Microdosing blog

Microdosing en Natuur: 5 Manieren om contact te maken met de natuur tijdens het microdoseren

Person hugging tree
Het is geen verrassing dat de wereldwijde pandemie een tol heeft geëist op onze collectieve geestelijke gezondheid. Voor velen stonden de afgelopen jaren in het teken van sterke emoties als eenzaamheid en gebrek aan verbinding, onzekerheid, verlies, en angst. Het goede nieuws: steeds meer wetenschappelijk bewijs opent de deur (en de ogen) voor twee zeer krachtige ‘healing tools’ voor depressie, angst, stress, laag zelfbeeld en andere mentale uitdagingen – psychedelica en contact met de natuur. Hoewel de twee tools op zichzelf een positieve invloed kunnen hebben op ons welzijn, hebben we bij veel communityleden gezien dat het combineren van microdosing en blootstelling aan de natuur wel degelijk synergetische effecten kan hebben.

De natuur geneest

  Veel studies, waaronder deze 2015 studie van Stanford, hebben aangetoond dat tijd doorbrengen in contact met de natuur een aanzienlijke impact kan hebben op vele facetten van onze gezondheid, waaronder verminderde ontsteking, lagere stress en cortisol niveaus, en heel belangrijk, een verminderd risico op depressie en andere psychische stoornissen. [lees hier een samenvatting van het bewijs voor de helende krachten van de natuur]. Een recent onderzoek toonde aan dat slechts 120 minuten per week in de natuur doorbrengen al genoeg is om een positieve invloed te hebben op gezondheid en welzijn.

Psychedelica kunnen een effectieve behandeling zijn voor psychische stoornissen

  Recent onderzoek van Johns Hopkins Medicine heeft de krantenkoppen gehaald omdat het heeft aangetoond dat psilocybine-ondersteunde therapie een effectieve behandeling kan zijn voor depressieve stoornissen. Hoewel dit niet de eerste studie is die suggereert dat psychedelica een positieve invloed kunnen hebben op de geestelijke gezondheid, heeft het wel een impuls gegeven voor verandering in het juridische landschap. Onlangs kondigde de Britse premier Boris Johnson aan dat hij overwoog om de  classificatie van psilocybine als een Schedule 1 drug te herzien, vanwege het potentieel als behandeling voor depressie. Deze herclassificatie zou een enorme stap voorwaarts zijn in het wegnemen van barrières die onderzoek op dit gebied al tientallen jaren in de weg staan – een enorme stap in het vergroten van ons begrip of en hoe psychedelica kunnen worden gebruikt om de geestelijke gezondheid te verbeteren. In de video hieronder zien we de persoonlijke ervaring van Hidde, met microdosing om depressies te genezen. Niet alleen is Hidde’s reis een krachtig voorbeeld van de helende kracht van psychedelica, maar het illustreert ook een ander fascinerend element dat vaak wordt waargenomen bij psychedelisch gebruik – een toename in eco-centeredness bij gebruikers (lees meer).

Microdosing en Natuurbeleving

Hoewel het meeste onderzoek dat psychedelica en natuur-gerelateerdheid verbindt gericht is op hoge doseringen, hebben veel microdosers in onze gemeenschap ook gemeld dat ze een sterkere band met de natuur hebben ontwikkeld door hun microdosering praktijk, zoals blijkt uit Hidde’s eigen verhaal. Microdoseren van psychedelica kan helpen het bewustzijn en de aanwezigheid te vergroten, en je intenties en de ervaring van je omgeving te versterken. Wanneer microdosering gecombineerd wordt met blootstelling aan de natuur, merken we vaak dat onze leden van de gemeenschap nog meer voordeel halen uit beide praktijken. Hieronder hebben we vijf van de favoriete manieren van ons team verzameld om de natuur te verkennen tijdens het microdoseren (hoewel een microdosis niet nodig is!). Voor een extra mentale gezondheidsboost, pak een microdosis, zet een intentie en ga naar buiten!

5 Manieren om contact te maken met de natuur tijdens het microdoseren

 

1. Ga op Hikrodose

Een hikrodose is precies wat het klinkt! Als het mogelijk is, plan dan een vrije dag in op een toekomstige microdosis dag en ga wandelen in de natuur of een park in de buurt. Om nog meer voordeel te halen uit het verhoogde bewustzijn van je microdosis, maak van de gelegenheid gebruik om contact te maken met de natuur door al je zintuigen te stimuleren tijdens je wandeling: KIJK: Kijk uit naar kleine beestjes, bloemen of paddenstoelen die je anders over het hoofd zou hebben gezien. Let op de details van de voorwerpen die je ziet – welke texturen, kleuren en patronen vallen je op? Dit is ook een goed moment om je innerlijke kind aan te spreken en tijd door te brengen met je hoofd in de wolken – welke vormen, dieren of voorwerpen kun je herkennen? LUISTER: Welke geluiden kun je horen? Kun je vogelgezang of ritselende bladeren horen? RAAK AAN: zoek je favoriete boom en geef hem een dikke knuffel. RUIK: Stop en ruik aan de bloemen. PROEF: Als je vertrouwd bent met foerageren en het herkennen van veilig voedsel in je omgeving, kun je overwegen om bessen, noten of andere lekkernijen te verzamelen tijdens de wandeling. Pak anders gedroogd fruit, groenten en andere gezonde snacks in, zodat je tijdens je wandeling letterlijk kunt genieten van de vruchten van moeder natuur. Vergeet niet het afval terug mee te nemen. Een stukje recente microdosing geschiedenis : Hikrodosing is een term bedacht door onze vriend Adam Bramlage van Flow State Micro.

2. Tuinieren

Wandelen is niet altijd een toegankelijke optie, vooral als je in een dichte, stedelijke omgeving woont. Tuinieren, al is het maar de tijd nemen om een paar kamerplanten te (ver)potten, is een geweldige manier om je handen vuil te maken.

3. Aarden / Gronden

Aarden, van het engelse Earthing, is een term die wordt gebruikt om het lopen op blote voeten op een natuurlijke ondergrond aan te duiden. Behalve dat het je letterlijk helpt om je meer geaard te voelen in je lichaam en geest, kan tijd doorbrengen op blote voeten ook voordelen opleveren zoals minder stress, ontstekingen, en een beter slaappatroon. Als je de volgende keer buiten bent, gooi dan je schoenen weg en laat je voeten de vrije loop! Leer meer over aarding, microdosering en de natuur in onze Community Conversation #10 met Back to Your Nature Coach Bart Scholtissen.

4. Doe een ‘clean up’ in je eigen buurt

Van psychedelisch gebruik is aangetoond dat het het eco-centeredness verhoogt – met andere woorden, psychedelica zorgen ervoor dat mensen meer om de natuur geven. Een goede manier om dankbaarheid te tonen aan moeder natuur is door naar buiten te gaan en je buurt op te ruimen! Voor een extra gezondheidsboost nodig je een paar vrienden uit en ervaar je extra verbinding doordat je iets concreets terug doet.

"De natuur geeft ons alles gratis, het enige wat de natuur terug vraagt is dat wij haar beschermen."

5. Kijk een natuurdocumentaire

Het is niet altijd mogelijk om naar buiten te gaan, maar het kijken naar natuurdocumentaires kan een soortgelijk stemmingsverhogend effect hebben zonder dat je je huis hoeft te verlaten. Overweeg om op een van je microdoseringsdagen gezellig te gaan zitten en een van de volgende documentaires te bekijken:  

Bonus 1: Ga met ons mee op De Microdosing Wandeling in de Utrechtse Heuvelrug!

Laat je zintuigen prikkelen, ervaar de schoonheid binnen en buiten jezelf, laat je inspireren. In goed gezelschap van het team van Seizoenswandeling en Microdosing.nl ervaar je de synergie van:
– Microdoseren in een optimale set & setting
– Stem af op de wijsheid van de natuur
– Luister naar de wijsheid van je lichaam
– Krachtige coaching – wie ben je en waar wil je naar toe?
– Échte verbinding met een kleine groep gelijkgestemden
De volgende wandeling is op 3 Juni 2022.
Lees meer en meld je aan bij de Seizoenswandeling

Bonus 2 : Kweek je eigen paddestoelen

Als je aan het microdoseren bent met psilocybine paddestoelen, is het kweken van je eigen paddestoelen een prachtige manier om in contact te komen met de natuur en een diepere relatie op te bouwen met het plantmedicijn. Om meer te leren over het kweken van paddestoelen, raden we je de super leuke en makkelijk te volgen kweekcursussen van Fungi Academy aan.
Ontvang 30% korting op de door jou gekozen cursus met de code ‘MicrodosingInstitute’.

Leer zelf paddenstoelen kweken 🍄
(waar ook ter wereld)

Onze vrienden van Fungi Academy hebben een fantastische (engelstalige) 6-Day Mushroom Cultivation Course. Wij mogen jou direct 30% (!) korting geven op deze cursus met code MICRODOSINGINSTITUTE

Deel deze post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!