microdosing schema

Microdosing schema’s

Nadat je helder hebt waarom je wilt microdoseren, kun je beslissen welk microdosing schema je gaat gebruiken voor je microdosingavontuur. We raden je met klem aan te microdoseren volgens een schema dat aangeeft wanneer en hoe lang je microdoseert. Zo’n schema noemen we ook wel een microdosing protocol.

Table of Contents

De verschillende microdosing schema's

Tot nu toe zijn er zes verschillende microdosing schema’s. Ze plannen allemaal twee tot vier weken rust na een microdosingcyclus van vier tot acht weken. Deze pauze of resetperiode is van vitaal belang om tolerantie te voorkomen en zo de helende effecten van microdoseren van psychedelica te behouden. Om te weten of het gekozen microdosing schema daadwerkelijk past bij jouw persoonlijke situatie, raden we aan om het gekozen protocol minstens een maand uit te proberen.

1. Fadiman Protocol

Het Fadiman Protocol (ook bekend als het beginners schema) is het meest bekende microdosing schema. Het is vernoemd naar microdosing-pionier en onderzoeker Dr. James Fadiman, die dit schema creëerde om de effecten van microdosing op jezelf te observeren door duidelijk onderscheid te maken tussen microdosingdagen en niet-microdosingdagen. Het schema van James Fadiman is een uitstekende basis voor een eerste experiment met microdosing. Het gaat uit van een cyclus van 3 dagen, die je gedurende vier tot acht weken volgt.

FADIMAN MICRODOSING SCHEMA:

CYCLUS: Ga door met deze cyclus gedurende vier tot acht weken.
RESET: Twee tot vier weken rust.

Bekijk de video waarin Dr. James Fadiman vertelt over het Fadiman Protocol.

Deze video is in het Engels.

2. Microdosing Institute Protocol (elke tweede dag)

De ervaring van onze microdosing coaches heeft uitgewezen dat sommige mensen meer baat hebben bij elke tweede dag microdoseren. Veelzeggend is dat mensen die microdosing gebruiken voor medische doeleinden of psychologische aandoeningen zoals depressie, sociale angst, ADHD/ADD, migraine of clusterhoofdpijn, kunnen zo de effectiviteit van microdosing verhogen. Daarom dat we het Microdosing Institute Protocol hebben ontwikkeld.

Dit microdosing schema moet wel zorgvuldig worden gekozen, bij voorkeur met een van onze microdosing coaches. Als je wilt beginnen met microdosing voor medische doeleinden, experimenteer dan niet zelf; raadpleeg eerst je arts of zorgverlener en vraag begeleiding van een microdosing coach.

MICRODOSING SCHEMA:

CYCLUS: Ga door met deze cyclus gedurende vier tot acht weken.
RESET: Twee tot vier weken rust.

3. Twee-dagen-per-week schema

Als je elke tweede of derde dag microdoseert, varieert het op welke dagen de microdosing dagen vallen. Dit is niet voor iedereen geschikt, en misschien geef je de voorkeur aan een vast schema dat past bij je wekelijkse werk of sociale routine. Als dat het geval is, adviseren we twee vaste dagen in een week te kiezen die het beste in je planning passen en altijd minstens één dag tussen elke microdosingdag te houden.

MICRODOSING SCHEMA:

CYCLUS: Ga door met deze cyclus gedurende vier tot acht weken.
RESET: Twee tot vier weken rust.

4. Stamets' Stack

Paul Stamets, ’s werelds meest bekende mycoloog, auteur en voorvechter van medicinale paddestoelen ontwikkelde en testte een nieuwe microdosingformule. De combinatie van psilocybine, niacine (vitamine B3), en de medicinale paddenstoel Lion’s Mane heeft een positief, blijvend effect op de cognitieve hersenfuncties en de aanmaak van neuronen.

Hij vond de term “stacking” uit om het proces van het combineren van deze stoffen te beschrijven. De ‘Stamets Stack‘ is voornamelijk ontwikkeld om Lion’s Mane, psilocybine, en niacine (vitamine B3) te combineren. Al deze producten zijn te koop bij onze officiële partner Microdose.nl.

MICRODOSING SCHEMA:

CYCLUS: Ga door met deze cyclus gedurende vier weken.
RESET: Twee tot vier weken rust.

5. Nightcap Protocol

Sommige mensen ervaren een lichte vermoeidheid tijdens het microdoseren van truffels of paddo’s. Dus gingen mensen op aanraden van Microdosing Institute het zogenaamde Nightcap Protocol volgen, waarbij om de dag voor het slapen gaan wordt gemicrodoseerd om van deze vermoeidheid te profiteren en een fatsoenlijke nachtrust te krijgen. Mensen die op deze manier microdoseren melden dat ze levendigere dromen hebben en frisser en helderder wakker worden dan voor ze met microdoseren begonnen.

Wanneer je het Nightcap Protocol volgt, raden we aan de microdosis minstens een uur voor het slapen gaan in te nemen. Paddo’s, truffels en B. Caapi kunnen met het Nightcap Protocol worden gemicrodoseerd, maar gebruik dit schema niet bij het microdoseren van LSD, 1cP-LSD, of 1P-LSD!

Er zijn twee mogelijkheden voor het Nightcap Protocol;

Optie 1:

Volgens het Microdosing Institute Protocol:

CYCLUS: Ga door met deze cyclus gedurende vier tot acht weken.
RESET: Twee tot vier weken rust.

Optie 2:

Volgens het Fadiman Protocol.

CYCLUS: Ga door met deze cyclus gedurende vier tot acht weken.
RESET: Twee tot vier weken rust.

6. Intuïtief microdoseren

Een andere manier van microdoseren is om het volledig intuïtief te doen, met slechts één regel: je laat altijd minstens één dag tussen de dagen waarop je een microdosis neemt. Mensen die gedurende een of twee cycli een van de microdosing schema’s hebben gevolgd, schakelen vaak over op een meer intuïtieve manier van microdoseren.

Op zoek naar microdosing producten? 🎁

Onze vrienden bij Microdose.nl bieden het grootste aanbod aan betrouwbare, legale microdosing producten én een hoog serviceniveau! Verzending alleen binnen de EU.

microdosing schema

Welk microdosing schema past bij je?

De beste manier om te ontdekken welk microdosing schema het beste bij je past, is door ze gewoon uit te proberen. Wij raden aan te beginnen met het Fadiman Protocol of, als dat niet in je tijdschema past, het Twee-dagen-per-week Schema. Het belangrijkste is dat je je bewust wordt van het contrast tussen een gewone en een microdosing dag. Om goed te onderzoeken wat microdosing voor je kan doen, raden we je aan je waarnemingen op te schrijven in een dagboek of ze bij te houden via een app. Na je eerste cyclus, of als je nadelige effecten ervaart, kun je besluiten om over te stappen op een ander microdosing schema. Nu ben je klaar om aan de slag te gaan met microdoseren!

Leer microdoseren 🧭 Video cursus

Deze hands-on videocursus neemt je stap voor stap mee door je eerste microdosing cyclus. In slechts 2.5 uur leer je alles wat belangrijk is! Kies je substantie, je protocol en je dosis, meet je resultaten én integreer blijvend je nieuwe inzichten.

JOIN OUR COMMUNITY!

Want to stay updated about microdosing research, the latest news, tips & tricks, and more? Subscribe to our newsletter below and stay in the loop about everything microdosing!