Intuïtief microdosing protocol bij PTSS en Asperger

Microdoseren kan op verschillende manieren. Het is vooral belangrijk om je intuïtie te volgen. Communitylid Mel heeft haar ervaring met ons gedeeld. Voor ons erg waardevol om te lezen hoe zij microdosering inzet voor PTSS en Asperger.

Graag wil ik mijn ervaringen over microdoseren met 1cp-lsd en verse Microdosing XP truffels met jullie delen en waarom het Fadiman en Microdosing Institute protocol voor mij persoonlijk niet werken.

Waarom Microdosing?

Ik heb PTSS en ben heel er gevoelig en vaak overprikkeld. Iin het verleden ook angststoringen gehad maar die heb ik al een tijd met plantenextracten goed onder controle. Intussen weet ik ook dat ik ASS (Asperger) heb. Ik heb qua zelf-medicatie al veel geprobeerd maar in het voorjaar was het zo erg dat ik serieus antidepressiva overwoog (daar ben ik eigenlijk tegenstander van). Juist op dit moment ben ik toevallig microdoseren op internet tegengekomen en dat heeft mijn aandacht getrokken.

Mijn persoonlijke situatie

Ik ben getrouwd, heb 2 kleine meiden (5+4) en ben een online school voor biochemische lichaamsprocessen aan het opstarten en ik heb een eigen praktijk. Lekker druk dus…
Omdat de nachten vaak nog onderbroken zijn en omdat ik regelmatig op zakenreis ga (vóórdat NL “Corona risicogebied” was 😉 kan ik moeilijk een protocol volgen. Soms md ik 2 keer per week, om de dag of soms ook 2 dagen achter elkaar en dan weer 4 dagen niet. Voor mij werkt sochtends vroeg + op lege maag helemaal niet maar pas tussen 11-13 uur.

1cP-LSD v.s. Microdosing XP truffels

Na uitgebreid research heb ik voor 1cp-lsd gekozen maar omdat ik zelf fytotherapeut ben hebben planten (truffels, paddos etc…) eigenlijk mijn voorkeur en heb ik gelijk ook truffels mee besteld om te testen.

Mijn eerste keer microdoseren was 3 druppels 1cp-lsd, maar omdat ik “praktisch” dacht in plaats van “set & setting” kreeg ik een paniek aanval. Ik had toen veel aan een gesprek met Hein, microdosing coach hier van de site (lach, beetje reclame ;-). Hein stelde mij gerust en gaf mij een paar handige tips mee mbthet vinden van mijn Sweet Spot. Ik had trouwens vroeger in het verleden ervaring met drugs maar al lang niet meer mee in aanraking geweest…

Na deze ervaring heb ik gewacht tot de zomervakantie en 3 weken natuurcamping leken me wel geschikt voor de zoektocht naar mijn sweet spot en om het verschil te ervaren lsd vs truffels.

Sweet spot truffels (vers) 1,25g


Pluspunten:

 • kleuren en 3d perspectief intensiever
 • meer natuurverbondenheid


Minpunten:

 • beetje misselijk met buikpijn de eerste 2 uur na inname
 • niet zo lang effect ± 4-5 uur (wat in mij het verlangen opwekte nog eens te md’en of alcohol te drinken – wat ik juist niet wil)
 • weinig flow gevoel de volgende dag (transition day)

Sweet spot 1cp-lsd 15-17 druppels

Pluspunten:

 • subtieler dan truffels
 • langdurig effect ± 8 uur (en daarna geen verlangen naar alcohol)
 • ben nog steeds gevoelig maar wordt minder geraakt door dingen en blijf niet in een slechte bui hangen (gevoelens komen en gaan)
 • neem dingen minder persoonlijk
 • ben minder snel geïrriteerd (dit werd door mijn man bevestigt die niets van het microdoseren weet)
 • de gedachten die altijd op autopiloot in het achterhoofd draaien worden heel zacht of zijn er helemaal niet meer
 • lekkere flow tijdens bijvoorbeeld schoonmaken en klusjes gaan makkelijk (pak dingen aan die al een tijdje op hun beurt wachten)
 • flow gevoel de gehele transition day


Minpunten:

 • opgejaagd of onrustig gevoel de eerste 2 uur na inname
 • hyperacusis na ± 45min – 2 uur na inname (alle geluiden worden heel intens waar genomen)
 • vaak een beetje depri gevoel of alsof iemand me in een grijze wolk stopt -> maar ik heb er toch wel weinig last van (lastig te omschrijven)
 • kan niet gefocusseert met mijn hoofd werken (dus niet aan de computer)
 • als ik minder druppels neem heb ik nog steeds het onrustige gevoel en kan me niet goed concentreren


Conclusie:


Na 3 maanden microdoseren werkt voor mij persoonlijk 1cp-lsd beter dan de truffels, maar ik wil toch graag verder zoeken. Op dit moment ben ik aan het zoeken. Ik sta op het punt om met San Pedro cactus te gaan microdoseren. Ook ben ik van plan om met het online Microdosing San Pedro onderzoek mee te gaan doen, die Microdosing Institute in samenwerking met de Maastricht Universiteit gestart is. Ik ben erg benieuwd wat het verschil zal zijn met de andere substanties. Update volgt…..

13-10-2020

Nel

Microdosing.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaringsverhalen, wij kunnen deze niet op waarheid, correctheid of nauwkeurigheid controleren. Het beschrevene is niet noodzakelijkerwijs ondersteund door wetenschappelijk bewijs of door artsen of deskundigen. De ervaringen mogen in geen geval worden gelezen als een advies of aanbeveling.

English Website coming soon
photo by: Dirty S

1 gedachte op “Intuïtief microdosing protocol bij PTSS en Asperger”

 1. Hoi Nel,

  Ik kan mij identificeren met een aantal kenmerken die jij over jezelf benoemd. Sta op het punt om te experimenteren met de microdosering van LSD. …Ook het liefst op de natuurkamping, ja! 😉

  dank voor de beschrijving en het delen van jouw bevindingen, ook kijk ik er naar uit om te horen over jouw ervaring met de cactus.
  Zou ik met jouw hierover in contact kunnen komen?

  dankjewel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *