Microdosing blog

Ervaring: Microdosing met Medicijnplanten, en de verbinding tussen mystiek en praktijk

spiritual woman holding a ceremony feather

Naar microdosing wordt momenteel veel vanuit een wetenschappelijke lens gekeken. Echter is er ook een mystieke kant vanuit waar je het onderwerp microdosing kunt bekijken. Onlangs plaatste een van onze actieve leden uit de besloten Microdosing Institute Facebook-groep een mooi blog en een Q&A over microdosing. Wij willen dit graag met jullie delen. Catharina Bruyning is een bruggenbouwer tussen mystiek en praktijk. Bedankt Catharina, voor het delen van jouw mooie en inspirerende verhaal.

THE TRUE VINE

Er is een fragment van Bashar waarin een vrouw hem een vraag stelt over de ‘lagere levensvormen’ van de plantenwereld. Zonder aarzeling stelt hij als wedervraag wat haar het idee gegeven heeft dat een plant lager is dan een mens. Terwijl ze hierover nadenkt jut hij haar plagerig op: “Come, come, think like a plant!”

Alles in de plantenwereld is doorlopend in meditatie. Niets ertussen, rechtstreeks aangesloten op de bron. Niets op de planeet bevat meer licht dan de natuur. Vrijwel iedereen voelt dit, iedereen laadt zich eraan op.

In december mediteerde ik in de ochtendvroegte bij onze kersverse kerstboom. Het is elk jaar best een happening, zo’n springlevende entiteit in huis, die je laat sterven in je huiskamer. Vanwege dat laatste liet ik me aanpraten het niet meer te doen, en deed ik de Ho’Oponopono meditatie: “Het spijt me. Vergeef me alsjeblieft. Ik houd van je. Dank je wel.”

“Tja, als we zo gaan beginnen haal dan die zak spinazie ook maar uit de koelkast.”, antwoordde de kerstboom. “Ik Ben de Bron, of ik nu met zonlicht en water in koolstofatomen geperst zit of er weer uit loslaat. Bedank ons. Geniet van ons. En onthoud dat wij weten wat we zijn. Wij zijn altijd vrij.”

Er zijn planten met als doelstelling ons eraan te herinneren dat wij ook vrij zijn. Ayahuasca en Psilocybine paddenstoelen bijvoorbeeld. Tot grote afschuw van degenen die er verstand van hebben worden ze in de reguliere media achteloos op dezelfde stapel gegooid als alcohol en drugs.

Zeker waar het Microdoseren betreft is deze misvatting zo groot dat het met geen pen te beschrijven is, maar enkele tegenstellingen zal ik uiteenzetten.

Alcohol/drugs heeft een verdovende werking. Leidt weg van het lichaam, vervaagt grenzen. Microdoseren intensiveert lichaamsbewustzijn, het maakt je alert en bewust, van je mogelijkheden maar ook van je grenzen. En geeft de rust om hier respectvol mee om te gaan, terwijl alcohol/drugs leiden tot onrust, onder-/overschatting en disrespect.

Waar alcohol en drugs neurologische verbindingen vernielen, maakt de medicijnplant ze juist aan. Overmatig gebruik van alcohol/drugs creëert een splitsing tussen intuïtie en lichaam, verdeelt hemel en aarde. Psilocybine verbindt en verstevigt deze connectie.

Ook brengt een medicijnplant je steeds dichter bij je gevoel, bij je kwetsbaarheid én je kracht, terwijl alcohol en drugs je afstompen en wegleidenEn misschien de allerbelangrijkste: alcohol/drugs creëert afhankelijkheid, terwijl de medicijnplant juist onafhankelijkheid stimuleert.

De nobelheid van deze leermeesters toont zich in de intrinsieke werking je steeds te wijzen op wat je te doen staat, qua emotionele ontwikkeling, dieet of andere leefwijze, om zichzelf op die manier uiteindelijk overbodig te maken.

Hier toont zich de True Vine, het goddelijk bewustzijn. De ware meester creëert geen slaven maar traint meesters. De Moedergodin die ondersteunend en aanmoedigend steeds inspireert om verder te gaan, met voet aan de grond, de ogen op het Licht, en vanuit het hart, niet om uit te komen bij Haar, maar bij een steeds authentiekere versie van je Zelf.

Catharina Bruyning, 2019

All rights reserved©

“I am the true vine, you are the branches. The one who abides in me while I abide in you produces much fruit because apart from me you can do nothing.”

John 15:5

Q&A met Catharina over haar Microdosing ervaring

Q: Wat is je ervaring met Microdoseren?

A: Ik ben inmiddels zes maanden bezig, en het microdoseren verandert me vanuit de essentie van mijn bestaan. Het voelt alsof ik opnieuw geschreven word. Gisteren na een lange dag rukte mijn kind van zes het gordijn van het plafond tijdens het verstoppertje spelen. Nu ben ik sowieso geen type dat schreeuwt of een tik uitdeelt, ik ga respectvol met mijn kind en huisdieren om. Net als ik maken ze wel eens een fout. Maar de assertieve kalmte waarmee ik nu reageerde ‘Oké, ik ga het meteen even repareren, het is kinderbedtijd’ , zonder ergernis, zonder frustratie of weerzin, dat is nieuw voor me. En ik ben er heel blij om. En het was twee dagen na mijn microdosing-dag. Ik voel me alerter, socialer, kalm, vriendelijker, zie meer de humor van dingen in en ben me bewuster van hoe ik me voel, waar mijn grenzen liggen en wanneer ik aan mijn tax zit.

Q: Microdoseer je met LSD of met Psilocybine?

A: Beide, maar met een sterke voorkeur voor Psilocybine. Ik heb mijn paddestoelen zelf gekweekt, en voel dat ze nauw met me samenwerken. Ze sturen aan op mijn authentieke zelf en wat ik echt nodig heb. Met LSD heb ik iets meer het gevoel dat het medicijn de wil aan me oplegt: Gij zult creatief/sociaal/vrolijk zijn. Terwijl de Psilocybine zegt: “Als je een dutje nodig hebt, doe dan een dutje.” Dat staat dichter bij me, het is eerlijker.

Q: Wat zijn neveneffecten van die versterker onder je waarnemend bewustzijn?

A: Een heuse trip is heel iets anders dan microdoseren. Een serieuze psilocybine ceremonie heeft een maand voorbereiding nodig – dieetvoorschriften, een therapeutische setting, een betrouwbare tripsitter, en ga zo maar door. Microdoseren verruimt je bewustzijn niet, het brengt je juist dichter bij een gecenterd zelfbewustzijn. Dit is niet alleen maar hoplala tralala, dit gaat over jouw waarheid. Als je het nodig hebt om te rouwen, om kwaad te zijn, of te slapen, of om die ene valse vriend waar je al te lang aardig tegen gebleven bent nu eindelijk eens de deur te wijzen, microdoseren wijst aan waar je werk te doen hebt.
Als je negeert waar de plant-leraar aanwijst dat je zijn moet, voel je dat in je lichaam als misselijkheid of verdoofd zijn, en zal je waarschijnlijk de interesse in microdosing snel verliezen.

Q: Zal de legalisatie van Cannabis het microdoseren opheffen?

A: Nee, want het is een heel ander middel. Ik ben voor legalisatie, maar persoonlijk ben ik tegen alcohol en andere drugs. Het verdooft je, het is verslavend, het vernietigt hersencellen en het verstoort je verbinding met je ware kern, met de bron.
Natuurlijk ben je even high, maar daarna kom je weer omlaag. Up, down, up, down, er komt geen einde aan, nooit is het genoeg geweest. Microdoseren is hier het tegenovergestelde van omdat het die verslavende werking niet heeft. Integendeel, inherent aan de medicijnplant is dat het middel zichzelf op termijn overbodig maakt. Het verslaaft niet, maakt je alert in plaats van afwezig, het maakt hersencellen en neurologische verbindingen aan in plaats van ze te vernielen, en het wijst je op je grenzen in plaats van je ze te laten overschrijden. En het verstoort je verbinding met de kern niet, het verstevigt, verheldert en bekrachtigt deze juist.

Q: Moeten we niet onszelf kunnen genezen zonder er medicijnplanten bij te gebruiken?

A: Als je die kant opgaat verwacht ik je vanavond in de keuken een paar rotsen tegen elkaar aan te zien slaan om vuur te maken. Om maar niet te beginnen over die telefoon in je broekzak die je zelf niet gemaakt hebt. Als er verbeteringen en nieuwe technieken zijn, is het ons toegestaan deze te benutten. Buiten dat zijn de hersenen een orgaan, net zo goed als het hart of de nieren dat zijn. Ik moet de eerste nog tegenkomen die tegen een hart- of nierpatiënt zegt het allemaal zelf te moeten kunnen.

Q: Voel je je minder jezelf op dagen dat je geen microdosis neemt? Voel je je dan niet slechter?

A: Nee, want het medicijn is een kalme gids. Op een microdosing dag voel je je zoals jezelf, maar dan eerlijker. Soms betekent dit dat je moet huilen, of ergens de woede over voelt, of wat er dan ook aan de hand is. Wanneer je gevoelens wegduwt is het niet zo dat deze er niet meer zijn. Integendeel; hoe diep je het ook verstopt, je gevoel en geloof over jezelf en de wereld sijpelt door in de dingen die je zegt, beslissingen die je neemt, en hoe dingen op je overkomen. Een innerlijke omgeving creëren waarin je er mag zijn met alles wat er is, precies daar waar je nu bent, vereist moed, liefdevolle aandacht en doorzettingsvermogen. Met microdosing wordt niets onder het tapijt geveegd, wat overigens nóg een verschil is met alcohol en drugs. Je bent je meer bewust van jezelf en waar je werk te doen hebt. En de medicijnplant gaat met je aan de slag vanuit een diepere verbinding met jouw essentie. Want je werkt aan dit alles met meer rust, meer lichtheid, meer helderheid, meer openheid en creativiteit. Op de dagen dat je geen microdosering neemt ben je gewoon jezelf. De psilocybine werkt nog steeds met je, het is niet zoals een verslavend middel dat je een kick geeft en je daarna keihard laat vallen. Ook hier gaat de vergelijking met alcohol/drugs geheel mank. Bij microdoseren blijft de leraar bij je. Je hebt die twee dagen rust juist nodig om bezig te zijn met de inzichten en aanwijzingen. Heel rustig, stap voor stap, voel je dat je verandert, krachtiger en kalmer wordt wordt. De medicijnplant werkt je niet tegen, maar werkt met je mee, en het vraagt geduld en respect om deze reis samen (jij en de medicijn teacher) te begaan.

 

 

Deel deze post

1 gedachte over “Ervaring: Microdosing met Medicijnplanten, en de verbinding tussen mystiek en praktijk”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *