Microdosing blog

Ervaring: De invloed van microdosing op mijn gezinsleven

Family on Beach

Microdoseren kan voordelen hebben, maar het wordt heel interessant als we zien dat het ook positieve effecten heeft op de omgeving van degene die microdoseert. Communitylid Daphne deelde haar ervaring Zij ervoer moeilijkheden in haar gezinsleven, en probeerde door middel van microdosing om weer balans te vinden.

De ervaring van Daphne

Al mijn hele leven heb ik een ‘druk hoofd’. Mijn gedachten ratelen constant door, maar ik kan ook erg lui zijn. Ik heb vaak de neiging om in een depressieve stemming te blijven hangen en vooral een ‘het glas is toch half leeg’ instelling hebben.

Tot ik in 2017 moeder werd; er ging een wereld voor me open! Het leven werd zo veel mooier, ik was blijer en productiever en kon veel meer loslaten. Ik viel eindelijk af en maakte keuzes waar ik meer moeite voor moest doen, maar wel veel gelukkiger van werd, zoals veranderen van baan.

Conflicten en ruzies

Dit bleef zo tot mijn tweede zwangerschap. Door veel bekkenpijn tijdens de zwangerschap en de stress die dat teweeg bracht kwam ik langzaam weer in een diep dal terecht. Ik had veel conflicten en ruzies met mijn dochtertje en partner, die destijds eigenlijk van mij weg wilden komen. Mijn dochter woonde de helft van de tijd bij oma en ging hysterisch huilen als zij weer naar huis moest. Mijn hart brak  in steeds meer stukjes.

“Gewoon doorgaan”, dacht ik, “Als de baby eruit is komt alles goed.” Maar dat gebeurde niet.Ik veranderde in een emotioneel instabiele, hyper-gestresste moeder. Ik liep met mijn pasgeboren baby alle experts af; van de huisarts tot de homeopaat. Ik had het gevoel dat er iets ‘mis’ was met mijn ‘huilbaby’. Tot ik op een avond huilend met mijn baby in mijn armen zat en hij lief naar me glimlachte terwijl mijn dochter mij over mijn rug wreef. Ik besefte opeens: het probleem ben ik zelf!

Experiment met microdoseren

Ik ben nogal op mijn privacy gesteld en wilde mijn probleem niet bij een ander leggen. Daarom ging ik op onderzoek uit op het internet. Via via kwam ik op microdosing.nl terecht. Ik dacht:ja hoor, de hele dag een beetje lopen trippen, daar word ik vàst gelukkig van, maar dat is totaal niet reëel met een druk gezin.”

Tot ik ervaringen las die eigenlijk het tegenovergestelde beweerden. De effecten,zoals productiever, meer in touch met emoties en een minder zwaar gevoel, spraken mij aan. Ik dacht, ik probeer het gewoon.

Ik begon met 0,25 gram psilocybine. De smaak is het beste te omschrijven als kastanje met een beetje aarde. Niet heel lekker, maar wel te doen. Maar wat had ik die middag een hoofdpijn en werd ik suf! Ik was ervan overtuigd dat dit niks voor mij was. Op de supportgroep op Facebook werd me echter aangeraden toch nog even vol te houden omdat men vaker in het begin wat bijwerkingen heeft.

En wauw, inderdaad! Na drie weken voelde ik me een totaal ander mens. Als moeder en verpleegkundige heb ik heel wat ballen hoog te houden en dit kostte mij plotseling geen enkele moeite meer.

Oplossingen in plaats van problemen

Drukke diensten op het werk kon ik makkelijker van me af zetten. Ook op drukke dagen met mijn peuterpuber en actieve baby begon ik in oplossingen te denken in plaats van problemen. Ik werd me bewuster van prioriteiten stellen en ging praktisch denken; zo kocht ik een eenpersoonsbed zodat ik in alle rust apart kon slapen als mijn man weer hard snurkt. Ik plande rustmomenten in (bijvoorbeeld de kinderen even de deur uit als ik thuis ben). Ook liet ik mijn dochter me helpen met de baby zodat ik tegelijkertijd mijn dochter vermaak én de zorg voor de jongste kan doen zonder stress om me heen, en zo kan ik nog wel doorgaan.

Ook uitte ik mijn gevoel meer naar mijn partner, die ineens veel meer hielp met de kinderen en het huishouden. Zelfs ons intieme leven kreeg een boost. Ook ging ik naar een diëtist (want na twee kinderen was ik dertig kilo aangekomen) en ging bewuster zorger voor mijn eigen lijf.was me meer bewust van de zorg voor mijn eigen lijf.

De huidige situatie

Mijn dochter wil nog steeds graag naar oma, maar vraagt nu na een nachtje logeren wanneer ze weer naar mama mag. En dat is echt wat ik weer wilde. Dat ons huis weer een thuis werd, en ik weer in het licht kon leven. En dat allemaal dankzij een ‘paddenstoeltje’. Ik kan het nog steeds niet geloven, maar ik ben echt weer het mens dat ik wil zijn. Geen zweverig gedoe. Geen trippy ervaringen. Juist reëler, alerter en meer in het nu dan ooit.

Wil jij ook je ervaring met ons delen? Stuur ons een mail: info@microdosing.nl

MicrodosingInstitute is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaringsverhalen, wij kunnen deze niet op waarheid, correctheid of nauwkeurigheid controleren. Het beschrevene is niet noodzakelijkerwijs ondersteund door wetenschappelijk bewijs of door artsen of deskundigen. De ervaringen mogen in geen geval worden gelezen als een advies of aanbeveling.

Deel deze post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!