Microdosing blog

Book Review: The Science of Microdosing Psychedelics

Er wordt beweerd dat microdosering van psychedelische stoffen zoals LSD het vermogen heeft om de creativiteit te vergroten, de stemming te verhogen en zelfs depressies te bestrijden. In The Science of Microdosing Psychedelics duikt Torsten Passie MD, auteur van The Pharmacology of LSD (2010), in de eerste wetenschappelijke literatuur over microdosering op zoek naar bewijs. Hij onthult een rijke en grotendeels genegeerd geschiedenis van onderzoek met microdosis, minidosis en lage dosis LSD, en andere psychedelica.

Dit zorgvuldig onderzochte en wetenschappelijk gepresenteerde boek, waarin microdosering in de media wordt geprezen als een potentieel wondermiddel, biedt een objectief en duidelijk perspectief. Belangrijke gebieden als tolerantie, toxiciteit en placebo worden behandeld. Het bevat ook informatie over LSD die voor het eerst uit het Duits is vertaald. Een boek die bij geen enkele kritische onderzoeker of psychedelische liefhebber in zijn boekenkast mag ontbreken. The Science of Microdosing Psychedelics is een schat aan informatie en inzicht in microdosing en minidosing.

“Eindelijk, een boek over microdose onderzoek dat ik zonder voorbehoud kan aanbevelen. Torsten Passie heeft het definitieve overzicht geschreven van de effecten van microdosering en minidosering (iets meer) LSD, met inbegrip van tientallen rapporten van vroeg onderzoek, waarvan de meeste nooit eerder zijn genoemd” –

Microdoseringsonderzoeker, Dr. James Fadiman

 

Bestel dit boek (English)

Over de schrijver

Torsten Passie, MD: Tussen 1997-2010 was Torsten wetenschapper, psychiater en psychotherapeut aan de Hannover Medical School, waar hij het Laboratorium voor Bewustzijn en Neurocognitie leidde. Zijn onderzoek richtte zich op de psychofysiologie van veranderde bewustzijnstoestanden, waaronder klinische studies met ademwerk, cannabis, MDMA, lachgas, ketamine en psilocybine. Van 2012 tot 2015 was hij ook gasthoogleraar aan de afdeling Psychiatrie van de Harvard Medical School (Boston, USA).

Interview met Torsten Passie over zijn visie op microdosing

 

Nieuwsgierig naar de inhoud? Het boek van Torsten Passie is vers van de pers en bij onze vrienden van microdose.nl te bestellen.

Het hele interview met Torsten Passie is hier te bekijken.

 

 

 

 

Deel deze post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!