Microdosing blog

Ervaring: Intuïtief microdosing protocol bij PTSS en Asperger

Blog Photos (22)

Microdoseren kan op verschillende manieren. Het is vooral belangrijk om je intuïtie te volgen. Communitylid Nel heeft haar ervaring met ons gedeeld. Voor ons is het erg waardevol om te lezen hoe zij microdosering inzet voor PTSS en Asperger.

Nel’s ervaring met microdosing bij PTSS en asperger

Graag wil ik mijn ervaringen over microdoseren met 1cP-LSD en verse Microdosing XP truffels met jullie delen. Ook wil ik uitleggen waarom het Fadiman en Microdosing Institute protocol voor mij persoonlijk niet werken.

Waarom Microdosing?

Ik heb PTSS. Ik ben erg gevoelig en vaak overprikkeld. In het verleden heb ik ook angststoornissen gehad, maar dankzij plantenextracten heb ik die goed onder controle. Intussen weet ik ook dat ik Asperger (ASS) heb. Qua zelfmedicatie heb ik al veel geprobeerd. In het voorjaar werden mijn symptomen zo erg dat ik serieus antidepressiva overwoog, ondanks dat ik daar helemaal geen voorstander van ben. Juist op dat moment kwam ik toevallig microdosing tegen op internet, en dat trok meteen mijn aandacht.

Mijn persoonlijke situatie

Ik ben getrouwd, en heb twee kleine meiden van vier en vijf jaar oud. Momenteel ben ik lekker druk met het opstarten van een online school voor biochemische lichaamsprocessen. Ook heb ik een eigen praktijk. Ik ga regelmatig op zakenreis, waardoor mijn nachten vaak onderbroken zijn. Daardoor is het moeilijk voor mij om een microdosing-protocol te volgen. Soms microdoseer ik twee keer per week, soms twee dagen achter elkaar, en dan weer vier dagen niet. Voor mij werkt het niet om vroeg in de ochtend op een lege maag te microdoseren, dus doe ik het altijd in de vroege middag.

1cP-LSD versus Microdosing XP truffels

Na uitgebreid research heb ik voor 1cP-LSD gekozen. Omdat ik zelf fytotherapeut ben hebben planten zoals truffels en paddo’s eigenlijk mijn voorkeur. Daarom heb ik gelijk ook truffels besteld om te testen.

Mijn eerste keer microdoseren was drie druppels 1cP-LSD. Omdat ik “praktisch” dacht, en niet nadacht over de “set en setting” zorgde dit voor een paniekaanval. Een gesprek met Hein, microdosing coach van deze site (een beetje reclame moet kunnen) heeft mij goed geholpen. Hein stelde mij gerust en gaf mij een paar handige tips voor het vinden van mijn Sweet Spot. Ik heb trouwens in het verleden ervaringen met drugs gehad, maar ik ben er al lang niet meer mee in aanraking geweest.

Na deze ervaring heb ik gewacht tot de zomervakantie. Drie weken op de natuurcamping leken me wel geschikt voor de zoektocht naar mijn sweet spot en om het verschil te ervaren tussen LSD en truffels.

Sweet spot verse truffels (1,25 gram)

Pluspunten:

 • Kleuren en mijn 3D-perspectief werden intensiever
 • Meer verbondenheid met de natuur

Minpunten:

 • Beetje misselijk met buikpijn de eerste twee uur na inname
 • Niet zo lang effect, vier à vijf uur (wat in mij het verlangen opwekte nog eens te microdosen of alcohol te drinken – wat ik niet wil doen)
 • Weinig flow-gevoel de volgende dag (transition day)

Sweet spot 1cP-LSD (15-17 druppels)

Pluspunten:

 • Subtieler effect dan truffels
 • Langdurig effect, ongeveer acht uur (en daarna geen verlangen naar alcohol)
 • Ik ben nog steeds gevoelig maar ik word minder geraakt door dingen en blijf niet in een slechte bui hangen (gevoelens komen en gaan)
 • Ik neem dingen minder persoonlijk
 • Ik ben minder snel geïrriteerd (dit werd bevestigd door mijn man die niets van microdoseren weet)
 • De gedachten die altijd op autopiloot in het achterhoofd draaien worden heel zacht of zijn er helemaal niet meer
 • Een lekkere flow tijdens bijvoorbeeld schoonmaken en klusjes (ik pak dingen aan die al een tijdje op hun beurt wachten)
 • Een flow-gevoel de gehele transition day

Minpunten:

 • Een opgejaagd of onrustig gevoel de eerste twee uur na inname
 • Hyperacusis die na 45 minuten tot 2 uur na inname opkomt (alle geluiden worden heel intens waargenomen)
 • Vaak een beetje depri gevoel, alsof iemand me in een grijze wolk stopt. maar ik heb er toch wel weinig last van (lastig te omschrijven)
 • Ik kan niet geconcentreerd met mijn hoofd werken (dus niet aan de computer)
 • als ik minder druppels neem heb ik nog steeds het onrustige gevoel en kan me niet goed concentreren

Conclusie:

Na drie maanden microdoseren werkt voor mij persoonlijk 1cp-lsd beter dan de truffels, maar ik wil toch graag verder zoeken. Ik sta op het punt om met San Pedro cactus te gaan microdoseren. Ook ben ik van plan om met het online Microdosing San Pedro onderzoek mee te gaan doen, die Microdosing Institute in samenwerking met de Maastricht Universiteit gestart is. Ik ben erg benieuwd wat het verschil zal zijn met de andere substanties. Update volgt.

13-10-2020

Nel

Microdosing Institute is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaringsverhalen, wij kunnen deze niet op waarheid, correctheid of nauwkeurigheid controleren. Het beschrevene is niet noodzakelijkerwijs ondersteund door wetenschappelijk bewijs of door artsen of deskundigen. De ervaringen mogen in geen geval worden gelezen als een advies of aanbeveling.

Deel deze post

1 gedachte over “Ervaring: Intuïtief microdosing protocol bij PTSS en Asperger”

 1. Hoi Nel,

  Ik kan mij identificeren met een aantal kenmerken die jij over jezelf benoemd. Sta op het punt om te experimenteren met de microdosering van LSD. …Ook het liefst op de natuurkamping, ja! 😉

  dank voor de beschrijving en het delen van jouw bevindingen, ook kijk ik er naar uit om te horen over jouw ervaring met de cactus.
  Zou ik met jouw hierover in contact kunnen komen?

  dankjewel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!