Microdosing blog

Microdosing San Pedro: I’m on a Roll!

microdosing san Pedro

Zes maanden geleden maakte ik voor het eerste kennis met de ‘teacher plant’ San Pedro. Dat was een mooie, en voor een aantal medereizigers in mijn groep een behoorlijk intense, ervaring. Zelf had ik die nacht een zachte reis, waarbij mijn gedachtestroom steeds terugkeerde naar mijn familie. Het ging dan met name over zusterschap: mijn eigen zus, de zussen van mijn inmiddels overleden vader en moeder en vrouwen die als zussen voelen, maar dat niet zijn.

San Pedro Ceremonie

Tijdens de ceremonie kwam ik tot een to-do lijst: Een aantal mensen wilde ik bellen en opzoeken. Een onopgeloste kwestie met een tante moest alsnog geregeld worden. Naar een lieve vriendin wilde ik me uitspreken. Wonderlijk dat een cactus me tot deze inzichten bracht! Het afwerken van mij to-do lijstje na afloop voelde goed. Losse draadjes wegwerken was helend en gaf energie. Toen ik een paar weken geleden de kans kreeg om met San Pedro te gaan microdoseren, hoefde ik dus niet lang na te denken. Ik was heel benieuwd of dit middel me ook in het dagelijkse leven meer pragmatisch zou maken.

San Pedro Capsules

Twee weken lang zou ik twee keer per week San Pedro capsules nemen met totaal 0,8gr San Pedro poeder. De eerste keer nam ik ze op de nuchtere maag en dat heb ik geweten. Misselijkheid was het gevolg en dat werd pas na een uur of wat minder. Gelukkig werkte ik die dag thuis en kon ik ongegeneerd op de bank gaan liggen tot het over was. Het gevoel zakte redelijk snel. Tijdens een gesprek later op de ochtend merkte ik dat ik beter dan anders naar mijn gespreksgenoot kon luisteren. Ik voelde me gefocust. Ook kon ik mijn aandacht beter verdelen over verschillende mensen en voelde ik minder frustratie en irritatie als zaken door elkaar heen liepen. En ik kwam makkelijker uit mijn woorden. Verder was ik die dag doortastender en schoot ik sneller dan anders in de actie. Ik duldde geen rommel om me heen. Alles werd meteen weggewerkt, terwijl ik normaal sterk de neiging tot uitstelgedrag vertoon.

De dag erna merk ik niet veel na effect, al had ik iets minder trek in koffie dan normaal. De derde dag voel ik echter wel een sterk effect. Tijdens het dansen met mijn wekelijkse dansgroep voel ik sterke verbondenheid met de groep. Veel sterker dan normaal. Ik geniet ook erg van wat er in de groep gebeurt, hoe wij als individuen elkaar beïnvloeden en onderling verbonden zijn.

Doorpakken

De tweede keer dat ik de capsules neem, schoon ik in alle rust mijn laptop op. Iets wat ik normaalgesproken een rotklus vind waarbij ik me snel laat afleiden. Verder voel ik wonderlijk genoeg bijna geen effecten deze keer. De derde keer neem ik de capsules in met de verwachting ook deze keer weinig effect te zullen merken. Wat kan een mens zich vergissen! Het middel komt pas langzaam op gang. Ik doe veel huishoudelijke klussen en pak daar lekker in door. Tegen het einde van de middag sta ik me uit te leven in de keuken. Ik heb een recept opgezocht waarbij ik een kooktechniek moet gebruiken die ik nog nooit gebruik heb. Normaalgesproken zou dat een ‘deal breaker’ zijn. Deze keer laat ik me niet weerhouden en het moet gezegd: het resultaat is heerlijk. Ook mijn huisgenoten zijn het er roerend over eens dat ze een wel uitzonderlijk lekkere maaltijd voorgeschoteld krijgen op een doordeweekse avond! Ik heb duidelijk (nog) meer plezier in het koken dan anders en zit in een heerlijke flow. Zo maak ik de oven op exact het juiste moment open. De taart is mooi bruin gekleurd en gaar. I’m on a roll!  Die avond ga ik maar door met huishoudelijke klussen aanpakken. Op een gegeven moment is mijn energie duidelijk op. Ik slaap die nacht heerlijk en diep.

Dag vier

De vierde en laatste dag van mijn experiment is aangebroken. Na de heerlijke flow van de derde dosis, stop ik met hoge verwachtingen de twee capsules in mijn mond. Teleurgesteld moet ik concluderen dat ik ook deze keer nauwelijks effect merk. Wat vreemd, na mijn lyrische kooksessie van vorige keer. Ik probeer verklaringen te vinden voor de wisselende effecten die ik ervaar. Ik kom er niet goed uit. Is de dosis misschien te laag voor me? Kost het wellicht tijd om een relatie met deze plant op te bouwen? Heb ik mijn intentie niet duidelijk genoeg neergezet? Vragen die ik alsnog graag beantwoord wil zien. Het plan is dan ook om een keer wat langere periode met dit middel te microdoseren, want dat deze plant mij kan helpen is mij inmiddels wel duidelijk.

 

Anoniem

Microdosing.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaringsverhalen, wij kunnen deze niet op waarheid, correctheid of nauwkeurigheid controleren. Het beschrevene is niet noodzakelijkerwijs ondersteund door wetenschappelijk bewijs of door artsen of deskundigen. De ervaringen mogen in geen geval worden gelezen als een advies of aanbeveling.

Deel deze post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!