Kan microdosing worden gecombineerd met medicijnen?

Kan ik microdoseren terwijl ik medicijn X slik? Dit is een van de meest gestelde vragen aan onderzoekers en deskundigen op dit gebied.

Fadiman en Korb hebben daarom een lijst samengesteld van supplementen en medicijnen die tot op heden geen negatieve interacties hebben veroorzaakt in combinatie met microdosing.

De lijst komt voort uit de via hun langlopend onderzoek verzamelde gegevens van honderden proefpersonen, die zelfstandig hebben gemicrodoseerd met (voornamelijk) de stoffen LSD, 1P-LSD of psilocybine. Voor andere stoffen is er nog niets bekend.

Microdosing: drugs and supplements

Wij willen benadrukken dat deze lijst geen enkele garantie biedt dat je veilig en verantwoord kunt gaan microdoseren terwijl je één of meerdere van de vermelde medicijnen slikt.

Dus:

  • Raadpleeg altijd eerst je behandelend arts als je van plan bent te gaan combineren, stoppen of afbouwen.
  • Onthoud: niemand is op dit moment deskundig genoeg op het gebied van microdosing om jou te kunnen adviseren over stoppen met medicijngebruik. Wil je afbouwen omdat je vermoedt dat microdosing een beter alternatief is, overleg dit met je arts en onderzoek de voors- en tegens!
  • Heb jij wel problemen ondervonden met microdosing in combinatie met jouw medicatie? Of heb je een toevoeging voor de lijst? Rapporteer dit dan via deze pagina of meld het aan ons.

Handige tabel om te kijken welke psychedelica er met elkaar gecombineerd kunnen worden en welke niet.

https://wiki.tripsit.me/images/3/3a/Combo_2.png 

 

 

 

 

Wil je graag leren microdoseren?
Krijg GRATIS toegang tot de eerste les van onze videocursus EXPLORE MICRODOSING*.

* De cursus is Engelstalig. Door je in te schrijven ga je ermee akkoord dat Microdosing Institute jou gepersonaliseerde, Engelstalige e-mails mag sturen waaronder, maar niet beperkt tot berichten over events en speciale aanbiedingen.