Microdosing blog

Ervaring van Dennis: If you get the message, hang up the phone.

Now

1. Met welke substantie heb je ervaring?

Psilocybine (psilocine). Ik heb andere middelen (nog) niet op micro level geprobeerd.

2. Met welke reden ben je begonnen met microdoseren?

Nadat ik een hoofdstuk van James Fadiman’s The Psychedelic Explorers Guide (e-Book) las. Dat ging voornamelijk over LSD, dus ik ging online op zoek naar informatie over het microdosen van psilocybine, ook omdat ik ervaring heb met deze substance en niet met LSD.
Ik was heel erg benieuwd wat het mij zou doen, dus ik begon al snel te experimenteren. Ik wilde het allemaal zo goed mogelijk doen, dus volgde wat adviezen van Meneer Fadiman op, bestelde weer een nieuwe growkit en daarbij ook een capsule-maker plus veggie caps bij Azarius.
Dus ja, nieuwsgierigheid, die bij mij voor mijn gevoel voortkomt uit het willen evolueren als human being en het (her)ontdekken en leren over mezelf.

3. Wat is je doel met microdoseren?

Doel is voornamelijk ook de reden die ik hierboven noem. En op micro(dag/week) level:
scherp, energiek, ruimdenkend, open en creatief zijn. Af en toe vertel ik mensen hierover (niet iedereen staat open voor psychedelica…drrrrugs) Ik vind het belangrijk dat de fobie omtrent deze middelen lang genoeg heeft geduurd. Ik denk dat de plantenwereld, het schimmelrijk en cactussen de mensheid verder opweg zullen helpen. En ik wil mijn steentje bijdragen want we zijn tenslotte allemaal familie.

4. Kun je ons een korte beschrijving geven, van een typische microdosings dag met de nodige datails, zoals: welke substantie, hoeveelheid…

Ondanks dat ik in het begin ook heb geëxperimenteerd met het bekende protocol pin ik mij daar niet echt op vast. Niet dat ik het elke dag neem, integendeel. Ik doe het soms maanden of weken niet, dan weer 1 of 2 per week. En als ik het doe dan zorg ik ervoor dat ik goed uitgerust ben, of in ieder geval een goede nachtrust heb gehad.
Ik neem het doorgaans op de nuchtere maag in de ochtend met lauwe groene thee.
Het liefst neem ik rond de 0.15 a 0.25 gr gedroogde Paddo. Ik heb meestal Golden Teachers.
Wat ik fijn vind aan het in de ochtend innemen, is dat het mij als het ware in een soort baan schiet voor die dag (en vaak ook de dagen erna). Zo van: zo dit is je direction Go motherfucker! 🙂
Soms neem ik het in de avond voordat ik muziek ga maken, maar omdat ik dan meestal avondeten heb gehad en koffie heb gedronken is het effect minder aanwezig, toch kan ik me dan wel goed focussen.
Mijn capsules zijn al een tijdje op en de laatste keer bestelde ik het verkeerde formaat (te grote) dus ben ik op mn gevoel af zo nu en dan een paddootje gaan eten. Dit werkt ook goed. Het zal soms zelfs 0,05 zijn, maar das ok, al heeft het een placebo effect, fine with me. Laatst pakte ik een afgebroken paddo, althans de cap was er af. Alleen de steel. Ik dacht hmm de concentratie psilocybine is hoger in de caps dan in de steel, laat me dit eens proberen, maar het was alsnog een redelijk groot steeltje. Ik schat zo’n 0,5 a 0,6 gram en dit was net iets teveel van het goede. Ik was te energized, ik werd er een beetje onrustig van, niet fijn. Ik was mij natuurlijk wel bewust van dingen, zo nam ik bijvoorbeeld niet die mega lekkere vega-burger maar een salade, omdat ik niet echt honger had.

Ik merk verder precies dat wat er bekend is van het microdoseren. Ik voel me meer verbonden met de rest van de mensen, met situaties. Ik ben iets vrolijker en heb net iets meer energie dan in de ‘nuchtere’ staat van zijn. Ik denk dat ik iets beter kan anticiperen, luisteren, schakelen en dus creatiever ben. Iets gemotiveerder.
En toch, ook klinkt het zo superpositief, heb ik niet de behoefte dit iedere week te voelen. Het is in mijn optiek meer een herinnering naar jezelf toe of wat ik eerder zei: een soort richtlijn voor jezelf. En die heb je af en toe even nodig maar niet elke week of elke maand per se.
Ook voor microdosing denk ik dat geldt: ,,If you get the message, hang up the phone”. (Alan Watts)

5.Hoe heeft microdosing jou beïnvloed? Wat zijn de voordelen en nadelen?

Kijk, als ik nou een klein paddootje had gegeten vanochtend had ik eerst alle vragen gelezen! 🙂 Hierboven staan vooral voordelen. De nadelen heb ik alleen ondervonden nadat ik iets teveel nam. Zo heb ik ooit iets van 0,5gr genomen toen ik naar mn werk ging (achter de computer, designen). Ik was te jolig. Te veel energie voor op de vroege ochtend. Een beetje die vibe hebbende van; waarom zitten we eigenlijk de hele dag naar een computer scherm te staren terwijl het buiten 27 graden is. Why? Salaris? geld? Waar zijn we mee bezig met zijn allen?… Dat sluit dan natuurlijk niet echt aan bij de groepsgedachten, waardoor je social awkwardness kan ervaren. Alsnog wel wetende dat de ander niks aan je merkt, maar toch.. Niet rilekst 🙂

Nadeel is ook dat het anno nu nog steeds niet iets is waar in kantoorkringen makkelijk over gepraat kan worden. Terwijl mijn oud-collega’s er op de vrijdagmiddagborrel om 17:30 al redelijk tipsy bijliepen en toch nog met de auto naar huis gingen.

Maar om af te sluiten met een positive note; dat. Dit. Altijd afsluiten met iets positiefs. Peace!

 

Dennis
Microdosing.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaringsverhalen, wij kunnen deze niet op waarheid, correctheid of nauwkeurigheid controleren. Het beschrevene is niet noodzakelijkerwijs ondersteund door wetenschappelijk bewijs of door artsen of deskundigen. De ervaringen mogen in geen geval worden gelezen als een advies of aanbeveling.

Deel deze post

3 gedachten over “Ervaring van Dennis: If you get the message, hang up the phone.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!