuwe fase van MD?
  Bewuste groet 😉
  Pascalle

  1. Dank voor het delen van jouw ervaring. Pascalle. Fijn dat je doorziet dat de processen die in gang worden gezet, doorleeft dienen te worden. Alleen zo verwerk je deze trauma’s en oude gevoelens. Mocht je hier wat hulp bij nodig hebben? Ons coaching team heeft een trauma therapeut die jou wellicht zou kunnen ondersteunen, als je daar behoefte aan hebben natuurlijk. het kan ook dat de hoofdpijn komt doordat deze processen naar boven komen. En wordt dit minder na een tijdje. Te hoog doseren zou ook een oorzaak kunnen zijn. Stop niet ineens met koffie drinken, hoor want dan krijg je geheid hoofdpijn door de koffie. Microdoseren doe je 2 tot 3 maanden. Daarna is het wel aan te raden om 2 tot 4 weken pauze te houden, om te evalueren en reflecteren. Ook om je receptoren te resetten, om tolerantie te voorkomen.

   Veel succes.
   alle goeds
   Hein

 4. Hallo allemaal!

  Vraagje.. heeft iemand van jullie wel eens gehoord of ervaring dat je ook even extra down en depri kunt zijn als je begint met microdoseren? (In dit geval met paddo’s)

  Groetjes

  1. Hoi, Leonie.
   Ja, dit kan weleens gebeuren. Microdosing is een non-specifieke mentale versterker. Het is dus mogelijk dat je je meer bewust wordt en dat het depri gevoel versterkt wordt. De kunst is om dit proces in jezelf te aanvaarden en te observeren wat er gebeurt. Dit vereist wel de nodige tools om zelf je eigen therapeut te zijn. Mocht je behoefte hebben aan begeleiding dan kun je overwegen om een skype afspraak te maken met 1 van onze coaches/therapeuten. Je kunt ook gewoon stoppen als het niet prettig aanvoelt.
   Veel Sterkte toegewenst.
   Hein
   https://microdosing.nl/microdose-coaching/

   1. Ik ben zondag begonnen met microdosering en had mijn spullen bij earth resonance gehaald. Vond het al erg prijzig, maar ik had goeie dingen gehoord. Ten eerste hadden ze te weinig in de verpakking zitten en ten tweede kreeg ik er 2x een mega hitteaanval van. Vanbinnen uit voelde het alsof ik verbrandde, en werd over mijn hele lichaam rood (zonder te zweten) en daarna kreeg ik uitslag over mijn hele lichaam. Ik werd heel onwel en hoofdpijn en overgeven, en mijn hele systeem sloeg op tilt. Helaas kon het bedrijf mij niet helpen, en kreeg ik mijn geld niet terug (€75,-) dus kijk goed uit wat je doet en waar je het haalt. Hoe hoog een bedrijf ook aangeschreven staat, ze zijn niet altijd zuiver.

    1. Wat super vervelend dat je zo een negatieve ervaring hebt gehad. Wij kennen dit bedrijf niet. Ze zijn net op de markt. Het enige wat wij weten is dat zij truffels verkopen voor 2x zoveel als de gemiddelde shop.
     Ik wil graag even met je bellen of skypen. Wij coachen en begeleiden al 3 jaar mensen tijdens hun MD traject en zullen nooit iemand zo laten zitten. Ik wil je graag kostenloos even spreken om deze vervelende ervaring een plek te kunnen geven.
     Ik stuur je even een mailtje..
     Alle goeds
     Hein

   2. Ik ben een begeleide cursus aan het doen voor microdosing. Ik doe dit omdat ik in december begonnen ben met micro doseren en ik mijn sweet spot maar niet kan vinden. Ik merkte er niks van, terwijl ik op 1,5 gram zat. Nu met de begeleiding zit ik inmiddels op 3,5 gram, maar ook hier merk ik niks van. Ik ben erg teleurgesteld. Mijn adhd werkt waarschijnlijk tegen. Morgen wil ik nog 4 gram nemen, maar ik ga er wel mee stoppen, omdat het gewoon te duur wordt als dat mijn sweet spot blijkt te zijn. Jammer, ik had het graag willen ervaren. Zijn er meer mensen waarop de truffels geen effect hebben?

  2. Leonie. Het kan voorkomen ja, omdat er een proces in gang wordt gezet en herbalancering plaatsvindt. Dit kan aan het begin zeker als onprettig ervaren worden. Microdosing wijst naar de dingen die je dient aan te pakken. Dat kan confronterend werken. Wanneer je dit proces omhelst en er actief mee aan de slag gaat, kun je het omzetten in een positieve ervaring. Verlaag ook een keer je MD, om te kijken wat dit doet en of je die down en depri dan nog voelt. Succes

 5. Hallo, deze morgen gemicrodosed met mexicana truffels, minder dan een 0,5grm genomen, niet afgewogen met weegschaal, smorgens opgegeten op nuchtere maag en na ongeveer 20 à25min een eerste lichte wave van angst gevoeld(of onrustig gevoel) na ongeveer 10min na de eerste wave een tweede wave van angst gevoeld… Weeral met onrust tot gevolg.besloten dat ik naar buiten moest, op de fiets gesprongen en op een rustige plaats gefiets, ging redelijk ok tot ik na een half uur terug een angstig gevoel kreeg daarna geen negatief gevoel meer gehad, wel een kort moment waarbij het gras fel groen was en de bloemen fel geel… Ik pak wel paroxetine… Is het wel verstandig om hiermee door te gaan. Ik was vooral ongerust welke effecten het zou teweeg brengen. Ik heb sowieso last van angst en dat dit zou helpen. Heb teven een periode alprozolam genomen maar ben dit nu al een maand gestopt. Wat is jullie mening?
  Grt bart

 6. Hoi,
  Sinds vorige week begonnen md met verse truffels Mexicana.
  Ik lees dat je start tussen 0.5 -1 g
  Dat lijkt mij behoorlijk hoog, aangezien ik begon met 0.25, daarna 0.22 en nu weer 0.25.
  Ik merkte eerst veel meer energie en positiviteit.
  Ook erg moe aan het eind vd dag.
  Vervolgens een dosis 0.22, waar ik niet erg veel van merkte.
  Vandaag 0.25 en erg last van bijwerkingen; een opgejaagd , geagiteerd gevoel en het zweet brak me uit.
  Verder erg moe en er teveel mee bezig. Geen fijne ervaring.
  Zaterdag maar weer verlagen naar 0.20 of zelfs 0.15.
  Ik wil er mee doorgaan omdat ik de positieve effecten erg waardeer .

 7. Bij mij heeft microdosing (1gram verse truffels per dosis) slaperigheid en een lichte hoofdpijn tot gevolg. Verder valt op dat ik mij minder aanwezig voel en snel ben afgeleid. Dit duurt minimaal 1 dag. Het is een gevoel van niet aanwezig zijn. Niet bewust van mijn zijn. Of anders geformuleerd, ik zit meer in mijn hoofd en ben mij minder bewust van mijn lichaam.
  Het voelt niet prettig en ik ben blij als ik weer ben zoals ik was.

  1. Rob. Het is duidelijk dat 1 gram teveel MD voor jou is. Ik neem aan dat je zoals beschreven wordt ook de dosis hebt verlaagd om jouw sweet spot te vinden?

 8. Ik heb een paar jaar geleden citalopram afgebouwd van 20 mg naar 10 mg, verder afbouwen lukte vooralsnog niet.
  Gisteren voor het eerst microdosering verse paddo’s gebuikt, niet afgewogen, maar schat 0,2 gram.
  Stemming goed die dag. Maar ongeveer 6 uur later kreeg ik kleine schokjes door mijn lichaam vergelijkbaar met de afbouw van antidepressiva. Nu lees ik op websites wisselende adviezen over de combinatie van antidepressiva en microdosering truffels. Wat is jullie visie op die combinatie?

  1. Veel mensen microdoseren in combinatie met SSRI’s. Zij rapporteren dat ze zich iets beter voelen dan zonder MD. De werking van MD wordt wel gedempt door de citalopram, maar zolang het niet in de weg zit bij je en je stemming goed is, kun je gewoon door gaan.
   Succes
   Team Microdosing Institute

 9. Halllo,

  Ik ben het weekend begonnen met MD. Ik heb de microdosing XP truffels gekocht. De eerste dag begon ik met 1 dosis. Hier merkte ik helemaal niks van. Ik heb toen nog maar 1 genomen, 2 uren later en na 2 uren nog één maar voelde de hele dag niks. Ik heb een dag niks genomen en gisteren maar 2 dosis in één keer genomen. Dit leek iets te veel te zijn. Ondanks dat het eerst een prettig gevoel was, erg bewust van dingen zelfs van het oppakken van een kopje thee. Maar ook zoals hierboven te veel in mijn hoofd. Ik ging zelfs mijn gedachten soms hardop zeggen. Dit gevoel ging al vrij snel weer voorbij, na ongeveer 2 uur, en daarna voelde ik wederom niks meer. Mijn microdosing truffels hadden ook enige groene aanslag ondanks dat ze nog niet open waren en in de koelkast werden bewaard. Deze heb ik weggegooid omdat ik had gelezen dat dit schadelijk is.

  Wat kan ik nu het beste doen? De reden dat ik dit probeer is omdat ik veel goede verhalen heb gehoord en wil gaan kijken of dit ook werkt bij het Binge Eating Disorder. Ik hou momenteel een dagboek bij.

  Gr Elisa

  1. Hoi, Elisa
   Volg vooral de richtlijnen die wij op onze website hebben staan en de handleiding die meegeleverd hoort te zijn door de verkoper van jouw truffels. Daar staat hoogstwaarschijnlijk niet in de je de truffels een aantal keren achter elkaar moet innemen. Het feit dat je eerst niets voelt komt vaker voor. Microdosing is op sub perceptueel niveau en erg subtiel. Geef het even de tijd om deze subtiele verandering in je zelf te observeren zonder gelijk conclusies te trekken om daarna teveel in te nemen. Lees vooral even onze website door om zo veilig mogelijk te microdoseren.
   Wat betreft de groene aanslag verwijs ik je even naar de verkoper. Zoals bij elke aankoop op het internet is het normaal dat als een product niet goed is, je even contact opneemt met de verkoper. Zij zullen jou zeker nieuwe truffels opsturen. Truffels zijn een natuur product. Het kan dus sporadisch voorkomen dat er iets niet helemaal goed is. Dit wordt natuurlijk dan gelijk opgelost door de verkoper van het product.
   Succes
   Team Microdosing Institute

 10. Hallo,

  Ik ben deze week begonnen met MD (truffels) ik was heel erg enthousiast en heb mijn partner ook meegenomen op deze reis. Ik heb alleen zelf nog niet echt hele positive ervaringen. Heb het nu twee maal gedaan (1 x 0.5 en 1 x 0.75). Het heel erg hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid. Mijn partner is tot nu toe erg positief. Ik wil heel graag proberen hier iets van te maken (behalve het innemen van calcium) wat zijn nog meer dingen die werken? Wisselen van substantie, juist meer of minder nemen?

  Alvast heel erg bedankt.
  Natalie

 11. Hi,

  Ik heb eergisteren mijn eerste micro dosis verse Mexicana truffels genomen. Ik ging er open en vol positieve verwachting in, maar kreeg lichte hoofdpijn, werd super moe en werd mega geirriteerd en boos. Ik had geen koffie gedronken omdat ik dat met dit experiment meteen wilde afleren en normaal drink ik ’s ochtends ongeveer 2,5 kopjes, dus misschien dat dat ook niet hielp, maar dit was niet waar ik op had gehoopt.
  Nou vraag ik me af of ik nu juist minder of meer moet nemen morgen. Mijn dosis was 0,54 g op een lege maag.
  Ik hoor graag van jullie!

  Alvast bedankt en hartelijke groet,

  Kyra.

 12. Hoi,

  Ik heb vorig jaar mei 2020 Pfeifer gehad en ondervind nog veel klachten met mijn herstel hiervan. Ik ben ga nog heel veel ups & downs met mijn energie met o.a. hele slechte dagen waar ik oververmoeid ben en slechte dagen waar ik ook mij down voel. Ik zit nu te overwegen om micrododing te proberen, wordt dit afgeraden als ik nog niet helemaal 100% hersteld ben? of kan het juist heel erg helpen bij het herstellen. De negatieve effecten van vermoeidheid staan mij een beetje tegen.

  1. Het wordt niet afgeraden, maar ook niet aangeraden. Microdosing is op eigen verantwoording. Omdat veel dingen nog niet onderzocht zijn en wij geen dokters zijn. Microdosing kan een goede ondersteuning zijn in jouw herstelproces. Je kunt het gewoon een paar keer proberen, voelt het niet ok, dan stop je gewoon. Wbt vermoeidheid zou ik dan voor de combo: Stacking Cordyceps, Microdosing XP, Vit B.12 gaan.

 13. Hoi

  Ik ben ook begonnen met microdoseren met Truffels (XP). Ik heb van die pakjes met 6x 1gram porties. Dit was voor mij de eerste keer dat ik truffels nam. Mijn eerste portie nam ik ’s ochtends 1 gram in op een lege maag. Ik merkte er eigenlijk niet zo veel van maar halverwege de dag werd ik wel slaperig. Ik ben van mezelf al een vrij lui en niet zo alert persoon en hoopte dat het juist zou helpen bij het versterken van mijn alertheid en creativiteit – maar daar voel ik nog niet veel van. De tweede keer heb ik mijn dosis verhoogd naar 2 gram toen voelde ik de eerste paar uur een warm gevoel, had ik ook het idee dat ik beter uit mijn woorden kwam en beter kon analyseren wat anderen zeiden – en relativeren. Na een dag was dit weg en voel ik me weer slaperig. Ik heb niet het idee dat ik mijn sweet spot heb gevonden. Ik vind het ergens ook heel jammer dat het tot nu toe niet echt werkt zoals ik had gehoopt. Heeft iemand nog tips? Ik heb ergens gelezen dat een combo met vitamine B12 zou kunnen helpen tegen de slaperigheid, dus dat ga ik nu proberen. hoe kan ik ervoor zorgen dat ik bijvoorbeeld dat gevoel van die keer met 2 gram langer kan vasthouden?

  Lianna

  1. Lianna, slaperigheid is een bekend bijkomend verschijnsel. In praktisch opzicht zijn er drie mogelijkheden: 1) je dosering is te hoog. velen nemen minder dan 1 gram. 2) je kunt proberen om ’s avonds te microdoseren, ongeveer 1 uur voor het slapengaan. het protocol blijft verder hetzelfde. 3) mogelijk zijn truffels niet de meest geschikte match voor jou en kan een andere substantie een beter optie zijn.

   Je bent van harte welkom om contact op te nemen voor meer informatie via een consult. Succes!

 14. Ik ben van de week begonnen met md verse truffels… Ik had de eerste dag 0,5 Gr genomen maar voelde me de hele dag alsof ik stoned was. Daarnaast lichte hoofdpijn, zwaar hoofd en vanaf een uur of twee na inname lichtelijk misselijk….. En de hele dag mega moe, er kwam niks uit m’n vingers en had de neiging om het liefste op de bank te ploffen met een dekentje…. De volgende dag nog steeds een wolkenhood en moe en wederom smiddags misselijk…. De derde dag voelde ik me wel weer ok dus dag vier 0,3 Gr genomen dit ging een stuk beter, alleen ervaar nu de tweede dag opnieuw de hele dag hoofdpijn en moeheid….Ben verder wel relaxed maar die flow had ik van mezelf ook al voor md…. Het is voor mij ook meer de ervaring en om nog dichter bij mezelf te komen…… Iemand tips?

  1. Wanda, je hebt er goed aan gedaan je dosis te verlagen. Less is more! Voor sommigen onder ons is het een uitkomst om ’s avonds te microdoseren, als deze effecten aanhouden is dat het proberen waard. Ook is het van belang om het gehele proces even de tijd te geven. Hoofdpijn en moeheid aan het begin van het traject verwijzen soms naar onderdrukte gevoelens, conditionering of levenshouding (bijvoorbeeld ‘altijd teveel hooi op de vork’) die in het onderbewuste liggen en nu letterlijk boven komen drijven.

   Weet dat je van harte welkom bent om contact op te nemen voor coaching of een informatief consult.

 15. Hoi goeiedag,

  Ik microdose paddo’s nu een paar maanden en voel me een stuk lichtvoetiger in mijn emoties en meer in contact met mezelf en mijn omgeving, dus dat is een enorme plus. Wel word ik altijd op een lege maag misselijk dus helaas niet te combineren met intermitterend fasten (wat mijn plan was).
  In tegenstelling tot wat ik had verwacht kan ik me juist minder goed concentreren als het gaat om computerwerk, ik kom wel tot goeie inzichten en creatief denken maar produceren achter een PC daar heb ik de focus niet voor. Dus ik zet het af en toe in maar bewaar het meestal voor een weekenddag.
  Weet iemand of je twee strips van 6X mircodoses mee mag nemen aar Frankrijk/Spanje? Ik ga op vacay en wil er graag mee doorgaan.

  Alvast bedankt!

  Reactie Microdosing Institute: Bij het niet kunnen concentreren spelen mogelijk twee dingen een rol: 1) Is je dosering laag genoeg? Probeer een lagere dosering dan normaal. Je zou ook één van de lsd analogen kunnen proberen, veel mensen ervaren daarmee minder emotie (althans, minder op de voorgrond) en meer focus. 2) Werken met intentie voor het computerwerk, ga je aan de slag vanuit een ‘moeten’ of kun je een diepere motivatie vinden waardoor je het computerwerk anders gaat waarderen?

  De werkzame stof in paddenstoelen / truffels is niet legaal in Frankrijk en Spanje.

 16. Hallo,

  Ik zou heel graag willen beginnen aan MD omdat ik wat concentratie problemen heb tijdens het praten met een persoon.
  Ik ben ook nogal gemotiveerd om veel te doen maar de focus ligt er toch niet helemaal bij. Ook wil ik hiermee mijn creativiteit en productiviteit verbeteren.

  Watvoor product zou het beste bij mijn goals passen?

  Ik weeg ook 50kg, ik weet niet of dat wat uitmaakt?

  Alvast bedankt!

 17. Voor de eerste keer heb ik 15 druppeltjes genomen van 1P-LSD 10ml 200 microgram. De reden om dit te proberen is om iets minder introvert te zijn en losser te worden tijdens sociale momenten. Dit neem ik dus niet nog een keer. Na 3 uur heb ik het bloedheet, ben niet vooruit te branden, erg emotioneel en lijkt het of mijn hersenen in een kader zitten. Nee, niet nog een keer voor mij!

  1. Hoi, anoniem. zoals wij vermelden op de website dien je met de laagste microdosis te starten op een vrije dag. 15 druppeltjes is voor de meeste mensen een veel te hoge microdosis. Mag ik vragen wie jou heeft aangeraden om met 15 druppels te beginnen. Heb je het flesje zelf gemaakt en met welke alcohol/demi water verhouding? Want onze partner webshop Microdose.nl verkoopt alleen 1cP flesjes namelijk. Die verhouding is belangrijk omdat alcohol ook de dichtheid van de druppels beïnvloedt.
   Ik zou het nog eens proberen maar dan met 5 druppels. Je zult zien dat dit veel beter te overzien is.
   Lees ook nog even deze pagina door op onze website: https://microdosing.nl/microdosing-101/substanties/microdosing-lsd-1p-lsd/

 18. Hallo iedereen,

  Ik ben momenteel de psilocybe cubensis aan het microdoseren. Ik merk echter sterkte effecten, en dan vooral op de overgangsdag en nacht. (Dus dag 1 microdosering en dan dag 2 overdag en de nacht). Ik krijg kleine hallucinaties (zoals de wc die ineens heel klein is) en voel me onrustig in mijn lijf. Ook word ik s’nachts wakker omdat ik het zo warm heb, mijn hoofd pijn doet en ik me wat paniekerig voel. Al met al dus best wat bij effecten voor een microdosis terwijl ik al eerder mooie en fijne reizen heb gemaakt. (maar nog niet de microdosing). Ik ga de dosis in ieder geval halveren vanaf nu maar ik vraag me vooral af of deze reactie ‘normaal’ is. Ik kan me ook voorstellen dat er dingen aan de oppervlak komen die daaronder al leefde, of dat deze paddenstoel simpelweg niet mijn weg is. Nouja ik wilde in ieder geval mijn ervaring hier delen. Voel me nu best gebroken door de onrustige nacht!

 19. Ik MD met LSD in tablet vorm. Wat ik merk is dat ik een verhoogde hartslag krijg wat me onrust heeft.

  Ik heb ook alcohol gedronken op de tweede dag. Misschien is combi niet goed?

 20. Sinds 3 weken nu aan het microdoseren met truffels XP, volgens Fadiman schema.
  Begonnen met O,5, merkte niets, verhoogd naar 1 mg. Daar zit ik nu op. De effecten zijn bij mij niet zo prettig tot zover. Om te beginnen wordt ik misselijk en krijg ik hoofdpijn. Dit duurt twee uur. Verder rustelozer, soms banger, en ongeduldiger. Korter lontje. Mijn focus is wel verbeterd, hier ben ik blij mee. Ben verder een stabiel persoon en geen specifieke klachten. Mediteer dagelijks voor innerlijke rust. Ik ben al hooggevoelig en de microdosing versterkt dit nog meer, dit ik ervaar als ongewenst. Verder vind ik autorijden opeens wat spannender, voorheen nooit last van. De kuurmaak ik wel af, ik geef de truffels nog even de tijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!