Microdosing Podcast w/ Dr. Regina U. Hess — Interconnectedness, Rootedness, and Belonging

Even voorstellen: dr. Regina Hess

Dr. Regina U. Hess is klinisch psycholoog, onderzoeker, supervisor, en gepromoveerd in de transpersoonlijke psychologie. Ze is geboren in Duitsland en werkt internationaal. Ze is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in de multidimensionaliteit van trauma en transformatie. Ze is bestuurslid van de Zwitserse Medische Vereniging voor Psycholytische Therapie, en ontwikkelt en doceert integratieprogramma’s en trainingen voor professionals bij de MIND European Foundation for Psychedelic Sciences.

Regina werkt al zeer lang met plantmedicijnen en psychedelica, en ook microdosing past zij toe in haar praktijk. In onze recente gesprekken bleek dat Regina’s missie veel verder gaat dan therapeutisch werk en lesgeven. De aspecten van ceremonie, inwijding, onderlinge verbondenheid, geworteldheid en de sjamanistische ideologie vanuit verschillende inheemse culturen zijn veel naar voren gekomen.  Wat ons betreft bestaat er geen beter moment om met Regina om de tafel te gaan zitten en dieper in te gaan op hoe deze aspecten verbonden zijn met bewust en mindful microdoseren. En nog belangrijker, hoe we onszelf en onze communities naar een hoger niveau kunnen tillen door gebruik te maken van de oude inheemse wijsheid die – helaas – niet langer deel uitmaakt van de moderne wereld van vandaag.

Microdosing Table Talk Aflevering 4

Als expert en elder op het gebied van psychedelische therapie, kunnen Regina’s lessen het best omschreven worden als het verweven van de werelden van trauma-informed lichaamsgeoriënteerde psychologie, psychotherapie en creativiteit, de transpersoonlijke, transculturele en inheemse perspectieven, en in het bijzonder deep ecology en intergenerationele verbinding. Deze podcast is engelstalig – daarom lees je hieronder meer over de inhoud van het gesprek in het engels.

In this podcast, Regina, Jakobien and Hein dive deep into many of these worlds, touching on topics like:

  • The 5 pillars for working with altered states of consciousness as a professional
  • How psychedelics can help with rooting ourselves
  • Healing our past and present
  • Near-death experiences and other altered states of conciousness
  • The divine feminine
  • Darkness retreats
  • Microdosing for creativity
  • Microdosing at night – the Nightcap Protocol
  • Connecting with the sacredness of nature – in an intimate sensual way
  • Can we move forward towards a harmonious, civilization that honors all life?

And furthermore, how does all of this help us in building a colourful and connected future in the physical reality?

Luister of bekijk de volledige Microdosing Table Talk met dr. Regina Hess op Youtube. De podcast is Engels gesproken en bevat geen Nederlandse ondertiteling.

Contact opnemen met Regina U. Hess

Regina geeft een 5-daagse intensieve psychedelische integratiecursus, Beyond Experience, bij de MIND Foundation. Dit programma wordt gefaciliteerd in Berlijn, Amsterdam en Portugal, en is open voor zowel professionals als individuen die willen leren hoe ze verruimde bewustzijnstoestanden kunnen integreren.  Ga naar Beyond Experience

Leer meer over Dr. Regina U. Hess’s werk via haar website.

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!