LSD

LSD of 25-LSD (lysergeenzuurdi-ethylamide) een chemische basisstructuur die voorkomt in de ergotalkaloïden van de graanschimmel moederkoorn. Het werd in 1938 gesynthetiseerd door de Zwitser Albert Hofmann. Hij ontdekte echter pas op 19 april 1943 bij toeval de zeer krachtige werking van dit middel. Hoewel LSD in een laboratorium geproduceerd wordt, is het semi-synthetisch aangezien de grondstof uit de natuur komt.

LSD werd populair in de flower power-periode in de jaren ’60 en ’70. Daarna nam het gebruik af. Onder psychonauten en in het uitgaanscircuit is het echter altijd een geliefd middel gebleven.

Compleet legaal microdoseren? Bestel hier de legale analoog 1cP-LSD

Een van de bijzondere eigenschappen van LSD is dat het al bij het innemen van extreem kleine hoeveelheden (25 microgram) een sterke psychoactieve, hallucinogene werking vertoont. LSD wordt via de mond ingenomen. Een papertrip wordt op of onder de tong gelegd of ingeslikt. Onder de tong werkt het sneller dan bij inslikken. Bij het doorslikken merk je de effecten na 30 tot 90 minuten. Wanneer het onder de tong wordt gelegd, merk je de effecten eerder. Dit komt doordat LSD dan direct door het mondslijmvlies wordt opgenomen.

Een LSD-trip duurt gemiddeld 8 tot 12 uur maar afhankelijk van je gevoeligheid kan het langer duren. Net als andere psychedelica is LSD niet verslavend. Bij een lichte trip ben je high en houd je een zekere mate van controle en overzicht. Bij een heftige trip verdwijnt dit en is er geen controle meer. De trip verloopt in golven. Het denken verloopt vaak sterk associatief en lijkt in cirkels te gaan.

Het ondergaan van een LSD trip is een buitengewoon intensieve ervaring. Het is niet iets wat iemand vaak wil doen. Kans op verslaving is er dan ook nauwelijks. Het lichaam raakt snel gewend aan LSD. Al spoedig treden in het geheel geen tripeffecten meer op. De gewenning of tolerantie bouwt zich ook weer snel af. De meeste gebruikers wachten enkele weken of maanden voor ze weer LSD gebruiken. Je wordt niet ziek na stoppen van het gebruik. Als je enkele dagen achtereen gebruikt, werkt het niet meer. Na enkele dagen is het effect weer terug. Mensen raken in een zeer uitzonderlijk geval geestelijk afhankelijk van trippen. Dit kan vooral gebeuren bij mensen die ook veel andere bewustzijnsveranderende middelen nemen.

Feiten op een rij

Test je blotter

Test altijd je blotter voordat je ermee aan de slag gaat. Dit is heel eenvoudig en nodig om in ieder geval te achterhalen of er daadwerkelijk LSD in jouw blotter aanwezig is. De LSD-testkits kunnen niet detecteren hoeveel LSD er in zit, maar ieder geval wel uitsluiten dat er andere stoffen in zitten die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

LSD-Testkit kopen?

De dual LSD-testkits van Protest zijn het meest uitgebreid. Klik hier om jouw testkit te bestellen.

microdose testkit

Dit verhaal op Erowid vertelt de geschiedenis van het fabriceren van LSD en de verschillende makers.

Bronnen:

  1. Drugsinfoteam
  2. The Pharmacology of LSD
  3. The Third Wave