Microdosing Podcast met Xochitl Ashe — Wat kun jij leren van de inheemse paddenstoelentradities & jouw eigen voorouders via microdosing?

Maak kennis met Xochitl Ashé

Xochitl Kusikuy Ashé werd op 16-jarige leeftijd als eerste vrouw van 5 generaties mannen ingewijd in de genezingstraditie van haar Peruaanse voorouderlijke lijn. De afgelopen 24 jaar ging zij in de leer bij haar peetvader, een Mazateekse medicijnman van de oude geneeskundige traditie met ‘Santitos’, ofwel psilocybine paddestoelen. Ze is een professioneel opgeleide herborist en is gespecialiseerd in het ceremoniële gebruik van cacao en psilocybine paddestoelen. In haar praktijk richt Xochitl zich op het helen van generationeel trauma en de manieren waarop dat trauma ons vermogen belemmert om te groeien, rijkdom te creëren en een positieve invloed op de wereld te hebben. Ze richtte het Teona Center for ancestral plant medicine op – een inheems retraitebedrijf dat in handen is van vrouwen en legale Mazatec Psilocybine Paddestoelen Retraites aanbiedt in Mexico. Xochitl maakt deel uit van ons team als docent en facilitator voor ons 6-weekse microdosing programma, en daarnaast zijn we dankbaar voor haar begeleiding bij het helpen van zowel onze deelnemers als ons team bij het leren eren van de inheemse wijsheid die deze plantmedicijnen door de geschiedenis heeft gedragen, zodat we ons er vandaag de dag mee kunnen blijven verbinden.
xochitl ashe

Microdosing Table Talk Aflevering 5

In deze microdosing podcast met 5e generatie medicijnvrouw, Xochitl Ashé, hebben we het geluk om Xochitl’s perspectief en wijsheid te horen over vele onderwerpen waaronder:
  • Hoe het ervaren van een cultuur van genezing met plantaardige geneesmiddelen op jonge leeftijd Xochitl’s levensperspectief veranderde
  • Wat het voor Xochitl betekent om een medicijnvrouw te zijn, en waarom ze die term verkiest boven “sjamaan”
  • De verborgen rol van vrouwen in de plantengeneeskunde in traditionele overleveringen
  • Xochitl’s persoonlijke connectie met Maria Sabina
  • Planten als medicijn dat verder gaat dan psychoactieve planten
  • Tastbare manieren om een relatie op te bouwen met plantengeneeskunde tijdens een microdoseringspraktijk
  • Het creëren van ceremonie in microdosering om de verbinding met de geest te verdiepen
  • Het verleden en onze voorouders eren als een pad naar “juiste relatie”
  • Hoe kunnen psychedelische leiders inheemse medicijnmensen helpen zich veilig te voelen
  • Hoe kun je magie in je leven creëren en koesteren
Luister of bekijk de volledige Microdosing Table Talk with Xochitl Ashé op Youtube.  Xochitl Ashe Microdosing Podcast

Werk met Xochitl Ashé

Xochitl Ashé is eigenaar van het enige legale psilocybine retraite centrum in Mexico dat in handen is van een inheemse vrouw. Je kunt meer te weten komen of de komende retraites bekijken op Xochitl’s website. Daarnaast is Xochitl docent en facilitator in ons 6-weekse microdosing programma – een groepsprogramma dat diepgaande begeleiding biedt vanaf de voorbereiding en het zetten van intenties tot aan de integratie vanuit zowel een ‘ancestral’ als moderne wetenschappelijk-therapeutische invalshoek.

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!