Microdosing Ayahuasca

Microdosing met ayahuasca is in vergelijking met de andere psychedelica een ander verhaal en vereist wellicht een andere aanpak. Het is nog niet duidelijk of er soortgelijke positieve effecten optreden, omdat er nog niet veel ervaringen verzameld zijn.

De werking van ayahuasca hangt af van twee zaken, namelijk DMT (het werkelijke psychedelicum met affiniteit voor de 5HT-2A receptor), en een MAO-remmer. Als je alleen DMT inneemt dan zal MAO (MonoAmine Oxidase), een groep eiwitten dat onder andere serotonine afbreekt, de DMT afbreken, waarschijnlijk omdat het structureel zo veel op serotonine lijkt. Het innemen van uitsluitend DMT heeft dan ook geen effect als je dit oraal doet. Intraveneus en verdampt werkt het wel, maar voor een hele korte tijd (~10-15min), waarna MAO de DMT heeft afgebroken.

 

Dit is waarom er voor ayahuasca een MAO-remmer wordt ingenomen. Dit remt de eiwitten die de DMT afbreken, waardoor er ook via orale inname een werkzame hoeveelheid DMT in je brein terecht kan komen.

Voor microdosing zou dit echter een probleem kunnen zijn.  Als je een MAO-remmer microdoseert, dan kan het zo zijn dat MAO te weinig geremd worden en wordt de DMT nog steeds te veel afgebroken. Anderszijds, als je een volledige dosis van de MAO-remmer neemt en een microdosis DMT, dan zal de psychoactieve werking van de MAO-remmer veel groter zijn dan de werking van de DMT. Hierdoor ben je dus eigenlijk vooral bezig met het innemen van een MAO-remmer, in plaats van microdosing. Voor meer informatie over de vele interacties van MAO-remmers en het dagelijks leven, klik dan hier

Banisteriopsis caapi & Mimosa hostilis

Om te microdoseren met ayahuasca heb je 2 plantbestanddelen nodig. Banisteriopsis caapi en Chacruna of Mimosa hostilis. Je kunt dit op verschillende manieren innemen. De meest gebruikte manier is om er ayahuasca thee van te brouwen. Klik hier voor een eenvoudig ayahuasca recept.

 Dosering voor microdosing:

Het is ook mogelijk om de 2 plantbestanddelen zonder het maken van een brouwsel te microdoseren. Hiervoor heb je een in ieder geval een tinctuur (40:1) nodig van de Banisteriopsis caapi.

  • 1 ml is het equivalent van een volledige MAO-I dosis.
  • Voor microdosering zijn 2-3 druppels voldoende.
  • Een flesje bevat 5 ml tinctuur.

Waarschuwing

B. caapi bevat MAO-remmende stoffen. Dit betekent dat het zeer gevaarlijk kan zijn wanneer je het combineert met bepaalde etenswaren of psychoactieve stoffen die normaliter niet schadelijk zijn. Informeer jezelf.

Mimosa hostilis (Jurema Preta)

Mimosa hostilis is een boom uit Brazilië, waar deze bekend staat als Jurema Preta. De bast van de wortels bevat een visionair tryptamine. Het wordt vaak met Peganum harmala gecombineerd voor een makkelijk te bereiden ayahuasca-analoog.

Gebruik

De combinatie van 2 á 3 druppels Caapi extract en 0,3 tot 1,0 gram Mimosa hostilis is ongeveer 1 microdosing.

Let op! Dit is een indicatie. Elk mens is verschillend en heeft een eigen ‘Sweet Spot’. Test het de eerste keer dus op een vrije dag.

Lees hier een ervaringsverslag van iemand die 2 maanden heeft gemicrodoseerd met ayahuasca.

Bron: Azarius.nl, shop.microdose.nl