Microdosing blog

Microdosing: Van donker naar licht

59fb9041d5d6b903617007

Rene ontdekte microdosing met paddenstoelen al in 1995. Het bleek voor hem een effectieve remedie tegen depressie. 

 

Rene’s ervaring

32 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met psychedelica in de vorm van paddenstoeltjes, dit was recreatief gebruik de eerste keer. Enige jaren later kreeg ik te maken met een heftige depressie/burn-out en ben daar zo diep in gegaan dat ik zelfs ook suïcidale neigingen had.

Van een kennis kreeg ik de tip eens wat paddenstoeltjes om de dag in te nemen, dat was in 1995. Dit werkte bij mij zo vreselijk goed, daarvóór zag ik alles zwart en donker, niks boeide me nog, en van levensvreugde was zeker geen sprake meer.

Het effect na de eerste keren microdosing

Mijn eerste microdosering was dus toen al een openbaring. Ik zag de donkerheid als sneeuw voor de zon verdwijnen, en aan het eind van de dag had ik een bewustwording. Ik voelde een glimlach op mijn gezicht…dat was al best vreemd.

De volgende inname gaf mij letterlijk het gevoel dat alle donkere wolken verdwenen. Ik zag de innerlijke zon weer schijnen en werd zelfs betrapt op vrolijkheid en vriendelijkheid. Iets wat ik totaal kwijt was, en zeker het tegenovergestelde was geworden van hoe ik mij voelde, namelijk: sikkeneurig, chagrijnig, kort lontje en boos.

Grote omslag

Ik weet nog goed dat ik na de derde inname al weer op zoek was naar een baan, ik zat inmiddels al een half jaar of langer werkloos thuis, letterlijk geen zin meer hebbende in het leven, werk en sociale dingen. Ik ben toen na de zesde innamedag gestopt met het microdoseren omdat ik mij zo goed voelde en van mening was dat het zo genoeg was.

Na zo’n 40 dagen ervaarde ik weer enige somberheid en ben toen nog een week gaan microdoseren met paddenstoelen. De somberheid liet daarna nog langer op zich wachten. Ik meen drie maanden totdat ik weer een periode van microdoseren aanging.

Ik merkte dat het steeds beter ging en de periode van ‘mijzelf goed voelen’ ook veel langer aanhield. Bij elke herfst ben ik sindsdien uit voorzorg enkele weken gaan microdoseren, want ik merkte dat ik last had van de vallende blaadjes en de omslag van zomer naar winter.

Hoge dosering

Na enkele jaren zo te zijn doorgegaan, ben ik wederom eenmaal flink depressief geraakt, ditmaal heb ik een hoge dosering genuttigd, en heb een trip van 7 uur gehad, een hele mooie ervaring. De dag erna was ik wel wat moe en niet helemaal happy, maar de dagen erna merkte ik dat de depressie gewoonweg ‘verdwenen’ was. Ik voelde mij weer helemaal top fit en blij. Let op: ik wil geen garantie geven dat dit bij iedereen zo zal zijn!

Inmiddels erg enthousiast geraakt van deze plant teacher uit de natuur, ben ik me er meer en meer in gaan verdiepen, en mensen gaan helpen met micro- en macrodoseren.

Effectieve remedie

Met macrodoseren is het mogelijk om neerslachtige personen met enige durf [en die niet tot een risicogroep voor psychedelicagebruik behoren, Microdosing.nl] in een avond heel goed te resetten. Maar ook met microdoseren behaalde ik tot nu toe eigenlijk alleen maar goede resultaten. 

Hoewel ik natuurlijk geen medische claims kan opschrijven, durf ik puur vanuit mijn eigen ervaring wel de bewering de lucht in te gooien dat microdoseren de potentie heeft om in sommige gevallen meer te doen dan een half jaar therapie of dat farmaceutische antidepressiva ooit zou kunnen bereiken. Ik zie het daadwerkelijk als een effectieve tool voor persoonlijke transformatie.

Rene

 

Microdosing.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaringsverhalen, wij kunnen deze niet op waarheid, correctheid of nauwkeurigheid controleren. Het beschrevene is niet noodzakelijkerwijs ondersteund door wetenschappelijk bewijs of door artsen of deskundigen. De ervaringen mogen in geen geval worden gelezen als een advies of aanbeveling. 

Deel deze post

3 gedachten over “Microdosing: Van donker naar licht”

 1. geweldige ervaring. Zou dit mij ook helpen….. Ik wil het zeker proberen na ruim 6 jaar niet lekker in level te zitten. kun je me contacten over hoe en wat??

 2. Esther Buitendijk

  Goedemiddag.

  Met veel interesse g gelezen. Wat is een microdosering hoeveel precies… Ik heb golden teachers thuis. Een half paddestoeltje en hoe vaak…
  Mijn vriend heeft 2x een psychose gehad en diagnose bipolaire maar is nu zonder medicijnen. Maar voelt zich soms somber.
  Alvast bedankt

  Groetjes Esther ik kreeg dit doorgestuurd van Renée hollander

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!