medical applications of microdosing

Medische toepassingen voor microdosering

Naast veel reguliere positieve ervaringen zijn er ook positieve medicinale effecten gerapporteerd door proefpersonen van over de hele wereld. In het onderzoek van James Fadiman, werden het meest positieve resultaten gemeld bij de volgende klachten/aandoeningen:

 • Depressie
 • ADHD en ADD
 • Clusterhoofdpijn
 • Migraine
 • Dwangstoornissen (OCD)
 • Eetstoornis
 • Menstruatieklachten (PMS)
 • Haaruitval
 • Verslaving
 • Herstel van beroerte
 • Allergie
 • Gordelroos
 • Sociale angsten
 • Burn out
 • Ontstekingen

Echter, de medicinale werking van microdosing is nog niet klinisch onderzocht (middels gerandomiseerd dubbelblind onderzoek met een controlegroep). Het traject dat daaraan vooraf gaat is erg lang, net als deze onderzoeken zelf.

Maar het staat als een paal boven water dat dit onderzocht moet gaan worden. Ten eerste omdat reguliere medicijnen of therapie bij ADHD, depressie en clusterhoofdpijn vaak niet aanslaan. Ook ervaren patiënten vaak teveel bijwerkingen van reguliere medicijnen. Meestal is dit de grootste reden om naar een alternatief te zoeken.

Clusterhoofdpijn

Doe mee met ons unieke Microdosing Cluster headache project en schrijf je in. Klik voor meer informatie op deze link.

Microdosing toont belofte in de behandeling van clusterhoofdpijn, de vaak als ondraaglijk omschreven hoofdpijn die heftiger aan zou voelen dan bijvoorbeeld een bevalling of nierstenen. Patiëntengroep Clusterbusters neemt het voortouw in het onderzoek naar psychedelica tegen clusterhoofdpijn. Veel patiënten (~80%) hebben namelijk verlichting gevonden door het gebruik van LSD, de legale analoog 1cP-LSD en/of Magic Truffles en Magische paddenstoelen, terwijl alle andere behandelingen hadden gefaald. In veel gevallen zorgen deze stoffen ervoor dat de hoofdpijnaanvallen wegblijven. De doseringen die de patiënten gebruiken om hun hoofdpijn te behandelen zijn over het algemeen iets te groot om te worden beschouwd als sub-perceptueel, toch is er binnen deze groep voldoende bewijs dat ook microdoseringen effectief kunnen zijn. We spreken in veel gevallen over minidosing.

Fadiman citeert één patiënt die een microdosis LSD gebruikt om zich te ontdoen van haar ‘ijspriem hoofdpijn’. Deze patiënt behaalde hetzelfde resultaat meerdere malen in de komende maanden. Sindsdien is haar clusterhoofdpijn weggebleven. Lees hier een verslag van een Clusterhoofdpijn patient die zijn aanvallen weet te stoppen met Microdosing Truffles.

Bekijk hier de website TACS over MD met truffels tegen clusterhoofdpijn.

Er gaat (eindelijk) wetenschappelijk onderzoek van start met clusterpatiënten in de VS en Canada. De verwachtingen zijn dat dit de effectiviteit van psychedelica als remedie tegen clusterhoofdpijn definitief zal aantonen.

Wetenschappelijk onderzoek naar Cluster Headache en psychedelica en microdosing

 

Depressie

Verschillende deelnemers aan het onderzoek van Fadiman meldden dat microdosing hun depressie verlicht. Eén persoon die de ziekte van Parkinson’s had, meldde dat na een maand van microdosing met LSD, de symptomen van zijn Parkinson niet verbeterde, maar wel zijn onderliggende depressie. Fadiman benadrukt echter dat de gegevens waar zijn proefpersonen mee komen, zijn gebaseerd op één maand lang microdoseren. Het is nog niet aangetoond of microdosing ook op lange termijn depressie kan verlichten. Dit dient nog onderzocht te worden.

Het Microdosing Survey onderzoek van Toby Lea wijst uit dat veel mensen baat hebben bij microdosing als ondersteuning tegen hun depressie.

Lees hier het verslag van een lezer die van zijn depressie af is gekomen door microdosing.

ADHD/ADD

Gezien hun krachtige en positieve invloed op focus, kunnen psychedelica in microdosis ook een geschikte vervanging zijn voor ADHD medicatie en andere farmaceutische cognitieve versterkers. Een deelnemer in Fadiman’s onderzoek meldde dat microdosing hem heeft geholpen om zijn gebruik van Adderall af te bouwen. Adderall is een notoir verslavend middel tegen ADHD, dat net als Ritalin ook gebruikt wordt door studenten om de hele nacht door te kunnen studeren. 

Albert Hofmann heeft altijd gezegd dat als LSD legaal had geweest, het een vervanger zonder bijwerkingen voor Ritalin of Adderall zou zijn. Veel mensen met ADHD en ADD die microdoseren gebruiken tegenwoordig de legale variant van LSD: 1cP-LSD en 1P-LSD.

Carl Hart Harris PhD, professor in de biochemie aan Columbia University geeft aan: “Adderall is niets anders dan de amfetamine (speed) dat op straat en in het uitgaanscircuit verkocht wordt. Dus de drugs die slecht voor je hersenen zijn en waar het bezit strafbaar is voor de wet, zijn dezelfde drugs die wij elke ochtend geven aan honderdduizenden kinderen”. Hoe scheef is dat?

Lees hier het ervarings verslag van één van onze leden: Microdosing bij ADD haalde mijn hersenen van de automatische piloot

Combinatie met medicijnen

Fadiman’s onderzoeksteam heeft een lijst gemaakt van alle medicijnen en supplementen die tot nu toe zonder problemen zijn gecombineerd met microdosing. Deze gegevens komen uit hun veldwerkonderzoek waarbij mensen die op eigen initiatief microdoseren vrijwillig hun bevindingen delen. De gebruikte substanties zijn LSD, 1P-LSD of paddenstoelen.

Bekijk deze Drugs and Supplements lijst hier.

Lees hier een ervaringsverslag van één van onze leden over haar microdosing in combinatie met afbouwen van Zoloft ervaring.

De weg naar de apotheek?

Uit het onderzoek van Fadiman en Korb is gebleken dat microdosing effectief kan zijn bij een groot aantal medische aandoeningen. Depressie, ADHD en clusterhoofdpijn zijn hiervan misschien wel de belangrijkste.

Deze verbanden moeten uiteraard in een klinische setting worden onderzocht middels meerdere gecontroleerde, dubbelblinde proeven. Pas wanneer die uitkomsten positief zijn kan er worden toegewerkt naar het beschikbaar stellen van deze middelen door bevoegde artsen en behandelaars.

Een enorm belangrijke, noodzakelijke ontwikkeling die niet lang op zich mag laten wachten. Juist omdat er nog teveel mensen zijn bij wie de bestaande behandelingen voor ADHD, depressie en clusterhoofdpijn niet afdoende zijn. Ook ervaren patiënten vaak veel bijwerkingen van reguliere medicijnen, waardoor microdosing in aanmerking komt als veiliger en prettiger alternatief.

Ondanks de onwettelijke status van psychedelische substanties, zijn wij van mening dat patiënten die in microdosing een effectieve behandeling hebben gevonden voor gezondheidsproblemen als ADHD, clusterhoofdpijn en depressie, dit op zijn minst op een veilige en legale manier zouden moeten kunnen gebruiken.

Disclaimer

Deze informatie is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is niet bedoeld ter vervanging voor professionele medische behandelingen. Microdosing.nl maakt dus in geen geval medische claims zolang het niet klinisch/wetenschappelijk is onderzocht. Bespreek deze informatie met een medisch professional.

Heb jij ervaring?

Heb jij zelf ervaring met het medisch toepassen van microdosing, positief of negatief? Laat het ons weten. Wij werken samen met diverse wetenschappers om zoveel mogelijk in kaart te brengen welke medische voordelen microdosing kan bieden.

 

Wil je graag leren microdoseren?
Krijg GRATIS toegang tot de eerste les van onze videocursus EXPLORE MICRODOSING*.

* De cursus is Engelstalig. Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat Microdosing Institute jou gepersonaliseerde, Engelstalige e-mails mag sturen waaronder, maar niet beperkt tot berichten over events en speciale aanbiedingen.