Microdosing blog

Microdosing tegen Clusterhoofdpijn

Hi Microdosing community en Clustervrienden,

Ik ben Gerard en heb sinds 2009 last van mijn ‘clusterhoofdpijnaanvallen’. Voor 2009 had ik nagenoeg nooit last van hoofdpijn. Dit komt ook niet in mijn familie voor, migraine wel maar dat is een ander verhaal.

Clusterhoofdpijnaanvallen

De jaren erna kwam ik in het begin nog wel weg met 6 a 7 weken aaneengesloten perioden van 3 a 4 aanvallen per dag. Met de sumatriptan pennen van 0.6mg/0.5ml en een shitload aan Verapamill kwam ik enigzins de dag door.

Totdat de aanvallen na een aantal jaren begonnen te intensiveren. De aanvallen gingen van 6 weken per jaar naar 4 maanden en zelfs 9 maanden aaneengesloten perioden van minimaal 4 aanvallen per dag/nacht. En ik zeg dag/nacht omdat dit nogal eens verschilde. Zo werd ik weken lang elke nacht rond half 2 en rond half 6 weer wakker met uiteraard de bekende pijnlijke ellende achter mijn oog. Met een injectie zakte het na 20 minuten wel weg. Maar de dag erop was ik echt niet te genieten, door slaapgebrek, door de aanval en daarbij komende medicatie was ik compleet van de wereld. 760 mg verapamill per dag is ook als je 34 bent een behoorlijke pil.

En met acupunctuur, dry needling, stoppen met roken, geen nootmuskaat, geen alcohol, yoga-ademhalingsoefeningen, en honderd andere oplossingen verder ben je wel lekker bezig maar de aanvallen stopte nou niet echt. Sterker nog, het ging allemaal onverminderd door.

En in al die jaren van heftige aanvallen en neuroloog bezoeken is alleen pure zuurstof nog een kleine uitvalsbasis geweest maar daar is ook alles mee gezegd. Ook hoorde ik regelmatig van fijne mensen om me heen dat ik eens truffels/paddo’s moest proberen. Vroeger regelmatig gebruikt, nooit misbruikt maar eenmaal besproken met mijn neuroloog werd dit altijd afgeraden omdat ik zo hoog zat met mijn Verapamil.

Totdat het moment er gewoon van kwam dat de aanvallen begonnen en ik niet meer met de standaard medicatie aan de slag wilde gaan. Veel medicatie zonder veel  resultaat is onzin. Dus toen ben ik na onderzoek op de website Clusterbusters (klik op de link voor het protocol) op eigen initiatief met magische truffels begonnen. Eerst nog met veel zelfvertrouwen 7.5 gram verse truffels ingenomen, maar na een aantal dagen op die dosis leefde ik in de twilight zone. Minder dus, en zo ging van 7.5gr naar 2.0 gr verse truffels per dag/per dosis. De werking is perfect voor mij. Ik kan waarschijnlijk nog verder zakken in grammen, maar dat ‘durf’ ik nog niet aan.

Grote verschillen

Maar vanaf de eerste week merkte ik echte grote verschillen. Sowieso kwamen de aanvallen niet meer elke dag terug. Het blijft een natuurlijk product, dus ik kon begrijpen dat er enige fluctuaties waren in sterkte. Maar dat het me zĂł zou helpen zonder Ă©Ă©n enkele nare bijwerking had ik nooit verwacht. En de aanvallen blijven nog steeds weg ten tijde van schrijven van dit verslag.

Dus van maandenlang elke dag 4 a 5 epi-pennen met sumatriptan en 760 mg verapamill per 24 uur, naar zo nu en dan 3 dagen achtereen 2.0gr psilocybe tampanensis truffels en mijn koppie is weer leeg. Ik neem het tegenwoordig puur op preventieve werking. Dus ook als ik niets voel knetteren in de bovenkamer, dan maak toch om de 6 weken een zakje van 15 gr op.

Er ligt nu standaard een voorraadje in mijn koelkast, voorverpakt in mijn eigen dosis. En bij de neuroloog ben ik al een tijdje niet meer geweest.

Mij maken ze niet meer gek! Zonder deze oeroude schimmel uit de natuur was ik nergens!

Ik wil graag het Team van Microdosing.nl bedanken voor het bieden van dit platform en ik zo mijn verhaal kan delen met alle mensen met Clusterhoofdpijn.

Gerard

Lees hier het artikel dat Vice plaatste over Clusterhoofdpijn en psychedelics.
Lees hier het artikel dat The third wave plaatste op hun website.

 

Microdosing.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaringsverhalen, wij kunnen deze niet op waarheid, correctheid of nauwkeurigheid controleren. Het beschrevene is niet noodzakelijkerwijs ondersteund door wetenschappelijk bewijs of door artsen of deskundigen. De ervaringen mogen in geen geval worden gelezen als een advies of aanbeveling.

Deel deze post

25 gedachten over “Microdosing tegen Clusterhoofdpijn”

 1. Wat fijn voor je dat je iets hebt gevonden , helaas weet ik hoe t is om clusterhoofdpijn te hebben ! Gelukkig al meer dan 10 jaar geen aanval meer gehad .

 2. Zoooo herkenbaar, mooi verwoord en wat fijn dat het ook werkt bij jou! Steeds meer clusterpatienten gaan het met resultaat gebruiken ipv al die nutteloze meds met nare bijwerkingen.
  Je hebt er letterlijk leven mee terug
  (Hoe het precies en waarom het zo goed werkt is mij wel een raadsel..)

   1. Hallo allemaal mijn roepnaam is Fred en kan geen lang verhaal typen vanwege feit ik CVA linker kleine hersenhelft met centraal zenuwstelsel hersenstam beschadiging heb opgelopen in 2004.en hart, longen en linker zijde aangedane zijde en stierf daar al bijna op operatietafel zo vertelde de neurochirurg mij achteraf. Afijn in 2007 kwam zwaar Cluster erbij en in 2011 zwaar Epilepsie >>> een echte killer combinatie! Het verhaal wat ik op deze site las idd veel raakvlakken enkel bij mij komen daar nog wat dingen bij zoals altijd shokwaves door me lijf d.w.z. Spierspasmen zoals bij epilepsie aanval dus spieren, pezen en aanhechtingen worden letterlijk verrot getrokken en sterf 24/7 van pijn ( en ik heb het hier niet over een beetje ongemakkelijk! ). Heb ook sjitload off medicatie ook zuurstof, spuiten, pillen en ga nu toch ook beginnen met paddo’s. Ik gebruik wel al zelfgemaakte wiet olie om de ergste bite eraf te halen zeg maar. Tot zover ik mot weer stoppen sorry

 3. Hoi Martijn, Bij mij ook helemaal hetzelfde verhaal.

  Goed te horen

  We proberen nu met mede patienten eigen onderzoek op te zetten het zou fijn zijn als de mensen die dit gaan doen tegen hun clusterhoofdpijn, er ook het dagboek voor gebruiken om data erover bij te houden.

 4. Pingback: Microdosing onderzoeksproject voor clusterhoofdpijn patiënten - Microdosing.nl

 5. Leek wel alsof ik zelf dit getypt heb. Alleen bij mij nog betere werking. 3 x 3 gram in 1 week. En nu al anderhalve jaar van me cl hoofdpijn af.

  1. Beste Peter. Wat mooi om te lezen dat het voor jou ook werkt. Ben jij bereid om ook een verslag te schrijven voor ons? En evt mee te doen aan ons CH onderzoeks project?

  2. vansteelandt davy

   dag peter ik ben davy vansteelandt ook cluster pasient ben gisteren ook gestart met truffels.
   om 20u 1 gr genomen . om 22u gaan slapen onmidelijk een aanval gekregen. deze morgen ook .zou nu dondedag dosis verhogen. wat zou jij me aan raden om te doen ? of om een scheema te volgen. nu ik lees dat u er zo goed mee bent geholpen.
   mvg davy vansteelandt

  3. Vraagje, blijf je het dan gebruiken of gebruik je t zodra de clusterhoofdpijn periode weer aan breekt ? Of standaard elke dag een dosis ?

 6. Ik wil graag meedoen!
  Ik ben 49, sinds 2 jaar ch-patiënt. Ik heb alles geprobeerd, van verapamil tot lithium en niets helpt. Ik wil graag m’n leven weer terug. Wat moet ik slikken? Hoeveel? En waar kan ik die truffels krijgen?
  Gr. Mariëlle

  1. Marielle,
   Wanneer je in onze menu balk van onze website bekijkt, dan staat er aan de rechter kant: “Waar te koop?” Mocht je verder vragen hebben over hoe te beginnen, is het aan te raden om voor jouw specifieke situatie een skype consult te boeken bij 1 van onze Microdosing coaches.

 7. Ik heb secundaire chronische clusterhoofdpijn en heb zowel truffels , paddo capsules als LSD druppels geprobeerd, nadat ik gestopt ben met alle medicijnen tegen clusterhoofdpijn.
  Het werkt voor mij wel voor een deel, maar toch steeds beperkt qua tijd, Ik neem een flinke dosis ( maar net niet hallucogeen) en dan heb ik 24 uur geen aanvallen en daarna komt het in een week weer teug beginnend met kleine aanvallen en dan weer vaker en heftiger tot de 7e dag ik weer op 6 á 7 aanvallen per dag zit en dan begin ik weer van voren af aan. Vóór die tijd zat ik op plusminus 10 aanvallen op maximale heftigheid.
  Ik ben er dus op vooruit gegaan, maar ben benieuwd of er nog meer mensen zijn waar die middelen maar beperkt werken?

 8. Reeds 20 jaar heb ik episodische clusterhoofdpijn. Ondanks ik een korte cluster heb, is het zowel psychisch als fysisch uitputtend. Zuurstof werkt zeker niet altijd en mijn broer bezorgde me een artikel over microdoseren. Hij is zelf chronisch patiënt en heeft geen aanvallen meer! Heb ook de stap gezet en ben super enthousiast! Na wat zoeken heb ik de juiste dosering gevonden, en geen aanval meer te bespeuren! 🙂 Zeer hoopvol voor veel clusterpatiënten.

  1. Wat super fijn om te horen Katrien, dat je geen aanvallen meer hebt. Wat is jouw juiste dosering en protocol? Zouden jij en je broer een ervaringsverslag willen schrijven voor onze website en om te delen met ons research netwerk? Dit kan zeer waardevol zijn. Ik hoor graag van je. Stuur een mailtje naar info@microdosing.nl

 9. Ik heb net 2 verpakkingen microdosering besteld voor mijn dochter die sinds bijna 3 jaar chronische hoofdpijn heeft. Niet haar studie kunnen afronden en niet kunnen werken. Ziekenhuizen afgelopen maar tot nu toe geen oplossing. Diep triest voor een jonge meid van 21 jaar oud. Ik hoop zo dat dit gaat werken. Als moeder sta je zo machteloos en te moeten zien dat je kind verdriet en pijn heeft. Alle medicatie die ze tot nu toe heeft geslikt werkte helaas niet. Zoveel spul dat je er zowat een olifant mee plat zou krijgen. Ik hoop dat ze snel kan starten. Ik houd jullie op de hoogte.

  1. Beste Carolien,
   Mijn zoon heeft al 10 jaar clusterhoofdpijn . Eerst was het af en toe een aanval en nu heeft hij al 4 maanden elke dag aanvallen . 3 jaar terug is hij met verapamill begonnen dit heeft 2 jaar goed gewerkt, hij is nu met alles gestopt. Is u dochter al begonnen met md en hoe gaat het nu met haar ?

 10. Heb zelf al een jaartje of 12 CH , wat de laatste jaren is omgeslagen naar de chronische variant. Heb van A-Z alle denkbare medicijnen gehad, maar niks werkte of het werkte maar tijdelijk. Heb meerdere GON-injecties gehad en zelfs nog een ketaminekuur, maar ook dit deed nauwelijks iets om het beest in mijn hoofd te temmen. Waar ik mensen weinig over hoor is de zgn “schaduwpijn” dit voelt als cluster maar is het niet , ik noem het mijn mindfuck. Als het goed is krijg ik binnen enkele maanden een neurostimulator. Om de tijd tot aan de operatie te overbruggen heb ik 1p-lsd en truffels besteld,ik ben werkelijk benieuwd of ik hiermee weer enigzins een beetje adem krijg om op krachten te kunnen komen.

 11. Hoi,

  Ik worstel al ruim 8 jaar met episodische clusterhoofdpijn. Mijn cluster zit tussen november en april en zodra ik het krijg, ben ik 3 maanden zoet (met 10 aanvallen per dag). Alle medicatie al geprobeerd inclusief GON blokkade, maar het blijft me achtervolgen. Ter preventie ben ik deze week gestart met (toch maar) Verapimil en voor het eerst met Paddodruppels (1 druppel per dag). Graag kom ik met iemand in contact om ervaringen mee uit te wisselen. Ik wens iedereen heel veel sterkte en kracht toe!

  Groetjes,
  Boas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!