cordyceps

Stacking Cordyceps

In 2020 ontwikkelde Microdosing Institute een nieuwe microdosing stacking formule-de Cordyceps stack. De term stacking is het combineren van verschillende (niet-psycho-actieve) stoffen met een microdosing substantie. Deze specifieke combinatie combineert de Cordyceps paddenstoelen met psilocybine (Magic Mushrooms of Magic Truffels) en vitamine b12. Cordyceps heeft geen psychoactieve werking, maar geeft wel meer energie. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het microdoseren van psilocybine in combinatie met deze intrigerende medicinale paddenstoel. Een andere bekende stacking formule is de Stamets Stack.

stacking cordyceps

Wat is Cordyceps?

Cordyceps – voluit Cordyceps Sinensis – is een paddenstoel met vele unieke eigenschappen. Hij komt oorspronkelijk uit de hooglanden van Tibet, Nepal en China, waar hij tot wel $30.000 per kilo kan opbrengen. De paddenstoel wordt ook wel de Rupsenzwam of Rupsenpaddenstoel genoemd vanwege de manier waarop hij in het leven staat. Het is een parasitoïde, wat betekent dat hij een gastheer – in dit geval insecten – binnendringt, erin groeit en uiteindelijk naar buiten breekt, waarbij hij het leven van de gastheer opeist. Maak je geen zorgen, hij wordt nu meestal gekweekt in kunstmatige omgevingen waar geen insecten worden geschaad.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) heeft het gebruik van Cordyceps een lange geschiedenis. Hij wordt traditioneel gebruikt om tal van aandoeningen te behandelen, variërend van libido verlies tot kanker. Vandaag de dag worden de opwekkende effecten van deze paddenstoel voornamelijk gebruikt in de sport, maar kan ook worden onderzocht in het dagelijks leven. In het algemeen is Cordyceps een fantastische paddenstoel die de balans tussen yin en yang bevordert en werkt via de nier en long meridianen.

Wat doet Cordyceps?

Het gebruik van Cordyceps heeft een lange succesvolle geschiedenis. Cordyceps staat bekend om het stimuleren van het immuunsysteem. Daarnaast is het een krachtige paddenstoel die sterke anti-virale en anti-oxidatieve effecten heeft en adaptogene kwaliteiten, wat betekent dat het het lichaam helpt weerstand te bieden aan stressoren en zich snel aan te passen aan extreme situaties en stress.

Daarnaast bevordert Cordyceps de cellulaire energieproductie, het zuurstofgebruik en stimuleert het de bloedcirculatie in alle orgaansystemen. Dit verklaart deels waarom het prestaties en mentale helderheid verhoogt. Het is gebruikt voor de behandeling van talrijke aandoeningen, waaronder kanker (en de bijwerkingen van chemotherapie), levercirrose en (alcoholische) leverschade, het verlagen van LDL (slecht) cholesterol en het verhogen van HDL (goed) cholesterol, verminderde nierfunctie, chronische bronchitis, astma, en COPD.

Omdat Cordyceps een libidostimulans is – voor mannen en vrouwen – wordt het ook gebruikt om libidoklachten te behandelen. Daarnaast heeft het een verhogend effect op de kwaliteit van mannelijke geslachtshormonen en daarmee op het sperma. Voor vrouwen is het wetenschappelijk bewezen dat Cordyceps de hormoonspiegels verhoogt en daarmee de vrouwelijke vruchtbaarheid, wat leidt tot meer succes met in vitro fertilisatie.

70% van de mensen die cordyceps gebruiken ervaren een toename in libido. Cordyceps Sinensis wordt ook wel de 'Viagra van de Himalaya' genoemd

Het gebruik van Cordyceps wordt niet aanbevolen voor:

 • Acute infecties
 • Ontsteking
 • Slaapstoornissen (slapeloosheid)

Voordelen van Cordyceps

 • Verhoogt het immuunsysteem
 • Verbetert hart en bloedsomloop
 • Verbetert de werking van de longen
 • Verbetert de werking van de lever
 • Verbetert de werking van de nieren
 • Anti-tumoreigenschappen
 • Antivirale en antibacteriële eigenschappen
 • Antioxidant
 • Hormoon regulerend
 • Ontgiftend
 • Libidoverhogend (man en vrouw)
 • Conditiebevorderend
 • Cognitief-versterkend
 • Stressverlagend

Hoe zit het met vitamine B12?

Vitamine B12 (cobalamine) is een essentiële vitamine die het lichaam nodig heeft. Het is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen, die verantwoordelijk zijn voor het transport van zuurstof in het bloed. Daarnaast is vitamine B12 noodzakelijk voor het goed functioneren van het zenuwstelsel. Net als Cordyceps bevordert het de stofwisseling, zodat energie vrijkomt uit voedsel. Vitamine B12 is van nature aanwezig in dierlijke producten zoals melk, zuivelproducten, vlees, vis, en eieren. Maar het is ook verkrijgbaar als oraal supplement.

stacking Cordyceps

Waarom is het voordelig om Cordyceps te stacken tijdens het microdoseren van psilocybine?

De combinatie van Cordyceps met vitamine B12 is bekend en wordt veel gebruikt in de sportwereld voor het stimuleren van energie, uithoudingsvermogen, en betere sportprestaties. In 1992, tijdens de Olympische Spelen, presteerde het Chinese team dat Cordyceps gebruikte en brak verschillende wereldrecords. Het gebruik van bannersteroïden werd onmiddellijk overwogen, maar al snel werd duidelijk dat Cordyceps de sleutel tot hun succes was.

Tijdens het begeleiden van mensen tijdens hun microdosering reizen, hebben we gemerkt dat sommigen vermoeidheid kunnen ervaren bij het microdoseren van Magic Mushroom of Magic Truffels. Omdat Cordyceps het energie metabolisme van het lichaam stimuleert en het uithoudingsvermogen verhoogt, bedachten we dat het stapelen van Cordyceps en vitamine B12 een geweldige oplossing zou kunnen zijn om deze vermoeidheid te overwinnen!

Hoe stack je Cordyceps volgens het Microdosing Institute Protocol

IEDERE DAG:

ELKE TWEEDE DAG:

CYCLUS: Ga vier weken door met deze cyclus (als het op enig moment ongemakkelijk aanvoelt, verlaag dan de microdosis, of stop met microdoseren)

RUST: Minstens twee tot vier weken rust (Cordyceps en vitamine B12 hoeven niet gepauzeerd te worden, alleen het microdoseren van psilocybine)

Als je er klaar voor bent om Cordyceps te gaan stapelen, ga dan naar onze partner webshop Microdose.nl om Cordyceps, XP-Truffels, en vitamine B12 gemakkelijk te bestellen en te beginnen met microdoseren

Bronnen
 • Baral B. (2017). Entomopathogenicity and Biological Attributes of Himalayan Treasured Fungus Ophiocordyceps Sinensis (Yarsagumba). Journal of fungi (Basel, Switzerland), 3(1), 4. 
 • Van Ineveld, P. (2020). Medicinale Paddestoelen. Samsara.

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!