Microdosing blog

Microdosing met truffles en een dagboek bijhouden

optie truffel

Wanneer je meer wilt halen uit jouw microdosing ervaring is het handig om een dagboekje bij te houden. Een mooi voorbeeld van hoe het bijhouden van jouw Microdose ervaring er uitziet, zien we in dit verslag van Pim, één van onze Facebook leden. Pim microdoseert met Microdosing Truffles.

Dit is een beschrijving van mijn allereerste microdosingdag en een lijstje met conclusies na 30 dagen microdoseren.

Intentie:

 • Microdoseren met truffels om sweetspot te vinden
 • Effecten ervaren
 • Brain enhancement middels meer focus en creativiteit

Datum: 21.12.2019, zaterdag, dosis 01
Tijd consumptie: 13:20
Hoeveelheid: 0.5gr verse truffels ‘Mexicana XP’
Status Kort geslapen, echt wel spacig van het slaapgebrek, voor de rest prima

13:05 / T -00:15

Truffels uit de koelkast gehaald, dosering geprepareerd en in een schaaltje gelegd. Even de rust en stilte opgezocht. Op het meditatiekussen, schaaltje voor me. Vijf minuten gemediteerd.

13:20 / T +00:00

Truffel in m’n mond, kauwen, proeven, kauwen. Zure nasmaak, hele lichte tintelingen in m’n mond, even later voel ik het in ’n maag, wat precies weet ik niet. Let’s go.

13:35 / T +15:00

Opkomend, wave, chaotische feels en toch gefocust, stabiel gevoel, muziek van carbon based lifeforms was enkele minuten heel mooi, enige stabiele euforie, kinderen hadden op het raam getekend met mama, kerstversiering, voelde me blij verrast.

14:20 / T +01:00

Wave voorbij, rustig, kan me snel focussen, log opzetten (lukt goed) stap-voor-stap, enigszins analytisch, ik ervaar mijn emoties bewuster daardoor lijken ze vetter, ze zijn duidelijk duidelijker aanwezig, wel meegezogen in de muziek her en der.

14:40 / T +01:30

Stabiel, nu ff aan de studie; vragen categoriseren en kort omschrijven.

15:20 / T +02:00

Kalm, gefocust, heldere concentratie op de studie geweest de laatste 30min, tijd was er even niet en dit duidt op flowstate, het is zeker geen verbeelding deze effecten, muziek van hiroshi yoshimura heeft me meegevoerd, nu naar de begane grond naar m’n twee kinderen (4,5 en ruim 6), mama gaat 2 uren weg, step intop another realm i guess, ik zie dat ik telkens op exacte tijdstippen log, niet bewust gedaan.

17:35 / T +04:15

Half zes geweest, twee uur met de kinderen doorgebracht, minder vaak uitgeschoten dan normaal, langzame flowstate maar die was ook wel te wijten aan m’n slaaptekort, diverse kindercrises vredevol danwel gecontroleerd aangepakt, opeens was m’n vriendin thuis, terwijl ik normaal de tijd in me heb was dit nu zeker niet zo, wederom speelt moeheid een rol heb ik mijn sterke vermoedens, ben er nu wel uitgeraakt voor een deel, benieuwd wat het in een uitgeruste staat doet, je wordt namelijk gedwongen/gezogen in een concentratiemodus en dat is heel prettig, ik durf maandag of dinsdag de dosis wel op te schroeven naar 0.75gr, en wat te denken van een floattanksessie (wow), ik denk dat multitasken lastig is en het werktempo vertraagt.

18:45 / T +05:25

Lichte afterbuzz nu, na het avondeten even 15 minuten gewandeld en ik kreeg een veelvoorkomende negatieve gedachte terwijl ik die heel de middag niet gehad heb, ook benieuwd naar morgen wanneer de effecten nog merkbaar zouden moeten zijn, schatting: hartslag is met 10 slagen verhoogd geweest gedurende de sessie zo zie ik ongeveer op mn garmin horloge, ik had mijn gevoeligheid goed ingeschat want in principe lijkt mij 0.5gr voldoende, om toch de grens nog exacter te kunnen bepalen ga ik de volgende keer 0.75 nemen.

21:20 / T +08:00

De concentratiemodus is still on, heel de dag erg in het nu geweest, supervet, de effecten zijn veelzijdig en allemaal positief, vooral de veelzijdigheid had ik niet verwacht, echt heel prettig en ook wel spannend allemaal, geen psychedelische effecten ervaren dus sub-perceptueel.

Datum: 22.12.2019, zondag, day after

Om 07:45 wakker na echt als een blok te hebben geslapen. Voel me een beetje diep, niet helemaal hier nog. Een waas van een heel klein beetje angst/zenuwen. Had echt een hele grote behoefte om naar buiten te gaan. Frisse lucht, ruimte. Gisteren ook alleen 15min. gewandeld. Dus naar buiten, 45min. gewandeld, heerlijk zacht weer. Geen kinderen om me heen, even de focus op m’n gevoel, rustiger wandeltempo aangenomen na een tijdje, staan luisteren naar een goed verstopte maar zeer actieve specht 🙂 De focus die er gisteren was is er nu ook nog wel in mindere mate weliswaar. Dit kon ik goed vergelijken aangezien ik exact dezelfde taak ging uitvoeren voor m’n studie. Ook het geduld met de kinderen was op een zeer acceptabel niveau. Kortom: moest m’n draai vinden maar eenmaal gevonden was het een goede day after.

Conclusies na 10 sessies in 30 dagen

 • Mijn senses staan flink meer open.
 • Multitasking is niet fijn in mijn geval.
 • Één taak uitvoeren is wel fijn. Zonder gestoord te worden, ambient muziekje erbij ( Aanrader: Hiroshi Yoshimura).
 • Eerste uur vind ik het leukst en dan stabiliseert het zich, kalmer vaarwater, meer de focuszone in waar het ook nog wel kan golven.
 • Wandelen in de natuur vond ik ook heel fijn 🙂
 • Ik neemt iets meer rust om een vraag te beantwoorden.
 • Negatieve reacties komen ook harder binnen.
 • Solo gebruik vind ik het fijnst, misschien met anderen die ook gebruikt hebben. Maar het lijkt mij niets voor op een verjaardag zeg maar.
 • Edgy momenten soms, qua reactie alsof je veel koffie op hebt. Vooral in de eerste 2 uur omdat je iets wil doen en je jezelf geen ruimte geeft om weg te zweven.
 • Het is wel een roesje, je bent dieper, tijd is minder op de voorgrond,
 • Het is zeker geen placebo effect.
 • De dag na alcohol doet het aanzienlijk minder. Zoals ik begreep is dat omdat je een lagere vibratie hebt.
 • De dag na de MD is er sprake van een na-effect.
 • Op dag 3 ben ik weer volledig nuchter.

Samengevat:

Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om te gaan microdoseren met Magic truffles. Mijn sweetspot heb ik wel gevonden, ook ingezet om focus te testen en is zeker geslaagd. Ik kan me ergens voorstellen dat het verslavend zou kunnen zijn [Microdosing.nl: Psychedelica zijn niet lichamelijk of geestelijk verslavend, maar wel kan je zodanig gesteld zijn op de positieve effecten dat je het regelmatig zou willen doen. Na verloop van tijd treedt er toleratie op waardoor overmatig gebruik niet mogelijk is.] Vanaf maandag ga ik weer gewoon zonder MD aan de studie. Over een tijdje ga ik nog eens kijken om te microdoseren met een andere substantie. Er zijn nog andere opties genoeg. Voor mij was dit een geslaagde Microdosing maand.

Deel deze post

5 gedachten over “Microdosing met truffles en een dagboek bijhouden”

 1. Beste Pim!

  Bedankt voor het delen van je ervaringen! Ik ben benieuwd of die 0,5 gram je uiteindelijke “sweet spot” is geweest of dat het nog veranderd is? Ik hoor graag van je!

  mvg,
  Paul

  1. Smick. Dank voor je reactie. Even voor mijn beeldvorming. Dit report praat over 0,5 gram verse Microdosing XP truffels. Dus niet gedroogd) Wij hebben deze truffels laten testen. 1g verse truffel bevat ongeveer 1mg psilocybine, wat een minimale microdosis is. Je geeft aan dat je niets hoort te voelen van een microdosis. Wat vind jij een goede microdosis? Is het mogelijk om een link te sturen waar staat dat je niets mag voelen van een microdosis? Ons team heeft James Fadiman geintervieuwd en hem gevraagd hoe het zit met de term Sub-perceptual. Hij zei dit hierover: https://youtu.be/6cV38TcZbQ4
   Alvast dank voor je terugkoppeling.
   Team Microdosing Institute

 2. Fijn te lezen zo’n ervaring. Zelf ben ik sinds 1 week begonnen met de xp truffels. Begonnen met 0,5g. Daar merkte ik m.i. nauwelijks iets van. Volgende gift 1 gram. Die merkte ik zeker op! Een explosie aan energie en geur sensaties. Ik voelde mij vrolijk en lollig. Tegelijkertijd ook onrust (?). Deed alles tegelijk, m’n brein kon het haast niet bijhouden. Rustig zitten, muziek luisteren, lezen lukte niet. Had daar de focus niet voor. Maar door m’n vrolijkheid wilde ik meer… Dacht mogelijk kom ik in een rustige toestand in de avond als ik smiddags nog een dosis neem. #leven! Haha. Dat heb ik geweten…dagen hoofdpijn, soort van oogmigraine ervaren, vermoeid en voel m’n hartslag in m’n hoofd. Ook m’n oorsuizen hoor ik luider. Kortom, dat was totaal niet m’n sweet spot. Als de hoofdpijn weg is, wil ik het opnieuw proberen. Echter nu met +/- 0,75g.

  Mvg,
  Lana

 3. Hoi, gisteren heb ik voor het eerst geprobeerd met 0,5 g verse Atlantis paddestoelen. Het ging goed, voelde me fijn. Ik neem het tegen erg piekeren wat ik de afgelopen tijd heb en dat werkte! Ik had netjes voor 10u sochtends ingenomen, maar savonds voor het slapen gaan nog even de dag opgeschreven en daardoor voelde ik me weer heel wakker. Uiteindelijk ben ik lekker in slaap gevallen (en even wakker geweest in de nacht) maar echt heel moe wakker geworden de volgende ochtend en de vermoeidheid bleef de hele dag. Ik heb hier de laatste tijd zelf ook al last van maar deze vermoeidheid is anders.

  Is dit normaal? Of kan dit zijn omdat het gewoon een hele ervaring was zo’n eerste dag? Of zou ik m’n dosis toch nog wat moeten verlagen?

  Dankjewel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *