Jakobien, Holistic Health Coach (in opleiding)

Al sinds ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door reizen en verre culturen. Uit pure nieuwsgierigheid, maar ook om te observeren wat dergelijke kennismakingen met mij doen. Ik ben negen jaar werkzaam geweest bij een smartshop/groothandel, waar ik veel kennis heb opgedaan over natuurlijke psychedelica en medicijnplanten zoals ayahuasca, paddenstoelen, truffels en San Pedro. Zelf heb ik tientallen ceremonies met deze bijzondere planten bijgewoond, zowel in Nederland als bij de lokale gemeenschappen in Zuid-Amerika.

Ik ben tot voor kort actief geweest bij Stichting OPEN en de Psychedelic Society waardoor nauwe banden zijn ontstaan met wetenschappers, therapeuten, facilitators en tripsitters van over de hele wereld.

Het was voor mij een logische stap om me te verdiepen in microdosing, niet iedereen is immers gediend van een stevige visionaire reis. Al snel ontdekte ik dat microdosing meer is dan een trucje voor meer focus of creativiteit tijdens je werk, al blijft dit verhaal bij de media erg geliefd.

Microdosing kan je venster schoonvegen, zodat je jezelf met heldere blik kunt observeren: wie ben ik, waar haal ik mijn energie uit, wat past bij mij? En ook: welke overtuigingen, welke mensen en welke bezigheden dienen mij niet?

Verandering is altijd mogelijk, zolang je je hart de richting laat bepalen. Onze mind wil echter ook graag kapitein op het schip zijn. En die laat zich gemakkelijk in met het ego, de huiskamer van onze angsten en onzekerheden, van oordelen en labels. Dit typische innerlijke conflict loopt als een rode draad door onze huidige Westerse maatschappij. Met behulp van Holistic Health Coaching kun jij hier (zelf!) iets aan doen. Na het afronden van deze opleiding zal ik ook mensen begeleiden bij het integreren van psychedelische ervaringen en bij thematiek rond emigratie, vlucht en inburgering.

Lees hier mijn Microdose ervarings verslag.