Microdosing blog

Microdosing met Cannabis

WP1_6692

Maandagochtend half  negen. Zoonlief  is de deur uit, ik heb gedoucht en gegeten en de werkdag kan van start gaan. Waar zal ik eens beginnen? Met het openen van mijn mailbox of  toch maar met huishoudelijke klussen zoals de was en de badkamer soppen? Ik kan niet kiezen. En zoals zo vaak op zulke momenten, klap ik mijn laptop open en ga ik naar die bekende, Amerikaanse social media site, door sommigen ook wel ‘het blauwe monster’ genoemd. Twee uur later zit ik nog op precies dezelfde plek en is er van huishoudelijke klussen en mails wegwerken helemaal niks terecht gekomen. Wat baal ik van mezelf  op zo’n ogenblik.

Hoe anders als ik mijn dag begin met een microdosis cannabis. De prachtige, magische plant waar ik jarenlang zoveel vooroordelen tegenover had. Het duurde tot mijn 47e voordat ik het aandurfde er mee te experimenteren. Eerder was ik bang dat ik er helemaal door van de wereld zou raken en geen enkele controle meer zou hebben. Of  dat het gebruik ervan het begin zou zijn van een verdere aftakeling waarbij ik vast en zeker zou eindigen met een heroïnespuit in mijn arm. Niets blijkt minder waar. Als er een ding is gebeurd, is dat ik er juist sterker door in mijn schoenen ben komen te staan. Ik kom vaker tot actie en lijk beter aan te voelen waar ik mijn energie op moet zetten en waar niet.

Het begon met een paar druppels cannabisolie. Ik voelde me na inname zo vredig en gelukkig dat ik meer ervaringen met de plant wilde opdoen. De wietolie was snel op, ik kon op dat moment zo snel geen nieuwe krijgen en besloot tot aanschaf  van een vaporizer. Hiermee warm je de cannabis op, waardoor de werkzame stoffen vrij komen. Het model dat ik gebruik, heeft een kleine kruidenkamer, er kan hooguit een kwart gram cannabis in. Verder heb ik de mogelijkheid op verschillende temperaturen te vapen. Hierdoor kan ik mede bepalen of  ik ga voor een energieke high met een helder hoofd of  een meer relaxte high. Het is ook afhankelijk van de soort cannabis die je gebruikt. Zo zijn er indica soorten, die een meer stoned en relaxt gevoel geven. Deze soorten zijn vooral geschikt voor het gebruik in de avond. Een sativa zorgt voor energie en focus en is aan te bevelen voor overdag. Een geweldige soort vond ik Green Crack, deze zorgde bij mij voor een enorme concentratie. Helaas is deze strain niet verkrijgbaar in mijn provinciestad. Daarom kies ik nu voor Lemon Kush, ik kon zaadjes krijgen en heb deze planten zelf  gekweekt in mijn achtertuin, dus ze zijn gegarandeerd insecticide-, kunstmest  en criminele bende vrij. Lemon Kush is een zgn. hybride, met zowel indica als sativa eigenschappen. Overdag vape ik de cannabis op een lage temperatuur (180 graden) voor energie. Ik word er gefocust en gestructureerd van, mijn huis ziet er netter en schoner uit op een microdosing dag dan wanneer niet ik vape! Ook zijn de mails weggewerkt, mijn papieren opgeruimd en is mijn TODO lijst gekrompen. Het blauwe monster heeft me veel minder in de greep. ’s Avonds vape ik op een hogere temperatuur (boven de 200 graden) voor ontspanning en een heerlijke body high.

Zijn er dan geen nadelen aan microdosing van cannabis? Ja, je krijgt er de bekende munchies (vreetkick) van. En het doseren is lastig. Zelf  neem ik een paar hijsjes als ik de dag begin. Als ik echter per ongeluk te veel heb genomen, kan ik wat lacherig en dromerig worden. Een buurman die onlangs onverwacht op de koffie kwam vroeg zich hardop af  wat er toch met mij aan de hand was…

Al met al niet genoeg redenen om het erom te laten. Het protocol van Fadiman hanteer ik niet. Ik vape gerust drie dagen achter elkaar en dan een paar dagen niet. Net hoe het uitkomt. Ik probeer er zo bewust mogelijk mee om te gaan in de zin dat ik het altijd met een intentie gebruik. Overdag om dingen voor elkaar te krijgen, ’s avonds vaak om me verbonden te voelen met mijn vriend en/of mijn creativiteit te laten stromen. Zo musiceren we vaak samen ’s avonds.

Een ding weet ik zeker, als de vaporizer er niet geweest was, was ik nooit met het microdosing van ‘de plant’ begonnen. Het apparaatje maakt het heel makkelijk om kleine hoeveelheden te gebruiken. Doordat je de temperatuur zoals hiervoor beschreven zelf  kunt instellen, kun je bepalen of  je gaat voor energie en focus of  voor juist voor totale ontspanning. Tot slot is de ‘strain’ die je kiest dus behoorlijk belangrijk. Ik zou zeggen: bezoek je lokale coffeeshop, laat je adviseren of  kweek het zelf. Veel plezier met deze in mijn ogen zeer bijzondere plant, die niet voor niks op onze prachtige aardbol op alle continenten te vinden is!

Patricia

Microdosing.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaringsverhalen, wij kunnen deze niet op waarheid, correctheid of nauwkeurigheid controleren. Het beschrevene is niet noodzakelijkerwijs ondersteund door wetenschappelijk bewijs of door artsen of deskundigen. De ervaringen mogen in geen geval worden gelezen als een advies of aanbeveling.

Deel deze post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!