Microdosing Podcast met Dr. James Fadiman — De geschiedenis van microdosing, citizen science, en de toekomst van de geneeskunde

Even voorstellen: Dr. James Fadiman

Dr. James Fadiman is psycholoog, oprichter van Sofia University for Transpersonal Psychology en auteur van verschillende boeken, waaronder The Psychedelic Explorer’s Guide. Zijn boek was de eerste publicatie waarin microdosing werd vermeld, en door zijn belangrijke bijdragen aan het hedendaagse microdosing, ken je hem misschien ook als de ‘father of modern microdosing’.

Hij verzamelt al jarenlang anekdotische verslagen over ervaringen met microdoseren en hij blijft zich verbazen over de overweldigende positieve ervaringen die mensen uit alle lagen van de maatschappij insturen. Dankzij zijn project is de maatschappelijk acceptatie van microdosering sterk toegenomen en zijn we dichter bij het ontdekken van best practices, protocollen, effectieve stackingmethoden en het efficiënt bijhouden van resultaten. Hij blijft zijn inzichten delen en ondersteunt de microdosing community en onderzoekers waar hij kan.

James Fadiman
Boek, The Psychedelic Explorer’s Guide door James Fadiman

Microdosing Table Talk Aflevering 3

Twee jaar na onze eerste microdosing podcast met Dr. Fadiman  hebben de Microdosing Institute oprichters, Hein Pijnnaken en Jakobien van der Weijden, opnieuw een interview met James Fadiman waarin hij niet alleen zijn persoonlijke visie, maar ook de inheemse wijsheid en de inzichten vanuit citizen science en harde wetenschap deelt op het gebied van microdosing, plantmedicijnen, psychedelica-onderzoek, commercialisering en medicinale toepassingen.

In aflevering 3 van onze microdosing podcast, Microdosing Table Talk, deelt hij hoe tientallen jaren op het gebied van psychedelica zijn interesse in het onderwerp deden groeien. Hij deelt ook dat, terwijl hij bekend is geworden als de vader van microdosing, er een diepe traditie en geschiedenis is van deze praktijk onder inheemse volkeren.

Als psycholoog en oprichter van Sofia University for Transpersonal Psychology, onderzoekt hij de relatie tussen microdosing en healing. Hij deelt het geheim van de “sweet spot” dat van toepassing is buiten de wereld van microdoseren, hoe microdoseren kan helpen bij het geleidelijk afbouwen van antidepressiva, en waarom microdoseren – in sommige gevallen – de voorkeur zou kunnen krijgen boven macrodoseren.

Verder legt hij zowel de oorzaak als het gevolg uit van de grootste uitdagingen bij microdosing en psychedelisch onderzoek, het belang van citizen science, zijn rol in het verhaal van het moderne microdosing, zijn visie op de toekomst van psychedelische en microdosing therapie en retraites.

Wat wij zo geweldig vinden aan Jim, is dat hij bescheiden blijft, verhalen uit het echte leven vertelt en een goed gevoel voor humor behoudt. Dit gesprek is inzichtelijk, onderhoudend en inspirerend en daarom een must voor iedereen die zich nog iets verder in microdosing wil verdiepen.

Luister of bekijk de volledige microdosing podcast Microdosing Table Talk met Dr. James Fadiman op Youtube.

 

De podcast is Engels gesproken en bevat geen Nederlandse ondertiteling.

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!