Van burn-out naar meer evenwicht dankzij plantmedicijnen en microdosing

Vijf jaar geleden is Amier in een flinke burn-out terecht gekomen. Hij doet zijn verhaal en gaat in op de rol die microdosing, en plantmedicijnceremonies sindsdien hebben gespeeld.

Ik had last van mijn burn-out in bijna alle facetten van mijn leven. Ik wist niet wat er aan de hand was. Alles leek goed te gaan: Ik had een goed betaalde baan, een vriendin, genoeg vrienden, net mijn nieuwe huis gekocht en was altijd liefdevol naar anderen. En in 1 keer was het afgelopen. Mijn lichaam en geest functioneerde niet meer, ik was burned out! Iets was goed mis, maar wat? Niemand kon het mij vertellen. Een ding die ik voor mezelf besloten had is dat ik mij nooit meer zo wil voelen. Ik heb altijd al de drijf gehad om het uiterste uit mijn leven te halen. Iets wat mij heeft genekt, maar ook wat mij tijdens mijn burn-out overeind heeft gehouden.

Mijn burn-out heeft mij gedwongen om te voelen. Wat uiteindelijk het meeste waardevolle cadeau is geweest in mijn leven. Wel een erg zwaar proces wat liever voorkomen wordt dan genezen in mijn optiek. Maar hé, sommige mensen zoals ik moeten gewoon hard vallen voordat we open staan voor zelfreflectie. Ik zag de burn-out als een kans om echt goed te reflecteren wat mij nou in de weg zit om geluk te ervaren. Trauma’s, verslavingen, relatieproblematiek, voeding en een omgeving die niet aansloot bij mijn behoeftes. Dit zijn onder andere thema’s waar ik doorheen ben gegaan en heling in heb gevonden.

Mijn ervaring met de reguliere weg

Ik ben in contact geweest met een bedrijfsarts en twee psychologen. Deze ondersteuning heb ik als zeer oppervlakkig ervaren. Of ik voelde mij niet begrepen of er werd geprobeerd mij zo spoedig mogelijk aan het werk te zetten. Ik ervaarde dit meer als een last dan een zetje in de goede richting. Toevallig kwam ik een documentaire tegen waarbij uitgelegd werd dat Magic truffels werden gebruikt voor het helen van depressie. Ik voelde gewoon dat ik dit moest doen! Ik zocht naar een begeleide truffelceremonie en wou hieraan deelnemen. Dit voelde goed! Toen ik dit besprak met mijn psycholoog gaf ze aan dat ze niet meer met mij wilde werken als Ik besloot deel te nemen aan de ceremonie. Ik voelde al niet voldoende ondersteuning in mijn proces dus ik besloot om haar los te laten en mijn eigen weg te gaan.

Kennismaking met plantmedicijnen

Ik had wel ervaring met blowen, een paar keer MDMA gebruikt op een feestje en 1 keer truffels gebruikt in een recreatieve setting, maar nooit toegepast met als doel te helen. Sinds ik dit heb geprobeerd ben ik super enthousiast over de geestverruimende werking hiervan. Plantmedicijnen bieden de kans om het leven vanuit een ander perspectief te bekijken. Ik vond het persoonlijk erg fijn dat ik mijn eerste ceremonie begeleid heb meegemaakt. In deze ene dag heb ik veel meer heling ontvangen dan het hele jaar in gesprek te zijn met psychologen! Ik geloof ook dat het eerste jaar worstelen ervoor zorgde dat ik meer open stond tijdens de ceremonie. Oude pijnen kwamen naar boven die ik meteen kon loslaten. Bijvoorbeeld relaties die beëindigd waren, ik kon mijn angsten onder ogen komen en ik zag ook in dat het leven bestaat uit positieve en negatieve ervaringen als één geheel. Ik stond op als de leider van mijzelf. Dit was het begin van mijn herstel en een supermooie pad.

Gevolgd door vele aanvullende reizen

Sindsdien geloof ik heel sterk in de kracht van plantmedicijnen. Dit was mijn therapie! Ik leerde zoveel over mijzelf en het aspect voelen. Hiervoor wist ik niet wat voelen nou echt betekende. Ik kwam erachter dat ik hoog gevoelig ben, wat nog meer mijn ogen opende. Een HSP coach heeft mij enorm veel inzichten gegeven in hoe ik in mijn burn-out ben beland en gaf zeer goeie begeleiding hierin. Mijn ervaring is met de coaches die ik heb getroffen dat de ondersteuning veel persoonlijker was dan “de reguliere weg”. Met reguliere weg bedoel ik een huisarts of bedrijfsarts die dan je weer doorverwijst naar een aangesloten psycholoog. Gemiddeld genomen deed ik eens in de 2 maanden een ceremonie. Dit in combinatie met persoonlijke ontwikkeling werkte erg krachtig.
Na een paar maanden heb ik besloten om naar Peru te gaan om daar Ayahuasca voor de eerste keer te ervaren. Ik heb in 2 weken tijd 7 ceremonies ervaren bij de Shipibo tribes. Dit was voor mij echt de grote reset die ik nodig had. Ik was bereid om alles te voelen wat nodig is, als ik maar een keer rust en vrede kon ervaren. Na hard werken in de ceremonies kwam het. Eindelijk rust, voor het eerst in jaren heb ik echte vreugde ervaren. Ik kan wel zeggen dat alle thema’s die mij op dat moment speelden in mijn leven (en dat waren er veel!) aandacht en heling hebben gekregen tijdens mijn reis in Peru. Wat een verademing, zo voelt het dus om zuiver te zijn!

Zoveel kennis en wijsheid, dat komt ook met een verantwoordelijkheid. Zodra ik iets weet over mezelf is het ook mijn eigen verantwoordelijkheid om daarnaar te handelen. Na mijn Ayahuasca reizen moest ik echt wel even landen. Hierna heb ik meerdere ceremonies gedaan met verschillende medicijnen (LSD, Mushrooms, San Pedro). Dit hielp mij om mijn lessen van de Ayahuasca beter te begrijpen, te integreren of het openen van nieuwe deuren. Ik heb gezien hoe belangrijk de integratie is want dat kan toch wel even duren voordat soms het kwartje valt. Wanneer ik de roep voel om weer naar binnen te gaan organiseer ik voor mezelf een ceremonie. Ik ben niet bang om mijn angsten onder ogen te komen en ik vertrouw erop dat ik krijg wat ik nodig heb zolang ik naar mijn hart leef. Het maakt nu niet meer uit wat voor tegenslagen ik krijg in mijn leven. Ik weet nu dat ik altijd een weg kan vinden om uit mijn tegenslagen juist een rijker persoon te worden. En de plantmedicijnen kunnen hier enorm in helpen!

Inmiddels voel ik mij al lang niet meer burned-out en kan ik met genoeg zelfvertrouwen zeggen dat ik weet hoe ik met mezelf om kan gaan om niet meer zo diep te vallen. Ik heb anderen ook mogen helpen in hun proces en heb inmiddels diverse ceremonies begeleid. Mijn lichaam weet wanneer ik te ver ga, en nu ik verbonden ben met mijn lijf weet ik dat ook.

Wat betekent microdosing voor mij?

Dat was een best lange intro voordat ik uitkom op microdosing. Ik denk zelf dat het waardevol is om dit stukje achtergrond mee te nemen in mijn verhaal omdat het hiermee de impact van microdosen op mijn leven goed te schetsen. Het is namelijk zo dat wanneer ik nu microdoseer, Ik het gevoel heb dat ik diezelfde wijsheid die ik uit mijn vele ceremonies heb meegekregen dichterbij me draag. Als het ware ben ik al redelijk zuiver mijn microdosing traject in gegaan en heb ik mijn diepste wonden via de hardcore approach gezuiverd.

Daar waar oude patronen nog in de weg kunnen zitten voel ik nu begeleiding van de planten. Ik ben meer in het nu en ik herken veel sneller of iets mij dient of niet. Ook in lastige situaties lijk ik toch makkelijker een weg te vinden om gecenterd te blijven. Het helpt mij om expressie te geven aan mezelf op het moment dat ik het nodig vind.

Tijdens het microdoseren met San Pedro voel ik mij:

  • creatiever
  • meer in het nu/minder in mijn hoofd
  • meer verbonden met de natuur
  • energieker
  • productiever

Tevens zijn mijn dromen helderder.

Mijn favoriete medicijn om mee te microdoseren is met de San Pedro cactus. De reden is dat mescaline op mij heel aardend werkt. Daar waar ik met microdosing XP truffels /paddo’s mij toch wat sneller een beetje “vreemd” kan voelen gedurende een microdosing dag. Tijdens een San Pedro ceremonie heb ik tot nu toe ook het meeste het gevoel dat ik nog alledaagse dingen kan doen als ik zou willen..

Ongemakkelijke ervaringen met microdosing

Ik weet hoe het is om mij ongemakkelijk te voelen in een ceremonie. Dus wanneer ik tijdens het microdoseren een niet zo prettige dag heb, dan trekt dat juist mijn nieuwsgierigheid. Waarom voel ik me zo? Wat mag er geheeld worden? Mijn ervaring is dan ook dat als ik er gewoon doorheen ga en de situatie omarm, ik mij op lange termijn veel beter voel. Zo heb ik bijvoorbeeld ook dagen gehad dat ik mij heel erg moe voelde, dus wat deed ik, slapen! En na een paar dagen extra slapen had ik hier geen last meer van en kon ik gewoon weer genieten van de microdosing.

Wat ik in het best uitdagend vond is om mezelf te beschermen van negatieve energieën om mij heen. Toch on the spot mijn grenzen aangeven. Dat kan best ongemakkelijk zijn. Ik had net een nieuw baantje en mijn manager behandelde me net als een stagiair. Ik vond het vreselijk. Waar ben ik nu weer beland? Tijdens het microdosen werden mijn gevoelens extra versterkt en ik wist echt even niet wat ik ermee aan moest. Begin ik net een nieuw baantje als ervaren engineer en wordt ik behandeld als een stagiair! Ik besloot het gevoel te omarmen. Het kostte mij wel twee dagen om dit even te verwerken waarna ik besefte dat hij zich juist voedde met mijn irritatie. Ik betrapte mezelf er toch even op dat ik mee ging met zijn vibe. Toen ik dit besefte kon ik (denk ik) dankzij de San Pedro snel schakelen. Ik besloot mij niet te laten beïnvloeden en ik werd uitgedaagd om sterker in mijn schoenen te staan. In plaatst van geïrriteerd te zijn zag ik nu juist zijn flaws en kon ik er eigenlijk wel om lachen. Sinds mijn houding naar mijn manager toe veranderde is het meteen opgehouden en de persoon waar ik in het begin zoveel moeite mee had was nu 1 van de fijnste personen om mee te werken.

Mijn sweetspot zit op 2 gram gedroogde San Pedro cactus poeder per microdosing dag. Ik ben hier één keer overheen gegaan uit nieuwsgierigheid (4 gram). Het was lekker weer en uiteindelijk had ik best een mooie maar druk dagje. Wat ik wel merkte is dat aan het einde van de dag mijn hoofd heel erg vol was van alle prikkels die ik mee had gekregen op de dag. Ook had ik een lichte hoofdpijn. Niet overdoseren dus 😉

Groei voelt ongemakkelijk en doet soms pijn. Maar ga je erdoorheen dan zul je er een rijker persoon van worden! Uit sommige situaties had ik mezelf ook wel gered zonder microdosing, maar toch is het fijn om af en toe dat extra zetje of ondersteuning te krijgen van het plant medicijn.

Amier

Beginnen met Microdosing, maar weet je niet hoe te beginnen?

Wanneer jij alle ins en outs even op een rijtje wilt hebben en zit je nog steeds met vragenvoordat je begint met microdosing? Dan is wellicht onze nieuwe Explore Microdosing cursus zeker iets voor jou.

Microdosing.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaringsverhalen, wij kunnen deze niet op waarheid, correctheid of nauwkeurigheid controleren. Het beschrevene is niet noodzakelijkerwijs ondersteund door wetenschappelijk bewijs of door artsen of deskundigen. De ervaringen mogen in geen geval worden gelezen als een advies of aanbeveling.

2 gedachtes op “Van burn-out naar meer evenwicht dankzij plantmedicijnen en microdosing”

  1. Wauw, prachtig om te lezen! Op naar meer vrede met jezelf middels de kracht van plantmedicijnen. Ik kijk er naar uit om samen een ceremonie te doen met je. Groetjes je spirituele bro 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *