Microdosing blog

9 tips voor zelfliefde van Kasper van der Meulen

self love microdosing

Allereerst, wie is Kasper van der Meulen?

Het belangrijk om iemands achtergrond te kennen wanneer je advies krijgt, vooral als het om zelfliefde gaat. De korte versie is dat Kasper van der Meulen een ademwerk biohacker is. Dat betekent dat hij zijn adem en andere natuurlijke methoden gebruikt om zijn fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Zijn reis van een ongezond en ongelukkig bestaan naar het ontdekken van zijn potentieel en het wijden van zijn bedrijf aan het helpen van anderen om hetzelfde te doen is opmerkelijk geweest. Toch is hij ervan overtuigd dat we allemaal die potentie in ons hebben.

In onze podcast, Table Talk, spraken we met Kasper van der Meulen om meer te weten te komen over zijn persoonlijke ervaring. Hij vertelt over de voordelen van ademwerk, microdosering en andere zelfontwikkeling praktijken, en hoe die ons kunnen helpen op onze reis naar genezing en het bereiken van ons potentieel.

Wanneer we beginnen met een mentaliteit van zelfliefde, kunnen we de gunstige invloed die microdosing (en andere praktijken) op onze levensreis heeft aanzienlijk vergroten. Als gevolg daarvan voelden we ons geroepen om Kasper van der Meulen’s inzichten over zelfliefde te delen. Hieronder staan zijn originele gedachten over zelfliefde.

Zelfhaat vervangen door zelfliefde

Het is zo’n makkelijke tip om te geven… Zo’n ‘verlichte’ manier om iemands persoonlijke reis en problemen te negeren. “Hou gewoon van jezelf” is tegen mij gezegd door goedbedoelende mensen in de moeilijkste fases van mijn leven. En eigenlijk hadden ze gelijk. Ik moest inderdaad leren om van mezelf te houden, maar de meeste mensen die dit advies geven nemen niet de moeite om uit te leggen HOE dat moet. Het is een van die concepten die heel simpel klinken, maar moeilijk kunnen zijn om in de praktijk te brengen.

Ik denk niet dat ik een definitief antwoord heb dat ik in één post kan passen. Maar dit weet ik wel: Zelfliefde is een vaardigheid. Net als zelfhaat. Het toeval wil dat de meesten van ons al heel vroeg in hun leven de gewoonten van zelfhaat hebben aangeleerd, en die vaardigheid decennialang hebben beoefend. Zelfhaat wordt vermomd in allerlei sociaal geaccepteerde en positief klinkende uitdrukkingen als “gewoon doorzetten”, “wees de beste versie van jezelf”, “werk aan je discipline”, “stel hoge doelen, dan kom je verder”. De zelfverbetering industrie is doordrenkt van deze zelfhaat triggers. Als we echt van onszelf zouden houden, en het ons aan niets zou ontbreken, zou er dan nog behoefte zijn aan zelfverbetering?

zelfliefde microdosing kasper van der meulen

Eenvoudige manieren om zelfliefde te beoefenen

Wanneer we op een dieptepunt in het leven komen, is het advies “hou gewoon van jezelf” net zoiets als “ga gewoon een marathon lopen” voor iemand die in een slechte conditie is. Het is een kwestie van oefenen en het begint super klein. Hier [zijn] wat minder romantische, maar meer echte manieren om zelfliefde te oefenen.

  1. NEE zeggen tegen iets dat je niet dient
  2. Een avond nemen om voor jezelf te zorgen
  3. Om hulp vragen
  4. Een moeilijk gesprek voeren met een familielid of vriend die je naar beneden haalt
  5. Iets doen omdat je het gewoon leuk vindt — niet om productief of succesvol te zijn
  6. Jezelf vergeven voor het maken van fouten
  7. Medelevend zijn met jezelf als je je down voelt
  8. Jezelf toestaan verdrietig te zijn als je je verdrietig voelt
  9. Creëren om te creëren — dansen, zingen, tekenen, schrijven

Zoals je in deze punten ziet, gaat het niet over het houden van jezelf als een permanente toestand op een roze wolk. Het gaat over een dagelijkse toewijding aan een completer en vervuld leven.

Laten we een golf van zelfliefde starten! Deel dit bericht met iemand om wie je geeft en die misschien baat heeft bij een regelmatige dosis zelfliefde.

Ervaar zelf de kracht van breathwork!

Kasper biedt onze community maar liefst 50% korting op zijn online Breathwork Masterclass 'Hack Your State'.

Deel deze post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *