Truffels - header

Microdosing Magic Truffels

In dit artikel:

Wat zijn magic truffels?

Magic truffels bevatten psilocybine, dezelfde (psycho)actieve stof die in paddo’s zit. Paddenstoelen zijn de bovengrondse vruchtlichamen, de ’truffel’ is een ander woord voor de sclerotia van psilocybine paddenstoelen; een dichte massa mycelium dat ondergronds groeit en dient als voedselreserve voor het overleven.

Sclerotia is een ander stadium van schimmelontwikkeling dat alleen voorkomt bij sommige soorten paddenstoelen. Niet alle soorten paddo’s of paddenstoelen maken sclerotium aan.

Net als paddo’s bevatten de truffels de psychoactieve stoffen psilocybine en psilocine. Daarom komt het consumeren van magic truffels en het microdoseren van paddo’s op bijna dezelfde ervaring neer. Het grootste verschil zit hem in de potentie, en dus in de dosering die nodig is voor microdoseren.

Microdosing, of microdoseren, is het (regelmatig) innemen van een zeer kleine hoeveelheid van een psychedelische stof, meestal 5-10% van een 'normale' dosis, met de intentie om de levenskwaliteit te verbeteren.

Het gebruik van magic truffels is beperkt tot een handvol Europese landen, voornamelijk Nederland, waar ze commercieel gekweekt en al jarenlang verkocht worden. In Nederland begon de bekendheid en populariteit van magic truffels toe te nemen rond 2007, toen paddo’s verboden werden. Voor die tijd mochten paddo’s in smartshops verkocht worden. Na dit verbod mochten truffels nog wel verkocht worden, mogelijk door een maas in de wetgeving. 

Truffels zijn dichte massa's mycelium die de psychoactieve stoffen psilocybine en psilocine bevatten

📖 Geschiedenis van truffels

Het gebruik van psilocybine gaat duizenden jaren terug en komt voor in veel inheemse culturen over de hele wereld. Deze culturen gebruikten psilocybine in de vorm van paddenstoelen om een andere staat van bewustzijn op te wekken tijdens ceremonies en rituelen. In onze gids voor paddo’s kun je meer lezen over de geschiedenis van paddo’s en de hernieuwde opkomst in de westerse cultuur sinds de jaren 1950.

Luister naar onze podcast (YouTube / Spotify) met Xochitl Ashe, 5e generatie Mazateekse medicijnvrouw, begeleider en microdoseringsleraar bij onze programma’s, om meer te leren over het traditionele gebruik van psilocybine (paddo’s) in de moderne tijd.

Truffels lijken een veel kortere geschiedenis te hebben die begon in 1977, toen mycoloog Steven H. Pollock een onbekende paddenstoel verzamelde in Tampa, New Mexico en deze besloot op te kweken in zijn laboratorium. Na enkele weken ontdekte hij iets vreemds op zijn exemplaar; er groeide een formatie van kleine klontjes op het mycelium, dat er normaal uitziet als een heel dun web. Nieuwsgierig begon hij de vreemde knobbeltjes te onderzoeken. Wat hij vond waren de sclerotia van de psychoactieve paddenstoel Psilocybe tampanensis. Samen met zijn collega Gary Lincoff gaven ze hun vondst verschillende bijnamen, waarvan er één in de ondergrondse psychedelische cultuur is blijven hangen: The Philosopher’s Stone.

Pollock bleef meer psychoactieve paddenstoelen ontdekken en samen met een andere collega, Michael Forbes, wilde hij het eerste legale medische paddenstoelenonderzoekslaboratorium openen. Hij kreeg een patent voor zijn methode om Psilocybe sclerotia te produceren, maar aan Pollock’s werk kwam een abrupt einde in 1981, toen hij werd vermoord tijdens een overval op zijn huis en laboratorium.

In Nederland steeg de populariteit van magic truffels op het moment dat de Nederlandse overheid in 2007 een verbod op paddo’s uitvaardigde. In feite verbood de nieuwe Nederlandse wet alle psychoactieve paddenstoelensoorten. Maar sclerotia, of truffels, zijn technisch gezien geen paddenstoelensoort en zijn daarom uitgezonderd van dit verbod. Hierdoor is Nederland een van de weinige landen ter wereld waar je legaal (natuurlijke) psilocybine kunt verkrijgen.

Magic truffels worden in Nederland ook gebruikt in retraites, begeleide reizen, ceremonies en microdosing. Therapeutische trajecten zijn nog niet gereguleerd door de gezondheidsautoriteiten, maar de verwachting is dat dit in de toekomst wel zal gebeuren naarmate het onderzoek vordert en er door EMA goedgekeurde behandelprotocollen worden ontwikkeld.

Effecten van truffels in hoge doseringen

Magic truffels staan bekend om voor een veranderd bewustzijn te kunnen zorgen, ook wel een trip of een psychedelische reis of ervaring genoemd. De psychoactieve effecten zijn vergelijkbaar met die van paddo’s en LSD, hoewel psilocybine 200x minder krachtig is. De effecten duren korter dan die van LSD.

Tijdens een trip, of reis, duurt het zo’n 20 tot 40 minuten voordat de effecten beginnen en ze kunnen drie tot zes uur aanhouden. Verschillende factoren beïnvloeden de intensiteit en de aard van de effecten, waaronder: dosering (substantie), lichaamstype, persoonlijkheid, emotionele toestand (set), omgeving (setting), neurodivergentie en psychologische toestand.

De subjectieve effecten van hoge dosering magic truffels (psilocybine) zijn onder andere:

 • Visuals (zowel met open als gesloten ogen)
 • Vervorming van tijdsbesef
  Introspectie
 • Conceptueel denken
 • Euforie (blij gevoel)
 • Verlies van ego
 • Synesthesie (kruising tussen de zintuigen, bijv. muziek “zien” als kleuren)

Farmacologie van truffels

De belangrijkste werkzame stoffen in deze truffels zijn psilocybine en psilocine. Beide zijn stoffen die in 1958 door de wetenschapper en uitvinder van LSD, Albert Hofmann, werden gevonden (geïsoleerd) in de soort Psilocybe mexicana. Terwijl psilocine in het vruchtlichaam van de paddenstoel onstabiel is en afbreekt tijdens het drogen van de paddenstoel, kan psilocybine veel langer worden bewaard (er is ooit een 115 jaar oude paddenstoel gevonden die nog steeds wat bevatte!). Psilocybine is eigenlijk niet verantwoordelijk voor de psychedelische effecten. Het wordt in het lichaam door de lever omgezet (gemetaboliseerd) tot psilocine. Psilocine werkt vervolgens op de serotoninereceptoren om de welbekende psychedelische effecten (trip) te produceren.

Andere bestanddelen in paddo’s zijn in de loop der tijd ontdekt, waaronder baeocystine, norbaeocystine en aeruginascine. Dankzij de toenemende interesse in de mogelijke therapeutische toepassingen van psychedelica, onderzoeken mycologen en andere wetenschappers paddo’s op een fundamenteel niveau en identificeren ze de hoeveelheden, functies en rol van de andere actieve bestanddelen, maar ook de synergie ertussen.

Soorten truffels

Verreweg het grootste geslacht (subgroep) van psilocybine-bevattende paddenstoelen is de Psilocybe soort. De volgende soorten psilocybe paddenstoelen produceren sclerotia (truffels):

 • Psilocybe Mexicana
 • Psilocybe Pajaritos
 • Psilocybe
 • Tampanensis
 • Psilocybe Atlantis

Therapeutische toepassingen van psilocybine (truffels en paddo's)

Psilocybine-ondersteunde therapie (soms ’triptherapie’ genoemd) wordt wereldwijd gezien als een mogelijk baanbrekende oplossing voor mensen met zware en moeilijk te behandelen depressie, PTSS, verslaving en angst of existentiële angst. Op deze gebieden vindt steeds meer klinisch onderzoek plaats. De komende jaren kunnen we verwachten dat er meer onderzoeken zullen plaatsvinden en dat er meer resultaten gepubliceerd zullen worden. De Amerikaanse FDA heeft een doorbraakstatus toegekend aan een reeks klinische onderzoeken naar psilocybine bij depressie, wat betekent dat deze onderzoeken prioriteit krijgen om zo snel mogelijk klinische resultaten en behandelingsprotocollen te verkrijgen. In 2020 heeft Health Canada 20 kankerpatiënten vrijstelling verleend voor therapie met psilocybine om angst voor hun naderende levenseinde te behandelen.

Effecten van psilocybine truffels - bij microdosing

De effecten van microdosering van psilocybine paddenstoelen, zoals gerapporteerd in klinische studies en/of wetenschappelijke onderzoeken zijn onder andere:

 • Verbeterde focus
 • Verhoogde creativiteit
 • Verbeterde stemming
 • Verbeterde focus
 • Emotioneel evenwicht
 • Beter cognitief functioneren
 • Meer energie
 • Kan mogelijk helpen bij verslaving

Microdoseren van magic truffels biedt vrijwel dezelfde ervaring als microdoseren met paddo’s. De belangrijkste verschillen zitten in de legale status van magic truffels in vergelijking met paddo’s, en de potentie. Paddo’s bestaan voor 92% uit water, terwijl magic truffels voor ongeveer 5 tot 15% uit vocht (water) bestaan. Daarom verschillen de ideale doseringen voor zowel macrodosering als microdosering tussen de twee.
Om meer te weten te komen over de verschillen tussen Magic truffels en paddo’s raden we aan om dit artikel over een onderzoek van Dr. Gartz te lezen.
Net als bij psilocybine-houdende paddenstoelen worden de effecten van microdosering van magic truffels beïnvloed door verschillende factoren naast de dosering, waaronder onze mindset, omgeving en metabolisme.

Magic truffels kopen? 👇
Onze partner Microdose.nl levert de hoogste kwaliteit microdosing XP truffels. Gegarandeerd vers en geproduceerd in Nederland.

Risico's en waarschuwingen

Zoals we schreven zijn truffels in hoge doseringen niet verslavend of fysiologisch giftig. Het minimale risico op negatieve bijwerkingen is nog kleiner bij microdosing. Daarom wordt het microdoseren van paddo’s tot nu toe als relatief veilig gezien voor veel mensen, met een paar uitzonderingen:

 • Mensen die allergisch zijn voor schimmels
 • Mensen met een voorgeschiedenis van psychiatrische aandoeningen: psychose, schizofrenie of andere dissociatieve aandoeningen/toestanden
 • Mensen met een voorgeschiedenis van hartklepproblemen*
 • Mensen die te maken hebben met actief trauma of verdriet
 • Kinderen
 • Vrouwen tijdens zwangerschap en borstvoeding
 • Mensen die lithium of tramadol gebruiken

Enkele mogelijke negatieve bijwerkingen zijn:

 • Vermoeidheid
 • Misselijkheid
 • Hoofdpijn
 • Angst
 • Oorsuizen/tinnitus (kan wel of niet toenemen)

In een artikel uit 2022 van Dr. Kelan Thomas, PharmD, MS, BCPS, BCPP, wordt gesteld dat als het gaat om LSD en psilocybine “er overtuigend theoretisch bewijs is om te suggereren dat langdurig en herhaaldelijk microdoseren hartklachten kan veroorzaken”. Het is begrijpelijk dat dit heeft geleid tot bezorgdheid over de veiligheid in de microdosing gemeenschap.

Theoretisch gezien zijn psychedelica te vergelijken met farmaceutische medicijnen met een sterke affiniteit voor de serotonine 2B receptor (5HT2B), waarvan bekend is dat ze in hoge doses en bij langdurig gebruik een mogelijk verband vertonen met hartaandoeningen (origineel onderzoek, uitgevoerd op laboratoriummuizen). Dit zou niet van toepassing zijn bij het af en toe innemen van een psychedelisch middel. Dit leidde tot de theoretische extrapolatie: “Deze psychedelica zouden mogelijk VHD kunnen veroorzaken wanneer ze gedurende vele maanden tot jaren ‘microgedoseerd’ worden.”

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de beweringen van Dr. Thomas gebaseerd zijn op “theoretisch bewijs” en niet op waarneembare gegevens. Geen enkele microdoseerder heeft ooit VHD opgelopen. Als iemand van plan zou zijn om microdoseringen toe te dienen, raadt Dr. Thomas aan om “voorzichtig te werk te gaan en op zijn minst een aantal weken rust te nemen tussen de 4-wekelijkse microdoseringsintervallen”.

Belangrijk is dat deze aanbevelingen overeenkomen met de wetenschappelijk ontwikkelde protocollen van onderzoekers zoals Dr. James Fadiman en Paul Stamets. Al deze microdoseringsprotocollen bevatten “vrije dagen” tijdens het microdoseren, samen met geplande pauzes tussen twee microdoseringscycli.

Microdoseren met truffels - Hoeveel is een microdosis?

Als je voor het eerst gaat microdoseren, is het essentieel om je ideale dosis of persoonlijke sweet spot te bepalen; dat is de hoeveelheid die voor jou goed is. Als je ervaring hebt met psychedelica en je gevoeligheid ervoor kent, moet je hier rekening mee houden.

We raden je aan onze Microdosing Gids te bekijken om meer te weten te komen over het doserings- en kalibratieproces.

Microdoseren van magic truffels houdt in dat je tussen 1/20 en 1/10 van een “normale dosis” neemt. Van een microdosering zou je alleen zeer subtiele effecten moeten ervaren die een therapeutische waarde hebben en/of een positieve invloed op je dagelijks leven.

De microdoseringen voor verse magic truffels zijn:

Lage microdosis: 0,25 – 0,5 gram
Medium microdosis: 0,5 – 1 gram
Hoge microdosis: 1 – 2 gram

De doseringen voor microdosering van gedroogde magic truffels zijn:

Lage microdosis: 0,1 gram
Medium microdosis: 0,3 gram
Hoge microdosis: 0,6 gram

Microdosing met truffels: hoe de truffels in te nemen?

Als je toegang hebt tot magic truffels, dan zijn de Microdosing XP Truffels de handigste optie voor microdoseren. Dit product bestaat uit verse truffels, verpakt in luchtdichte zakjes van 1 gram.

Als je een grotere hoeveelheid truffels hebt gekocht, gebruik dan een precisie weegschaal die tot op 0,1 gram nauwkeurig kan meten om je dosis te bepalen en lees hieronder hoe je ze het beste voor langere tijd kunt bewaren.

De meeste mensen eten magic truffels rauw tegelijk met hun ontbijt, wat het makkelijk maakt om ze te mengen met wat ontbijtgranen, honing of pindakaas. Veel mensen omschrijven de smaak als onaantrekkelijk, maar dat is erg subjectief.

Kauwen of niet kauwen?

De meeste microdosers eten en kauwen de truffels. Sommige mensen slikken de truffelkruimels liever door met water, net zoals je met een pil zou doen, en kauwen niet. Dit vertraagt het begin van de effecten* met 1 – 4 uur, afhankelijk van je metabolisme.

Truffelthee

Een andere optie is om truffelthee te maken. Laat de truffels minstens 15 minuten trekken in heet theewater, met de thee of kruiden van je voorkeur erbij. Als je citroen toevoegt (of er wat citroensap in knijpt), weet je zeker dat alle psilocybine in het water wordt geëxtraheerd en het begin van je effecten* nog sneller zal zijn.

*Wanneer we het hebben over ‘effecten’, bedoelen we niet het psychedelische effect, maar de effecten van de microdosis, die subtiel zouden moeten zijn.

Magic truffels kopen: waar en welke soort moet ik kiezen?

Magic truffels worden commercieel gekweekt in Nederland onder gecontroleerde omstandigheden door drie kwekerijen.

Het is belangrijk om te weten dat er maar één kweekmethode is, en maar één originele sclerotiasoort waar alle Nederlandse truffels van gekweekt worden. Dit betekent dat alle Nederlandse truffels van identieke kwaliteit zijn en of je ze nu gebruikt voor een high-dose reis of voor microdosing, je hoeft je geen zorgen te maken of je wel de ‘juiste’ soort truffels krijgt. Alle soorten zijn dus geschikt voor het microdoseren!

Soorten psilocybine-paddenstoelen die sclerotia produceren:

 • Psilocybe Mexicana (dit is de soort die verkocht wordt als Microdosing XP Truffels)
 • Psilocybe Pajaritos
 • Psilocybe
 • Tampanensis
 • Psilocybe Atlantis

Daarnaast zijn er nog een aantal kruisingen:

 • MiniMex
 • Hollandia
 • Galindoii
 • Utopia

Het verschil tussen deze verschillende soorten zit voornamelijk in hun grootte en de sterkte (potentie), die afhangt van hoe lang ze hebben mogen groeien. Zoals bij elk natuurlijk product is het mogelijk dat de ene partij (oogst) iets minder sterk is dan de andere. De potentie verschilt ook een beetje als de telers de truffels aan de lucht blootstellen voordat ze verpakt worden, waardoor hun buitenste laag een beetje opdroogt. Hierdoor worden ze krachtiger per gram omdat de truffels minder vocht bevatten.

Direct (microdosing) truffels bestellen?
Onze partner Microdose.nl levert de hoogste kwaliteit microdosing XP truffels. Gegarandeerd vers en geproduceerd in Nederland.

🔍 De waarheid achter de marketing van magic truffels

Als je (in Nederland) op zoek bent naar truffels, zie je misschien heel wat soorten truffels op de markt met ’trippy’ klinkende namen zoals Dragon Slayer, High Hawaiians, Space Shuttles of Dolphins Delight. Deze namen worden gegeven voor marketingdoeleinden en hebben niets te maken met de specifieke eigenschappen van de truffels. Meestal krijg je dezelfde truffels in een andere verpakking en/of hoeveelheid. Het enige verschil is de potentie – en zelfs dat verschilt niet veel.

Microdosing truffels en prijzen

Een andere slimme zakelijke truc is het op de markt brengen van dezelfde ‘standaard’ truffels alsof ze speciaal bedoeld zijn voor microdosering, met namen als ‘Natural Psilocybin’, soms aanzienlijk hoger geprijsd. Laat je niet misleiden door de marketing van magic truffels voor microdosering. Een (normale) dosering voor een trip zou niet meer dan €15 tot €25 moeten kosten en een eerlijke prijs voor een pakje microdosing truffels (6x 1 gram) ligt tussen de €5 tot €10 per strip – genoeg voor één tot twee weken microdoseren.

Hoe bewaar ik magic truffels?

Om te garanderen dat de truffels tot ongeveer een maand na opening vers blijven, is de belangrijkste regel om ze altijd in de koelkast te bewaren.
Microdosering XP Truffels zijn voorverpakt in microdosis hoeveelheden, waardoor ze langer vers blijven en je geen weegschaal nodig hebt om je doseringen af te meten.

Ongeopend blijven XP Truffels ongeveer 6-8 weken veilig voor consumptie.

Een van de belangrijkste omgevingsfactoren waarin schimmel gedijt is vocht. Als je je truffels verkeerd bewaart en er witte schimmel verschijnt, moet je ze allemaal weggooien! Truffels zien er bruin/geel/groen uit en kunnen een dun laagje groen/blauw om zich heen hebben. Dit is geen schimmel.

Schimmel kan verschijnen in de vorm van witte stippen of een witte afdruk. Als je truffels hebt in een verpakking die niet meer vacuüm geseald is, leg deze truffels dan op ongebleekt tissuepapier/keukenpapier om vocht te absorberen en bewaar ze in de koelkast. Dit voorkomt dat de truffels in contact komen met te veel vocht, waardoor ze kunnen gaan schimmelen.

Vries verse magic truffels nooit in. Dit zal hun interne celmembraanstructuur stukmaken, waardoor de sterkte flink afneemt en wanneer je ze ontdooit, zullen ze veranderd zijn in een slijmerige massa.

Hoe je magische truffels bereidt voor microdosering: Een stap-voor-stap handleiding

Een andere mogelijkheid is om je magic truffels te drogen.
Het belangrijkste voordeel van het drogen van je truffels is de conservering – ze blijven veel langer veilig voor gebruik (tot wel een jaar als ze op de juiste manier worden bewaard) dan verse magic truffels. Zodra de truffels gedroogd zijn, kun je de exacte dosering afwegen op basis van je persoonlijke sweet spot.

Volg onderstaande stappen om je dosis voor te bereiden voor het microdoseren van magic truffels.

Wat heb je nodig:

 • Magic truffels (o.a. online te verkrijgen bij onze partner microdose.nl)
 • Elektrische weegschaal (kies een precisieweegschaal die vanaf 0,01g kan wegen)
 • Lege capsules
 • Mes
 • Luchtdichte bewaardoos

Optioneel

 • Ventilator
 • Koffiemolen
 • Capsule machine

Stap 1: De truffels drogen

 1. Snijd de truffels met een mes in plakjes (dunne plakjes drogen sneller en voorkomen schimmel)
 2. Gebruik een ventilator om het droogproces te versnellen (vermijd het gebruik van warmtebronnen zoals kachels of magnetrons voor het droogproces. Hoge temperaturen vernietigen de psilocybine!)
 3. Droog de truffels gedurende ongeveer drie dagen. Wacht tot de stukjes truffel kurkdroog zijn (hard als kleine steentjes of een stukje truffel knapt bij buigen; dan is al het vocht verdwenen en is er geen kans op schimmelen.

Een andere optie – voor mensen met minder tijd of geduld – is om de truffels in de oven te drogen. Stel de temperatuur in op maximaal 45 °C en laat de oven +/- 48 uur aanstaan. Omdat dit nogal verspillend is (gezien de hoeveelheid energie die gebruikt wordt), raden we de ventilator methode aan!

Stap 2: Maal je truffels fijn

Maal alle gedroogde truffels tot een fijn poeder. Dit gaat het beste met een koffiemolen of stevige (metalen) grinder. Omdat de verschillende delen van de truffels kunnen verschillen in potentie, is het belangrijk om alles goed te mengen om een constante potentie te garanderen bij het microdoseren van je truffels.

Stap 3: Je sweet spot vinden bij het microdoseren

Als je voor het eerst truffels gaat microdoseren en je hebt je sweet spot nog niet gevonden, dan kun je meerdere microdoseringen met verschillende hoeveelheden klaarmaken.

Bereid een aantal capsules met verschillende hoeveelheden, bijvoorbeeld een dosis van 0,1 gram, een dosis van 0,2 gram en een van 0,3 gram. Om erachter te komen welke dosis voor jou het beste is, begin je met de laagste dosis. Als je aan het eind van de dag niets anders aan je dag hebt gemerkt, neem dan op de volgende microdoseringsdag een hogere dosis.

Als algemene richtlijn zijn de doseringen voor het microdoseren van droge magic truffels:

Lage dosis: 0,1 gram
Gemiddelde dosis: 0,3 gram
Hoge dosis: 0,6 gram

Houd er rekening mee dat jouw persoonlijke sweet spot boven of onder deze gemiddelden kan liggen. Wees voorzichtig bij het kalibreren van je doseringen: een dosis van 0,7 gram gedroogde magic truffels (1,5 gram vers) kan voor sommige mensen al resulteren in een licht psychedelisch effect!

Lees meer over hoe je je sweet spot kunt vinden in onze gids Hoe microdoseer je?

Stap 4: De gedroogde truffels capsuleren

Om het microdoseren zo moeiteloos mogelijk te laten verlopen en om je truffels langer houdbaar te maken, raden we aan om ze in een capsule te doen. Voordat je een hoeveelheid capsules maakt, zorg ervoor dat je je ideale dosis, of sweet spot, hebt gevonden en gebruik deze exacte hoeveelheid om de capsules te vullen.

Let op: Vergeet niet het gewicht van een lege capsule af te trekken van het totale gewicht. Bij de meeste weegschalen doe je dit door een lege capsule op de weegschaal te leggen en op de tare-knop te drukken.

Legaliteit van truffels

In de meeste landen wereldwijd zijn magic truffels illegaal om te bezitten, kweken, verkopen en consumeren.

Magic truffels (sclerotia) worden gekweekt in Nederland, waar ze legaal gekocht kunnen worden in smartshops en online winkels. Voor inwoners van Nederland is de makkelijkste en meest legale manier om te microdoseren met truffels.

Europa
Truffels kunnen online worden besteld in een aantal andere landen binnen de Europese Unie, maar het is mogelijk dat ze in die landen niet legaal zijn.

In Europa hebben Oostenrijk, Spanje en Portugal psilocybine bevattende paddenstoelen gedecriminaliseerd, wat betekent dat je waarschijnlijk ook kleine hoeveelheden truffels kunt bezitten zonder dat dit juridische gevolgen heeft.

Informeer jezelf altijd over de juridische gevolgen in jouw gebied, of het gebied waar je naartoe reist, voordat je besluit paddenstoelen te kopen, kweken, accepteren of verspreiden. Haal je informatie uit up-to-date, lokale bronnen – Microdosing Institute kan niet verantwoordelijk of wettelijk aansprakelijk worden gehouden voor de juistheid van de juridische informatie op onze website.

Buiten Europa
Voor zover wij weten zijn magic truffels niet legaal en/of commercieel verkrijgbaar buiten Europa.

Bronnen en meer informatie

Boekentips

 • Magic Mushrooms Around the World: A Scientific Journey Across Cultures and Time — Jochen Gartz
 • The Psychedelic Explorer’s Guide — James Fadiman

Leer microdoseren 🧭 Video cursus

Deze hands-on videocursus neemt je stap voor stap mee door je eerste microdosing cyclus. In slechts 2.5 uur leer je alles wat belangrijk is! Kies je substantie, je protocol en je dosis, meet je resultaten én integreer blijvend je nieuwe inzichten.

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!