Microdosing blog

Microdosing met Psilocybine truffels (6 weken)

Screenshot_20170602-193451
“Our lives may be no more
Than dewdrops on a summer morning
But surely, It is better that we sparkle While we are here.”
Uit het boek A Really Good Day van Ayelet Waldman

Verwachting

Directe aanleiding tot het microdosing experiment was het boek van Michael Pollan, ‘How to change your mind’. En natuurlijk de goede websites met heel veel goede informatie over microdosing, zoals de site van microdosing.nl. Mijn verwachtingen waren niet hoog of heel specifiek want het ging immers om microdoses, geen trip. Ik ben er mee begonnen vanuit een open en nieuwsgierige houding. Er was wel een soort verborgen hoop dat het me scherper en slimmer zou maken.

Bereiding

Gedurende een periode van 6 weken heb ik volgens het Fadiman protocol om de 3 dagen microdosing met Psilocybin van de Tampanensis truffel gedaan. Twee doosjes truffels van elk 15g voor in totaal 30g. De truffels eerst in kleine schijfjes gesneden. Toen een kleine dag gedroogd op de verwarming op een rooster van kippengaas gespannen rond een kartonnen frame. Daarna de truffels op het rooster in een doos gedaan met een vochtvreter er onder. Binnen 1 dag waren ze kurkdroog en hard als kleine steentjes. Toen in de blender gedaan en flink lang laten draaien. Daarna een uurtje laten rusten zodat de stof kan gaan liggen. Er blijft iets minder dan een derde over, dus 9,6g droog vd oorspronkelijke 30g. Eerst met de hand een paar capsules gemaakt omdat ik immers mijn sweetspot nog niet wist. Toen ik dat had gevonden (0,42g) heb ik iets minder dan 10g zorgvuldig gewogen en in de capsulemaker gedaan. En voilà, 24 capsules klaar!

Sweetspot

Dat was wel even lastig. Begonnen met 0,29 g waar ik weinig van voelde, hoewel al wel kalm en minder zorgelijk, lees ik terug in mijn dagelijkse notities. Achteraf was het denk ik handiger geweest om eerst met 0,6 of 0,7g te beginnen en dan terug te schroeven want je weet niet wat je mag verwachten en het is vrij subtiel. De tweede keer was het met 0,42g en dat voelde ik maar vond het nog een beetje vaag, wel kalm en blij gevoel. Toen door naar 0,62 g en dat voelde ik zeker, beetje een buzz. Niet onaangenaam en heeeel erg kalm en rustig in mijn hoofd. Ervaarde dat ik echt een soort contact had met een plant in mijn tuin. Daarna weer terug naar 0,42g en dat aangehouden.

Ervaring

Moeilijk te omschrijven, kalm, zacht, rustig, vredig. Bijzonder contact met de natuur, ik ervaarde dat de ‘laag’ die er voor mijn gevoel normaal tussen mij en de natuur zit, weg was. Absoluut een gevoel van eenheid. Ook naar andere mensen toe, zomaar een gesprek aangeknoopt met iemand in het Office Center die ik niet kende. Zou ik normaal niet doen. Verder opvallend hoe het voor mij gewoon niet langer mogelijk was om me ergens zorgen over te maken. Laissez faire….Het deed er gewoon niet meer zo toe. Heel bijzonder om te merken.
De dagelijkse irritaties waren een stuk minder, ik denk wel 50 tot 75% minder. Als ik in mijn ‘normale’ staat iets uit mijn handen laat vallen dan kan ik heel snel en fel boos worden op mezelf. Dat was op de meeste MD dagen gewoon verdwenen. De dag erna, Transitioning Day; (TD) voelde ik niet zoveel en op Normal Day (ND) ook niet. Niet echt last van extreme dips op ND wat je wel eens leest, maar er waren wel eens ND en TD dagen dat ik me meer mat en lusteloos voelde.
Merkte wel een verbondenheid met ‘iets’ wat er zeer zeker was. Kan me nog goed een belangrijk gesprek herinneren waar veel van af hing en waar ik een bemiddelende rol speelde. Dat telefoongesprek voerde ik ‘s-avonds rond een uur of 7 en ik was zoooo kalm en vredig. En tegelijk ook zo focust op een manier dat nieuw was voor mij. En het lukte. Ik kon de ander overtuigen en het grappige was dat ik nog steeds niet echt begrijp hoe ik dat gedaan heb.
En er waren dagen dat ik eigenlijk gewoon euforisch was, en heel erg blij. Gewoon simpel blij. Nooit een hele zware MD dag gehad, hooguit kort tijdens de on set. Bijzonder was twee of drie keren dat mensen met wie ik een moeilijke relatie heb opeens in mijn bewustzijn verschenen, just out of the blue. Een van die keren was met 0,62g. Ik moest erg aan ze denken, vanuit een liefdevolle inslag, alsof iets zich oploste.

Evaluatie

Bijzonder experiment. Verbondenheid en tegelijk ook ‘detachment’. Hoe omschrijf je een toestand van geen of weinig gedachten? Psilocybin is een hele fijne tool. Ik had gehoopt dat ik qua intelligentie er op vooruit zou gaan en heb ook 2x een IQ test gedaan, met en zonder Psilocybin. Puur een test met alleen abstracte figuren, geen taal. Het verschil? 1 puntje minder ‘slim’ met Psilocybin. Ben benieuwd hoe dat straks met ALD-52 gaat.
Ik weet niet of ik dit blijf doen, nu zit ik in de periode van 1 maand helemaal niets, vlgs Fadiman belangrijk om te voorkomen dat je lichaam gaat wennen. Ik kan me zeker voorstellen dat het op bepaalde dagen fijn kan zijn om me echt verbonden te voelen. Dit is geen drug als tabak of alcohol of een verslavend middel als koffie en suiker. Ik ben er niet gehecht aan geraakt. Maar ik heb ook geen klachten als echte depressiviteit.
Een van de nadelen als je daarvan mag spreken is de relatief korte werkingsduur van 4 tot 6 uur. Wel moet ik zeggen dat er de rest van de dag een fijne afterglow is, zeker als ik in mijn ontspannen en kalme staat kon blijven.
Interessant zou zijn om te weten wat de langere termijn effecten zijn van microdosing, ik denk dan aan een half jaar of een jaar. Hoe hebben anderen dat ervaren?
Jan Derek
Microdosing.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaringsverhalen, wij kunnen deze niet op waarheid, correctheid of nauwkeurigheid controleren. Het beschrevene is niet noodzakelijkerwijs ondersteund door wetenschappelijk bewijs of door artsen of deskundigen. De ervaringen mogen in geen geval worden gelezen als een advies of aanbeveling.

 

Deel deze post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!