Microdosing blog

Burn-out bestrijden met microdosering

Burnout blog

Ons community lid Puck deelde haar  ervaring met ons. Ze had positieve resultaten en het verlichtte haar burn-out en nog veel meer. Dank, Puck voor het delen van jouw verhaal.

Microdoseren hielp mij beter te worden tijdens mijn burn-out. Wat een bijzonder experiment was mijn eerste ervaring met microdoseren met de Microdosing XP truffels. Het begon in ieder geval als een experiment. Maar het voelde voor mij toen ook een beetje als een laatste redmiddel.

De Burn-out struggle

Ik heb door mijn werk 1,5 jaar met een burn-out thuis gezeten. Iets waarvan ik altijd dacht dit overkomt mij niet, en ik dacht altijd dat een burn out een beetje vermoeidheid was. Maar het was meer dan dat… de eerste twee maanden kon ik niks anders dan slapen en soms geen eens mijn haar kammen zo uitgeput was ik. Ik kon eigenlijk amper iets doen. Te veel geluiden, die prikkels, ik kon er niet tegen.

Afdalen in wanhoop

Toen ik dacht dat het niet erger kon, kreeg ik zelfs een paniekaanval in het drukke centrum waar ik allerlei schilderspullen wilde kopen voor de afleiding. Op dat moment ontwikkelde ik een soort straatvrees. Ik kwam niet meer op drukke plekken. Dit paste niet zo bij mij en ik wist dat ik dit serieus moest nemen en hulp moest zoeken. Ik was echt alles behalve mezelf.

Dit was allesbehalve gemakkelijk. Na een jaar zoeken naar een psycholoog, naar iemand die me kon helpen, voelde ik me wanhopig en hopeloos. Een burn-out is zoveel intenser dan het voor buitenstaanders lijkt. Pas als het je overkomt weet je wat het is. Het voelde letterlijk alsof de echte ik, de persoon die altijd in mijn lichaam zat, weg was. Ja, het klinkt heel donker, maar het was echt zo. Ik voelde me depressief, iets wat ik nooit echt heb gekend of gevoeld. Dat voelde heel grijs en eenzaam.

De microdose ontdekkingstocht begint

Het wachten op hulp duurde zo lang en ineens kwamen er microdosing truffels mijn kant op. Ik weet niet hoe ik hierop ben gekomen, want een burn-out maakt je geheugen echt kapot lijkt het wel! En ik mis veel herinneringen uit die tijd en groot verlies van tijdsbesef. Hoe dan ook. Mijn laatste redmiddel was experimenteren met de truffels. Ik ben me hierin gaan verdiepen en heb van tevoren uitgebreid onderzoek gedaan en informatie verzameld.

Ik ben begonnen met microdoseren en de eerste twee weken was ik erg ongeduldig. Ik dacht door mijn negativiteit, zie je wel dat dit ook niet werkt. Maar toch zette ik door en gaf het de tijd; ik wilde ook niet opgeven. Na de derde week microdoseren was er een moment aan het einde van de dag dat ik dacht, wat een goede week heb ik eigenlijk gehad! Ik voel me zo goed! Ik heb zelfs weer hardop gezongen in de auto! Een geweldig gevoel van blijdschap overviel me! Dit was precies wat ik nodig had!

Elke week probeerde ik terug te kijken naar hoe het was gegaan, en ik zag dat ik echt stappen aan het maken was! Deze veranderingen en de andere manier van kijken, de signalen, de dingen die ik weer voelde. Het gaf me het gevoel dat ik mezelf weer aan het vinden was. En dat gevoel na een hele lange nare periode is echt een geschenk! Je ziet weer licht in de verte aan het einde van de tunnel.

Synergie van therapie en microdosering

De weken die volgden werden nog beter. Want eindelijk had ik een psycholoog gevonden waar ik elke week naartoe ging. Ik had meteen een goede klik met haar en ik vertelde haar meteen over mijn truffelproces tijdens de intake. Ze reageerde geïnteresseerd en wist het van horen zeggen, maar niet hoe dit werkt. De combinatie van therapie en de truffels is in mijn geval en naar mijn mening een gouden recept. En de ideale manier om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.

Tools voor verandering

Alle tools die ik kreeg en gesprekken die we voerden, het heeft me zo geholpen! Dingen die we bespraken en die me bijvoorbeeld al jaren dwars zaten, werden tijdens het gesprek ineens heel duidelijk, waardoor ik vaak dacht: waarom zie ik dit nu heel anders? Hoe kan het dat dit probleem ineens zo zinloos is? Ik had geen opdracht of tijd nodig om eraan te werken omdat ik de dingen veel duidelijker zag. Ik bekeek de dingen vanuit een andere hoek, maar heel duidelijk en anders. Het voelde ook niet alsof de Microdosing XP truffels dat deden, maar het gebeurde gewoon op een soort natuurlijke manier. Mijn mindset veranderde gewoon en ging eigenlijk helemaal vanzelf. Meer rust en kalmte.

Op de een of andere manier gaat het vanzelf. Je vergeet gewoon dat je die truffels hebt ingenomen. En het voelt alsof je hersenen alles een beetje duidelijker op een rijtje hebben. Ik vond dit heel bijzonder. Nou, door mijn burn-out had ik een geheugen als dat van een goudvis, en het is bekend dat dit herstel bij sommigen wel een jaar kan duren. Ik merkte dat het geheugen zich langzaam herstelde; kleine dingen die ik niet meer kon opslaan werden na verloop van tijd steeds beter.

Maar ook kleine dingen die nu irritante gewoontes voor me waren, zoals dat ik dingen vaak tot het laatste moment kon uitstellen, zelfs die dingen die ik opeens anders deed. Ik dacht: waarom niet even? Dat waren leuke veranderingen voor mij en pluspunten waar ik zelf om kon lachen! En er zijn meer gewoontes waarvan ik dacht dat ze bij me hoorden en gewoon wat discipline misten. Maar ik kreeg een andere houding. Ik kon sneller dingen oppakken die ik wilde veranderen en kon snel en helder over dingen nadenken.

Nou, voor mij was het contrast natuurlijk heel groot. Want ik kwam van een hele lange periode waarin ik echt opgebrand en depressief was, ineens in betere tijden terecht. Dan zijn de veranderingen in gevoelens en stemming die je ziet natuurlijk heel opvallend.

Reflectie op persoonlijke groei

En natuurlijk hoef je niet per se hele grote problemen te hebben als je dit proces ook wilt aangaan. Maar je moet het wel met een doel voor jezelf doen, denk ik. En een moment voor jezelf nemen om de dag of de week door te nemen, zodat je goed kunt kijken wat voor effect het heeft op jou als persoon. Ik vergat vaak dat ik aan het microdoseren was. Ik denk dat dat het beste deel van mijn truffelervaring is. De behandeling bij mijn psycholoog ging als een sneltrein en ik kon het ene na het andere afvinken, zodat ik vrij snel mijn normale leven weer kon oppakken.

Geleerde lessen en vooruitblikken

Microdoseren heeft zoveel aan mijn leven toegevoegd. De verbindingen die je hersenen maken, dat is precies wat ik bij mezelf heb zien gebeuren. Op een mooie natuurlijke manier. Natuurlijk was ik erg benieuwd of die gewoontes zouden verdwijnen tijdens mijn stopperiode. Maar dat is gelukkig niet het geval. De “nieuwe” gewoontes of manier van rustig denken gingen niet weg toen ik stopte. Ze zijn als het ware opnieuw geprogrammeerd in mijn hersenen, lijkt het. En terwijl ik dit schrijf, herinner ik me nog zo goed dat ik tijdens mijn burn-out dacht: zal ik ooit weer dezelfde zijn? Nee, je wordt niet je oude ik na een burn-out. Ik ben een andere versie van mezelf geworden. Gek genoeg heb ik van een burn-out ook dingen geleerd waar ik later veel aan zal hebben. Voor iedereen die erover denkt om te gaan microdoseren. Doe eerst je onderzoek. Bekijk de 101 pagina van deze prachtige website. Lees de ervaringen van anderen op de community groep van MDI, probeer een doel voor jezelf te stellen en ervaar het zelf. Ik wil het team van het Microdosing Institute bedanken voor deze kans om mijn verhaal te delen.

…..Ik ben nu een jaar verder en ik ben ook voor de derde keer weer aan het truffelen. Dit is heel fijn zeker tijdens grote veranderingen in je leven. Ik heb de burn out heftig ervaren maar dankzij deze mooie ervaringen heb ik ook een nieuw pad dat ik aan het bewandelen ben. Dat is spiritueel pad, doe veel met mijn persoonlijke ontwikkeling vanaf de eerste truffel ervaring en dat bevalt mij heel goed !

Puck

Microdosing Institute is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaringsverhalen, we kunnen ze niet controleren op waarheid, juistheid of nauwkeurigheid. Wat beschreven wordt, wordt niet noodzakelijkerwijs ondersteund door wetenschappelijk bewijs of door artsen of deskundigen. De ervaringen moeten in geen geval worden gelezen als advies of aanbevelingen.

Deel deze post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!