Microdosing blog

Ademwerk en Microdosering: Drie redenen wat dit tot een krachtige combinatie maakt

person blowing on a dandelion
Dit is een gast blog post van Brittany Lillegard, gediplomeerd yoga lerares, Wim Hof instructeur, en microdosing coach hier bij Microdosing Institute.

Als een op zichzelf staande praktijk kan microdoseren een veelheid aan voordelen hebben, variërend van een verbeterde mentale toestand, verhoogde creativiteit en focus, en verminderde pijnperceptie, om er een paar te noemen.

In combinatie met andere stoffen en praktijken kunnen de voordelen van microdoseren nog verder reiken; en vaak wordt gemeld dat de effecten van het combineren van iets anders met microdoseren een synergetisch effect geeft – dat wil zeggen, het voordeel dat wordt verkregen uit het combineren van stoffen of praktijken levert een gecombineerd effect op dat groter is dan de som van hun afzonderlijke effecten.

Het combineren van een microdosis met andere stoffen wordt steeds gebruikelijker, veel mensen kiezen ervoor om te stapelen met Lion’s Mane, Cordyceps, of andere medicinale paddestoelen. Minder bekende stapelmethoden zijn echter het combineren van je microdoseringpraktijk met welzijnsactiviteiten zoals beweging, meditatie, of een van mijn persoonlijke favorieten – ademwerk.

Brittany Lillegard leidt een begeleide groepsademhaling meditatie.
De auteur, Brittany Lillegard, leidt een geleide ademwerk meditatie. Foto door Dan Voss.

Wat is ademwerk?

Ademwerk is elke opzettelijke en bewuste manipulatie van de adem. Op de meeste momenten van de dag staat onze ademhaling op de automatische piloot – gecontroleerd door ons autonome zenuwstelsel.

Echter, in tegenstelling tot onze andere autonoom gecontroleerde lichaamsfuncties (zoals hartslag en spijsvertering), kunnen we ervoor kiezen om onze ademhaling bewust te controleren gedurende de dag. Afhankelijk van hoe we onze ademhaling manipuleren, kunnen we de toestand van ons zenuwstelsel veranderen om onze behoeften op dat moment beter te ondersteunen.

In die zin – je kunt je adem zien als de afstandsbediening van je zenuwstelsel – als je weet naar welk genre je wilt kijken (d.w.z. op welke emotionele toestand je wilt afstemmen), hoef je alleen maar een adempatroon te kiezen dat op die toestand is afgestemd, en het kanaal verandert.

Hieronder staan drie manieren waarop je deze richtinggevende kracht en begeleiding van je adem kunt aanboren om je microdoseringspraktijk te ondersteunen.

Een groep die een geleide ademhalingsmeditatie doet.
Ademwerk kan een geweldige aanvulling zijn op microdoseren, omdat het je kan helpen je bewustzijn te vergroten en je te verbinden met het huidige moment. Foto door Dan Voss.

Waarom ademwerk en microdosering combineren?
1. Ademwerk kan je bewustzijn en verbinding met het huidige moment verder versterken

Een van de meest voorkomende voordelen van microdosering die in onze gemeenschap wordt gemeld, is een groter bewustzijn gedurende de dag en een toegenomen verbinding met het huidige moment.

Simpelweg je aandacht verleggen naar je huidige ademhaling is ook een van de krachtigste manieren om het huidige moment aan te boren – er is tenslotte niets anders dat levengevender en nu is dan je huidige ademhaling.

Je microdoseringsdag beginnen met een meditatie over het bewustzijn van je ademhaling of gedurende de dag kleine, bewuste momenten nemen om je aandacht te richten op je huidige ademhaling kan een belangrijke impuls geven aan het verhoogde bewustzijn dat je al krijgt van een microdoseringspraktijk.

2. Ademwerk kan ongemakkelijke of verhoogde emotionele toestanden ondersteunen die ontstaan tijdens het microdoseren.

Microdoseren kan je huidige emotionele of mentale toestand oplichten of overdrijven. Deze verhoogde verbinding met onze emoties kan soms leiden tot ongemak, extra stress, of zelfs angst om op te duiken op microdosing dagen.

Om terug te komen op de analogie met de afstandsbediening – onze ademhaling kan gebruikt worden om het kanaal te veranderen, of ons te helpen overschakelen naar een meer ondersteunende emotionele toestand als en wanneer dingen te overweldigend of uitdagend beginnen te voelen.

Wanneer dit soort ongemak optreedt tijdens het microdoseren, geloven sommigen dat het plantmedicijn ons wijst op gebieden in ons leven die onze aandacht, steun en actie nodig hebben. Hoewel dit waar kan zijn, kan genezing op een grote wegblokkade stuiten wanneer ons zenuwstelsel geen veiligheid biedt.

Je ademhaling gebruiken om je emotionele toestand “van kanaal te veranderen” staat niet gelijk aan weglopen voor emoties die je aandacht nodig hebben; maar eerder zorgt het veranderen van je ademhaling op deze momenten voor veiligheid voor je zenuwstelsel, zodat je langzaam kunt beginnen met het accepteren van en actie ondernemen in de richting waarin je geleid wordt.

3. Ademwerk kan je microdoseringsintentie versterken

Microdoseren van psychedelica wordt vaak beschouwd als een “niet-specifieke versterker” – wat betekent dat een microdosis welke gedachten, emoties of gevoelens dan ook die je ervaart kan versterken.

De meest impactvolle microdoseringsreizen maken hier gebruik van door een intentie op te nemen die het proces begeleidt. We kunnen deze intentie verder versterken of versterken door ademhalingspatronen te kiezen die onze intentie ondersteunen.

Is het je bedoeling om meer aanwezig, gefocust, energiek, creatief of liefdevol te zijn? Er is een ademhalingsoefening die elke intentie die je hebt voor je microdoseringscyclus kan ondersteunen en versterken.

Klaar om meer te leren over ademwerk en microdosing?

Doe mee met Brittany Lillegard op zondag 24 april voor een virtuele ademwerk en microdosing workshop.

In deze 90 minuten durende Zoom workshop, zul je leren:
– Wat ademwerk is en hoe het je zenuwstelsel beïnvloedt
– Hoe je een ademwerk patroon kiest om je microdosing intentie te ondersteunen
– Eenvoudige en praktische ademhalingsoefeningen

Op jou adem, Brittany Lillegard Gecertificeerd Wim Hof Instructeur RYT 200 HR Onderwijsleider en Microdosing Coach Website Instagram

Deel deze post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!